طرز تهیه کیک شکلاتی قنادی بی بی
طرز تهیه کیک شکلاتی قنادی بی بی
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک خیس شکلاتی
کیک شکلاتی بی نهایت خوشمزه
کسی رو نمیشناسم که کیک شکلاتی دوست نداشته باشه… بنابراین میخوام دستور بهترین و خوشمزه ترین کیک شکلاتی جهان رو براتون آموزش بدم. این دستور توسط چندین هزار نفر از زبده ترین آشپزها تست شده و همشون به شدت تاییدش کردن. البته خوشمزگیش به میزان دقت و حوصله ای که در تهیه اش به خرج میدید و کیفیت مواد اولیه به خصوص پودر کاکائو بستگی داره. حالا بریم سراغ دستور
مواد لازم
آرد مخصوص شیرینی پزی دو پیمانه
پودر کاکائو نصف پیمانه
بیکینگ پودر دو ونیم قاشق چای خوری
جوش شیرین نصف قاشق چای خوری
نمک یک چهارم قاشق چای خوری
پودر نسکافه یک قاشق چای خوری
پودر شکر یک و نیم پیمانه
تخم مرغ دو عدد
شیر یک پیمانه
روغن مایع نصف پیمانه
وانیل نصف قاشق چای خوری
آب جوش نصف پیمانه
روش تهیه
اول مواد خشک که شامل آرد و کاکائو و بکینگ پودر و جوش شیرین و نسکافه و نمک و شکر هست باهم توی یک کاسه بزرگ مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست بشه. فر رو روشن می کنیم روی دمای ۱۷۰ درجه یا ۳۵۰ فارنهایت میزاریم تا گرم بشه. وسط مواد خشک رو توی کاسه گود می کنیم و مایعات رو یکی یکی بهش اضافه می کنیم یعنی شیر و روغن مایع و تخم مرغ ها و وانیل. هم زن رو با دور کند روشن می کنیم و حدود دو دقیقه هم می زنیم. هم زمان با هم زدن آب جوش رو هم به تدریج بهش اضافه می کنیم. اگه مایع به دست اومده به نظرتون رقیقه نگران نباشید هیچ مشکلی پیش نمیاد. حالا دوتا قالب کیک ۲۲ سانتی رو که چرب کردید و آرد پاشی کردید بیارید و مایع کیک رو مساوی توی هردو بریزید. اگه فقط یه قالب دارید هیچ اشکالی نداره بعدا می تونید کیک رو دو لایه ببرید ولی باید مواظب باشید خورد نشه.
حالا قالب ها رو توی طبقه وسط فر میزاریم حدود ۳۰ تا ۳۵ دقیقه طول می کشه تا کامل بپزه. یه خلال دندون تمیز رو وسط کیک فرو ببرید اگه تمیز بیرون اومد کیک آمادست. یادتون باشه قبل از ۲۰ دقیقه در فر رو باز نکنید وگرنه پف نمی کنه. وقتی کیک ها پخت، از فر بیرون بیارید ده دقیقه صبر کنید تا خنک بشه بعد از قالب خارجش کنید و روی توری سیمی بزارید تا خنک بشه. بین دولایه می تونید از خامه یا کرم گاناش یا نوتلا استفاده کنید و روی کیک رو هم می تونید باز با خامه یا گاناش یا سس شکلات بپوشونید و بعدش به دلخواه خودتون تزئینش کنید و برای تولد یا هر مناسبت یا بی مناسبتی دیگه ای نوش جان کنید.
نکته: شکر بهتره پودری باشه. شکر های دانه درشت کامل توی مایع حل نمیشن و موقع پخت بوی سوختگی شکر به مشام میاد که اصلا جالب نیست. مقدار شکر رو هم می تونید کم کنید اما دقت کنید که ممکنه کیک تلخ بشه چون کاکائوی زیادی داره پس اون وقت باید مقدار کاکائو رو هم به نسبت کم کنید که در این صورت هم مخلوطتون رقیقتر میشه پس آب جوش رو کم می کنید.
***************************************************************
کیک شکلاتی بی بی (شیفون موکا)
مواد لازم:
ارد 120 گرم
شکر 130 گرم
تخم مرغ 3عدد
کره نرم شده120گرم
شیر3ق س
پودر کاکائو3ق غ
وانیل یک و یک دوم ق چ
بکینگ پودر 1ق چ
مواد برای رویه خامه و شکلات:
شکلات تلخ60گرم
خامه 35درصد چربی500میلی لیتر
پودر قندیک دوم پیمانه
طرز تهیه:
فر روی 175درجه روشن-همه ی مواد خشک بجز شکر رو با هم مخلوط و سه بار الک کنید
قالب 19سانتی رو چرب کرده و کاغذ روغنی بندازید.کره و شکر رو خوب بزنید تا کرم رنگ شودبعد تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه کنید و هر کدام رو یک دقیقه بزنید وقتی حسابی مخلوط شدمواد خشکمون رو بهش اضافه میکنیم و با دور کند میزنیم تا مخلوط بشه بعد شیر رو اضافه و با دور کند میزنیم تا یکدست بشه.
مایه ی کیک سفته کلا مایه ی روانی نیست.وقتی که مایه رو به قالب منتقل کردید با قاشق روش رو صاف کنیدو داخل فر بذارید 30 تا 40 دقیقه از35 به بعد چک کنید چون ممکنه زودتر پخته بشه اگه زیاد بمونه کیک شکلاتی زود میسوزه.وقتی پخت 5دقیقه صبر کنید بعد از قالب خارج کنید تا خنک بشه.
خامه و شکلات:
شکلات رو به شکل بن ماری اب کنید بذارید خنک بشه خامه و پودر قند رو بزنید و در حین زدن شکلات رو بهش اضافه کنید که حین زدن شکلات تکه تکه میشه وموقع خوردن زیر دندون مییاد و بسیار لذیذ وقتی خامه گرفت به مدت نیم ساعتی بذارید داخل یخچال تا حسابی سفت بشه. تا الان دیگه کیکمون حسابی سرد شده دور کیک رو به اندازه یک سانت برش میزنیم و با یک چاقوی تیز کیکمون رو به سه قسمت برش میزنیم و اضافات رو داخل دستگاه ریخته و خورد میکنیم.
حالا سطح کیک رو با شیر خیس میکنیم و خامه کشی میکنیم و لایه ی بعدی همینطور تا لایه ی اخر دور کیک رو هم خامه کشی میکنیم اطراف کیک رو با کیک خرد شده میپوشونیم و روی کیک میتونید پودر کاکائو بپاشید یا اینکه باخامه تزیین کنید.
من چون مهمان داشتم و سریع میخواستم درست کنم خامه ی شیرین شده داشتم واز اون استفاده کردم ولی حتما اینطوری رو هم امتحان میکنم و عکس میذارم
این کیک بافت بسیار نرمی داره و واقعا خوشمزه بود
اینم کیک بسیار خوشمزه ی من برا جاری جانم که مهمون ما بودن
برای خامه ی شکلاتیش هم چون خامه م نیمه فرم گرفته و شیرین شده بود…دیگه پودر قند نریختم و به این نسبت خامه رو درست کردم : خامه نیمه فرم گرفته نیم کیلو – شکلات 85 % -پودر کاکائو 1 ق غ
قسمت پف کیک رو با چاقو برداشتم و با غذاساز پودر کردم .کیک رو هم سه لایه برش زدم .بعد با خامه شکلاتی خوووشمزش بین لایه ها و روی کیک رو حساااابی با دست و دلبازی خامه کشی کردمولی احتیاجی نبود که صاف و تمیز بشه چون همش با پودر کیک پوشونده میشد ! درآخر هم وقتی با پودر کیک خامه رو پوشوندم…روی سطح کیک پودر کاکائو الک کردم و دیگه کیک رفت توو یخچال واسه یه استراحت 8-9 ساعته که حسابی کیک و خامه و شکلات با هم مچ بشنکه انتظارش بسی سخت بود