چاق کنندههای مرگآور
تحقیقات نشان میدهد افرادی که از
غذاهای تحریک کنندهی التهاب مانند غذاهای پرچرب و قندی استفاده میکنند
زودتر از افرادی که بیشتر از میوه و سبزیجات استفاده میکنند میمیرند.
وی
اظهار داشت: التهابات مزمن درجه پایین میتواند با سرطان، دیابت،
بیماریهای قلبی- عروقی و حتی مرگ همراه باشد و حتی کسانی که رژیم
غذاییشان بیشترین ارتباط را با تشدید التهاب دارد، 4 برابر بیشتر از افراد
عادی احتمال ابتلا به سرطان دستگاه گوارش و مرگ در این رابطه را دارند.
دکتر
شیخالاسلام در ادامه افزود: از جمله موارد تشدید التهابات روغنهای گیاهی
مانند روغن ذرت و آفتابگردان،غلات تصفیه شده مانند کلوچه، کیک، نانهای
صنعتی که باعث بالابردن میزان پروتئین التهابی میشود، نوشابهها، گوشت
قرمز، همچنین مونوسدیم گلوتامات که منجر به بروز التهاب چاقی، بیماریهای
کبدی، دیابت نوع 2 میگردد.
وی
تصریح کرد: این نتایج از تحقیقات اخیر دانشگاه کارولینای جنوبی بوده و
همچنین این تحقیقات نشان داده است که مردان جوانی که روزانه حدود 2 قوطی
نوشابه مصرف کرده بودند سطوح CRP آنها که یک علامت التهابی است، با
بیماریهای قلبی و سکته در ارتباط است، در 3 هفته 109 درصد افزایش یافت.
دکتر
شیخالاسلام در پایان افزود: محققان استرالیایی دریافتهاند که مصرف یک
وعده غذایی سرشار از اسیدهای چرب اشباع، خاصیت ضد التهابی کلسترول خوب یا
همان HPL را کاهش داده، عملکرد عروق خونی را مختل کرده و منجر به پر فشاری
خون و بیماریهای قلبی میشود.
سبزیهای سفید پرخاصیتی که معجزه میکنند
بررسیها نشان میدهد که این سبزیجات
سفید حاوی مواد مغذی گیاهی مفید هستند که کمتر جدی گرفته شدهاند، ضمن
اینکه مواد مغذی خیلی خوبی مثل ویتامین C، فیبر، پتاسیم و ویتامین D و
کلسیم دارند.
وی
افزود: از جمله این گیاهان میتوان به سیبزمینیها که اغلب به اشتباه به
عنوان یک کربوهیدرات بدون کالری در نظر گرفته میشوند، اشاره کرد و همچنین
یک سیبزمینی متوسط با 110 کالری، تقریبا نیمی از نیاز شما به ویتامین C را
تأمین میکند و بیش از یک موز پتاسیم دارد.
دکتر
شیخالاسلام از دیگر سبزیهای سفید مغذی گل کلم را نام برد و افزود: این
سبزی حتی مقداری از نیاز روزانه بدن به کلسیم، ویتامینهای B، منیزیم و
پتاسیم را تأمین میکنند و مطالعات نشان داده که خانواده کلمها حاوی
آنتیاکسیدانها و ترکیبات مفید دیگری نیز هستند که میتوانند بیماریهای
مزمن از جمله بعضی از سرطانها را به خوبی التهابهای مزمن کنترل کنند.
وی
خاطرنشان کرد: پیاز نیز علاوه بر اینکه سرشار از ویتامین C، فیبر، اسید
فولیک، کلسیم و آهن هستند نوعی فلاونوئید دارند که نقش مهی در محافظت از
بدن در برابر بیماریهایی از قبیل آب مروارید، بیماریهای قلبی- عروقی و
بعضی سرطانها ایفا میکند.
دکتر
شیخالاسلام در پایان از قارچها به عنوان سبزی سفید مفید نام برد و
افزود: قارچها میتوانند بیش از نیاز شما دارای ویتامین D باشند و همچنین
سرشار از ویتامینهای ریبوفلاوین و نیاسین میباشند که هر دو در افزایش
عملکرد شناختی نقش دارند.