از خواص ماهی چه می دانید؟

از خواص ماهی چه می دانید؟

ماهی
دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و اكثر مواد مغذی مفید و ضروری برای
انسان را به تنهایی داراست. ولی ویژگی مخصوص ماهی كه آن را بین سایر مواد
غذایی حائز اهمیت خاص ساخته است، نوع چربی موجود در آن است.

 ماهی
و محصولات دریایی با وجود آن كه جزو مواد غذایی حیوانی هستند، ولی از نظر
تركیب چربی با سایر مواد حیوانی متفاوت‌اند. چربی موجود در مواد غذایی
حیوانی به طور عمده حاوی تركیباتی به نام اسیدهای چرب اشباع شده هستند كه
این تركیبات موجب بالا بردن كلسترول و سایر چربی‌های نامطلوب خون می‌شوند.

 
بنابراین
افراط در مصرف چربی‌های حیوانی، سلامت قلب و عروق را به خطر انداخته و در
نهایت منجر به سكته‌های قلبی و مغزی می‌شود. ولی ماهی و آبزیان با وجود آن
كه از دسته مواد غذایی حیوانی هستند با این حال نوع چربی موجود در آنها
مشابه مواد گیاهی است و از اسیدهای چرب اشباع نشده به نام امگا 3 در آبزیان
وجود دارد كه اثرات بسیار مهمی‌در سلامت انسان به عهده دارد و در پیش‌گیری
از بسیاری از بیماریها و كنترل و كمك به بهبود اختلالات و عوارض مختلف نقش
مهم و سازنده‌ای به عهده دارد.

 
جالب
است بدانیم كه چربی موجود در بافت‌های ماهی و آبزیان تنها موجب افزایش
كلسترول و سایر چربی‌های نامطلوب خون و عوارض قلبی و عروق كمك مؤثری نیز
می‌كند. ماهی از منابع بسیار خوب پروتئین محسوب می‌شود. پروتئین موجود در
ماهی از نظر كمیت و كیفیت قابل توجه است، بدین معنی كه پروتئین موجود در
ماهی به شكلی است كه به آسانی در دستگاه گوارش هضم و جذب می‌شود و به طور
تقریبا كامل در بدن به مصرف می‌رسد.

 
ماهی
یكی از منابع خوب آهن است و آهن در خونسازی و همچنین در حفظ مقاومت بدن در
برابر میكروب‌ها نقش مهمی‌به عهده دارد. آهن موجود در ماهی به گونه‌ای است
كه جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبی در بدن به مصرف می‌رسد.
علاوه بر آن آهن موجود در ماهی، جذب آهن منایع گیاهی  را هم افزایش می‌دهد
بنابراین نقش مهمی‌در پیشگیری از كم خونی ناشی از فقر آهن به عهده دارد.

 
ماهی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین‌های گروه “B
در تنظیم فعالیت سلول های عصبی و در نتیجه در سلامت سیستم عصبی و نیز در
سلامت پوست تاثیر دارند. همچنین بعضی از انواع ویتامین‌های گروه “
B“در خون سازی نیز مؤثرند. بنابراین با مصرف ماهی می‌توانیم به سلامت اعصاب، شادابی، طراوت پوست و پیشگیری از كم خونی كمك كنیم .
ماده
مغذی دیگری كه در ماهی به مقدار كافی وجود دارد روی می‌باشد. روی یك ماده
مغذی است كه در رشد كودكان و نوجوانان و نیز در بلوغ جنسی نوجوانان تاثیر
مهمی‌دارد. كمبود این ماده مغذی در دوران رشد موجب كوتاهی قد و در صورت
كمبود شدید باعث كوتولگی می‌شود. همچنین در دوران بلوغ منجر به تاخیر در
بلوغ جنسی می‌شود. ماهی این ماده غذایی مفید با دارا بودن روی به میزان
كافی می‌تواند به رشد و تنظیم بلوغ جنسی كمك كند.

 
ماهی
از منابع غنی فلوئور در سلامت و استحكام دندان‌ها و در پیشگیری و پوسیدگی
دندان تاثیر مهمی‌دارد. پس با مصرف ماهی می‌توانیم به سلامت و استحكام
دندان‌های خود كمك كنیم فلوئور همچنین در پیشگیری از استئوپروز یا پوكی
استخوان مؤثر است.

 
ماهی
دریا از بهترین منابع ید به حساب می‌آید. ید یكی از مواد مغذی است كه
تاثیر مهمی‌در سلامت انسان دارد. ید در رشد اثرات قابل توجهی دارد و كمبود
آن موجب اختلال در رشد و كوتاهی قد می‌شود. بنابراین مصرف ماهی به مقدار
كافی در دوران رشد ضروری است. ید همچنین در تكامل سیستم عصبی نقش مهمی‌دارد
و چنانچه خانم‌ها در دوران بارداری مبتلا به كمبود شدید ید باشند،
كودكانشان علاوه بر اختلال در رشد جسمی‌دچار عقب افتادگی ذهنی نیز می‌شوند و
این مشكل تا آخر عمر گریبان‌گیر آنان خواهد شد. همچنین كمبود ید در شیر
مادر می‌تواند منجر به اختلال در رشد جسمی‌ و ذهنی كودك شیرخوار بشود.

 
مصرف
ماهی “2” تا”3″ بار در هفته در برنامه غذایی مادران باردار و شیرده
می‌تواند اثرات مثبتی در رشد جسمی‌و ذهنی جنین و نوزاد داشته باشد. نقش
دیگری كه ید در سلامت انسان به عهده دارد تاثیر آن در متابولیسم مواد
انرژی‌زا است. كمبود ید موجب كاهش متابولیسم مواد انرژی‌زا در بدن شده و در
نتیجه منجر به افزایش وزن و چاقی می‌شود. ید در تولید مثل نیز مؤثر است و
افراد مبتلا به گواتر ناشی از كمبود ید دچار اختلال در تولید مثل خواهند
شد. مصرف ماهی و آبزیان می‌تواند نیاز انسان را به ید تامین كرده و از بروز
عوارض ناشی از كمبود ید پیش‌گیری كند.

 
ماهی
از منابع خوب فسفر محسوب می‌شود. فسفر ماده ای است كه همراه كلسیم در
سلامت و استحكام استخوان ها تاثیر مهمی‌دارد. ماهی‌هایی كه با استخوان مصرف
می‌شوند مانند ماهی كیلكا و ساردین علاوه بر خواصی كه برای انواع ماهی‌ها
ذكر شد حاوی مقدار قابل توجهی كلسیم نیز می‌باشند. بنابراین در رشد،
استحكام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها مؤثرند.

 
ماهی
و آبزیان با داشتن خواص تغذیه‌ای بسیار خوب می‌توانند قسمت اعظم
نیازمندی‌های تغذیه‌ای ما را تامین كنند. علاوه بر آن به علت داشتن تركیبات
خاصی كه در چربی بدن آنها وجود دارد در پیشگیری از بسیاری امراض و كنترل و
درمان بیماری‌های مختلف نقش مهمی‌به عهده دارند.

 


خواص سویا+ ارتباط گروه خونی با خواص سویا

آشنایی با خواص سویا

سویا
می تواند در حفظ سلامت قلب، استخوان ها، غده پروستات و سیستم ایمنی بدن
نقش مهمی را ایفا کند. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد خواص سویا
متن زیر را مطالعه کنید.

سویا (Soy) یکی از بقولات است. نام علمی
آن (Soja hispida Moench) می باشد. دانه سویا غذای میلیون‌ها نفر را فراهم
می‌کنند و در تهیه مواد شیمیایی نقش عمده دارند. سویا احتمالاً حاصل
اهلی‌سازی گیاهی وحشی در شرق آسیا است. روغن استخراج شده از دانه‌های سویا
یکی از مهم‌ترین انواع روغنها است. 

 

دانه سویا از لحاظ اسید آمینه میتونین
نسبت به کنجد فقیر است اما از لحاظ اسید آمینه لیزین در سطح بالایی قرار
دارد سویا بیش از سایر دانه‌ها به پروتئین حیوانی شباهت دارد.  میزان
پروتئین دانه سویا بسیار بیشتر از سایر دانه‌های روغنی است.

 

فواید سویا و خواص درمانی سویا

سویا حاوی پروتئین، ایزوفلاون و فیبر بوده
که همه این مواد برای سلامتی مفید هستند. پروتئین درون سویا می‌تواند
فوایدی برای بیماری های قلبی، کاهش اثرات یائسگی، کاهش وزن، ورم مفاصل،
عملکرد مغز و بهبود توان در ورزش دارد. سویا ممکن است بتواند خطر سرطان
سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان را کاهش دهد.

 

خاصیت سویا,مضرات و خواص سویا,خواص سویا

کاهش فشار خون یکی دیگر از خواص سویا می باشد

 

• یکی از خواص سویا تاثیر بر کلسترول خون می باشد:
تحقیقات نشان می‌دهد، اضافه کردن سویا به رژیم غذایی می‌تواند تاثیراتی بر
سطح کلسترول خون داشته و کمی آن را کاهش دهد. کاهش سطح کلسترول تا زمانی
که رژیم ادامه دارد، باقی می‌ماند.

 

• کاهش فشار خون یکی دیگر از خواص سویا می باشد: تحقیقات نشان می‌دهد که سویا می‌تواند فشارخون را کاهش دهد.

 

• از خواص درمانی سویا می توان تاثیری که بر یائسگی می گذارد اشاره کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که سویا گرگرفتگی را در زنان یائسه کاهش می‌دهد. البته تحقیقات بیشتری برای نتیجه گیری در این مورد نیاز است.

 

• از دیگر خواص سویا تاثیر بر حساسیت می باشد: معمولا شیر سویا برای کودکان حساس به شیر عادی استفاده می‌شود، با این حال تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

 

•  کاهش ابتلا به سرطان از خواص سویا می باشد:
تحقیقات محدود نشان می‌دهد که سویا می‌تواند خطر سرطان سینه، پروستات و
روده بزرگ (colon) را کاهش دهد. با این حال تحقیقات بیشتری برای اثبات
تاثیر سویا بر پیشگیری از سرطان مورد نیاز است.

 

 • سویا باعث کاهش دردهای دوره ای سینه در بانوان می شود:
تحقیقات محدودی نشان می‌دهند که سویا می‌تواند بر دردهای دوره‌ای پستان که
با سیکل قاعدگی در ارتباط اند تاثیر داشته و آن را کاهش دهد.

 

• از خواص سویا می توان به تاثیری که بر دیابت نوع 2 دارد اشاره کرد: سویا ممکن است بتواند تاثیرات مفیدی بر سطح قندخون در افراد دیابتی داشته باشد.

 

دیگر خواص سویا که ممکن است در بهبود آنها نقشی داشته باشد اما هنوز ثابت نشده اند شامل:

ο  بهبود کیفیت ورزش

ο  سنگ صفرا

ο سندرم متابولیک

ο آرتروز

ο  التهاب

ο  کم خونی فقر آهن

ο بیماری های کلیوی

ο  عملکرد بهتر بدن در افراد میانسال

ο پیر شدن پوست

ο  صدمه به نخاع

ο  کاهش وزن

ο بیماری های قلبی

خواص سویا برای تمام گروه خونی:

خواص شیر سویا,خواص سویا,خواص درمانی سویا

مصرف لوبیا سویا و کلیه فراورده های سویا برای گروه خونی B توصیه نمی شود

 

خواص سویا برای گروه خونی O:
افراد دارنده گروه خونی O می بایست مصرف لبنیات خود را محدود نمایند زیرا
سیستم گوارشی آنان قادر به هضم آسان این دسته از خوراکی ها نیست به همین
منظور توصیه می شود از شیر سویا و پنیر سویا استفاده نمایند.

 

گروه خونی A و خواص سویا:
لوبیا سویا منبع غنی پروتئین برای دارندگان گروه خونی A است و به دلیل
لکتین موجود در لوبیا قرمز که عامل چاقی در این گروه خونی است مصرف سویا
توصیه می شود.

 

مضرات و خواص سویا برای گروه خونی B:
مصرف لوبیا سویا و کلیه فراورده های سویا برای گروه خونی B توصیه نمی شود و
گروه خونی AB می تواند در رژیم غذایی خود جو دوسر و سویا را جایگزین گندم و
ذرت نماید.

 

تاثیر خواص سویا برای گروه های خونی A و AB: در کل سویا و فراورده های آن برای دارندگان گروه های خونی A و AB بسیار سودمند است.

 

مضرات مصرف سویا:

خواص سویا,فواید و مضرات سویا,خواص درمانی سویا

سویا باعث تورم در غده تیروئید می شود

 

زیاد مصرف کردن سویا موجب بروز مشکلات جدی
در سلامتی می گردد. غیر از فیتواستروژن، سایر ترکیبات موجود در سویا
عبارتند از: فیتات و چند ترکیب ناشناخته.

 

 این ترکیبات مانع جذب آهن گیاهی می
گردند. فیتات از جذب روی و دیگر عناصر مغذی جلوگیری می کند. پس می توان گفت
که گیاهخوارانی که به مقدار زیاد سویا مصرف می کنند، به مرور زمان دچار
کمبود عناصر مغذی می شوند.

 

 اگر سویا را به همراه گوشت مصرف کنید،
مطمئن باشید که دچار کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن نخواهید شد، زیرا گوشت
موجب جذب آهن می گردد.

 

 محققان گفته اند که اگر ویتامین C به
مواد غذایی دارای سویا افزوده شود، ممکن است باعث جذب آهن گردد. به همین
خاطر به گیاهخواران، مکمل عناصر معدنی و ویتامین می دهند.

 

 اخیرا گزارش شده است که سویا باعث تورم
در غده تیروئید می شود. در نوزادانی که فقط با شیر سویا تغذیه می شدند، کم
کاری غده تیروئید مشهود است.

 

مضرات و خواص سویا در بارداری و شیردهی:

خواص گیاه سویا,خاصیت سویا,مضرات و خواص سویا

از مصرف زیاد سویا در دوران بارداری و شیردهی باید خودداری نمود

 

سویا به عنوان جزئی از رژیم غذایی در زنان
باردار و شیرده معمولا بدون اشکال می‌باشد. با این حال از مصرف زیاد سویا
در دوران بارداری و شیردهی باید خودداری نمود.

 

توجه: اگر مشکلات هورمونی و بی نظمی هورمونهای بدن رنج می برند، سویا می تواند مشکل آفرین باشد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top