زنجبیل

8 سود و زیان زنجبیل برای سلامتی

زنجبیل یک تنه می‌تواند طعم هر غذا یا شیرینی را از این رو به آن رو
کند. علاوه بر طعم‌دهی خواص درمانی زیادی نیز برای این ادویه قائل شده‌اند؛
اما با تمام خواصی که دارد می‌تواند برای افرادی که از بیماری‌های خاصی
رنج می‌برند مضر نیز باشد. در این مطلب شما را با خواص و مضرات زنجبیل
بیشتر آشنا می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

 

زنجبیل برای کاهش حالت نفخ

اگر
همیشه نفخ می‌کنید توصیه می‌کنیم به چای خود کمی زنجبیل اضافه کنید و یا
اینکه یک تکه‌ی کوچک زنجبیل تازه و پوست‌کنده بجوید. شما همچنین می‌توانید
برای جلوگیری از نفخ
حاصل از خوردن حبوبات یک تا دو ورقه‌ی نازک زنجبیل تازه را به غذای حاوی
این مواد اضافه کنید. خواهید دید که حالت نفختان به میزان قابل‌توجهی کاهش
پیدا خواهد کرد.

 

زنجبیل برای تسکین درد

نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که افرادی که با شروع اولین علائم میگرن یا سردرد
زنجبیل مصرف می‌کنند درد کمتری احساس می‌کنند. به خاطر اینکه ترکیبات
موجود در زنجبیل باعث مسدود شدن ترشح هورمون‌های التهاب زا می‌شود. نتایج
بررسی‌های دیگر نیز نشان می‌دهد زنجبیل می‌تواند به بهبود و تسکین آرتریت کمک کند.

اگر به دلیل ورود یک ویروس به بدنتان و یا حالت تهوع ناشی از ماشین‌گرفتگی

و غیره دچار حالت تهوع می‌شوید زنجبیل می‌تواند به دادتان برسد

به
عقیده‌ی محققان افرادی که از آرتروز یا پولی آرتریت روماتوئید رنج می‌برند
و روزانه پودر زنجبیل میل می‌کنند درد و تورم کمتری در مفاصل خود احساس
می‌کنند. توصیه می‌کنیم مقداری پودر زنجبیل به شیر یا چای خود اضافه کنید.
می‌توانید از زنجبیل تازه برای تهیه‌ی غذاهایتان نیز استفاده کنید.

 

زنجبیل برای پیشگیری از خطر ابتلا به سرطان

اگر در گذشته مردم از قحطی، وبا و یا طاعون و غیره می‌مردند امروزه سرطان
بلای جان انسان شده است. به نظر می‌رسد که چاره‌ای جز تلاش برای پیشگیری
از ابتلا به این بیماری مهلک نیز وجود ندارد. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان
می‌دهد که زنجبیل حاوی ترکیباتی است که خواص ضدسرطانی دارند. محققان مشاهده
کرده‌اند که زنجبیل با سلول‌های سرطانی تخمدان مقابله می‌کنند. نتایج
بررسی‌های دیگر نیز نشان می‌دهد که مصرف زنجبیل تازه باعث کاهش التهاب‌های
کولون (روده) می‌شود.

زنجبیل

زنجبیل در دوره‌ی بارداری: آری یا نه؟

در
خصوص مصرف زنجبیل در دوره‌ی بارداری اتفاق نظری بین محققان وجود ندارد.
نتایج پژوهش‌های مختلف نتایج مختلفی را نیز نشان داده است. برخی از مطالعات
نشان می‌دهند که رابطه‌ای بین مصرف زنجبیل و سقط‌جنین
وجود دارد. نتایج بررسی‌های دیگر حاکی از این است که مصرف این ادویه باعث
بروز مشکلات و عوارضی در این دوره می‌شود. درحالی‌که بررسی‌های متعدد دیگر
نشان می‌دهد که مصرف زنجبیل در دوره‌ی بارداری نه تنها مشکلی به بار
نمی‌آورد بلکه باعث تسکین حالت تهوع
نیز می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که شما قبل از مصرف مکمل یا خود
زنجبیل با پزشکتان مشورت کنید. چون بسیاری از خانم‌ها برای مقابله با حالت
تهوع‌های صبحگاهی از این ادویه استفاده می‌کنند.

 

زنجبیل باعث بروز التهاب‌های دهانی می‌شود

در
طب سنتی این اعتقاد وجود دارد که زنجبیل گرمی است و باعث گرم شدن بدن
می‌شود؛ یعنی اینکه باعث می‌شود بدن گرمای بیشتری تولید کند. امکان دارد
این مسئله نیز باعث بروز التهاب در دهان و مخاط شده و ایجاد سوزش یا خارش کند. اگر شما با مصرف زنجبیل احساس التهاب و سوزش در دهان داشتید از مصرف آن بپرهیزید.

اگر همیشه نفخ می‌کنید توصیه می‌کنیم به چای خود کمی زنجبیل اضافه کنید و یا اینکه یک تکه‌ی کوچک زنجبیل تازه و پوست‌کنده بجوید

زنجبیل باعث تسکین حالت تهوع می‌شود

اگر
به دلیل ورود یک ویروس به بدنتان و یا حالت تهوع ناشی از ماشین‌گرفتگی و
غیره دچار حالت تهوع می‌شوید زنجبیل می‌تواند به دادتان برسد. پودر،
نوشیدنی زنجبیل، قرص و یا مربای آن باعث تسکین معده
و جلوگیری از آشوب آن می‌شود. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که زنجبیل به
اندازه‌ی داروی اسکوپولامین یا همان هیوسین موثر عمل می‌کند. این دارو که
بدون نسخه تجویز می‌شود و برای پیشگیری از ماشین‌گرفتگی، دل درد و غیره
مصرف می‌شود.

 

زنجبیل

زنجبیل می‌تواند باعث کاهش قند خون شود

نتایج
یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که پودر زنجبیل در افرادی که از دیابت نوع 2
رنج می‌برند باعث کاهش قند خون می‌شود. اگر شما نیز از این بیماری رنج
می‌برید و نگران میزان قند خونتان هستید با پزشک معالجه‌ی خود در خصوص مصرف
زنجبیل مشورت کنید. اگر پزشکتان تشخیص بدهد که مصرف این ادویه با
داروهایتان تداخل ایجاد نکند می‌توانید از آن برای کنترل هر چه بیشتر قند
خونتان استفاده کنید. توجه داشته باشید که در برخی موارد مصرف زنجبیل
می‌تواند تأثیر خطرناکی روی میزان انسولین بدنتان داشته باشد.

 

زنجبیل همپای داروهای ضدانعقاد خون

نتایج یک پژوهش استرالیایی نشان می‌دهد که زنجبیل یک ضدانعقاد قوی
است که تا حدودی قوی تر از آسپرین نیز محسوب می‌شود. در نتیجه مصرف آن
برای بیمارانی که داروهای رقیق‌کننده‌ی خون مصرف می‌کنند توصیه نمی‌شود. به
خاطر اینکه خطر خونریزی یا کبودی را در آن‌ها بالا می‌برد. اگر مشکل
خونریزی دارید و یا از داروهای رقیق‌کننده‌ی خون استفاده می‌کنید بهتر است
از مصرف زنجبیل بپرهیزید.



خواص و فواید زنجبیل

زنجبیل یکی از مهم‌ترین ادویه‌ها و گیاهان
دارویی است که تقریبا در سراسر جهان و در مکاتب مختلف درمان‌های طبیعی به
ویژه طب‌سنتی هند، آیورودا، مکتب طب سنتی ایران و طب سنتی چین به عنوان یکی
از مهم‌ترین گیاهان دارویی که جنبه‌های درمانی مختلفی دارد، شناخته شده
است. زنجبيل به طور کلی از جمله گیاهانی است که علاوه بر جنبه‌های درمانی
به عنوان یکی از چاشنی‌های مغذی در تهیه و طبخ بسیاری از غذاهای ایرانی،
هندی و چینی استفاده مي‌شود. متخصصان و درمانگران طب سنتی هند، آیورودا، در
متون کهن خود زنجبیل را دارویی طبیعی، مقوی قلب، محرک
جریان گردش خون و محرک هضم غذا می‌دانند و مواردی چون خاصیت ضدسرفه، ضد
لخته شدن خون و ضدالتهاب را برای آن یادآور شده‌اند.

این اکسپکتورانت طبیعی ا‌ست

درمانگران طب سنتی چین برای درمان سرماخوردگی
یکی از رایج‌ترین بیماری فصل زمستان، شربتی را تجویز می‌کنند که با ترکیب
زنجبیل و عسل و آبلیموی تازه تولید می‌شود. برای تهیه این شربت مقدار مشخصی
از زنجبیل را با آب‌لیموی تازه و مقداری عسل با  یک لیوان آب گرم ترکیب
كرده و برای تسکین دردهای ناشی از سرماخوردگی به بیمار توصیه می‌کنند.
علاوه بر این ضمادی که با ترکیب همین مواد از سوی درمانگران چینی تهیه
می‌شود، به صورت موضعی در محل پیشانی ضماد می‌شود که برای درمان و تسکین
دردهای ناشی از سرماخوردگی بسیار مناسب است.

بجوید تا سرفه نکنید

به گفته متخصصان گیاه‌درمانی، زنجبیل خواص
منحصربه‌فردی در کنترل و پیشگیری سرماخوردگی در فصل‌های سرد سال دارد. به
اعتقاد درمانگران گیاه درمانی استفاده از برگ‌های زنجبیل در تسکین التهاب و
تورم گلو نیز بسیار موثر است. به توصيه درمانگران، در زمان ابتلا به
سرماخوردگی می‌توان چند برگ گیاه زنجبیل را جوید یا عصاره به دست آمده از
برگ‌های آن را غرغره کرد و از خواص آن برای درمان التهاب‌ها و تسکین دردهای
گلو بهره برد.  ‫اگر چه امروزه بسیاری از کارخانه‌های تولید دارو و
فرآورده‌های دارویی تونیک‌ها و شربت‌هایی با منشاء گیاهی و با کمک زنجبیل و
برگ‌های آن تهیه می‌کنند که قابلیت جایگزین شدن به جای شربت‌ها و
فرآورده‌های دارویی شیمیایی را برای درمان التهاب، خشکی و دردهای ناشی از
گلودرد و سرماخوردگی دارد.‬

با زنجبیل پاشویه کنید

بسیاری از طبیعت‌گردان و علاقه‌مندان به
گردشگری حتما با کاربرد گیاه زنجبیل در تسکین سرمازدگی در فصل‌های سرد سال
آشنا هستند. در بسیاری از مناطق کوهستانی در کشورهای سردسیر که میزان
بارندگی برف زیاد است، استفاده از زنجبیل به منظور کنترل و درمان سرمازدگی
بدن بسیار رایج است. برای این منظور ترکیب برگ‌ها یا پودر زنجبیل در آب گرم
و قرار دادن پاها در آن که بیشترین تماس را به هنگام راه رفتن با برف
دارند، توصیه شده است.

اگر می‌خواهید چاق شوید…

زنجبیل به دليل اينكه خواص درمانی متنوعی
دارد، بسیار مورد توجه درمانگران و متخصصان شیوه‌های درمانی طبیعی در سراسر
جهان قرار گرفته و شرکت‌های داروسازی و تولید داروهای گیاهی فراوانی از
این گیاه، فرآورده‌های متنوعی را تولید و روانه بازار داروها و مکمل‌های با
منشاء گیاهی کرده‌اند. تا امروز در سراسر جهان بسته‌بندی‌های متنوعی از
زنجبیل به صورت پودر، اسانس، و عصاره تولید می‌شود و جنبه‌های مختلف درمانی
مثل درمان تهوع، کم‌اشتهایی، اسپاسم‌ها و گرفتگی‌های روده، برونشیت و برخی
از بیماری‌های مفصلی مثل روماتیسم را درمان می‌کند. البته نکته‌ای که در
این زمینه نباید به سادگی از کنار آن عبور کنیم  توجه به زمان تولید
فرآورده‌های مختلفی است که از گیاه زنجبیل تولید می‌شوند، زيرا در صورتی
می‌توان از زنجبیل انتظار درمان داشت که تازه بوده و مدت زمان زیادی از
تولید آن نگذشته باشد. در مورد اسانس‌های تولید شده از زنجبیل نیز متخصصان
طب سنتی آیورودا معتقدند که میزان زنجبیل موجود در اسانس در صورتی که بیشتر
از يك درصد باشد، خواص درمانی خود را حفظ می‌کند.

!تهوع دارید! زنجبیل‌ کمک می‌کند

بر اساس تحقیقات پژوهشگران استفاده از
زنجبیل برای درمان تهوع و استفراغ دوران بارداری بسیار موثر است. تهوع و
استفراغ بارداری به ویژه در ساعات اولیه روز از شایع‌ترین عوارض بارداری در
زنان است. بر اساس تحقیقات به عمل آمده، مصرف زنجبیل به میزان مشخص و تحت
نظارت پزشک یا متخصص زنان موجب کنترل درمان تهوع و استفراغ در این دوران
می‌شود.

اگر دارو می‌خورید، باید بدانید

متخصصان شیوه درمانی طب سنتی در سراسر
جهان معتقدند که مصرف بیش از اندازه و بدون قاعده زنجبیل عوارضی را به
همراه دارد که یکی از مهم‌ترین آنها سوزش معده و ایجاد اختلال در عملکرد
دستگاه گوارش و سیستم عصبی بدن است. علاوه بر این توصیه‌هایی درباره احتمال
تداخل برخی از داروهای رقیق‌کننده خون مثل وارفارین و آسپرین با گیاه
زنجبیل وجود دارد که ممکن است برای بیمار عوارضی را همراه داشته باشد.
درمانگران طب سنتی علاوه بر این مصرف این ادویه را برای خانم‌های باردار و
شیرده نامناسب و در شرایط خاص با نظارت متخصص طب سنتی یا مکمل، مجاز
می‌دانند.

با این چاشنی سرطان نمی‌گیرید

یکی از مهم‌ترین کاربردهای زنجبیل که از
سوی محققان و پژوهشگران نیز به ثبت رسیده، خاصیت شگفت‌انگیز زنجبیل در
پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ
است. براساس تحقیقاتی که صورت گرفته در ترکیب گیاه زنجبیل ماده‌ای به نام
zingiberen وجود دارد که علاوه بر ایجاد طعم و مزه، از رشد سلول‌های سرطانی
در انسان پیشگیری می‌کند. از این رو درمانگران طب سنتی هند مصرف این ادویه
را در تهیه غذاهای روزانه به مخاطبان خود توصیه می‌کنند.

بر اساس مطالعاتی که پژوهشگران انگلیسی در
مورد زنجبیل انجام دادند، این گیاه را دارویی مناسب برای پیشگیری از تهوع
ناشی از عمل‌های جراحی و شیمی‌درمانی در درمان بیماران مبتلا به سرطان
یافتند. به اعتقاد این محققان زنجبیل این خاصیت را دارد که پس از اتمام
عمل‌های جراحی علاوه بر آنکه حالت تهوع بیماران را که ناشی از مصرف مواد
بیهوشی است، کنترل می‌کند‌ می‌تواند به عنوان دارویی آرام بخش نیز برای
تسکین دردهای بیماران مورد استفاده قرار بگیرد.

اسپاسم‌ها را مهار کنید

تونیک زنجبیل نیز یکی دیگر از فرآورده های
این گیاه دارویی است که برای از بین بردن اسپاسم‌ها و گرفتگی عضلات از سوی
درمانگران طب مکمل و جایگزین توصیه می‌شود. این تونیک علاوه بر آنکه به
صورت صنعتی از سوی کارخانه‌های تولید محصولات گیاهی تولید می‌شود، به صورت
سنتی نیز توسط درمانگران طب سنتی و مکمل در شیوه‌های مختلف درمان‌های طبیعی
مورد استفاده قرار می‌گیرد. شیوه استفاده از این تونیک اینگونه است که با
چند قطره از تونیک زنجبیل می‌توان موضع مورد نظر را که دچار گرفتگی یا
اسپاسم شده ماساژ و مالش داد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top