نوزادها به خاطر لبخند شما لبخند می‌زنند/کشف یک راز قدیمی

نوزادها به خاطر لبخند شما لبخند می‌زنند/کشف یک راز قدیمی

یک روانشناس بالینی با تاکید بر اهمیت و ضرورت
درمان روحی یک فرد مبتلا به سرطان توسط روانشناس گفت: اکنون برخی از مراکز
درمانی از خدمات روان‌شناختی استفاده می‌کنند اما این موضوع هنوز فراگیر
نشده لازم است در ابتدا ضرورت دریافت خدمات روان‌شناختی برای تیم درمانی
تبیین شود.

دکتر رباب حامدی گفت: می‌توان برای کمک
به بیماران سرطانی دوره‌های مدون درمان فردی و به خصوص گروهی در مراکز
درمانی برای خانواده ها و بیماران در نظر گرفت.

این روانشناس بالینی پیشنهاد کرد: می توان در صداوسیما برنامه های
آموزشی برای خانواده ها تدارک دید و حتی در مورد چگونگی برخورد صحیح با
سرطان و درمان آن سریال ساخت. برای کمک به کودکان سرطانی نیز لازم است،
برنامه‌های ویژه‌ای مانند بازی درمانی در نظر گرفت.

حامدی در خصوص اینکه چه زمانی برای مراجعه به روانشناس در این بیماری
مناسب است، گفت: با توجه به این که دوره ابتلا به این بیماری و طول دوره
درمان در سرطان ها و بیماران مختلف، متفاوت است، زمان خاصی را نمی توان ذکر
کرد. اما می توان گفت از اولین زمان تشخیص تا مرحله ای که بیماری ادامه
دارد، درمان روان شناختی برای بیمار و خانواده اش لازم است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان گفت: هر چند اساس
سرطان مشکلات فیزیولوژیک و جسمی است، اما آنقدر جنبه های روانشناختی در
تشدید و موثر بودن درمان و پیش آگهی آن تاثیر گذار است که می توانیم بگوییم
برای افزایش مقاومت بیمار در برابر بیماری و اثر بخشی بهتر درمان، حضور
روان‌شناس ضروری است.



چه شکلاتی به درد سلامتی‌تان می‌خورد؟/راهنمای انتخاب درست

شکلات تیره یا تلخ سلامت بخش است. اگر برای حفظ سلامت شکلات می‌خرید
باید شکلات تیره و تلخ بخرید که میزان کاکائوی آن حداقل ۷۰ درصد باشد. چنین
شکلاتی میزان‌های بالایی از فلاوونوئیدهای آنتی‌اکسیدان مانند فلاوونول‌ها
و ‍پلی‌فنول‌ها دارد که خنثی‌کننده رادیکال‌های آزاد آسیب‌رسان به بدن
هستند.

– به کره کاکائو توجه داشته باشید. کره کاکائو موجود در شکلات منبع اسید
استئاریک است که باوجوداینکه یک چرب اشباع شده است، برای قلب سالم است. در
شکلات‌های با کیفیت پایین تا حدی کره کاکائوی گران‌قیمت را با روغن‌های و
مواد امولسیونی کننده ارزان‌قیمت جایگزین می‌کند. همچنین از خرید شکلات
حاوی «روغن تا حدی هیدروژنه شده» (partially hydrogenated oil) که منبع
چربی‌ ترانس زیان‌بار هستند، خودداری کنید.

– قلیایی کردن کیفیت شکلات را پایین می‌آورد. اگر روی بسته شکلات اصطلاح
«قلیایی شده» (dutched یا alkalized) را دیدید، آن شکلات را نخرید. این
اصطلاح بیانگر یک شیوه فراوری شکلات است که میزان مواد آنتی‌اکسیدان سلامت
بخش شکلات مانند فلاوانول را به‌شدت کاهش می‌دهد.

– لازم نیست مقدار زیادی شکلات بخرید. اگر منظورتان اثرات سلامت بخش
شکلات باشد، با خریدی مقدار اندکی شکلات تلخ هم می‌توانید به آن‌ها برسید.
یک بررسی اخیر نشان می‌دهد که مصرف یک تا دو وعده (۲۰ گرمی) شکلات خوب در
هفته در زنانی دارای سابقه حمله قلبی، خطر بستری‌ شدن به علت نارسایی قلبی
را در آنان ۳۲ درصد کاهش داد. البته باید به میزان کالری دریافتی از شکلات
هم توجه داشته باشید: هر ۲۰ گرم شکلات حدود ۱۰۰ کالری دارد.

16-2-20-2172dark_chocolate.jpg

– مواد افزودنی زیاد خوب نیست. مواد اصلی برای تهیه شکلات شامل دانه‌های
کاکائو، کره کاکائو، قند و احتمالاً مقداری وانیل است؛ اما شکلات‌های
آماده‌ای که شما می‌خرید ممکن است حاوی مواد افزودنی بسیار ازجمله رنگ‌های
خوراکی، لسیتین، روغن‌های ارزان‌قیمت جایگزین کره کاکائو و مواد امولسیونی
کننده باشند که هرکدام عوارضی برای سلامت شما دارند. سعی کنید شکلات‌های با
اجزای خالص را انتخاب کنید که مواد پرکننده اضافی نداشته باشند.

– افزودن میوه‌های توت مانند و میوه‌های خوراکی مفید است. مواد
آنتی‌اکسیدان و ضدالتهابی شکلات هنگامی آزاد می‌شوند که شکلات به روده بزرگ
می‌رسد و باکتری‌های موجود در آن باعث تخمیر آن می‌شوند. افزودن میوه‌های
پر از فیبرهای خوراکی می‌تواند به شکلات می‌تواند این فرآیند پروبیوتیکی را
تشدید کند. نمونه‌های خوب از این لحاظ کرنبری (زغال‌اخته) و سایر میوه‌های
توت مانند و مغزهای خوراکی مانند پسته هستند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top