دکترای طب سنتی

آزمون دكتراي تخصصي (Ph.D) طب سنتي

 

  1. با توجه
    به اينكه در سال ۱۳۸۸ براي اولين بار آزمون طب سنتي در مقطع دكتراي
    تخصصي

    Ph.D
     برگزار مي شود پنجاه درصد سؤالات آزمون از دروس
    ماژور طب كلاسيك  وپنجاه درصد سؤالات ما بقي از منابع طب سنتي
    انتخاب مي گردد.
  2. آزمون
    دكتراي تخصصي

    Ph.D
    طب سنتي در دو مرحله كتبي و شفاهي (مصاحبه ) مطابق با جدول شماره
    يك برگزار مي گردد.

 


جدول شماره يك


مراحل آزمون


نوع آزمون


امتياز


مرحله اول


كتبي


۷۰ درصد


مرحله دوم


شفاهي


۳۰ درصد

 

۲-۱- آزمون
شفاهي (مصاحبه ) بعد از اعلام نتايج آزمون كتبي انجام مي شود.

۲-۲- داوطلبان
كه در مرحلة اول آزمون پذيرفته مي شوند توسط مركز سنجش آموزش پزشكي جهت
شركت در مصاحبه دعوت مي شوند.

 ۲-۳ –  نحوه
برگزاري مصاحبه متعاقبا از طريق سايت مركز سنجش اعلام خواهد شد.

  1.  مواد
    امتحاني و ضرائب آزمون مربوط به منابع طب كلاسيك و منابع طب سنتي
    به ترتيب در جداول شماره ۲ و ۳ و بشرح ذيل اعلام مي گردد:

 

 


جدول شماره ۲ :
مواد امتحاني و ضرايب طب كلاسيك


رديف


مواد امتحاني


ضرايب

۱


داخلي

۴

۲


اطفال

۲

۳


جراحي


۵/۱

۴


زنان


۵/۱

۵


عفوني

۱

۶


مجموع ضرايب


۱۰

 



 


جدول شماره ۳ :
مواد امتحاني و ضرايب طب سنتي


رديف


مواد امتحاني


ضرائب

۱


متون پزشكي  فارسي


۵/۱

۲


متون پزشكي عربي


۵/۱

۳


تاريخ و اخلاق پزشكي

۱

۴


كليات و نشانه شناسي بيماريها

۲

۵


معالجات

۲

۶


تغذيه و مفردات

۲

۷


مجموع ضرائب


۱۰

 

۴- منابع
آزمون در بخش طب سنتي مطابق با جدول شماره ۴ و بشرح ذيل اعلام مي گردد.

 


جدول شماره ۴:
منابع آزمون در بخش طب سنتي


رديف


مواد امتحاني


منبع

۱


متون پزشكي فارسي



خفي علائي

تاليف سيد اسماعيل جرجاني- انتشارات اطلاعات سال ۱۳۷۷
تهران- باب نخستين تا باب دوازدهم (۳۰ صفحه)

۲


متون پزشكي عربي  



قانونچه چغميني

نسخه عربي بخش اول و دوم طب نظري و طب عملي – تاليف


محمود بن محمد بن عمر چغميني – انتشارات دانشگاه علوم
پزشكي ايران سال۱۳۸۷

۳


تاريخ و اخلاق پزشكي



كتاب تاريخ طب در ايران-

تاليف مرحوم دكتر محمود نجم آبادي-  انتشارات دانشگاه
تهران ۱۳۸۱ (شرح حال علي بن ربن طبري ، ابوبكر محمد زكرياي
رازي ، علي بن عباس مجوسي اهوازي، ابن سينا، موفق الدين
منصور هروي ابوبكر، اخويني ، سيد اسماعيل جرجاني )



كتاب اخلاق حرفه اي در خدمات بهداشتي درماني –


تأليف دكتر محمد مهدي اصفهاني – انتشارات دانشگاه علوم
پزشكي ايران

۴


كليات و نشانه شناسي بيماريها



خلاصه الحكمه

جلد اول  بخش دلايل و علايم (۱۰۹ صفحه) از ص ۳۶۴الي ۳۸۸
 واز ص ۵۱۱ الي  ۵۳۲ و از ص ۵۸۵ الي ۵۹۴ و از ص ۶۳۸ الي
۶۵۸                    و از ص ۷۴۳ الي ۷۷۸ – تاليف محمد
حسين عقيلي خراساني شيرازي انتشارات دانشگاه علوم پزشكي
ايران ۱۳۸۵

 

۵


معالجات



خلاصه التجارب باب پنجم

تاليف بهاء الدوله رازي- (۲۹ صفحه) انتشارات دانشگاه علوم
پزشكي تهران  ۱۳۸۷

۶


تغذيه  ومفردات



مخزن الدويه

فصل اول تا پايان فصل چهارم تاليف محمد حسين عقيلي خراساني
شيرازي (۲۹ صفحه ) انتشارات دانشگاه علوم پزشكي تهران۱۳۸۷



 كتاب مروري بر مباني طب سنتي

(بخش مفردات) تاليف دكتر محسن ناصري  ( ۳۷ صفحه ) از ص ۱۹۷
الي ۲۳۴ انتشارات موسسه نشر شهر ۱۳۸۶

 

۵- منابع
آزمون در بخش طب كلاسيك مطابق جدول شماره ۵ و بشرح ذيل اعلام مي گردد .

جدول شماره ۵
منابع آزمون در بخش طب كلاسيك

 

 



عناوين و منابع پيشنهادي آزمون دكتري تخصصي (


 (Ph.D
‌طب
سنتي سال ۸۸

 



رديف



نام درس



بيماريهاي داخلي (هاريسون ۲۰۰۵)



مبحث



فصل



SEC



PART


۱-     


 


اختلالات تيروئيد



 



غدد


۳۲۰


۱


۱۴


۲-     


 


DM


۳۲۳


۱


۱۴


۳-     


 


استئوپروزيس


۳۳۳


۲


۱۴


۴-     


 


ديسفاژي


 


 


 


 


   گوارش


۳۳


۶


۲


۵-     


 


تهوع و استفراغ و سوء هاضمه


۳۴


۶


۲


۶-     


 

خانه ریشه‌ها پیاز

نام: پیاز
dguide.png مزاج: گرم و خشک
dguide.pngدرجه: ۳-۳
dguide.png گروه: ریشه‌ها

54fb2c8d07baf.jpgResultImage.php?x=-2.5&y=2.5&lang=faguide.png

مصلحات


54f1fe25b5aa1.jpgسرکه 

guide.png
سایر مصلحات


آبلیمو
هویج
guide.png
بیشتر بدانیم


بهترین نوع پیاز سفید و بزرگ و آبدار آن است.

پیاز کاملا پخته شده غذائیت زیادی دارد و شکم را نرم می کند.

برای ضعف اعصاب مفید می باشد.

سبب تقویت نیروی جنسی می شود (مخصوصا اگر با گوشت چرب مصرف شود).

پختن پیاز با دنبه برای سرماخوردگی، ناراحتی های سینه و دفع اخلاط لزج از ریه ها مفید است.

چکاندن آب آن در گوش در درمان کاهش شنوایی و وزوز گوش مفید است.

ضماد آن با زرده تخم مرغ جهت درد مقعد و با روغن کوهان شتر در رفع شقاق مقعد مفید است.

بوی بد بعضی گوشت ها، حبوبات و سبزیجات با سرخ کردن آن ها همراه پیاز از بین می رود.

زیاده روی در مصرف آن سبب فراموشی و تولید کرم در دستگاه گوارش می شود.

در گرم مزاجان مصرف زیاد آن مضر و  باعث ایجاد باد غلیظ و خلط غلیظ در معده و تشنگی و سردرد می شود.

مفید برای: تقویت اشتها،بازکننده انسدادها،تقویت قوای جنسی،دفع ضرر آب و هوای نامطلوب،ادرار بول،تنقیه فضولات ریه،اعصاب،تنقیه فضولات ریه،
مضر برای: مزاج گرم،حافظه،




    ویدیو : دکترای طب سنتی
این مطلب را به اشتراک بگذارید :

a b