زرشک پلو
مواد لازم
- 4 عدد ران کامل با پوست
- 4 عدد سینه
- ادویه ها(پودرسیر،پودرپیاز،پودر زنجبیل،ادویه جادویی،نمک،زردچوبه،فلفل سیاه)
- به مقدار لازم روغن
- 3 عدد پیاز
- 1 عدد فلفل دلمه ای بزرگ
- 2 عدد هویج متوسط
- نمک،فلفل،زردچوبه،ادویه جادویی
- 3 ق پر رب گوجه
- مقداری آب
- روغن سرخ کردنی
مراحل پخت
مرحله اول :
مرغ ها را به ۴ قسمت تقسیم کنید و پوست سینه ها را جدا و پوست ران را بذارید بمونه خشک نشه. تمیز شسته بذارید آبش بره. سپس با ادویه هایی که نوشتم و کمی روغن (هر روغنی) خوب سطح مرغ و زیرپوست ران ها را مزه دار کرده و روشو بکشید بذارید یخچال مزه دار بشه. هرچه بیشتر بهتره. روغن جهت روان کنندگی ادویه هاست و خوب به همه جای مرغ برسه. سعی کنید برای مرغ های مجلسی حتما از مرغ تازه استفاده کنید،حتی روزقبل مهمانی که وقتتون آزادتره مزه دار کنید و اون روز سرخ و در سس بذارید.
مرحله دوم :
مرغ مزه دار شده رو سرخ کنید در حدی که سطح مرغ ها کمی طلایی بشه کافیه،نمیخواهیم بپزه یا خشک بشه. از تابه خارج کنید
مرحله سوم :
پیازها را ریز خرد کرده(من از خردکن استفاده کردم). و در همان روغن تفت بدین. فلفل دلمه را درشت خرد و هویج ها را حلقه ای و با پیازها تفت بدین. پیازها سبک شدن،رب را زده و خوب تفت داده تا رنگ باز کند. ادویه ها را هم بزنید و آب ریخته و زیرشو زیاد کنید تا به جوش بیاد. جوش ک آمد زیرشو کم کنید. ابتدا سینه های مرغ را بچینید کف تابه و روی آن ران مرغ ها را بذارید و در تابه را بذارید و با حرارت کم بذارید مرغ ها در سس بجوشند. و سس مرغ غلیظ تر شود و مرغ ها هم مغزپخت. هراز چندگاهی از سس روی مرغ ها بریزین خشک نش
مرحله چهارم :
انتهای پخت به دلخواه آب لیموی تازه و زعفران دم کرده بریزید. موقع کشیدن در ظرف،حتما در آخر یک ملاقه از روغن روی سس،روی مرغ ها بریزید تا براق و خوشرنگ باشه.
مرحله پنجم :
برای زرشک پلو هم؛ برنج را آبکش کنید. زرشک را هم با کره تفت داده (حرارت کم باشه) و کمی شکر یا پودرقند برای براق شدن بزنیدو بعد زیرشو خاموش کرده و با زعفران و برنج دم کشیده مخلوط و روی برنج تون بریزید.