کدام روغن‌هاي گياهي براي آشپزي مناسب نيستند؟

کدام روغن‌های گیاهی برای آشپزی مناسب نیستند؟

آشپزی با برخی انواع روغن‌های گیاهی مانند روغن آفتابگردان به دلیل تولید مواد سمی در بروز سرطان یا زوال عقل نقش دارد.

به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، متخصصان
تغذیه و سلامت می‌گویند: آشپزی با برخی انواع روغن‌های گیاهی موجب آزاد شدن
مواد شیمیایی سمی می‌شود که با بروز سرطان و انواع دیگر بیماری‌ها مرتبط
است.

این متخصصان انگلیسی توصیه می‌کنند که روغن زیتون،‌ نارگیل و کره برای
آشپزی مناسب‌ترند در حالی که حرارت دادن روغن‌ ذرت، آفتابگردان، پالم و
روغن دانه سویا به تولید میزان زیادی از مواد شیمیایی به نام «آلدئید» منجر
می‌شود که با بروز بیماری‌هایی همچون سرطان، بیماری قلبی و زوال عقل مرتبط
است.

پرفسور «مارتین گروت‌ولد» در‌این‌باره گفت: مطالعه انجام شده نشان می‌دهد
که مقدار آلدئید در ماهی و سیب زمینی سرخ شده در این روغن‌های گیاهی ۱۰۰ تا
۲۰۰ برابر بیشتر از استاندارد روزانه تعیین شده از سوی سازمان جهانی
بهداشت است. در مقایسه، حرارت دادن کره و روغن زیتون سطح کمتری از آلدئید
را تولید می‌کند. همچنین پایین‌ترین سطح تولید این ترکیب شیمیایی مضر به
روغن نارگیل اختصاص دارد.

نگرانی‌ها در مورد ترکیب‌های سمی موجود در روغن‌های حرارت دیده نیز در
مطالعات دیگری که توسط متخصصان دانشگاه آکسفورد انجام گرفته بر این مطلب
تاکید دارد که اسیدهای چرب در روغن‌های گیاهی در بروز دیگر مشکلات جسمی نیز
نقش دارند.

به نوشته روزنامه تلگراف، کارشناسان تغذیه و سلامت می‌گویند: روغن‌های
گیاهی سرشار از اسیدهای امگا ۶ هستند که به کاهش اسیدهای چرب امگا ۳ در مغز
کمک می‌کند. در صورتی که میزان زیادی از روغن ذرت یا آفتابگردان مصرف
کنیم، مغز امگا ۶ بالایی را جذب کرده که فاکتور موثر در بروز مشکلات جسمی و
روانی به حساب می‌آید.



کدام روغن‌هاي گياهي براي آشپزي مناسب نيستند؟


آشپزي با برخي انواع
روغن‌هاي گياهي مانند روغن آفتابگردان به دليل توليد مواد سمي‌در بروز
سرطان يا زوال عقل نقش دارد. به گزارش ايسنا، متخصصان تغذيه و سلامت
مي‌گويند: آشپزي با برخي انواع روغن‌هاي گياهي موجب آزاد شدن مواد شيميايي
سمي‌ مي‌شود که با بروز سرطان و انواع ديگر بيماري‌ها مرتبط است. اين
متخصصان انگليسي توصيه مي‌کنند که روغن زيتون،‌ نارگيل و کره براي آشپزي
مناسب‌ترند در حالي که حرارت دادن روغن‌ ذرت، آفتابگردان، پالم و روغن دانه
سويا به توليد ميزان زيادي از مواد شيميايي به نام «آلدئيد» منجر مي‌شود
که با بروز بيماري‌هايي همچون سرطان، بيماري قلبي و زوال عقل مرتبط است.

پرفسور مارتين گروت‌ولد گفت: مطالعه انجام شده
نشان مي‌دهد که مقدار آلدئيد در ماهي و سيب‌زميني سرخ شده در اين روغن‌هاي
گياهي ۱۰۰ تا ۲۰۰ برابر بيشتر از استاندارد روزانه تعيين شده از سوي سازمان
جهاني بهداشت است. در مقايسه، حرارت دادن کره و روغن زيتون سطح کمتري از
آلدئيد را توليد مي‌کند. همچنين پايين‌ترين سطح توليد اين ترکيب شيميايي
مضر به روغن نارگيل اختصاص دارد. نگراني‌ها در مورد ترکيب‌هاي سمي‌موجود در
روغن‌هاي حرارت ديده نيز در مطالعات ديگري که توسط متخصصان دانشگاه
آکسفورد انجام گرفته بر اين مطلب تاکيد دارد که اسيدهاي چرب در روغن‌هاي
گياهي در بروز ديگر مشکلات جسمي ‌نيز نقش دارند. روغن‌هاي گياهي سرشار از
اسيدهاي امگا ۶ هستند که به کاهش اسيدهاي چرب امگا ۳ در مغز کمک مي‌کند. در
صورتي که ميزان زيادي از روغن ذرت يا آفتابگردان مصرف کنيم، مغز امگا ۶
بالايي را جذب کرده که فاکتور موثر در بروز مشکلات جسمي‌و رواني به حساب
مي‌آيد.



    ویدیو : کدام روغن‌هاي گياهي براي آشپزي مناسب نيستند؟
این مطلب را به اشتراک بگذارید :

a b