چه کودکانی کمتر سرما می خورند؟

چه کودکانی کمتر سرما می‌خورند؟

یک متخصص کودکان با اشاره به اینکه سرماخوردگی و آنفلوآنزا علایم مشترکی
دارند، گفت: با شروع فصل سرما بیماری که ممکن است در اعضای هر خانواده‌ای
بروز کند، سرماخوردگی است که این بیماری در کودکان نگرانی بیشتری به همراه
دارد.

فاطمه طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران
(ایسنا) – منطقه خراسان جنوبی، گفت: هرچند که عامل سرماخوردگی نوعی ویروس
است، اما عوامل دیگری نیز وجود دارند که باعث می‌شود افراد جامعه بویژه
کودکان به طور مکرر دچار این بیماری شوند.

وی با اشاره به اینکه چه کودکانی کمتر به این ویروس دچار می‌شوند، افزود:
کودکانی که دو سال کامل از شیر مادر تغذیه شده‌اند و دچار سوء تغذیه
نیستند، کمتر به سرماخوردگی دچار می‌شوند؛ چرا که بدن‌شان مقاومت بیشتری
دارد.

این متخصص کودکان، با بیان اینکه اختلالات رشد، مقاومت ایمنی بدن را ضعیف
می‌کند، ادامه داد: بهتر است واکسن آنفلوانزا از اول پاییز تزریق شود تا
بدن در برابر ویروس سرماخوردگی مقاومت بیشتری داشته باشد.

طاهری درباره کمتر مبتلا شدن کودکان به سرماخوردگی تصریح کرد: با استفاده
از ماسک، شستن مداوم دست‌ها، تماس کمتر با افراد بیمار و استفاده بیشتر
مایعات می‌توان تا حدی این بیماری را کنترل کرد.

وی تاکید کرد: پرهیز از مصرف میوه‌های نشسته و سبزیجات خام و اغذیه
غیربهداشتی مانند لواشک، بستنی و آلوچه، ادویه‌جات و بسیار مهم‌تر از آن
دوری از افراد سرماخورده بویژه در محیط‌های مدرسه، مهدکودک و دانشگاه که
افراد بیشتر در معرض سرماخوردگی‌های مکرر قرار می‌گیرند، مهم است.

این متخصص کودکان، افزود: توصیه شده که در صورت تماس با افراد سرماخورده،
بینی و گلو را با آب نمک شست‌وشو داده و مصرف بیشتر مایعات و سوپ و اغذیه و
ویتامین‌ها را در رژیم غذایی خود لحاظ کنند. رعایت فاصله از فرد سرماخورده
بویژه هنگام عطسه یا سرفه و جداکردن ظرف‌های غذای فرد بیمار هم می‌تواند
در کاهش احتمال عفونت موثر باشد.

وی با اشاره به اینکه کودکان بیشتر در معرض سرماخوردگی قرار می‌گیرند،
افزود: از آنجا که کودکان در سنین قبل از مدرسه به طور متوسط چهار تا شش
مرتبه در سال مستعد سرماخوردگی‌اند باید مراقبت‌های بیشتری از آنها صورت
گیرد.

این متخصص کودکان، ادامه داد: اگر علائم سرماخوردگی مانند تب، آبریزش و
گرفتگی بینی، سرفه‌های خلط‌دار، گلو درد، تنگی نفس و بی‌حالی شدید سه روز
بیشتر بطول انجامد، احتمالا اضافه شدن بیماری عفونی باکتریایی به
سرماخوردگی وجود دارد و باید به پزشک مراجعه شود. نشانه‌های این گلودرد
شامل قرمزی و تورم لوزه‌ها، تورم غدد لنفاوی در جلوی گردن، تب، سردرد، درد
عضلانی، شکم درد و گلودرد است.

وی با تاکید بر اینکه از شایع‌ترین بیماری‌های کودکان سرماخوردگی است،
تصریح کرد: بیماری‌های تنفسی فوقانی مانند آلرژی، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و
آنژین است که مقابله با آنها را باید بسیار جدی گرفت.

سرما عامل سرماخوردگی نیست

این متخصص کودکان، با بیان اینکه سرما، عامل سرماخوردگی نیست ، تصریح کرد:
برخلاف باور بسیاری از مردم، هوای سرد تاثیری در سرماخوردگی ندارد.

وی با اشاره به اینکه در اوایل پاییز و زمستان، اغلب کودکان در مهدکودک و
مدرسه به سر می‌برند، افزود: در زمستان تجمع در مکان‌های سرپوشیده، شانس
انتقال عفونت‌های ویروسی را از فردی به فرد دیگر بیشتر می‌کند. حساسیت در
کودکان نیز ناگهان با نشانه‌هایی از قبیل گرفتگی بینی، عطسه، آبریزش بینی و
چشم ظاهر می‌شود. عطسه‌های پیاپی و آبریزش‌ بینی بی‌رنگ و رقیق از علایم
آلرژی است.

این متخصص کودکان، با اشاره به اینکه گاهی این علائم کوتاه مدت، ولی گاهی
طولانی و با سرفه بدون تب ادامه می‌یابد، گفت: مهم‌ترین درمان حساسیت یا
آلرژی، پیدا کردن عامل ایجاد حساسیت یا آلرژی و حذف آن در زندگی است.

وی تصریح کرد: سرماخوردگی و آنفلوآنزا علایم مشترکی دارند که آنفلوآنزا با
تب و سردرد، سرفه‌های خشک، درد عمومی بدن به طور ناگهانی ظاهر و تب 38 تا
40 درجه سانتیگراد تا سه – چهار روز و گلودرد از نشانه‌های بارز آنفلوآنزا
هستند.

وی ادامه داد: رعایت بهداشت فردی در مواقعی که فرد مبتلا است، استراحت به
مدت یک هفته، رژیم غذایی مناسب، استفاده از دستمال هنگام عطسه و سرفه و شست
وشوی دست‌ها، اهمیت خاصی دارد. به خصوص در فصل زمستان، روزانه یک لیوان آب
پرتقال تازه بسیار مفید و مناسب و تزریق واکسن آنفلوآنزای فصلی برای
کودکان و افراد مسن به خصوص افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، توصیه
می‌شود.

طاهری با بیان اینکه استراحت و رژیم غذایی، بهترین روش‌های درمان
سرماخوردگی است، یادآور شد: هوای سرد، باعث خشک شدن مخاط‌ بینی و شرایط
مناسب برای سرایت ویروس است که مرطوب کردن هوا، راهی برای مقابله با آن
است.

وی خاطر نشان کرد: به محض اینکه فرزند شما به گلودرد، سرماخوردگی شدید یا تب دچار شد او را نزد پزشک یا مرکز بهداشت درمانی ببرید.



افزایش خطر سرطان با مکمل های غذایی حاوی کروم

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که کروم در قرص های رژیم غذایی و بدنسازی، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.


مکمل های غذایی و سرطان  افزایش خطر سرطان با مکمل های غذایی حاوی کروم

به گزارش سرویس علمی جام نیـوز
به نقل از ایرنا، محققان شورای تحقیقات استرالیا در مطالعه ای متوجه شدند
که این مکمل پرطرفدار در میان افرادی که رژیم می گیرند یا تمرینات بدنسازی
انجام می دهند، بعد از ورود به بدن به یک مولفه سرطانزا تبدیل می شود.

 

‘پیتر لی’ از دانشکده شیمی دانشگاه سیدنی
گفت: همه شواهد نشان می دهند که مصرف مکمل های کروم فواید بسیار کمی دارند و
در دوزهای بالاتر بالقوه خطرناک هستند. این تحقیق که به ریاست ‘لیندسی وو’
از دانشکده شیمی دانشگاه سیدنی انجام و در مجله شیمی Angewandte Chemie
منتشر شد، خطرات مصرف بدون نسخه این مکمل را در دوزهای بالا و یا در دوره
های زمانی طولانی نشان می دهد.

با این حال این محقق خاطر نشان کرد: نمی توان با اطمینان گفت که کروم خطر
ابتلا به سرطان را افزایش می دهد اما این حقیقت که می توانیم در سلول های
زنده شکل سرطانزا ایجاد کنیم ، کاملا نگران کننده است. کروم یک ماده معدنی
کمیاب است که در دو شکل پیدا می شود. کروم سه ظرفیتی (III) نوعی است که در
مکمل ها یافت می شود و کروم شش ظرفیتی (VI) که مشخص شده است یک ماده
سرطانزا است.

محققان هنگام تهیه نقشه شیمیایی سلول های حیوانی متوجه شدند که کروم سه
ظرفیتی در سلول های چربی حیوانات به کروم شش ظرفیتی تبدیل می شود.به گفته
محققان، مشخص شده است که اکسیداسیون کروم در داخل سلول صورت می گیرد به
طوری که الکترون از دست می دهد و به یک شکل سرطانزا تبدیل می شود.

با این حال محققان خاطر نشان کردند که سرطان ناشی از کروم با یک دوره تاخیر
20 ساله بروز می کند و در عین حال، نحوه مصرف کروم نیز در این میان نقش
دارد. برخی مکمل ها بدون تجویز پزشک و به مراتب بیش از میزان توصیه شده
روزانه یعنی 25 تا 35 گرم، مصرف می شوند.

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top