ماهی و میگوی تازه را چگونه تشخیص دهیم؟
با توجه به اینکه ماهی و میگو یکی از اقلام مهم در سبد غذایی خانوار است
توجه به کیفیت و سلامت آن نیز مهم تلقی میشود و باید نکاتی را هنگام خرید
این محصولات در نظر گرفت.
در هنگام خرید میگو باید به شفافی رنگ و عاری بودن از هرگونه لک روی پوست
آن توجه کرد. همچنین در خصوص ماهی نیز توجه به شفافیت و برآمدگی چشم، قرمزی
آبشش، حالت ارتجاعی بافت و رنگ شفاف پوست ماهی توجه کرد.
علیاصغر مجاهدی، معاون سازمان شیلات درباره چگونگی تشخیص میگوی سالم به
خبرنگار ایسنا گفت: اگر میگو کهنه باشد لکههای تیرهرنگی در ناحیه دم و
سرش پدیدار میشود و رنگ کلی میگو به صورت شفاف نیست.
وی ادامه داد: میگوی تازه صورتی رنگ و شفاف است.
چشم ماهی باید شفاف و درخشان باشد
مجاهدی در خصوص تشخیص ماهی سالم و تازه نیز اظهار کرد: هنگام خرید ماهی
باید به حالت چشم ماهی توجه شود چراکه چشم ماهیهای تازه، علاوه بر این که
شفاف و درخشان است، حالت کاملا محدب دارد در صورتیکه چشم ماهیهای فاسد
تیره و کدر است و کره چشم بطور کامل در حفره چشم فرو رفته است.
گوشت ماهی تازه قابلیت ارتجاعی دارد
معاون سازمان شیلات با بیان اینکه بدن ماهیهای تازه قابلیت ارتجاعی دارد و
فاقد ترشحات است، اظهار کرد: این درحالی است اگر روی بدن ماهیهای فاسد
فشار دست وارد شود کاملا فرو رفتگی ایجاد میکند و ترشحات بدن ماهی زیاد
است و حالت چسبندگی دارد.
آبشش ماهی تازه، مرطوب و قرمز روشن است
وی قرمزی آبشوش ماهی را یکی دیگر از عوامل سلامت ماهی دانست و افزود: در
ماهیهای تازه آبششها مرطوب و به رنگ قرمز روشن هستند ولی در ماهیهای
فاسد آبششها مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارند.
مجاهدی ادامه داد: در ماهیهای تازه سرپوش گوشها بطور کامل و تقریبا
چسبیده هستند و سطح داخلی آنها لکه ندارد ولی در ماهیهای فاسد این
سرپوشها تقریبا جدا هستند و روی سطح داخلی آنها لکههای قهوهای و قرمز
رنگ دیده می شود.
فلسهای ماهی تازه کاملا به بدن چسبیده و به سختی جدا میشوند
وی اظهار کرد: در رابطه با ماهیهای تازه فلسها کاملا به بدن چسبیده و به
سختی جدا می شوند در حالی که در ماهیهای فاسد، فلسها برجسته و به راحتی
کنده میشوند.
معاون سازمان شیلات بوی ماهی را یکی دیگر از عوامل شناسایی ماهی باکیفیت
عنوان و اظهار کرد: ماهیهایی که تازه هستند تقریبا بوی مطبوعی دارند و اگر
از آبهای شیرین صید شده باشند بوی گیاهان آبزی همان منطقه را میدهند ولی
ماهی فاسد بوی نامطبوعی دارد که بیشتر اوقات بوی آمونیاک و ترشیدگی و در
اثر پیشرفت فساد بوی گندیدگی می دهد.
مجاهدی بهترین مکان برای خرید ماهی را فروشگاههای معتبر که نکات بهداشتی
در آنها رعایت می شود دانست و گفت: باید از خرید ماهی در مکان های نامناسب و
غیر بهداشتی اجتناب شود.
مدت نگهداری ماهی و میگو
وی در خصوص مدت نگهداری ماهی و میگو اظهار کرد: ماهی تازه یک تا دو روز
داخل یخچال قابل نگهداری است اما ماهی یخ زده پس از خارج شدن از یخچال به
سرعت باید مصرف شود و حدود یک ماه در فریزر قابلیت نگهداری دارد.
مجاهدی ادامه داد: میگو تازه نیز یک تا دو روز داخل یخچال و تا چهار ماه داخل فریزر قابلیت نگهداری دارد.
ترکیب نارگیل و جوش شیرین برای جلوگیری از سرطان
پاراف ترکیب نارگیل و جوش شیرین برای
جلوگیری از سرطان : به علت استفاده مردم از دئودرانت های – ضد تعریق ها-
آلومینیوم دار، غلظت عنصر آلومینیم در بافت اطراف پستان و زیر بغل افزایش
می یابد که می تواند عاملی برای بروز تومور و سرطان در ناحیه اطراف پستان
محسوب شود.
مواد سرطان زای فیزیکی، شیمیایی و
بیولوژیکی عامل این اتفاق ناگوار هستند. یکی از بیشترین موادی که به طور
روزانه با آن ها سر و کار داریم، دئودورانت ها (ضد عرق ها) هستند.
تعریق بهترین و مطمئن ترین راه دفع سموم
بدن می باشد که در واقع می توان آن را جزیی از سیستم دفاعی و ایمنی بدن
محسوب نمود که سموم را از بدن خارج می کند
به گزارش پاراف به نقل از تبیان، بر اساس
مطالعات انجام شده به علت استفاده مردم از دئودرانت های آلومینیوم دار،
غلظت عنصر آلومینیم در بافت اطراف پستان و زیر بغل افزایش می یابد که بسیار
نگران کننده است و به عنوان بزرگ ترین عامل بروز تومورها و سرطان ها در
ناحیه ی اطراف پستان محسوب می شود.
در واقع امروزه آلومینیم به عنوان یک سم
شناخته می شود که در بیشتر موارد منجر به ابتلا به آلزایمر و در مرحله ی
بعد بروز سرطان می گردد.
متاسفانه علاوه بر دئودورانت ها، برخی
مردم با استفاده از نمک های آلومینوم دار عمل سم زدایی و پاک سازی ناحیه
زیر بغل را انجام می دهند که البته این روش بیشتر در جوامع غربی کاربرد
دارد و سبب می شود که مانند دئودرانت ها مقداری آلومینیم در شیر و یا بافت
پستان یافت شود و زنگ خطری برای ابتلا به سرطان سینه محسوب می شود.
دئودرانت ها تنها نمونه ای از مواد دارای
آلومینوم سرطان زا می باشد و مواد دیگری مانند برخی غذاها و پاک کننده ها و
حتی گاهی ضدآفتاب ها هم باعث ایجاد این مشکل بزرگ می شوند.
علاوه برالومینیوم مواد دیگری نظیر
پارابن، پروپیلن گلیکول، DEA و برخی رنگ ها نیز در محصولات آرایشی بهداشتی
وجود دارند که با اثر بر روی استروژن سبب ابتلا به سرطان سینه می شوند.
برخی ضد عرق ها نیز حاوی تریکلوزان هستند
که به عنوان تشویق کننده سلول های سرطانی جهت رشد و انتشار محسوب می شوند.
همچنین این ماده می تواند از پوست عبور کرده و سبب اختلال در عملکرد غدد
درون ریز شود.
راه درمان کم خطر:
آب های معدنی دارای سیلیس کاپا می توانند
به عنوان یک پاک کننده و سم زدا برای ناحیه ی زیر بغل استفاده شوند. همچنین
می توانید از دئودورانت هایی که حاوی آلومینیوم و دیگر مواد مضر ذکر شده
نیستند استفاده کنید.
استفاده از روغن نارگیل و جوش شیرین هم می تواند به عنوان جایگزین دئودرانت ها و سایر مواد شیمیایی باشد.
یکی از راه هایی که بسیاری از مردم از آن استفاده می کنند روش زیر است:
مواد مورد نیاز عبارتند از : یک قاشق غذا
خوری سرکه سیب، سه قطره اسانس رزماری، پنج قطره اسانس گشنیز و یک قاشق
غذاخوری خاک رس (خاکی که در قدیم به آن گل سرشوی می گفتند و خواصی مشابه
صابون داشت که برای شستشو استفاده می شد. امروز به این خاک بنتونیت می
گویند که اگر یک مشت از آن را داخل یک لیترآب بریزید حجیم می شود و بعد از
خشک شدن از بتون هم محکم تر است).
خاک رس و سرکه سیب را با هم مخلوط کنید و
سپس اسانس رزماری و گشنیز را به آن اضافه نمایید. آن وقت محصول نهایی به
صورت خامه در می آید و می توانید یک لایه ی نازک از آن را برداشته و بر روی
ناحیه ی زیر بغل بگذارید و پس از چند دقیقه آن را بشویید. این یک روش عالی
برای رفع بوی بد این ناحیه از بدن است.