همه چیز درباره خواص پیاز در کتب و روایات
مشخصات گیاه :
گیاهی است دو ساله با برگهای استوانه ای توخالی ، ساقه ای
گل دهنده به ارتفاع یک متر ، با گلهای حجیم سفید رنگ یا بنفش که به صورت
چترمدوردر انتهای ساقه گل دهنده ظاهر می شود. دانه های آن ریز و سیاه رنگ
بوده و در کپسول قرار دارند . قسمت پایین ساقه گل دهنده پیاز ، متورم می
باشد . این غده متورم ورقه ورقه و گوشتی را پیاز می نامند که مشتمل بر 2
نوع : سفید و رنگی
می باشد . تکثیر پیاز از طریق بذر می باشد.
خواص درمانی :
کاهنده قند خون ، افزاینده ترشح صفرا ، نرم کننده سینه ،
تقویت کننده نیروی جسمی ، قاعده آور ، ضد سرفه ، ادرار آور ، ضد عفونی
کننده ، التیام دهنده زخم ها ، اشتهاآور ، بازکننده گرفتگی های مجاری ،
کاهنده کلسترول خون ، آنتی بیوتیک قوی ، خلط آور ، محرک ، ضد اسکوربوت.
طریقه مصرف :
پیاز خام : مصرف پیاز خام باعث کاهش قند خون از طریق تحریک ساخت و ساز انسولین در بدن می شود .
پیاز خام به صورت روزانه به همراه غذا به بیماران قلبی
توصیه شده است. پیاز در بدن به عنوان یک ماده ضد انعقاد خون عمل کرده و
باعث تحریک و تقویت سیستم حمایتی بدن بر ضد لخته شدن خون می شود.
مصرف خام آن به عنوان یک پادزهر و ضد سم بسیار مفید کار برد
دارد و به همراه غذاهای بیرون که احتمال آلودگی آنها وجود دارد مصرف یک
نصفه پیاز توصیه می شود.
جویدن مقداری پیاز خام به مدت 8-3 دقیقه باعث استریل کامل
مخاط دهان می شود زیرا پیاز یک ضد باکتری قوی می باشد. پیاز خام فعالیت
معده را زیاد می کند اسیدیته شیر معده را بالا می برد. بنابراین در اشخاصی
که ترشحات معدی آنها زیاد است و مبتلا به سوزش مری هستند یا کسانی که مرتب
آروغ می کشند نباید مورد استفاده قرار گیرد . برای اشخاصی که سگها آنها را
گاز گرفته است مصرف روزانه 300 گرم پیاز خام به مدت سه روز برای رفع مضرات
آن مفید است .
امام صادق (ع)فرمود : “کُلوا البََصََل فإن فیه ثلاث خصال یطیب النکهه ویشد اللثه و یزید فی الماء و الجماع”
پیاز بخورید که سه خاصیت در آن هست: بوی بد دهان را پاک می کند لثه را محکم می نماید و به نطفه و جماع می افزاید.
( بحار ، ج 66 ، ص 246 ، خصال ، ص 157 ، کافی ، ج 6 ، ص 374، محاسن ، ص 522 ، مکارم الاخلاق ، ص 209 )
امام صادق (ع)نقل می کند که آن حضرت فرمود : ” البصل یطیب الفم و یشد الظهر و یرق البشره”
پیاز دهان را پاک می نماید و پشت را محکم می گرداند و پوست بدن را نازک و رنگ را روشنایی می دهد.
( بحار ، ج 66 ، ص 246 ، خصال ، ص 157 ، کافی ، ج 6 ، ص 374، محاسن ، ص 522 ، مکارم الاخلاق ، ص 209 )
محمد بن سنان گوید:
” از امام صادق(ع) در باره پیاز و تره پرسیدم. فرمود: خورد
آنها «پیاز» مانعی ندارد ، چه پخته باشد یا نپخته مگر این که باعث اذیت کسی
بشود یا بخواهد به مسجد برود لذا با داشتند اذیت برای دیگران مکروه می
باشند.”
قال رسول الله(ص) : ” إذا دَخَلتُم بلاداً کُلوا من بَصَلها یَطرِد عَنکُم وبائها”
از حضرت رسول(ص) نقل شده که فرمود: وقتی به سرزمینی وارد می شوید برای رفع بیماری عفونی روده ای ، از پیاز آنجا بخورید.
ماهی در ایات و روایات
ماهی در ایات و روایات
« هوَ اَلّذی سَخَّرَ البَحرَ لِتأکُلُو مِنهُ لَحماً طَریاً”
او همان کسی است که دریا را در تسخیر شما درآورد تا از گوشت تازه تناول کنید .
دکتر ” دوبابا مخیر” متخصص آبزیان می نویسد :
” لحم طری یا گوشت تازه که در سوره های نحل و فاطر از آنها
یاد شده منظور گوشت ماهی و شاید برخی دیگر از آبزیان مانند میگو می باشد ” .
برای حفظ سلامت و تندرستی و درمان طبیعی ، گوشت ماهی باید تازه و با طراوت باشد . »
” ماهی به طور متوسط از 65 درصد تا 78 درصد آب دارند . “
جالب توجه که خداوند برای تغذیه انسان ها و حیوانات ، چنین می فرمایند :
” فَأََنبَتنا فیها حَباً و عِنباً و قَصَباً و زَیتوُناً و
نَخلاً و حَدائِقَ غُلباً وَ فاکِهِةً وَ اَباً مَتاعاَ لَکُم وَ
لِأَنعامِکُم “[1](سوره عبس/ آيه 27-32)
« در زمین دانه ها رویاندیم و انگور و سبزی های خوردنی و
زیتون و نخل ( خرما) و باغ های پر درخت و میوه و علف ، تا شما و
چهارپایانتان بهره ببريد . »
در قرآن ،کمتر از ده بار از غذای پخته نام برده شده در صورتی که نام دهها غذای خام ذکر گردیده است .
یک نکته دیگر این که در قرآن میوه ( غذای خام ) و تقدم بر گوشت ( غذای پخته ) دارد .
در سوره های واقعه غذای بهشتیان این گونه توصیف شده است :
” و فاکِهَة مِما یَتَخَیَّرون وَ لَحم طِیرِ مِما یَشتّهون”
و میوه ای از آنچه برگزیند و گوشت مرغی از آنچه میل داشته باشند .