6 عارضه جدی صبحانه نخوردن

6 عارضه جدی صبحانه نخوردن

ضرب المثل عاقلانه «صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است»، در طول اعصار
مختلف نقل شده ولی با این حال شاید هنوز عمق این مساله که چرا صبحانه بسیار
اهمیت دارد، به درستی درک نشده باشد.

به گزارش آوای سلامت، عوارض جانبی صبحانه نخوردن شامل تاثیرات منفی روی وزن، عدم سلامت هورمونی، اختلال حافظه و خلق و خوی است.

چاقی:
چاقی و عوارض متعاقب آن از قبیل دیابت، ناباروری، بیمای های قلبی، و ….
از بزرگترین نگرانی های قرن هستند. عدم مصرف صبحانه در این میان می تواند
خطر ابتلا به چاقی و عدم از دست دادن وزن را وخیم تر کند. به گفته
کارشناسان تغذیه نخوردن صبحانه باعث می شود که شما در تمام طول روز پرخوری
کنید. این در حالی است که مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه مانع از تجمع
انسولین می ‌شود. این هورمون باعث می‌ شود که سلول ‌های چربی، اسیدهای چرب
بیشتری ذخیره کند. به عقیده محققان افرادی که صبحانه می‌ خورند کمتر در
معرض نوسانات وزن قرار می ‌گیرند. یکی از دلایل اصلی چاقی ناشی از صبحانه
نخوردن این است که بدن در حالت روزه طولانی مدت قرار می ‌گیرد. سپس زمانی
که غذا مصرف می ‌کنید بدن مواد غذایی دریافتی را به صورت چربی ذخیره می
‌کند تا در حالت روزه طولانی مدت از آن‌ ها استفاده کند. نتایج پژوهشی که
در سال 2013 انجام شده است نشان می ‌دهد خوردن صبحانه کامل مانند تخم مرغ و
ناهار سبک باعث تسهیل کاهش وزن، کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری ‌های
قلبی و کلسترول بالا می‌ شود؛ در حالی که عکس این قضیه یعنی صبحانه سبک و
ناهار سنگین چنین تاثیری را ندارد.

کاهش سطح حافظه: به طور کلی
تغذیه نامناسب روی رشد ذهنی کودکان و نوجوانان تاثیر منفی می‌ گذارد.
محققان دانشگاه مریلند مشاهده کردند کودکانی که صبحانه نمی‌ خورند در مدرسه
احساس خستگی بیشتری کرده و نمی‌ توانند به درستی تمرکز داشته باشند. به
عقیده محققان دانشگاه آیووا ایالات متحده آمریکا نیز کودکانی که به میزان
کافی آهن، ید و پروتئین دریافت نمی ‌کنند بهره هوشی پایین‌ تری دارند. این
در حالی است که کودکانی که برای صبحانه بلغور جو دوسر مصرف می ‌کنند حافظه
کوتاه ‌مدت قوی ‌تری دارند. به طور کلی نتایج تمام پژوهش‌ های انجام شده در
خصوص صبحانه نشان می ‌دهد که مصرف منظم صبحانه باعث افزایش قدرت حل مسائل،
بهبود یادگیری، افزایش خلاقیت کاری و به خاطر سپاری بهتر می‌ شود.

بی
نظمی در قاعدگی: حذف وعده صبحانه در زنان با بی نظمی های دوران قاعدگی
همراه است. علاوه بر این قاعدگی دردناک و یبوست نیز از عوارض دیگر هستند.

کاهش
سطح خلق و خوی: مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه باعث تامین ویتامین ‌ها
و مواد معدنی بدن شده و کمک می ‌کند که با انرژی بیشتری روز را سپری کنید.
اما صرفنظر کردن از اولین وعده غذایی باعث می ‌شود که خیلی زود احساس
خستگی و کج‌ خلقی کنید. نتایج پژوهش ها نشان می ‌دهد بزرگسالانی که صبحانه‌
کاملی مصرف می‌ کنند خوش ‌خلق ‌تر و مثبت‌ تر از افراد دیگر هستند.

عوارض
جانبی فیزیکی: نخوردن صبحانه خطر ابتلا به هیپوگلیسمی یا کاهش قند خون را
افزایش می دهد. علائم جسمی دیگر شامل لرزش، ضعف، سرگیجه، سردرد، احساس سوزن
سوزن شدن، سریع شدن ضربان قلب، است.

احساس گرسنگی مدام: یکی از
دلایل ضعف کردن و احساس گرسنگی مداوم، عدم مصرف صبحانه است. افرادی که روز
خود را با مصرف صبحانه آغاز می ‌کنند کمتر گرسنه می‌شوند؛ اما زمانیکه روز
خود را بدون صبحانه آغاز می‌ کنید معده‌تان سیگنال‌ هایی به مغز فرستاده و
اعلام خالی بودن می ‌کند؛ در نتیجه از همان ابتدای روز حس گرسنگی در بدنتان
شکل گرفته و باقی می‌ماند. هر چه دیرتر اقدام به خوردن بکنید نیز احساس
گرسنگی ‌تان بیشتر خواهد شد. به عقیده محققان صبحانه نخورها بیشتر در دام
تغذیه ناسالم می ‌افتند. این افراد برای سیر شدن و مقابله با احساس گرسنگی
‌شان هر ماده‌ غذایی نامناسب را نیز مصرف می‌کنند.


این عادت‌ها را ترک کنید تا جوان بمانید!

انجام همزمان کارها
آیا
درحال راه رفتن، پیامک هایتان را ارسال می‌کنید؟ هنگام آشپزی با
دوستان‌تان چت می‌کنید و در نهایت فکر می‌کنید چیزی از فهرست کارهای قابل
انجام دادن‌تان کم نمی‌شود؟
استرسی که از یک
زندگی پر تلاش و تکاپو به شما وارد می‌شود، به بدن تان فشار وارد می‌کند.
مردم اغلب فکر می‌کنند اینکه کارهایشان را همزمان انجام بدهند عادت خوبی
است، اما شما در واقع هیچ یک از کارهای‌تان را انجام نمی‌دهید، بلکه فقط
استرس بیشتری به خودتان وارد می‌کنید. 
مطالعات
زیادی نشان می‌دهند استرس مزمن، محرک آزاد شدن رادیکال‌های آزاد است. این
رادیکال‌ها به سلول‌ها آسیب می‌زنند و پیرشدن را به دنبال دارند. دکتر
کاسیاری پیشنهاد می‌کند به جای اینکه چند کاررا باهم انجام بدهید، روی یک
کار تمرکز کنید و وقتی آن را انجام دادید سراغ کار بعدی بروید.
از دست ندادن دسرها
خوراکی‌های
شیرین علاوه بر اینکه به وزن اضافه می‌کنند، سنی را که چهره نشان می‌دهد
هم افزایش می‌دهند. «سوزان استوارت» متخصص پوست می‌گوید: «مولکول‌های قند
در داخل سلول‌ها به رشته‌های پروتئینی می‌چسبند.» این روند مخرب، باعث کاهش
درخشندگی چهره، ایجاد حلقه‌های سیاه زیر چشم، پف کردگی صورت، افزایش چین و
چروک و بزرگ شدن منافذ پوست می‌شود. اگر می‌خواهید نشاط جوانی تان را حفظ
کنید، عادت به خوردن شیرینی جات را ترک کنید.
خواب کمتر از 5 ساعت
دکتر
کاسیاری که مؤسس آزمایشگاه خواب در بیمارستان سنت جوزف است، می‌گوید: « کم
خوابی نه تنها باعث حلقه‌های سیاه زیر چشم می‌شود، بلکه عمر راهم کوتاه
می‌کند.» خوابِ تا هفت ساعت برای هر فرد، میزان مطلوبی است. پس «اگر
نشانه‌های کم خوابی مثل کمبود انرژی در طول روز، خستگی ذهنی، مشکلات تمرکز
یا افزایش وزن دارید، زودتر به رختخواب بروید.»
تماشا کردن تلویزیون
نتایج
تحقیق روی 11 هزار استرالیایی بالای 25 سال که در «ژورنال طب ورزشی
انگلیس» منتشر شد، نشان داد بزرگسالان با هرساعت تماشای تلویزیون، 22 دقیقه
از عمرشان می‌کاهند. افزون بر این، افرادی که به طور متوسط 6 ساعت در روز
تلویزیون تماشا می‌کنند، پنج سال کمتر از سایر هم سن و سالان خود عمر
می‌کنند. دکتر کاسیاری معتقد است، نشستن بیشتر از 30 دقیقه باعث می‌شود بدن
قند بیشتری در سلول‌ها ذخیره کند و این باعث افزایش وزن شما هم خواهدشد.
استفاده نکردن از کرم دور چشم
حتی
یک مراقبت معمولی از پوست هم ایجاب می‌کند، برای جلوگیری از چین و چروک
زیر چشم ها، از کرم دور چشم استفاده شود. دکتر استوارت می‌گوید پوست اطراف
چشم، بسیار نازک تر از پوست سایر قسمت‌های صورت است و افزایش سن را زودتر
نشان می‌دهد. مرطوب نگه داشتن پوست ناحیه دور چشم، می‌تواند از تأثیر گذشت
سال‌ها بر صورت شما بکاهد.
دکتر استوارت
می‌افزاید، بهترین کرم‌های مرطوب‌کننده حاوی «رتین آ»، (نوعی ویتامین آ)،
آنتی آکسیدان ها، هیالورونیک اسید و ویتامین سی هستند. این مواد تولید
«کلاژن» و «الاستین» را افزایش داده و باعث کشیدگی پوست و کاهش چروک‌های
اطراف چشم می‌شوند.
استفاده زیاد از مواد آرایشی
استفاده
زیاد از مواد آرایشی می‌تواند به شکل غیرملموس تری بر سن چهره شما
بیفزاید. دکتر استوارت معتقد است، استفاده از مقادیرزیاد مواد آرایشی،
بویژه فراورده‌های روغنی، باعث بسته شدن منافذ پوست می‌شوند. مواد آرایشی
همچنین به دلیل دارابودن مواد شیمیایی و الکلی، چربی‌های طبیعی پوست را از
بین برده و با خشک ساختن پوست به ایجاد چین و چروک‌ها زودتر از زمان طبیعی
آن منجر می‌شوند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top