کتلت گوشت رزا منتظمی

طرز تهیه کتلت معمولی، طرز تهیه کتلت گوشت

 کتلت گوشت جزو غذاهای بسیار لذیذ و خوشمزه است که می توان به سادگی آن را تهیه نمود. در این بخش از سایت آکاایران قصد داریم تا به شما طرز تهیه کتلت گوشت را آموزش دهیم، با ما همراه باشید.

طرز تهیه کتلت گوشت,کتلت گوشت,کتلت گوشت و سیب زمینی

طرز تهیه کتلت گوشت,کتلت گوشت,کتلت گوشت و سیب زمینی,کتلت گوشت چرخ کرده,کتلت گوشت خوشمزه,کتلت گوشت کوبیده,کتلت معمولی,طرز تهیه کتلت معمولی,اموزش آشپزی,اموزش کتلت گوشت,کتلت و شامی

طرز تهیه کتلت گوشت

مواد لازم :

مواد لازم اندازه کالری
گوشت چرخ کرده ٢٥٠ گرم 100 گرم / 240 کالری
سیب زمینی ٥٠٠ گرم 100 گرم / 75 کالری
تخم مرغ ١ عدد 100 گرم / 147 کالری
پیاز به دلخواه ١ عدد 100 گرم / 36 کالری
زردچوبه نیم قاشق چای خوری 100 گرم / 0 کالری
نمک و فلفل ١ قاشق چای خوری 100 گرم / 0 کالری
روغن به اندازه کافی 100 گرم / 900 کالری

طرز تهیه :

*. سیب زمینی ها را بشویید و سپس آب پز کنید (با مقدار کافی آب در قابلمه قرار بدهید و بپزید)، معمولا ٢٥ تا ٣٠ دقیقه زمان برای آب پز کردن سیب زمینی ها کافی است.وقتی سیب زمینی ها آب پز شد آب آنرا تخلیه کنید و بگذارید سرد شوند.پوست سیب زمینی ها را بکنید و با رنده (ریز) آنها را رنده کنید. اگر می خواهید پیاز هم استفاده کنید، آنرا هم پوست بکنید و جداگانه رنده کنید. بعد از رنده کردن پیاز آب آنرا دور بریزید، اگر آب پیاز را داخل خمیر کتلت کنید کتلت ها از هم خواهند پاشید.حالا گوشت، سیب زمینی رنده شده و پیاز را مخلوط کنید و تخم مرغ را هم در آن بشکنید.

*. با افزودن نمک، فلفل و زردچوبه خمیر را خوب مخلوط کنید (برای مخلوط کردن سوسول بازی را کنار بگذارید و از دستان مبارک استفاده کنید).بعد از مخلوط کردن، ماهی تابه را روی آتش بگذارید و روغن داخل آن بریزید بگذارید خوب گرم شود. به وسیله یک نعلبکی و یک تیکه پارچه تمیز، وسیله فرم دادن کتلت را درست کنید. برای راحتی پارچه را کمی خیس کنید.حالا مقداری (یک قاشق سوپ خوری بزرگ) از خمیر کتلت را با دست راست بردارید و با نگه داشتن وسیله مربوطه در دست چپ خمیر را روی نعلبکی پارچه به صورت یک گلوله در آورید و بعد آنرا صاف کنید تا به صورت دایره یا بیضی ای در آید و با احتیاط کتلت خام را داخل ماهی تابه قرار بدهید.

*. تا پر شدن تمام سطح ماهی تابه این کار را ادامه دهید و بعد مراقبت کنید تا کتلت ها سرخ شوند. وقتی طرف اول آنها سرخ شد یکی یکی آنها را برگردانید و بگذارید طرف دیگر آن هم سرخ شود. پس از سرخ شدن آنها را بردارید و در دیس بچینید. وقتی همه کتلت ها سرخ شدند با گوجه فرنگی و سبزیجات و اگر دوست دارید خیارشور تزئین کنید.کتلت را با نان و ماست خیار یا ماست اسفناج و یا حتی ماست موسیر سرو کنید. بعضی هم آنرا با یک سالاد شیرازی سرو می کنند.

خواص پیاز :

*. برای درمان اسهال از پوست پیاز استفاده کنید بدین صورت که پوست پیاز را بشوئید و در مقدری آب به مدت ده دقیقه بجوشانید ، سپس آنرا در داخل دستمالی ریخته و فشار دهید تا شیره آن گرفته شود . بعدا این شیره را با شکر شیرین کنید و روز ی چند فنجان از آن را بشوئید تا اسهال کاملا از بین برود .

******************************************************

کتلت گوشت

https://ladin.ir/wp-content/uploads/2016/05/20154817383230a-3.jpg

کتلت گوشت,طرز تهیه کتلت گوشت,روش تهیه کتلت گوشت,طرز پخت کتلت گوشت,آموزش پخت کتلت گوشت,مواد لازم برای کتلت گوشت,کتلت گوشت خوشمزه,دستور پخت کتلت گوشت,کتلت و شامی

مواد لازم کتلت گوشت :

گوشت چرخ کرده نیم کیلو 100 گرم / 240 کالری
سیب زمینی نیم کیلو 100 گرم / 75 کالری
پیاز ۱ عدد 100 گرم / 5 کالری
تخم مرغ ۱ عدد 100 گرم / 147 کالری
نان خشک کوبیده یک پیمانه 100 گرم / 360 کالری
جعفری خرد شده یک چهارم پیمانه 100 گرم / 25 کالری
نمک و فلفل به میزان لازم 100 گرم / 0 کالری
روغن مایع مقداری 100 گرم / 900 کالری
پنیر نینا ۱۰۰ گرم 100 گرم / 250 کالری

طرز تهیه کتلت گوشت :

*. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده مخلوط کرده.

*. کاملا ورز می دهیم تا حالت چسبندگی پیدا کند.

*. سیب زمینی را پس از آب پز کردن و پختن.

*. پوست گرفته و با رنده ریز رنده می کنیم.

*. به همراه تخم مرغ به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم.

*. سپس نمک ، فلفل و جعفری خرد شده.

*. را به بقیه مواد اضافه کرده و به همراه پنیر نینا ورز می دهیم تا یک دست شود.

*. بعد مقداری روغن مایع را به ۱۲ تا ۱۵ گلوله یک اندازه تقسیم می کنیم.

*. هر کدام از گلوله ها را در نان خشک کوبیده می غلتانیم.

*. به شکل بیضی به قطر یک سانت در دست حالت داده.

*. سپس در روغن داغ و با حرارت ملایم سرخ می کنیم.

خواص تخم مرغ :

*. تخم‌مرغ کتلت و شامی – بسیار خوب ید و فسفرست که ید برای ساخت هورمون تیروئیدی و فسفر برای رشد بهتر و سلامتی استخوان‌های بدن لازم است. تخم‌مرغ کتلت و شامی – خوبی از پروتئین، ویتامین‌ها و املاح ضروریست و می‌تواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد. نیازهای تغذیه‌ای افراد بر حسب جنس و سنشان متفاوت است. ارزش انرژی‌زایی تخم‌مرغ: یک عدد تخم‌مرغ متوسط ‌٧٦ کالری انرژی دارد و مصرف روزانه یک عدد تخم‌مرغ، ‌٣ درصد نیاز انرژی یک مرد بالغ و ‌٤ درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تامین می‌کند.

*********************************************

طرز تهیه شامی گوشت، کباب تابه ای و کتلت

۱۲ام شهریور ۱۳۹۲ نوشته Profile Photo اون نفر ۱۰۷ نظر


با گوشت چرخ کرده خیلی غذاهای متنوعی میشه درست کرد. کتلت ها و شامی ها هم از انواع غذاهایی هستن که  میشه با گوشت هم درستشون کرد و خیلی سریع آماده میشن و صد البته خیلی لذیذ و خوشمزه ان. از اونجا که مواد لازم برای تهیه شامی، کباب تابه ای و کتلت خیلی شبیه به هم هست، در این مطلب طرز تهیه شامی رو قرار میدیم و تفاوتش رو با طرز تهیه کتلت و کباب تابه ای بیان میکنیم.

شامی در شهر های مختلف به شکلهای متفاوتی پخته میشه. مثلا بعضی ها با گوشت و لپه پخته شده و له شده درست میکنن. امروز مدل مرسومش رو که فکر میکنم همه بشناسن قرار میدم. ;-)

شامی خوشمزه

شامی خوشمزه

مواد لازم برای تهیه شامی

  • گوشت چرخ کرده 500 گرم
  • پیاز متوسط یک عدد
  • سیر دو حبه
  • تخم مرغ دو عدد
  • نمک و زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه شامی

پیاز رو ریز رنده میکنیم و آبش رو میگیریم. سیر رو هم رنده میکنیم و با گوشت مخلوط میکنیم. تخم مرغ ها رو اضافه میکنیم و به همراه ادویه و آرد نخودچی ورز میدیم تا کاملا یک دست بشه. بعد هم اونها رو به اندازه های مناسب با دست در میاریم و در روغن سرخ میکنیم. و هم میشه با نان سرو کرد و به شکل ساندویچ خورد و هم میشه با برنج باشه. اگر با برنج سرو میکنین، به خاطر خشک بودنش، یا در کنارش گوجه فرنگی رو حلقه حلقه و سرخ کنین و یا براش سس رب گوجه درست کنیم.

طرز تهیه شامی

طرز تهیه شامی

طرز تهیه شامی

طرز تهیه شامی

نکته هایی برای وا نرفتن و پف کردن کتلت و شامی

این رو هم اضافه کنم که بعضی ها برای پف کردن شامی ها و کتلت ها از جوش شیرین استفاده میکنن که باید بگم، هم باعث تلخیش میشه و هم مضره. برای پف کردن بهتره تخم مرغها رو بیشتر هم بزنیم. نکته دیگه در مورد وا رفتن اینه که به طور کلی دلیل وا رفتن شامی ها و کتلت هایی که با گوشت درست میشن، آب پیاز هست. بهتره که آب پیاز رو بعد از رنده کردن بگیریم تا این مشکل پیش نیاد. اگر باز هم احساس میکنین ممکنه وا بره، میتونین از یکی دو قاشق غذا خوری آرد ترجیحا (نخودچی) استفاده کنین. مطمئن باشین وا نمیره. :heart:

کتلت

کتلت

طرز تهیه کتلت

اگر به ترکیبات بالا دو تا سیب زمینی متوسط رنده شده و آب گرفته اضافه کنین، میشه همون کتلت معروف.که خیلی عالی و خوشمزه اس و به راحتی حاضر میشه و برای پیکنیک های یهویی و دونفره ای عالیه. برای خوشمزه تر شدن کتلت، میتونیم کمی جعفری رو ساتوری کنیم و به مواد اضافه کنیم. ;-)

کباب تابه ای

کباب تابه ای

طرز تهیه کباب تابه ای

اگر از مواد لازم برای تهیه شامی که در بالا گفتیم، تخم مرغ رو حذف کنیم میشه همون کباب تابه ای. که میتونین اون رو به شکل کباب کوبیده فرم بدین و در تابه سرخ کنین. در انتها هم کمی سماق روش بپاشین و با برنج سرو کنین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top