تفاوت سولاردام و مایکروویو در چیست؟
همواره این سوال در بین مصرف کنندگان مطرح بوده که تفاوت بین مایکروفر و
سولاردام چیست از همین روی در این مقاله تلاش گردیده تا بصورت مختصر و مفید
به این موضوع پاسخ داده شود.
در مایکروفر ابزاری به
نام مگنترون تعبیه گردیده که امواجی با فرکانس 2450 مگاهرتز ایجاد می کند .
این امواج پس از برخورد با دیواره فلزی محفظه پخت منعکس شده و بر روی
ماده غذایی متمرکز می شوند. این امواج به دلیل فرکانس بالای خود موجب نوسان
و جنبش مولکول های آب درون ماده غذایی می گردد. جنبش مولکول های آب که به
میلیون ها بار در ثانیه می رسد به مولکول های ماده غذایی نیز سرایت کرده و
آن ها را به حرکت درمی آورد و در نتیجه برخورد مولکول ها با یکدیگر و
اصطکاک بین آن ها دمای ماده به سرعت بالا می رود.
سولاردام فناوری ابداعی کمپانی ال جی است که در واقع ترکیبی از فناوری مایکروویو و امواج گرمایشی نوری
می باشد . در سولاردام ،سیستم پخت مایکروویو وجود دارد اما المنت های نوری
نیز به سیستم اضافه گردیده است . در بالای محفظه پخت فر سولاردام یک هیتر
ذغالی قرار گرفته است . این هیتر نوعی المنت نوری است که در داخل آن رشته
های زغال قرار گرفته و امواج نورانی با گرما و عمق نفوذ بسیار بالا تولید
می نماید . علاوه بر هیتر زغالی در قسمت بالا ، در کف محفظه پخت نیز یک
سیستم مگاهیتر شامل چند نوع هیتر سرامیک و هالوژنی تعبیه گردیده که امواج
گرمایشی نورانی را از سمت پایین به مواد غذایی می تابانند. محفظه پخت نیز در سولاردام بر خلاف دستگاه های متداول که به شکل چهارگوش می باشند، به صورت مدور و استوانه ای ساخته شده تا امواج گرمایی را بهتر بر روی مواد غذایی منعکس نماید. بنابراین آون ماکروفر تنها توسط امواج مایکروویو عمل پخت را انجام می دهد اما در سولاردام ترکیب مایکروویو و امواج گرمایشی نور
است که این عمل را به انجام می رساند. این ترکیب موجب می گردد تا دمای
ماده غذایی در مدت 5 دقیقه به 320 درجه برسد . این سرعت گرم شدن موجب می
گردد تا سرعت پخت تا سه برابر آون های المنتی معمولی و تا 1.5 برابر فر
مایکروویو گردد .به همین جهت سرعت بالای پخت موجب می شود تا مواد مغذی
موجود در غذا بیشتر حفظ شده و غذا مغذی تر و خوش طعم تر گردد.
مایکروفر بخریم یا سولاردام؟
مایکروفر و سولاردم هر دو جزو محصولاتی هستند که با کمک
اشعه و در مدت زمان کمتری نسبت به اجاق گاز میتوانند غذا را بپزند. بسیاری
از متخصصان تغذیه استفاده از این دو محصول را به دلیل تخریب کمتر
ریزمغذیهای موجود در موادغذایی، برای پختوپز توصیه میکنند.
برخی از
افراد معتقدند که هر دوی این کالاها باعث افزایش سرطانزایی موادغذایی
میشوند در صورتی که تا امروز هیچ تحقیقی نتوانسته سرطانزا بودن اشعه
مایکروفر و سولاردم را تایید کند.
مایکروفر میتواند با امواج
الکترومغناطیسی و با سرعت بالایی، باعث به جریان افتادن مولکولهای آب
موجود در موادغذایی شود و با گرمکردن سریع این مولکولها، غذا را در مدت
زمان اندکی بپزد یا گرم کند. از آنجا که قدرت نفوذ این امواج به تمام سطح
غذا یکسان نیست، باید برای پختن یا گرمشدن تمام قسمتهای موادغذایی، هر
چند دقیقه یکبار، غذا را زیر و رو کرد.
در سولاردام، علاوه بر این
امواج از یک لامپ هالوژنی هم کمک گرفته شده است. گرمای حاصل از این لامپ
میتواند قدرت پخت یا کبابشدن بهتر غذاها را تا حد قابلتوجهی بالا ببرد.
سولاردام، تمام ویژگیهای یک مایکروفر را دارد و علاوه بر آن میتواند غذا
را از پایین هم گریل کند. بد نیست بدانید گزینه کانوکشن که در تمام
سولاردامها وجود دارد، میتواند غذا را با 4 برابر سرعت اجاقهای معمولی
اما با حفظ طعم و مزه غذایی که روی گاز پخته میشود برای شما آماده کند.
به
هر حال اگر دوست دارید، سرعت، کیفیت، طعم و ویژگیهای ظاهری و باطنی پخت و
پزتان را افزایش دهید، میتوانید سولاردام را در فهرست خریدتان داشته
باشید.