چرا غذاهاي تند براي سلامتي مفيد است

چرا غذاهاي تند براي سلامتي مفيد است

اگر اهل غذاهای پرادویه و تند هستید باید بگوییم کارتان درست است؛ و اگر
جزو آن دسته افرادی هستید که از این قبیل غذاها فراری‌اند احتمالاً وقت آن
رسیده سعی کنید ذائقه‌تان را به آن‌ها عادت دهید. البته منظورمان غذاهای
تندی نیست بعد از خوردنش احتمالاً آتش از دهان بیرون می‌زند. منظورمان
میزان معقول و خوش آیند تندی است.

نتایج پژوهش‌های متعدد نشان
می‌دهد که غذاهای پرادویه از ابتلا به مشکلات مربوط به معده و بیماری‌های
متعدد دیگر پیشگیری می‌کند. برای آشنایی بیشتر با خواص این قبیل غذاها خط
به خط با ما باشید.

به نظر می‌رسد عمر باورهایی که مدام می‌گویند
غذاهای تند باعث ایجاد زخم معده و مشکلات دیگر می‌شود به سر آمده است. به
خاطر این که مطالعات جدید نشان می‌دهد فلفل تند از مخاط معده حفاظت کرده و
می‌تواند از بروز مشکلاتی که بر اثر مصرف بیش از حد داروهای مُسکن ایجاد
می‌شود پیشگیری کند.

از این گذشته فلفل سرشار از کلسیم و
ویتامین‌های A و C است که برای سلامتی تک تک ما مفید خواهد بود. همچنین
باید بدانید که فلفل تند می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و
سرطان را کاهش داده و به پیشگیری از دیابت کمک کند.

همین فلفلی که احتمالاً شما از آن فراری هستید باعث افزایش متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدنتان می‌شود.

توجه
داشته باشید هر ماده‌ی غذایی هر اندازه که مفید هم باشد اگر در مصرف آن
زیاده‌روی کنید به نفعتان نخواهد بود. نتایج پژوهشی که در مکزیک انجام شد
نشان می‌دهد احتمال ابتلا به سرطان معده در بین افرادی که روزانه بین 9 تا
25 عدد فلفل جالاپنو خورده‌اند در مقایسه با افراد دیگر، به میزان بسیار
اندکی بالا بوده است. باید بگوییم که فلفل جالاپنو مکزیکی یکی از انواع
بسیار تند فلفل‌ها است که در عین حال بمب ویتامین C محسوب می‌شود. در واقع
فلفل‌خورها تازه کار با مصرف به اندازه‌ی این فلفل هیچ مشکلی نداشته‌اند.

متأسفانه
بسیاری از مردم خود را بی دلیل از مصرف فلفل تند محروم می‌کنند. بیشتر
افرادی که از مشکلات مربوط به معده رنج می‌برد تصور می‌کنند که برای بهبود
مشکل خود باید دور فلفل و غذاهای تند را خط قرمز بکشند. اما هیچ پژوهش علمی
ثابت نکرده است که عدم مصرف فلفل مشکلات معده را رفع می‌کند. اگر ادویه‌ها
و فلفل تند به اندازه و بدون افراط مصرف شوند هم طعم بسیار خوش‌آیندی به
غذاها می‌دهند و هم برای سلامتی بدن مفیدند.

نتایج پژوهش‌ها و
بررسی‌های متعدد علمی نشان می‌دهد که غذاهای تند برای سلامت بدن مفید است.
نتایج چند پژوهش جدید حاکی از این است که فلفل تند حاوی خواص متعددی است.
محققان مشاهده کرده‌اند کپسایسین موجود در فلفل می‌تواند سلول‌های
سرطان‌زای ریه و پانکراس را کاهش دهد بدون این که به سلول‌های سالم مجاور
آسیبی وارد کند. به عقیده‌ی محققان دلیل این که میزان برخی از سرطان‌ها در
بین مردم مکزیک و هند کمتر از غربی‌هاست به دلیل مصرف بیشتر غذاهای تند
است.

همچنین باید بگوییم نتایج دو پژوهش استرالیایی نشان می‌دهد
مصرف غذاهای حاوی فلفل تند از تجمع کلسترول در خون پیشگیری می‌کند و نیاز
به انسولین را کاهش می‌دهد. همین تأثیر، نقش مهمی در پیشگیری از دیابت و
درمان آن دارد.
 
درباره ی فلفلی که هر روز برای چاشنی زدن به غذاهایتان استفاده می کنید، تا
چه اندازه آگاهی دارید؟ این دسته از سبزی ها از فلفل سبز دلمه ای گرفته تا
فلفل تند قرمز،همگی در یک گروه غذایی جای می گیرند و تقریباً دارای یک سری
از خواص مفید برای بدن هستند.

جالب است بدانید که هفت هزار سال
قبل از میلاد مسیح، در آمریکای جنوبی و مرکزی از این سبزی به عنوان چاشنی
در غذاها استفاده می شد و با سفر کریستف کلمب به این مناطق، این سبزی به
کشورهای اروپایی، سپس به سراسر دنیا معرفی شده است.

جالب ترین مطلب درباره ی این گیاه آن است که این ماده ی غذایی یکی از منابع ویتامین C و کاروتن ها محسوب می شود.

فلفل در طب سنتی
 
تاریخ مصرف فلفل به 7 هزار سال پیش از میلاد مسیح برمی ‌گردد، زمانی که سرخ
‌پوستان آمریکایی ساکن پرو و مکزیک به عنوان ادویه از آن استفاده می‌
کردند.

تا اینکه طی قرون 15 و 16 میلادی، کاشفان آمریکا این سبزی
خوش نقش و نگار را به اروپا و از آن جا به آسیا و آفریقا آوردند و این
‌گونه فلفل دلمه‌ ای وارد برنامه غذایی ما شد.
فلفل 25 گونه متعدد دارد که پنج گونه آن مورد استفاده بشر است. این پنج
گونه خود به 140 نوع تقسیم می ‌شود و اولین بار به وسیله هندی‌ها شناخته
شد.
بد نیست بدانید که این دسته از سبزی ها از قدیم مورد توجه گیاه شناسان غربی
بوده اند. آنها معتقد بوده اند که از این گیاهان می توان برای افزایش
جریان خون، تحریک سیستم عصبی، افزایش اشتها و رهایی از سوءهاضمه استفاده
کرد. حتی بسیاری از گیاه شناسان چینی توصیه کرده اند که خانم ها برای رهایی
از دردهای ناشی از دوره قاعدگی بهتر است از این سبزی ها در این دوران
استفاده کنند. آنها در اصطلاح می گویند این دسته از خانم ها بهتر است در
این دوران از بشقاب های داغ استفاده کنند.

شما فقط فلفل را همین
فلفل قرمز تند می دانید؟ از خواص فلفل های دیگر چه شنیده اید؟ ابتدا باید
بگوییم که فلفل ها عبارتند از فلفل قرمز که تند است، فلفل سبز که یا به شکل
فلفل دلمه ای یا به شکل معمولی است.

باید بگوییم فلفل های دلمه ای
نیز به صورت سبز، نارنجی،زرد و قرمز عرضه می شوند که اصلا تند نیستند و ما
اغلب آنها را با غذا یا در سالاد استفاده می کنیم. فلفلی که به فلفل قرمز
نیز معروف است، برای اولین بار از سوی سرخپوستان “کاراییب” به خارج آمریکا
معرفی شد. از آن زمان به بعد شهرت این گیاه فراگیر شده و به عنوان یک چاشنی
مهم به ویژه در طبخ “کاجون و کرول” و در رستوران های جنوب شرق آسیا، چین،
جنوب ایتالیا و مکزیک محسوب می شود.
امروز فلفل از پرمصرف ‌ترین سبزی ‌های جهان است و به عنوان دارو و چاشنی
غذا مورد استفاده قرار می‌ گیرد. فلفل پس از جعفری غنی ‌ترین منبع ویتامین
C است.
 
b9a6e320e81975d97e74c1f353bc321f.jpg
 
اثر درمانی فلفل بر بیماری ها

هر چند فلفل سبب سوزش زبان می شود، اما این گیاه واقعاً مسکنی قوی است.
این گیاه ابتدا سبب تحریک درد می شود، اما بعد از مدتی شدت علایم درد را
در بدن کاهش می دهد.

کپساسین موجود در فلفل نه تنها درد آرتروز و
آرتریت روماتوئید را تسکین می دهد، بلکه هنگام استفاده به شکل موضعی،
میزان ورم ناشی از این بیماری ها را کاهش می دهد.

فلفل با تحریک ترشح آنزیم های گوارشی در معده و نابودی باکتری هایی که می توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقویت می کند.

خاصیت ضد باکتری فلفل، همچنین از اسهال ناشی از عفونت جلوگیری می کند.

این
گیاه به عنوان داروی ضد احتقان سبب رقیق و نازک شدن خلط و خارج شدن آن
از ریه ها می شد. از آنجا که این گیاه بافت ریه را تقویت می کند، در
نتیجه برای بیماران مبتلا به آمفیزم(بیماری اتساع و بزرگ شدن ریه ها) نیز
مفید است.

داروی ضد سرطان

شاید باورتان نشود اگر بگوییم از فلفل می توان در درمان سرطان و حتی
برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری استفاده کرد. تحقیقات نشان داده اند
کپساسین موجود در فلفل، به عنوان یک ترکیب ضد سمی عمل کرده و مانع از
فعالیت ترکیبات سرطان زا در بدن می شود و از تشکیل تومورهای بدخیم در بدن
جلوگیری می کنند.

به علاوه، این سبزی سرشار از ترکیبات آنتی
اکسیدانی مثل ویتامینC  و کاروتن است، طوری که در 100 گرم فلفل دلمه ای
قرمز یا سبز و فلفل معمولی خام به ترتیب 140، 120 و 120 میلی گرم ویتامین C
و 3840، 265 و 175 میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد.

اثر فلفل در سرماخوردگی
فلفل به علت داشتن مقایر زیادی ویتامین C ، یکی از داروهای خوب سرماخوردگی
است، طوری که مصرف منظم آن در برنامه غذایی، هم شدت و هم طول مدت
سرماخوردگی را کاهش می‌ دهد.

خوردن 50 گرم فلفل دلمه‌ای (یک ‌سوم
از یک فلفل متوسط) می‌ تواند تمام نیاز یک فرد بزرگسال به‌ ویتامین C را
برطرف کند. البته باید بگویم که ویتامین C در اثر حرارت فورا از بین می
رود، بنابراین تا جایی که ممکن است فلفل  را به صورت تازه و خام میل کنید.

وجود مقادیر فراوان ویتامین C در فلفل دلمه ای باعث شده این سبزی برای
درمان سرماخوردگی مفید باشد. طوری که مصرف مرتب این سبزی در برنامه ی
غذایی، هم شدت و هم طول دوران سرماخوردگی را کاهش می دهد.

به علاوه
این سبزی دارای خواص ضدعفونی کنندگی نیز هست. کپساسین موجود در فلفل، به
خصوص در فلفل معمولی، ترکیب شیمیایی دارد که موجب تحریک سیستم ایمنی شده و
به این سیستم در حمله به عوامل عفونی کمک می کند. به علاوه، این ترکیبات
موجب تحریک معده برای ترشح اسید می شود، بنابراین افرادی که در برنامه ی
غذایی شان به طور مرتب از این سبزی استفاده می کنند، کمتر به بیماری های
عفونی مبتلا می شوند.

پس سعی کنید روزهایی که سرماخوردگی شیوع پیدا می کند، از فلفل بیشتر در سالادتان، به همراه سایر سبزی های تازه استفاده کنید.

فلفل در غذای خانه

از آنجایی که فلفل برای قلب خیلی مفید است، اضافه کردن مرتب آن به غذا یا مصرف کپسول آن می تواند از بیماری قلبی پیشگیری کند.

هر
چند فلفل یک چاشنی محسوب می شود، اما این ماده واقعاً به هضم غذا در بدن
کمک می کند و برای اغلب زخم ها مضر نیست. این ماده حتی در میزان مصرف پایین
نیز قوی است، بنابراین بهتر است بیشتر از مقداری که با غذا میل می کنید،
از این ماده استفاده نکنید.

کرم یا پودر فلفل به عنوان نوعی مسکن
می تواند در تسکین درد دندان، زونا، آرتریت، پسوریازیس و سایر انواع دردهای
مزمن مفید باشد، هرچند ممکن است مصرف این ماده سبب سوزش یا خارش نسبی شود،
اما این عارضه به زودی از بین می رود.

جالب است بدانید که می توانید فلفل تازه را تا 12 روز در یخچال نگهداری کنید.

 
تأثیر فلفل روی معده

بر اساس نتایج پژوهش‌هایی که در مجارستان انجام گرفته است، فلفل ترشح
اسید معده و همچنین امکان خونریزی معده (به دلیل مصرف داروهای ضدالتهابی
مانند آسپرین) را کاهش می‌دهد. به عقیده‌ی محققان سنگاپوری مصرف روزانه‌ی
فلفل خطر ابتلا به زخم معده و اثنی‌عشر را به میزان 53 درصد کاهش می‌دهد.

اما
شاید بپرسید این احساس سوزشی که بعد از مصرف فلفل ایجاد می‌شود از چیست؟
این احساس سوزش معده به دلیل وجود کپسایسین فلفل است که طعم تندی به آن
می‌دهد و باعث تحریک پایانه‌های عصبی می‌شود. درست است که این احساس سوزش،
ناخوشایند است اما هیچ یافته‌ی علمی ثابت نکرده است که این سوزش می‌تواند
منجر به بیماری‌ها و مشکلات حاد معده شود.

در واقع فلفل علاوه بر
این که طعم خوبی به غذاها می‌دهد بسیار کم کالری است. فلفل، متابولیسم بدن
را افزایش می‌دهد، به سوزاندن چربی‌ها کمک می‌کند و احساس سیری طولانی مدتی
ایجاد می‌کند. پس به بهانه‌ی تند بودن و این که معده‌ام درد می‌گیرد
خودتان را از خواص غذاهای تند محروم نکنید. البته باز تاکید می‌کنیم که در
مصرف هیچ ماده‌ی غذایی افراط نکنید حتی اگر خیلی مفید باشد. فلفل نیز از
این قاعده مستثنی نیست.
فلفل برای زخم معده مفید است

مردم سنگاپور، مالزی و چین بیشتر از هندی ها به زخم معده مبتلا هستند.
می دانید علت این موضوع چیست؟ زیرا هندی ها بیشتر از مردم چین فلفل مصرف
می کنند.

تحقیقات نشان داده است که کپساسینcapsicin)) موجود در
فلفل، باعث کاهش بروز زخم معده می شود. کپساسین، موجب افزایش جریان خون در
قسمت مخاطی معده و تولید موکوس به وسیله ی دیواره ی معده می شود،
بنابراین بافت معده در برابر ترشح اسید معده مصون باقی می ماند.

جالب
است بدانید در مطالعات نیز دیده شده است که خوردن 20 گرم فلفل، درست 30
دقیقه قبل از خوردن یک عدد آسپیرین، از اثرات مخرب این دارو بر بافت معده و
دوازدهه، در اثر مصرف طولانی مدت آن جلوگیری می کند و به این ترتیب می
توان از این دارو به راحتی استفاده کرد، بدون آنکه نگران زیان آن باشیم.

حتی
مشاهده شده، افرادی که طولانی مدت الکل مصرف می کرده اند، اگر عادت به
خوردن فلفل نیز داشته اند، بافت معده شان کمترین آسیب را دیده است.

لذا
می توان نتیجه گرفت که با خوردن این سبزی می توان معده ی سالم تری داشت،
در حالی که بسیاری از مردم به غلط تصور می کنند، فلفل می تواند ناراحتی
های معده را تشدید کند.
 
037cf6b51e322d35320169d4cec2ec99.jpg

فواید فلفل قرمز برای سلامتی

فلفل قرمز را نباید با فلفل سیاه یا سرکه و یا خردل که هر یک به نوعی
در ردیف چاشنی‌های تند هستند اشتباه کرد، زیرا این‌ها محرک هستند در صورتی
که فلفل قرمز آرام بخش و مسکن است.
این روزها با تغییر روند آداب غذایی و
محبوبیت غذاهای اسپایسی در میان عموم مردم، مصرف فلفل قرمز نیز رشد
چشمگیری پیدا کرده است. فلفل قرمز یکی از گیاهان بسیار مفید درمانی است.

به
دلیل افزایش وزن و چاقی بسیاری از شرکت‌های تولید کننده‌ی مواد غذایی چربی
را از محصولات خود حذف کرده‌اند. زمانی که چربی از غذایی حذف می‌شود، مزه و
بوی آن از بین می‌رود و فلفل جایگزین مناسبی برای بازگرداندن طعم و عطر
طبیعی به خوراک‌ها محسوب می‌شود. هر چقدر مردم بیشتر غذاهای تند مصرف کنند،
حرارت و گرمای بیشتری نیز در وجود خود احساس خواهند کرد. دیده شده که وقتی
سن افراد بالا می‌رود، فلفل بیشتری به غذاهای خود اضافه می‌کنند. از نظر
فیزیولوژیک با افزایش سن حس چشایی تحلیل می‌رود و باید نسبت به دوران جوانی
چاشنی بیشتری مصرف کرد تا همان طعم قبلی احساس شود.

کاهش لخته شدن خون

اگر
از فلفل قرمز به طور مداوم در رژیم غذایی خود استفاده کنید، نه تنها به
هضم غذاها کمک کرده‌اید بلکه ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را نیز کاهش
داده‌اید.

پیش از این تصور می‌شد که فلفل قرمز سبب وخیم‌تر کردن
زخم معده می‌شود، اما این ترس با توجه به تحقیقات گسترده‌ای که انجام
پذیرفت از میان رفت و پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که فلفل به دلیل دارا
بودن کپسیکم (capsicum) می‌تواند از ایجاد لخته‌های خونی خطرناک نیز
جلوگیری به عمل آورد. همچنین محققان در حال بررسی خواص ضد درد آن به منظور
ساخت داروهای مسکن نیز هستند.

آخرین تحقیقاتی که در تایلند انجام
گرفت نشان می‌داد افرادی که از مقادیر زیادی فلفل قرمز در رژیم غذایی
روزانه خود استفاده می‌کنند، کمتر به بیماری انسداد شریان‌های خونی مبتلا
می‌شوند.

محققان سپس تاریخچه‌ی پزشکی ساکنان کشورهایی را که
معمولاً از غذاهای تند استفاده می‌کردند را مورد بررسی قرار دادند و به این
نتیجه رسیدند که ریسک ابتلا به بیماری انسداد رگ‌های خونی در افرادی که به
طور مداوم از فلفل استفاده می‌کنند به مراتب کمتر از سایرین می‌باشد.

تسکین درد

علاوه
بر توانایی جلوگیری از انسداد شریان‌های خونی، محققان به این نتیجه رسیدند
که کرم‌های موضعی که شامل capsicum هستند می‌توانند بسیاری از دردهای مزمن
پوستی را التیام دهند. در حال حاضر این ماده به شکل پماد و کرم تجویز شده و
برای تسکین درد تبخال، دردهای پس از عمل جراحی قطع عضو و بهبود زخم‌ها از
آن استفاده می‌شود.
عملکرد capsicum به این شکل است که میزان ماده P را
کاهش می‌دهد. وظیفه ماده P انتقال حس درد از پوست به سلول‌های عصبی
مهره‌ها است. با مسدود کردن ماده P پمادهای حاوی capsicum مانند یک بی حس
کننده قوی و طولانی‌مدت عمل کرده و تقریباً 75 درصد از بیماران پوستی،
رضایت خود را از این نوع کرم‌ها و پمادها اعلام کرده‌اند. لازم به ذکر است
که این کرم‌ها به هیچ وجه نباید با چشم تماس برقرار کنند چرا که سوزش شدیدی
را ایجاد می‌کنند.

تسکین سردرد

همچنین تحقیقات
نشان می‌دهد مصرف فلفل قرمز در تسکین سردرد مفید است. شبکه تلویزیونی
سی‌ان‌ان گفت دانشمندان در بررسی‌های خود دریافته‌اند در فلفل قرمز ماده‌ای
محرک وجود دارد که حتی بهتر از برخی قرص‌های مسکن در کاهش سردرد موثر است.
پیش از این نیز در طب سنتی فلفل قرمز به عنوان مسکن سردرد تجویز می‌شد اما
علت آن معلوم نبود.

کاهش ریسک ابتلا به سرطان

بر
اساس آمار سازمان بهداشت جهانی در کشورهایی که به طور سنتی مصرف فلفل بالا
است، میزان مرگ و میز به دلیل ابتلا به سرطان چه در زنان و چه در مردان به
طور چشمگیری پایین‌تر از کشورهایی است که در رژیم غذایی خود از فلفل
استفاده نمی‌کنند.
شاید باورتان نشود اگر بگوییم از این سبزی می ‌توان در پیشگیری از بروز انواع سرطان استفاده کرد.

تحقیقات
نشان داده که ویتامین C و بتاكاروتن فراوان این سبزی (البته اگر تازه میل
شود) می‌تواند از بروز بسیاری سرطان‌ ها جلوگیری كند، زیرا این دو ماده
مغذی جزو آنتی اكسیدان‌های قوی هستند.

جالب است بدانید که هر قدر این فلفل‌ها رنگی ‌تر (زرد و قرمز) باشند، بتاكاروتن بیشتری دارند.

محققان زمانی که به موش‌هایی که دارای سلول‌های سرطانی بودند، مقداری
capsicum تزریق کردند متوجه توقف رشد بسیاری از سرطان‌ها در آن‌ها شدند. در
تحقیقات آزمایشگاهی دانشمندان به این نتیجه دست پیدا کردند که capsicum
رشد سلول‌های سرطانی را متوقف می‌کند. www.migna.ir

سایر خواص درمانی فلفل قرمز تند

*
در مصرف داخلی در عین حال که نیروبخش است ضد اسپاسم نیز می‌باشد. برای
کلیه، طحال و لوزالمعده مفید است. در موارد قفل شدن فک‌ها که در برخی موارد
رخ می‌دهد اثر مفید دارد.

* در مورد یبوست، گرد فلفل قرمز مفید
است زیرا حرکت دودی روده‌ها را تحریک می‌کند. برای حصول این منظور هر روز
به مقدار کم باید با غذا مصرف شود.

* در سرماخوردگی‌ها مصرف فلفل
قرمز با دوز بالا اثر مفید و سریع دارد. منظور از دوز بالا در حدود 600
میلی گرم تا یک گرم است. بدیهی است دوز بالا برای اشخاص مختلف فرق می‌کند
برخی بیشتر از دیگران احتیاج دارند.  

* برای تسکین سرفه‌های شدید
به خصوص در مواردی که اخلاط زیادی در بیماری تنفسی هست، فلفل قرمز در بیرون
انداختن اخلاط بسیار کمک می‌کند و در نتیجه سرفه رفع می‌شود.

* فلفل قرمز در موارد حمله‌های خفگی مبتلایان به آسم اثر مفید دارد ( البته اگر آلرژی نداشته باشند).

* فلفل قرمز یک ماده ضد عفونی کننده است بنابراین به صورت غرغره برای ضد عفونی حلق توصیه می‌شود.

*
به صورت مشمع طبی فلفل قرمز برای رفع احتقان‌های حاد در موارد بیماری‌های
ذات‌الریه و ذات‌الجنب و سایر موارد مشابه اثر مفید دارد.

* فلفل قرمز بهترین محرک مفید و شفابخش در موارد اسهال ساده و اسهال خونی می‌باشد.

* برای رفع گرفتگی عضلات بسیار مفید است.

اما فلفل قرمز برای پروستات مردان مُضر است

محققان
اورولوژی در ایتالیا در گزارشی از مضر بودن فلفل قرمز تند برای پروستات
مردان خبر دادند. روزنامه ایتالیایی” لارپوبلیکا ” نوشت : فلفل قرمز تند و
روابط جنسی ناتمام می‌توانند باعث ایجاد سرطان پروستات شوند.


وینچنتسو میرونه ” رییس بخش اورولوژی بیمارستان ناپل در این زمینه گفت:
فلفل قرمز تند باعث باز شدن رگ‌ها می‌شود و به رابطه جنسی نیز کمک می‌کند،
اما هم‌زمان باعث چرک کردن غده پروستات می‌شود.

وی افزود: اگر سوزش آن دائمی شود می‌تواند باعث ایجاد شرایط سرطانی شود و خطر به وجود آمدن تومور را بیشتر کند.

سرطان پروستات خود دومین عامل مرگ و میر میان تومورها است و در سال ”ھ2005 میلادی 7000 نفر در ایتالیا قربانی گرفت.

با وجود این که این سرطان به افراد بالای 40 سال ضربه می‌زند، اما 80 درصد، این بیماری در افراد بالای ”ھ 65 سال تشخیص داده می‌شود.

فلفل برای لاغر شدن

فلفل دلمه ‌ای یکی از كم كالری‌ ترین سبزی‌ ها و
یکی از بهترین مواد غذایی برای لاغر شدن است. هر 100 گرم آن، تنها 15
كالری انرژی دارد. این سبزی فیبر زیادی دارد و در هر 100 گرم آن، 2 گرم
فیبر یافت می ‌شود. بنابراین در كنار سایر سبزی‌ ها می ‌توان از فلفل
دلمه‌ای در رژیم‌ های لاغری استفاده كرد.

سیگاری‌ ها از خوردن فلفل بی ‌نصیب نمانند

متخصصان ریه طی سال‌ ها
تحقیق متوجه شدند که احتمال ابتلا به سرطان ریه در سیگاری ‌ها بیشتر است و
مصرف منظم ویتامین A می ‌تواند سهم زیادی در پیشگیری از این سرطان کشنده و
دردناک داشته باشد. پس اگر موفق به ترک سیگار نشده‌اید، فلفل را از یاد
نبرید.
دوست چشم

چشم‌ها بیش از سایر بافت‌های بدن از فلفل دلمه‌ای (مخصوصا نوع قرمزش) سود می ‌برند.

علت این موضوع را می‌ دانید؟

زیرا
همان ماده‌ ی موجود در هویج که به تقویت چشم ها کمک می کند، به مقدار
زیادی در فلفل دلمه ‌ای قرمز نیز وجود دارد. این ماده “بتاکاروتن” نام
دارد. بتاکاروتن ، پیش ساز ویتامین A در بدن می باشد.

یادتان باشد
كه فلفل دلمه ‌ای وقتی كاملاً می ‌رسد، به رنگ قرمز و زرد در می‌آید و اغلب
فلفل‌هایی که به دست من و شما می‌ رسند، هنوز سبزند.

مصرف منظم ویتامین A تا حد زیادی از بروز شب کوری و آب مروارید نیز پیشگیری می ‌کند.

به
غیر از ویتامین A دو ماده دیگر نیز در کاهش احتمال بروز آب مروارید چشم
نقش دارند که خوشبختانه هر دو به مقدار زیادی در فلفل دلمه ‌ای یافت می
‌شوند. این دو ماده عبارت‌اند از: لوتئین و گزانتین.

فلفل بخور، سکته نکن

فلفل
دلمه ‌ای حاوی اسید فولیك نیز هست. این ویتامین از گرفتگی رگ‌ ها و بروز
بیماری های قلبی به‌ خصوص در بیماران دیابتی جلوگیری می کند. migna.ir

اسید
فولیک (فولات) که یکی از ویتامین‌های گروه B است، باعث كاهش ماده ای به
نام هموسیستئین در خون می ‌شود. هموسیستئین در صورت افزایش بیش از حد می‌
تواند باعث تخریب رگ های خونی و افزایش احتمال سكته قلبی ‌شود.

فیبر موجود در این سبزی می ‌تواند كلسترول خون را كه عامل دیگری برای ابتلا به حمله قلبی و سكته است، كاهش دهد.

در خانه و آشپزخانه

فلفل مرغوب باید سفت، آبدار و كاملاً ترد باشد.
به علاوه، رنگ براق و شفاف آن را هم از یاد نبرید. بهتر است فلفل را بیش از
12 روز در یخچال نگه ندارید، لذا سعی کنید هر بار تعداد کمی فلفل بخرید تا
زود مصرف شود.

برای طبخ این سبزی نیز به شما پیشنهاد می‌ کنیم، تخم‌های فلفل را دور بریزید.

این سبزی را می ‌توانید به صورت خام در سالادتان خرد كنید.

بعضی
‌ها نیز فلفل دلمه ای را برش می زنند و مانند سبزی خوردن همراه با غذای
شان می خورند. همچنین می‌ توانید آن را بخارپز یا حتی كباب كنید.

سعی
کنید بلافاصله بعد از خرد کردن فلفل دلمه ای آن را بخورید، زیرا ویتامین C
وقتی در معرض هوا قرار بگیرد (با خرد کردن)، از بین می رود.

هشدار

از اثرات حساسیت زای (آلرژن) فلفل غافل نشوید، حتی در مورد فلفل
دلمه‌ای. افرادی که پوستی حساس و تحریک ‌پذیر دارند یا مرتب دچار جوش،
کهیر، آکنه و اگزمای پوستی می ‌شوند، بهتر است فلفل را از برنامه غذایی خود
حذف کنند.

همچنین مصرف ففل دلمه ای، مخصوصا به صورت خام، باعث
ایجاد نفخ در معده می شود. پس افراد مبتلا به ناراحتی معده ، موقع خوردن آن
باید مراقب باشند.

چرا فلفل دهان را می ‌سوزاند؟

حتما شما نیز این تجربه را داشته‌اید که با خوردن فلفل، دهان و زبانتان
بسوزد، اما آیا تا به حال توجه کرده‌اید که چرا این حس سوزش گرچه کاملا
واقعی است، ولی هیچ ردی از سوختگی مانند تاول برجا نمی ‌گذارد؟ و حتی گاهی
خوردن آب هم درمان آن نیست!…

کپساسین(capsicin) معروف

به نظر شما علت تندی فلفل از چیست؟

“کپساسین”(capsicin) ماده
ای در فلفل است که سبب گرم بودن این گیاه می شود. هر چند که فلفل گیاهی
گرم است، اما کپساسین موجود در آن سبب کاهش درجه حرارت بدن شده که یکی از
دلایل اصلی تمایل مردم مناطق آب هوایی گرم به مصرف زیاد فلفل محسوب می
شود.

این ماده به بسیاری از خواص درمانی فلفل کمک می کند و سیستم
قلبی عروقی را تحریک، سیستم هاضمه را تقویت، درد موجود روی پوست یا مفاصل
بدن را تسکین بخشیده و برای مثانه به عنوان داروی ضد احتقان و ضد باکتری
عمل کند.
 
دلیل تند بودن فلفل

تندی فلفل قرمز معمولاً بر اساس مقیاسی که
داروشناس معروف “ویبور اسکاول” در سال 1912 اختراع کرد، محاسبه می‌گردد.
به عنوان مثال فلفل شیرین دارای اسکاول صفر می‌باشد، فلفل دلمه‌ای دارای
اسکاول 5000 و اسکاول پودر فلفل قرمز یا سیاه چیزی در حدود 25000 تا
300000 تخمین زده می‌شود.

قسمت تند فلفل قرمز را کپسایسین
(Capsaicin) تشکیل می‌دهد که دارای فواید بی‌شماری برای سلامتی است.
Capsaicin شامل ماده خام طبیعی vanillyl amine می‌باشد که حاوی اسیدهای
monocarboxylic از زنجیره های مختلف C-8 تا C-11 می‌باشد. لازم به ذکر
است که این ماده دارای قابلیت چربی زدایی بوده و در برخی از میوه‌ها یافت
می‌شود که در این میان فلفل قرمز بیشترین میزان آن را به خود اختصاص
می‌دهد.
فلفل میزان کلسترول خون را پایین می آورد که این امر باعث کاهش فشار خون
نیز می شود. این گیاه همچنین از انعقاد خون در رگ ها جلوگیری می کند، این
خواص فلفل به پیشگیری از بیماری های قلبی نظیر آرترواسکلروز(سخت شدن رگ
ها) کمک فراوانی می نند.

دلیل ایجاد سوزش در دهان پس از خوردن فلفل، مولکولی به نام کاپسایسین (capsicin) است.
جالب است بدانید این مولکول به قدری قوی است که اگر یک گرم از آن را در یک ظرف 10 لیتری آب حل کنید باز هم تندی خود را دارد.

ترکیب مزه‌ها

چرا وقتی فلفل می ‌خوریم احساس سوختگی می ‌کنیم؟ پیش از پاسخ دادن به این سوال بهتر است بفهمیم مزه چیست و چگونه کار می ‌کند!‌

سطح
زبان مملو از پُرزهای چشایی است. هر پُرز حاوی جوانه‌های فراوانی است و هر
جوانه ده‌ها سلول حسی دارد که به مغز فرمان می ‌فرستند. این سلول‌ها روی
سطح خود گیرنده‌هایی دارند که شبیه به قفل هستند. شکل این قفل‌ها با هم فرق
می ‌کند و هر کدام مسئول پذیرفتن یک نوع مزه است.

برخی نیز تنها
به سردی و گرمی پاسخ می‌ دهند. وقتی ما یک نوع غذا یا نوشیدنی‌ مصرف می
‌کنیم، مولکول‌های غذا وارد قفل مربوط به خود می ‌شود و سلول‌های حسی، پیام
مربوط به آن مزه را به مغز مخابره می‌ کنند.

هر چه تعداد پیام‌ های مخابره شده بیشتر باشد، شما آن مزه را بهتر حس می ‌کنید.

همان‌طور
که گفته شد مولکولی به نام کاپسایسین مسبب بروز حس سوزش در فلفل است، اما
نکته جالب اینجاست که قفل گیرنده این مولکول در سطح زبان، با قفل گیرنده حس
گرما یکسان است، بنابراین سلول‌های قفل با گرفتن این مولکول، حس داغی را
به مغز مخابره می ‌کنند و مغز پیغام “خطر، آتش گرفتن” را به دهان ارسال می
‌کند.

اگر توجه کرده باشید وقتی نعناع می‌ خورید یا آدامس نعنایی
می‌ جوید حس سرما می‌ کنید. مکانیسم مولکول نعناع هم مانند مولکول فلفل
است.

جالب ‌تر آن که سلول‌های حسی و قفل‌های آن ها تنها در سطح
زبان وجود ندارند و در سطح بدن پخش هستند. به همین دلیل اگر فلفل را دور
دهان یا روی پلک چشم بمالید، نیز همین احساس را ایجاد می ‌کند، حتی اگر
فلفل بسیار قوی باشد می ‌تواند سبب التهاب پوست شود.

اگر پس از
خوردن فلفل احساس سوختگی کردید، فراموش نکنید که خوردن آب درمان آن نیست،
چون این مولکول در آب حل نمی ‌شود؛ اما اگر مقداری شیر، ماست یا روغن
بخورید به سرعت حس سوختگی و سوزش از بین می ‌رود.


درمان سردی مزاج معده در طب سنتی

برای درمان بیماری ها ابتدا باید معده اصلاح شود
چرا که معده خانه همه بیماری هاست؛ سلامت بدن بسته به سلامت معده دارد؛ چرا
که طب سنتی طبی کل نگر است و در درمان بیماری ها به همه ارگان ها توجه می
شود. سرد شدن معده یکی از مسائلی است که امروزه بسیاری از افراد جامعه با
آن روبه رو هستند که دارای علائمی مانند سوءهاضمه، ورم معده، زخم معده، ترش کردن، نفخ و … است. بزرگ بودن شکم خود یکی از نشانه های سردی معده است.

علائم سردی یا بلغمی شدن معده

بیماری
های معده با منشأ بلغمی به علت زیاد شدن خلط بلغم و یا به عبارتی اثر سوء
مزاج خلط بلغم در دستگاه گوارش به وجود می آیند. علائم شایع این مشکل
عبارتند از: ترش کردن معده، نفخ معده، گاهی یبوست گاهی اسهال، دل درد و بی اشتهایی. افزایش بلغم در سایر قسمت ها با علائمی چون زیاد شدن آب دهان، سردرد، درد پاها و یا دست ها، سستی و رخوت همراه است.

عوامل ایجاد نفخ و اختلال هضم

غلبه بلغم معمولاً به علت مصرف زیاد خوراکی های با طبع سرد، نوشیدن مایعات سرد بین غذا و خوردن آب بسیار سرد بروز می کند.
از عوامل دیگری که سبب اختلال در هضم غذا و نفخ می شوند، می توان به مواردی مانند: خوب نجویدن غذا، درهم خوری، حمام رفتن بعد از غذا، خوابیدن بعد از غذا، خوردن زمانی که فرد سیر است و جماع (نزدیکی جنسی) بعد از غذا اشاره کرد.
علاوه بر موارد ذکرشده، داشتن اجابت مزاج مناسب، رعایت آداب خوابیدن، پرهیز از بی تحرکی و داشتن آرامش روحی و روانی برای پیشگیری از نفخ و هر بیماری دیگری لازم است.

درمان سردی مزاج معده

* خوردن مصطکی ساییده شده با شکر
* روغن مالی شکم با روغن هایی مانند بابونه
* تقویت معده با مصرف گل قند و بذر انیسون

علاوه
بر موارد فوق، رعایت نکات زیر کمک شایانی به بهبودی شما می کند. برخی از
این نکات با توصیه های عمومی مشترک است، که به معنای اهمیت بالای آن در
بهبودی شما است.

1- بر حسب نوع غذا و ذائقه خود، غذا را با
ادویه جاتی مانند: زیره، نعناع، دارچین (یک قاشق چایخوری از پودر یکی از آن
ها) و در صورت اطمینان از نداشتن زخم گوارشی، زنجبیل (نصف قاشق چایخوری) با هر وعده میل نمایید.
2- از غذاهای سنگین و دیرهضم مانند گوشت گاو (به هر شکل و به هر مقدار)، کله پاچه، حلیم، تخم مرغ آب پز کامل، کوکو سیب زمینی، ماکارونی، الویه، اجتناب کنید.
3- از غذاهای زودهضم بیشتر استفاده کنید. (گوشت بره، جوجه کباب، تخم مرغ عسلی …)
4- از خوردن سالاد خیار گوجه، ترشی، دوغ و ماست اجتناب کنید.
5- از میوه های با مزاج سرد مانند: هندوانه، هلو، زردآلو، کیوی، خیار و گوجه به ویژه بر روی غذا پرهیز نمایید.
6- غذا را با مقدار خیلی کمی نمک شروع و با نمک به پایان برید. (اگر بیماری فشارخون ندارید).
7-
از خوراکی های مولد ریاح مانند حبوبات، کمتر استفاده نمایید. در صورت
تمایل به مصرف، قبل از طبخ، حداقل 12 ساعت در آب خیس نموده و در طی این مدت
3-2 بار آب آن را تعویض نمایید.

غلبه بلغم معمولاً به علت مصرف زیاد خوراکی های با طبع سرد، نوشیدن مایعات سرد بین غذا و خوردن آب بسیار سرد بروز می کند

8- از ادویه جاتی مانند قرنفل (میخک)، هل و زعفران در طبخ غذا استفاده کنید.
9-
از خوردن آب همراه غذا و تا 2 ساعت پس از آن اجتناب کنید (برای کاهش تمایل
به آب، غذا را خوب بجوید و بدون عجله و با آرامش غذا میل کنید).
10- قبل از سیری کامل دست از غذا بکشید.
11- حداقل تا 2 ساعت پس از غذا از خوابیدن اجتناب کنید.
12- از مصرف غذاهای سرد و مرطوب مانند آش ماست، آش دوغ، آش رشته و آش جو پرهیز کنید.
13- از انواع فست فود به ویژه سوسیس، کالباس و همبرگر جداً اجتناب کنید.
14- اگر دچار ضعف هضم و نفخ زیاد هستید از ورزش روزانه با معده کاملاً خالی به مدت 20-15 دقیقه غافل نشوید.
15-
در صورتی که بلغم معده تان را درگیر کرده و سبب عفونت شده است، از دم کرده
بومادران، کلپوره و درمنه استفاده کنید. اما اگر این گیاهان را در اختیار
ندارید، نسخه ای کلی برای درمان بلغم مفاصل و معده وجود دارد: سیاه دانه
را با سه برابر عسل مخلوط کرده و برای درمان بلغم مفاصل به اندازه یک قاشق
چای خوری، ناشتا صبح و به همین مقدار سر شب، این مخلوط را میل کنید. در
صورتی که بلغم معده را درگیر کرده، مخلوطی را که در بالا ذکر شد، بعد از هر
غذا میل کنید.

البته اگر با انجام موارد فوق بهبودی حاصل نشد حتماً با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید.

سالم و تندرست باشید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top