چرا باید برنج قهوه ای بخوریم
تحقیقات جدیدی که به تازگی در مجله آمریکایی تغذیه باللینی به چاپ رسیده
است ،برنج قهوه ای را به عنوان سالمترین غلات بخصوص برای شام انتخاب کرده
است.برنج قهوه ای و برنج سفید از نظر برچسبهای تغذیه ای دررابطه با مقایسه
کالری و کربو هیدرات باهم متفاوت است
مصرف برنج قهوهای هم میتواند خوب باشد و هم بد. درواقع، زمانی که ما
شلتوک برنج را میگیریم، بخش زیادی از ویتامینهای گروه B، بهخصوص
ویتامین B۱، از برنج جدا میشود. به همین دلیل در روند تولید برنج قهوهای،
برای اینکه قسمتی از ویتامینهای گروه B را از شلتوک جدا و به دانه برنج
منتقل کنند، برنج را حرارت میدهند تا این ویتامینها و برخی ریزمغذیهای
دیگر شلتوک و پوسته دیگر برنج در اثر تماس با آب، جدا و وارد دانه برنج
شوند. با این حساب، اگر برنج قهوهای در طول روند پخت، آبکش نشود و بهصورت
کته یا دمی تهیه شود، بخش زیادی از ویتامینهای گروه B، بهخصوص ویتامین
B۱ آن که به وفور در شلتوک وجود دارد، در دانه برنج پختهشده باقی میماند.
به این ترتیب، ارزش تغذیهای برنج قهوهای به مراتب از برنج سفید بیشتر
میشود.
این در حالی است که باید به یک نکته منفی مهم هم در مورد برنج قهوهای توجه
داشته باشیم. در مواردی دیده میشود که زرد یا قهوهای بودن رنگ برنج به
دلیل نوع متفاوت روند تولید آن نیست. یعنی گاهی اوقات به خاطر شرایط بد
انبارداری و نم زدن برنجها، رطوبت هوا در کنار شرایط بد نگهداری قرار
میگیرد و خطر آلودگی برنج به قارچها را ایجاد میکند. در چنین شرایطی،
برنج میتواند به سموم قارچی آلوده بشود و تغییر رنگ بدهد. متاسفانه برخی
از سودجویان، این برنجهای رنگگرفته و قارچزده را با برنجهای قهوهای
سالم مخلوط میکنند و تمام محصول را به نام برنج قهوهای میفروشند. با این
حساب توصیه میشود هنگام خرید برنج قهوهای، دقت کنید که محصولی با مارک و
نشان معتبر و دارای تاییدیههای بهداشتی لازم را خریداری کنید تا گرفتار
مصرف برنجهای ناسالم و مشکلات ناشی از آن نشوید.
نکته نهایی در مورد برنجهای قهوهای هم این است که برخی از افراد به
بیماران مبتلا به دیابت پیشنهاد میکنند فقط برنج قهوهای بخورند اما تفاوت
برنج سفید و قهوهای در میزان ویتامینهای گروه B آنهاست و درواقع، تفاوتی
از نظر میزان نشاسته در برنج سفید و قهوهای وجود ندارد. بنابراین، فرق
چندانی نمیکند که یک بیمار مبتلا به دیابت، برنج سفید در برنامه غذایی
روزانهاش داشته باشد یا برنج قهوهای. اما اگر مبنای مقایسه ویتامینها و
مواد معدنی باشد، برنج قهوهای از برنج سفید مغذیتر است.
مواد مضر موجود در نوتلا
به نظر می رسد که اولین قدم در کنترل اضافه وزن و چاقی، نگهداری و حفظ
وزن باشد. برای مثال اگر افزایش وزن در جامعه ای متوقف شود ظهور موارد جدید
چاقی بسیار اندک خواهد شد. به علاوه پس از کاهش وزن نیز اعمالی جهت حفظ و
نگهداری وزن مطلوب لازم می باشد بنابراین باید در غذا خوردن از خوردنی های
سالم استفاده کنیم مثلا می گویند نوتلا برای سلامتی خوب نیست اکنون در
ادامه مطلب علت آن را بیان میکنیم نان و
پنیر و سبزی عصرانه سالم جوانان در گذشته بوده است ولی این روزها بستنی ها
در انواع مختلف و نوتلا بارها با شیک های اشتها برانگیز جای عصرانه های
گذشته را پر کرده اند. امروزه شکلات صبحانه را در انواع و اقسام خوراکی ها
به کار می برند و همین امر سبب می شود کالری آن ها افزایش یابد.
مواد اصلی و سازنده نوتلاها
-
روغن پالم
-
فندق
-
شکر
-
کاکائو
-
شیرکم چرب
-
آب پنیر
مضرات مواد تشکیل دهنده نوتلا
روغن پالم اسید چرب اشباع شده است که باعث افزایش
کلسترول خون و در نتیجه انسداد عروق می شود و مصرف بیش از حد آن به کلیه،
ریه و قلب آسیب های جدی وارد می کند.
90 درصد مواد معدنی آب پنیر که یک محصول گاوی است و
حاوی هورمون ها و آنتی بیوتیک است در اثر حرارت و خشک شدن از بین می رود و
در نتیجه خاصیت خود را از دست می دهد.
هرقاشق غذاخوری نوتلا حاوی 100کیلو کالری است که برای سوختن کالری آن باید 2 کیلومتر پیاده روی
کرد. طرفداران پر و پا قرص نوتلا باید حتما بین مصرف مواد غذایی و فعالیت
روزانه شان به ویژه در زمان مصرف این عصرانه پرکالری برقرار کنند.