سویا و افزایش چربی خوب در بدن

سویا و افزایش چربی خوب در بدن

سویا و افزایش چربی خوب در بدن

soy-products

اگر می خواهید چربی خونتان را تنظیم کنید از
سویا بهره بگیرید همچنین برای تنظیم فشار خون و پیشگیری از انواع بیماری
های قلبی برایتان مفید خواهد بود این ماده خوراکی در افزایش چربی خوب و
مفید در بدنتان تاثیر زیادی می گذارد

سویا یکی از منابع پروتئینی شناخته شده در دنیا است، تا جایی که بعضی ها به جای گوشت از سویا استفاده می کنند.

 به گفته متخصصان، در تحققیات اخیر اثبات شده
است که مصرف شش‌هفته‌ای پروتئین سویا باعث کاهش تری گلیسیرید و انواع
کلسترول شده و چربی خوب را نیز افزایش می‌دهد. مصرف شش‌هفته‌ای پروتئین
سویا موجب کاهش انواع کلسترول خون و تری‌گلیسیرید و به دنبال آن کاهش خطر
ابتلا به بیماری‌های مزمن قلبی می‌شود.

در تحقیقات این متخصصان اثرات رژیم غذایی
حاوی سویا و فیتواستروژن‌ها بر چربی خون و فشار خون زنان مورد بررسی قرار
گرفت و پژوهشگران دریافتند این رژیم غذایی باعث بهبود فشار خون و وضعیت
چربی بدن آن‌ها می‌شود. همچنین باعث کاهش تری‌گلیسیرید و انواع کلسترول
شامل چربی بد و کلسترول تام شده و به‌طور معناداری چربی خوب را افزایش
می‌دهد.

دانشمندان طی یک مطالعه هفت‌ساله، اثرات
پروتئین سویا حاوی ایزوفلاون‌ها را بر چربی خون مورد مطالعه قرار دادند و
به این نتیجه رسیدند که مصرف سویا سبب کاهش 27.7 درصدی تری‌گلیسیرید، 77.3
درصدی کلسترول تام، همچنین کاهش چربی بد خون (LDL) به میزان 25.5 درصد
می‌شود و چربی خوب خون (HDL) نیز حدود 30.3 درصد افزایش می‌یابد.

به اعتقاد این متخصصان زیاده‌روی در مصرف
سویا ممکن است باعث عارضه‌هایی نیز بشود. همچنین اگر شما مشکلات تیروئید یا
گواتر، فراموشی، سرطان سینه و سنگ کلیه دارید کمتر سویا مصرف کنید.



معرفی برخی روغن ها برای پایین آوردن کلسترول خون

مصر برخی روغن ها برای تغذیه و چربی سوزی
بدنتان بسیار مفید و پرخاصیت است می خواهیم به انواع این روغن ها و خواص بی
نظیر آن ها برای تغذیه اشاره کنیم با ما همراه باشید

دکتر حمید کمالی متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی
گفت: افرادی که روغن کانولا مصرف می‌کنند میزان قند آن‌ها به طور قابل
توجه کاهش می‌یابد. این روغن منجر به کاهش کلسترول خون می‌شود.

رژیم غذایی محتوی روغن کانولا برای
مبتلایان به دیابت نوع دوم بسیار حائز اهمیت است.در رژیم غذایی که نان با
روغن کانولا پخته می‌شود میزان کلسترول LDL افراد کاهش می‌یابد.

وی افزود: براساس تحقیقات منتشر شده در ژورنال مراقبت از بیماران دیابتی، کاهش 7 درصدی بیماران قلبی عروقی را نشان می‌دهد.

چربی‌های اشباع نشده مانند روغن کانولا و روغن زیتون می تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهد.

روغن کانولا روغنی گیاهی و سرشار از
اسیدهای چرب اشباع نشده است که مضرات روغن‌های حیوانی مثل انسداد عروق و
مشکلات قلبی را ندارد. روغن کانولا حاوی حداقل میزان اسید چرب اشباع است.

وی تصریح کرد: تنها با 7 درصد چربی اشباع،
روغن کانولا تا 93 درصد حاوی اسید چرب غیراشباع است.این اسیدهای چرب سالم و
مفید، برای بدن ضروری هستند و از جمله آن‌ها می‌توان اسید
آلفالینوئیک‌اسید اسید چرب امگا3 و لینولیک‌اسید و اسید چرب امگا6 را نام
برد.

دیابت نوع2 دیابت بزرگسالان یا دیابت غیر
وابسته به انسولین، یکی از شایع‌ترین انواع دیابت بوده  حدود 90درصد
بیماران دیابتی را تشکیل می‌دهد.برخلاف دیابت نوع1، بدن در زمان ابتلا به
دیابت نوع2 انسولین تولید می‌کند. اما یا میزان تولیدشده توسط پانکراس کافی
نبوده و یا بدن نمی‌تواند از انسولین تولیدشده، استفاده کند.

زمانیکه انسولین کافی وجود نداشته باشد یا
بدن از انسولین استفاده نکند، گلوکز(قند) موجود در بدن، نمی‌تواند وارد
سلول‌های بدن شود و باعث جمع شدن گلوکز در بدن می‌شود و بدن را دچار مشکل و
نارسایی می‌کند.

دکتر کمالی افزود: هسته انگور از زمان‌های قدیم به دلیل خاصیت دارویی اهمیت زیادی داشته است.

روغن هسته انگور در تنظیم قند خون و
جلوگیری ازسرطان و بیماری‌های قلبی مؤثر است.این روغن سرشار از فلاوانوئید،
بتاکاروتن، ویتامین ث و E است، خاصیت‌های زیادی دارد.اسید لینولئیک موجود
در آن برای بازسازی پوست لازم است و تأثیر نرم‌‌کننده‌ای روی پوست و مو
دارد.این روغن می‌تواند به عنوان منقبض‌کننده و تقویت‌کننده پوست مورد
استفاده قرار گیرد.

مصرف این روغن برای رفع سیاهی دور چشم مفید
می‌باشد. روغن هسته انگور کلسترول مضر(ال دی ال) را کاهش و کلسترول مفید(
اج دی ال) را افزایش می‌دهد. از بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند.

خاصیت آنتی اکسید آن با رادیکال‌های آزاد
مضر موجود در بدن مقابله می‌‌‌کند.بررسی‌های متعدد نشان داده که این روغن
از گسترش سلول‌های سرطانی در ریه، روده، پروستات و معده جلوگیری می‌کند.
ترکیبات موجود در آن از آسیب رسیدن مویرگ‌ها جلوگیری می‌کند.

این روغن سرشار از آنتی‌آکسیدان است که در نتیجه روند پیری پوست را کاهش می‌دهد. ماده مغزی موجود در آن به رشد مو کمک می‌کند.

آنتی‌اکسیدان قوی آن، مانع از آسیب
رادیکال‌های آزاد می‌شود. میزان کلسترول مفید را افزایش و کلسترول مضر را
کاهش می‌دهد. حاوی اسید لینولئیک(چربی مفید) است که برای مبتلایان به
بیماری دیابت مفید است. عصاره این روغن از بروز سرطان ریه، پروستات، کولون،
سینه و معده جلوگیری می‌کند.

دکتر کمالی در ادامه بیان کرد: روغن زیتون
سلامت شریان‌ها را تأمین می‌کند. کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL
را کاهش می‌دهد بدو اینکه نوع خوب آن یعنی HDL کاهش پیدا کند.

از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری
می‌کند. مانع رسوب پلاک‌ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن
شریان‌ها می‌شود.در نتیجه بدن را از صدمه رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کند و از
این طریق باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان، خصوصاً سرطان پوست، روده و
سرطان سینه در زنان می‌شود.

زیتون خواص درمانی از جمله اثر نرم‌کنندگی،
ملین و صفرا را دارد. زیتون سنگ‌های صفراوی را دفع و یبوست‌‌های مزمن را
درمان می‌کند. معالج‌ قولنج‌های ناشی از ورم کلیه است.

در تسکین درد و سوزش سوختگی‌ها، درمان
آفتاب‌زدگی و سرمازدگی، گزش حشرات مار و عقرب مفید است. مصرف روغن زیتون
خطر سرطان سینه را در زنان کاهش می‌دهد.

وی اظهار داشت: تحقیق روی سلول‌های سرطان
سینه در زنان نشان می‌دهد که اسید اولئیک روغن زیتون اثر ژن سرطان‌زای این
بیماری را کاهش می‌دهد.

به زنان توصیه می‌شود که در رژیم غذایی خود
از زیتون و روغن آن استفاده کنند. همچنین روغن زیتون خاصیت نرم کردن عضلات
و آرامبخشی درد استخوان را دارد.

زیتون بهترین روغن برای پخت‌‌وپز است زیرا
در اثر حرارت خراب نمی‌شود. روغن زیتون برای هیچ‌کس مضر نیست و همه افراد
می توانند از آن استفاده کنند. فقط میوه یاقوتی و تازه آن معده را سست
می‌کند و ممکن است منجر به تهوع شود.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top