آنچه درباره آدامس باید بدانیم!

thumbnail

آنچه درباره آدامس باید بدانیم! + روانشناسی انواع آدامس

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان به نقل از نیک صالحی، خوب و موجه به نظر رسیدن و احساس مطلوب داشتن آرزوی همه ی ما است، شاید
شما، برای برآوردن این نیاز، مدل موی جدیدی انتخاب کنید یا به کلاس بدنسازی
بروید، نتیجه یکسان خواهد بود. حال تصور کنید؛ در میان همه ی این ها، یک
لبخند زیبا با دندان های سفید، پاکیزه و دهانی خوشبو دارید… بی تردید
تأثیر مثبتی در زندگی اجتماعی و فردی خود مشاهده خواهید کرد. برای کشف این
راز تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

آنچه درباره آدامس باید بدانیم! + روانشناسی انواع آدامس

تاثیرات آدامس بر ذهن
 زمان
های زیادی پیش می آید که آهنگ یا فکر خاصی در ذهن انسان تکرار می شود و
خلاصی از آن به سختی صورت می گیرد؛ اما اکنون محققان دریافته اند که جویدن
آدامس می تواند راه حل ساده ای برای این معضل باشد. هم چنین پژوهشگران
دانشگاه ریدینگ انگلیس در یافته اند که آدامس می تواند برای جلوگیری از عود
خاطرات آزار دهنده در مغز مورد استفاده قرار بگیرد. شواهد علمی نیز در
تأیید تأثیر جویدن آدامس برای سرعت بخشیدن به روند تفکر و هوشیاری در نشریه
ی “Brain and cognition”  منتشر شده است.

آنچه درباره آدامس باید بدانیم! + روانشناسی انواع آدامس

جویدن آدامس خاصیت های فراوانی از لحاظ روان شناسی دارد.

شاید
بارها و بارها دیده اید که افراد هنگام استرس از جویدن آدامس بهره می
برند، این یک تلقین بی اساس نیست، تحقیقات نشان داده که جویدن آدامس واقعا
برای تمرکز فکر و کاهش استرس موثر است. بهبود حافظه علمی و افزایش توان
یادگیری کوتاه مدت و بلند مدت از دیگر مزایای جویدن آدامس بیان شده است، به
طوری که برخی محققان اعلام کرده اند که جویدن آدامس بخش جلوی شبکه ی
کورتکس مغزی را فعال تر کرده و موجب پردازش بهتر اطلاعات مغز انسان می شود.

خواص در مانی آدامس
این
کوچک جویدنی ، خاصیت درمانی هم دارد. طبق مطالعات انجام شده و اطلاعات
منتشر شده در مجله ی “Biological chemistry ” نوعی از شیرین کننده های
آدامس به نام مانیتول، باعث بهبود روند بیماری پارکینسون و از بین بردن
توده های خونی و مغزی می شود.

تاثیر آدامس بر دندانها
این
شیرینی کوچک که فقط برای جویدن آماده شده، برای سلامتی دندان ها نیز مفید
است. عموم مردم بر این باورند که جویدن آدامس مضر است، اما برخی از
دندانپزشکان معتقدند که جویدن آدامس باعث تولید بزاق می شود و بزاق عامل
بیرون انداختن باکتری های درون دهان است.

مواد تشکیل دهنده آدامس
جالب
است بدانید که حدود 30 درصد از آدامس را موادی تشکیل می دهند که هنگام
جویدن حل نمی شوند. این مواد شامل صمغ های طبیعی، پارافین جامد یا موم
زنبور عسل هستند. شیرین کننده ها نیز حدود 59 درصد مواد آدامس را به خود
اختصاص می دهند. 5 درصد مواد تشکیل دهنده ی آدامس نیز شیرین کننده های قوی
هستند که به عنوان طعم دهنده و افزایش ماندگاری طعم کلی به آدامس افزوده می
شوند. نرم کننده ها نیز که شامل گلیسیرین و سوربیتول مایع هستند، 2 درصد
آدامس را تشکیل می دهند. 10 درصد نیز شیره ی ذرت است که به عنوان نگهدارنده
و جاذب رطوبت و برای حفظ و تازگی به آدامس افزوده می شود. طعم دهنده ها
نیز 4 درصد مواد تشکیل دهنده ی آدامس هستند.

آنچه درباره آدامس باید بدانیم! + روانشناسی انواع آدامس

آدامس و راز سفید شدن دندانها
 اکنون
ممکن است این سوال در ذهنتان تداعی شود که چگونه آدامس باعث سفید شدن
دندان و لبخند زیبا می شود؟ پاسخ این پرسش در اجزای فعال آدامس که 5 درصد
آن را تشکیل می دهند، خلاصه می شود. این اجزاء به عنوان سفید کننده و تمیز
کننده دندان ها، خوشبو کننده دهان، تنفس و بهبود سلامتی دندان ها افزوده می
شوند.

انواع آدامس
آدامس ها انواع مختلفی
دارند، نوعی از آنها حاوی  نيكوتين بوده و علايم محروميت از نيكوتين و هوس
كشيدن سيگار، درافرادي كه مايل به ترك سيگار ميباشند را كاهش ميدهد. نوع
دیگر آنها صورتی رنگ بوده و از صمغ بيشتري برخوردار است و خاصيت ارتجاعي
بيشتري دارند. حجم شان نيز نسبت به آدامس هاي معمولي بيشتر ميباشد و
بالاخره آدامس هاي حاوي ويتامين ها كه مخصوص كودكان تهيه ميگردد. بهترین
نوع آدامس ها، انواع رژیمی و بدون قند آن است که برای هر گروه سنی یا هر
فرد بیمار یا سالمی مناسب است. هر عدد از این آدامس ها حاوی 2 کالری و
انواع غیر رژیمی آن حاوی 10 کالری انرژی است. مهم ترین فایده آدامس های
رژیمی این است که شیرین کننده آن از سوی باکتری های دهانی تجزیه و تخمیر
نشده و باعث پوسیدگی و برداشت کلسیم و فسفات از دندان نمی شود و به حفظ
تمیزی و سلامت دهان کمک می کند. در میان انواع آدامس های رژیمی انواعی که
حاوی زایلیتول است توصیه می شود.

تحقیقات نشان داده است اگر کودکان
جویدن آدامس های بدون قند را یک سال قبل از رویش اولین دندان دائمی آغاز
کنند میزان پوسیدگی دندان هایشان به طور چشمگیر کاهش خواهد یافت. شاید گزاف
نباشد اگر بگوییم که شایع ترین جویدنی دنیا آدامس است؛  وقتی که هر سال
حدود 374 بیلیون قطعه آدامس درسراسر جهان به فروش می رسد.

چه کسانی بیشتر آدامس مصرف می کنند؟

جالب
است که مشتریان اصلی آدامس را جوانان تشکیل می دهند و خانم ها بیشتر از
آقایان آدامس می جوند. در مورد آدامس و نحوه ی اختراع آن داستان های زیادی
وجود دارد. مثلا گفته می شود که در سال 1993 باستان شناسان جسد مردی با
قدمت 9 هزار سال را کشف کردند که شواهد نشان می داد او در حال جویدن مداوم
نوعی ماده رزینی آغشته به عسل بوده، که در اثر یک حادثه کشته شده است.
مطالعات دقیق تر نشان داد که این فرد یک نوجوان بوده است!

مراحل ساخت آدامس
برای
ساخت این کوچک جویدنی در کارخانه ها، ابتدا صمغ رزینی اولیه آدامس و مواد
دیگر در دمای بالا و تحت فشار بخار حرارت داده می شوند تا غلیظ شوند. سپس
وارد قسمت دیگری از دستگاه می شوند که به آن طعم دهنده و شیرین کننده ها
اضافه می شود و سر انجام این مایع وارد قسمت سرد تر از دستگاه می شود و به
کمک غلتک و با کاهش حرارت به صورت لایه های نازک آدامس در می آید.

آنچه از خواص آدامس نمی دانید!
جویدن
آدامس در حین پیاده روی از بازگشت اسید معده به مری جلوگیری می کند. خوشبو
کردن دهان نیز، مزیت مهم جویدن آدامس است. از سوی دیگر 10 دقیقه جویدن
آدامس بعد از صرف وعده های غذایی به دلیل تحریک تراوش بزاق به هضم بهتر غذا
کمک می کند و هم چنین برای رفع خشکی دهان موثر است. علاوه بر مزایایی که
گفته شد، کمک به بازتوانی ماهیچه های صورت از دیگر فواید جویدن آدامس است.

تاثیر آدامس بر عمل سزارین
در
یک بررسی بوسیله پژوهشگران مصری بر روی گروهی از زنان که تحت عمل سزارین
قرار گرفته بودند، نشان داده شد که جویدن آدامس پس از این عمل به این زنان
کمک می‌‌کند تا حرکات طبیعی روده را بازیابند و زمان بستری آنها در
بیمارستان کاهش یابد…

تاثیر آدامس بر لاغری
برخی
مطالعات نشان داده اند که جویدن آدامس می تواند به کنترل تمایلات غذایی،
مدیریت گرسنگی و تقویت کاهش وزن کمک کند. افرادی که آدامس می جوند، در
ناهارشان چیزی در حدود 68 کیلو کالری کمتر مصرف می کنند و در بقیه اوقات
روز کمتر دچار پر خوری می شوند. شاید بزرگ ترین مزیت جویدن آدامس برای کاهش
وزن وقتی باشد که شما یک تکه آدامس را به جای شکلات یا شیرینی جات مصرف
نمایید.

روان شناسی آدامس
 ممکن است ندانید که از روی آدامس مورد علاقه تان تا حدی می توان شخصیت شما را تحلیل کرد، به طور مثال:
• آدامس
نعنایی، خنک کننده است و شما با خوردن آن احساس می کنید سرشار از انرژی
شده اید و احساس برتری و اعتماد به نفس عجیبی دارید. و مثل قرص های آرامش
بخش خفیف عمل می کند و استرس و اضطراب را تا حد زیادی کاهش می دهد.

• شخصیت
افرادی که آدامس های موزی را ترجیح می دهند معمولا با نوآوری و خلاقیت
همراه است، بنابراین همواره سرشار از ایده های خلاق و مثبت و سازنده اند.

• افرادی که عاشق آدامس های دارچینی هستند، افرادی احساساتی و رمانتیک بوده و شادی و نشاط را به دیگران منقل می کنند.

• جویدن
آدامس های با طعم تند که در واقع خاصیت سفید کنندگی دندان ها را نیز دارد و
به انسان آرامش عجیبی می بخشند و در حقیقت نوعی آرام بخش قوی هستند.

• اگر شما آدامس های توت فرنگی را ترجیح می دهید، فردی سختکوش هستید که همیشه آماده کشف چیزهای جدیدید.

• آدامس
های پرتقالی ، معرف افرادی به شدت اجتماعی و عاشق طبیعت هستند، شخصیت شاد و
اجتماعی آنها باعث می شود مردم فکر کنند، سالهاست آنها را می شناسند.

• به گفته محققان انگليسي جویدن آدامس های میوه ای  تاثیر زیادی روی خلق و خو دارد و حس و بی حوصلگی و کسلی را از بین می برد.

در
پایان، اگر این کوچک جویدنی توجه شما را جلب کرده است، دیگر از قورت دادن
آدامس تان نگران نباشید، زیرا تمامی ترکیبات آدامس طی مراحلی در دهان،
معده، روده کوچک، روده بزرگ هضم می شوند، یعنی آدامس در معده تان باقی نمی
ماند.



اطلاعاتی جالب درباره سلولهای سرطانی

 اطلاعاتی جالب درباره سلولهای سرطانی
سلول
های سرطانی، سلول هایی غیر طبیعی هستند که به سرعت تولید مثل می کنند و
توانایی شان را برای کپی شدن و رشد حفظ می کنند. نتیجه این رشد بدون کنترل
سلول ایجاد توده های بافت یا تومور است. تومورها همچنان به رشد ادامه می
دهند و برخی که به عنوان تومورهای بدخیم شناخته شده اند، می توانند از یک
محل به محل دیگر منتشر شوند. سلول های سرطانی از جنبه هایی با سلولهای
طبیعی متفاوتند. سلول های سرطانی پیری بیولوژیکی را تجربه نمی کنند،
توانایی خود را برای تقسیم شدن حفظ می کنند، و به سیگنال های پایان کار خود
پاسخ نمی دهند.
در این جا حقایقی جالب درباره سلول های سرطانی ذکر می شود که ممکن است شما را شگفت زده کند.

 

√ بیش از 100 نوع سرطان وجود دارد.
انواع
بسیار مختلفی از سرطان ها وجود دارند و این سرطان ها ممکن است در هر نوع
سلول بدن ایجاد شوند. انواع سرطان ها معمولاً به نام اندام، بافت و یا سلول
هایی که در آنها ایجاد می شوند نام گذاری می شوند. رایج ترین نوع سرطان،
سرطان پوست (carcinoma) است. سرطان پوست در بافت اپی تلیال، که خارج بدن،
خطوط اندام، رگ ها و حفره ها را می پوشاند ایجاد می شود.

سارکوم نوعی از سرطان است که در عضله،
استخوان و بافت نرم همبند از جمله چربی، عروق خونی، عروق لنفاوی، تاندون
ها و رباط ها تشکیل می شود. لوسمی، سرطانی است که از سلول های مغز استخوان
که سلول های سفید خون را تشکیل می دهند سرچشمه می گیرد. لنفوم در سلول های
سفید خون بنام لنفوسیت ها ایجاد می شود. این نوع سرطان بر سلول های B و
سلول های T تأثیر می گذارد.

 

در حدود یک سوم از تمام موارد سرطان ها قابل پیشگیری هستند.
به
گفته سازمان بهداشت جهانی، حدود 30 درصد تمام موارد سرطان ها قابل پیشگیری
هستند. برآورد شده است که تنها 5-10 درصد تمام سرطان ها به نقص ژن ارثی
مربوطند. بقیه به آلاینده های زیست محیطی، عفونت ها و انتخاب شیوه زندگی
(سیگار کشیدن، رژیم غذایی نامناسب و نداشتن فعالیت فیزیکی) مربوط می شود.
بزرگ ترین عامل خطر ایجاد سرطان در سطح جهان که قابل پیشگیری است سیگار
کشیدن و استعمال تنباکو است. حدود 70 درصد از موارد سرطان ریه به سیگار
کشیدن نسبت داده می شود.

سلول های سرطانی مشتاق قندند.
سلول
های سرطانی نسبت به سلول های طبیعی، از گلوکز خیلی بیشتری برای رشدشان
استفاده می کنند. گلوکز یک قند ساده است که برای تولید انرژی از طریق تنفس
سلولی مورد نیاز است. سلول های سرطانی با سرعت بالا از قند استفاده می کنند
تا به تقسیم ادامه دهند. این سلول ها انرژی خود را تنها از طریق گلیکولیز
به دست نمی آورند. گلیکولیز روند قطعه قطعه شدن قند برای تولید انرژی است.
میتوکندری سلول های تومور، انرژی مورد نیاز برای به وجود آمدن رشد غیر
طبیعی مرتبط با سلول های سرطانی را تأمین می کند. میتوکندری یک منبع انرژی
تقویت شده ایجاد می کند که همچنین باعث می شود سلول های تومور به شیمی
درمانی مقاوم تر شوند.

 

سلول های سرطانی به تدریج تغییر شکل می دهند.
سلول
های سرطانی دستخوش تغییراتی می شوند تا از دفاع های سیستم ایمنی اجتناب
کنند، همچنین در برابر اشعه و درمان شیمی درمانی از خود نگهبانی کنند. برای
مثال سلول های اپیتلیال سرطانی، از شبیه شدن به سلول های سالم با اشکال
تعریف شده، به سمت شبیه شدن به بافت همبند سست می روند. توانایی تغییر شکل
به غیر فعال شدن سوئیچ های مولکولی ای به نام میکرو RNA ها نسبت داده می
شود. این مولکول های RNA تنظیمی کوچک، توانایی تنظیم نحوه بیان ژن را
دارند. هنگامی که میکرو RNA های خاص غیر فعال می شوند، سلول های سرطانی
توانایی برای تغییر شکل را به دست می آورند.

 

سلول های سرطانی در بدن پنهان می شوند.
سلول
های سرطانی می توانند با پنهان کردن خود در میان سلول های سالم از سیستم
ایمنی بدن اجتناب کنند. به عنوان مثال، برخی از تومورها پروتئینی ترشح می
کنند که به وسیله غدد لنفاوی هم ترشح می شوند. این پروتئین به تومور اجازه
می دهد تا لایه بیرونی اش را به چیزی که شبیه بافت های لنفاوی است تغییر
شکل دهد.

این تومورها به صورت بافت سالم و نه
بافت سرطانی به نظر می رسند. در نتیجه، سلول های ایمنی تومور را به عنوان
یک ماده مضر تشخیص نمی دهند و تومور اجازه می یابد رشد کند و به شکل بی
رویه در بدن گسترش یابد. سلول های سرطانی دیگر با مخفی شدن در محفظه هایی
در بدن از داروهای شیمی درمانی دوری می کنند. برخی از سلول های لوسمی با
پناه گرفتن در محفظه هایی در استخوان ها از درمان دوری می کنند.

 

سرطان,سلولهای سرطانی,ویژگیهای سلولهای سرطانی

حدود 30 درصد تمام موارد سرطان ها قابل پیشگیری هستند

 

سلول های سرطانی می توانند از یک محل به محل دیگر گسترش یابند.
سلول
های سرطانی می توانند متاستاز (metastasize) شوند و یا از طریق جریان خون
یا سیستم لنفاوی از یک محل به محل دیگر منتقل شوند. سلول های سرطانی گیرنده
ها در رگ های خونی را فعال می کنند که به آنها اجازه می دهد از گردش خون
خارج شوند و به بافت ها و اندام ها گسترش یابند. سلول های سرطانی پیام رسان
های شیمیایی ای به نام کموکاین را آزاد می کند که یک پاسخ ایمنی را القا
می کند و آنها را قادر می سازد از میان عروق خونی به بافت های اطراف عبور
کنند.

 

سلول های سرطانی به شکل غیر قابل کنترلی تقسیم می شوند و سلول های اضافی تولید می کنند.
سلول
های سرطانی می توانند جهش های ژن یا جهش های کروموزومی داشته باشند که
خاصیت های باروری سلول ها را تحت تأثیر قرار می دهد. یک سلول طبیعی که به
وسیله میتوز تقسیم می شود دو سلول تولید می کند. اما سلول های سرطانی می
توانند به 3 یا بیشتر از 3 سلول تقسیم شوند. سلول های سرطانی ای که به
تازگی ایجاد شده اند ممکن است در طول تقسیم یا کروموزوم های اضافی از دست
دادن بدهند یا به دست بیاورند. بیشتر تومورهای بدخیم سلول هایی دارند که
کروموزوم از دست داده اند.

سلول های سرطانی برای ادامه حیات به رگ های خونی نیاز دارند.
یکی
از نشانه های واضح سرطان افزایش سریع تشکیل عروق خونی جدید است که به
عنوان رگ زایی شناخته می شود. تومورها برای رشد به مواد مغذی ای که به
وسیله رگ های خونی ارایه می شوند نیاز دارند. اندوتلیوم عروق خونی هم مسئول
رگ زایی نرمال و هم رگ زایی تومور است. سلول های سرطانی سیگنال هایی به
سلول های سالم اطراف می فرستند و آنها را تحت تأثیر قرار می دهند تا عروق
خونی جدیدی ایجاد کنند و سلول های سرطانی را تأمین کنند. مطالعات نشان داده
اند که وقتی از تشکیل عروق خونی جدید ممانعت می شود، رشد تومورها متوقف می
شود.

 

برخی از ویروس ها سلول های سرطانی تولید می کنند.
سلول
های سرطانی ممکن است در نتیجه شماری از عوامل از جمله قرار گرفتن در معرض
مواد شیمیایی، اشعه، نور ماوراء بنفش و خطا در تکرار کروموزوم ها ایجاد
شود. علاوه بر این، ویروس ها این توانایی را هم دارند که با تغییر ژن ها
باعث سرطان شوند. تخمین زده می شود که ویروس های سرطان عامل 15 تا 20 درصد
از تمام سرطان ها هستند.

این ویروس ها با یکپارچه سازی مواد
ژنتیکی خود با DNA سلول میزبان، سلول ها را تغییر می دهند. ژن های ویروسی
رشد سلول را تنظیم می کنند و به سلول توانایی انجام رشد غیر طبیعی را می
دهند. ویروس اپشتین بار «Epstein-Barr» به لنفوم بورکیت «Burkitt’s
lymphoma» مرتبط است، ویروس هپاتیت B می تواند باعث سرطان کبد شود و ویروس
پاپیلومای انسانی می تواند باعث سرطان گردن رحم شود.

 

سلول های سرطانی از مرگ سلولی برنامه ریزی شده اجتناب می کنند.
هنگامی
که سلول های طبیعی آسیب DNA را تجربه می کنند، پروتئین های سرکوبگر تومور
آزاد می شوند که باعث می شود سلول ها تحت مرگ سلولی برنامه ریزی شده و یا
آپوپتوز قرار گیرند. به خاطر جهش ژن، سلول های سرطانی توانایی تشخیص آسیب
به DNA را از دست می دهند و بنابراین توانایی خود تخریبی را نیز از دست می
دهند.


ویدیو : آنچه درباره آدامس باید بدانیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
free html hit counter