راهکار رفع عطسه بهاره از دیدگاه طب سنتی
یک دستیار دکترای تخصصی طب سنتی دانشگاه شاهد راهکار رفع عطسه بهاره از دیدگاه طب سنتی را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم,
ناصر رضاییپور اظهار داشت: در فصل بهار باید از زیادخوردن غذاهای خونساز
(مانند شیرینیها، آجیل، کیک و خامه زیاد)، پرهیز و مصرف انواع گوشت را تا
اندازهای کم کرد.
معرفی غذاهای پاکسازیکننده خون در فصل بهار
بهگفته این دستیار دکترای تخصصی طب سنتی دانشگاه شاهد در متون طب ایرانی
از غذاهایی مانند آشهای ساده، بورانی اسفناج، بورانی شبدر و یونجه، کاهو
سکنجبین، سمنو، آش شبدر و قرهقروت، و… بهعنوان بهترین و سبکترین
غذاهای ایرانی برای فصل بهار نام برده شده است.
وی ادامه داد: این
غذاها انرژی پایه و ویتامین مورد نیاز بدن را تأمین میکنند، ولی خاصیت
غذایی کمتری دارند. مصرف این غذاها موجب پاکسازی خون و تقویت اعصاب و قوای
بدن میشود.
رضاییپور عنوان کرد: از طرفی در فصل بهار، مصرف حبوباتی مانند ماش، نخودفرنگی و جو نیز از سوی حکمای پزشکی پارسی توصیه شده است.
راهکار رفع عطسه بهاره از دیدگاه طب سنتی
این دستیار دکترای تخصصی طب سنتی دانشگاه شاهد عنوان کرد: برای درمان
عطسههای زیاد ناشی از حساسیت فصلی، میتوانید روزی 2 بار، با روغن بنفشه
درون حفرههای بینی و روی پیشانی خود را چرب کنید، همچنین لازم است مصرف
انواع ادویه، غذاهای سرخکردنی، شکلات و قهوه را در فصل بهار به حداقل
برسانید.
چرا در بهار زیاد می خوابیم؟
از
دیدگاه طب سنتی ، فصل بهار از نظر گرمی و سردی و همچنین خشکی و تری در
اعتدال است و البته برخی معتقدند که بهار دارای مزاج گرم و تر است .
با
شروع فصل بهار و تغییر آب و هوا ، به دنبال افزایش رطوبت و طولانی شدن مدت
روشن ماندن هوا و گرده های گل معلق موجود در هوای استنشاقی ، بیشتر افراد
احساس خواب آلودگی و رخوت و سستی می کنند و این یک امر طبیعی است که البته
تغییر در ریتم خواب و بیداری در این فصل می تواند تحت تاثیر تغییرات
هورمونی ناشی از طولانی شدن روز نیز باشد .
رطوبت و پرخوابی ؛ خشکی و کم خوابی!چه
غذاهایی می تواند در خواب افراد اختلال ایجاد کند ؟ آیا تنقلات نوروزی
همچون آجیل و شیرینی می تواند با توجه به مزاج باعث کم خوابی یا پرخوابی
شود ؟نوشیدنی ها و خوراکی های حاوی کافئین از جمله قهوه ، شکلات های
کاکائویی و نوشابه و کشیدن سیگار و همچنین پرخوری در وعده شام و مصرف
غذاهای چرب و دیر هضم می تواند در خواب افراد اختلال ایجاد کند .
از
نظر طب سنتی مغز دارای مزاج سرد و تر است و هر عاملی از جمله نوع تغذیه ،
استرس ، فکر و خیال زیاد سبب تغییر در مزاج مغز و سوء مزاج آن می شود که می
تواند ریتم خواب و بیداری فرد را بر هم زند . در نتیجه مداومت بر مصرف
مواد غذایی با مزاج گرم و خشک از جمله غذاهای پر ادویه و آجیل و شیرینی جات
که سبب کاهش رطوبت مغز می شود می تواند سبب کم خوابی شود . البته مزاج فرد
نیز در میزان خواب موثر است . برای مثال افراد با مزاج گرم و خشک و سرد و
خشک دارای خواب کمتری نسبت به افراد با مزاج گرم و تر و سرد و تر هستند و
در کل بی خوابی در افراد با مزاج خشک بیشتر دیده می شود .
تغذیه ایده آل برای رفع اختلالات خوابچه
غذاها یا گیاهانی می تواند اختلال خواب را بهبود بخشد و ریتم خواب افراد
را به حالت طبیعی درآورد و آیا ماساژ درمانی می تواند در رفع این اختلال
موثر باشد ؟ از نظر طب نوین هورمون سروتونین در بهبود خلق و خو و کاهش
استرس و نگرانی فرد نقش دارد . پیش ساز هورمون سروتونین اسید آمینه
تریپتوفان است که به گفته دکتر نمازی مواد غذایی که دارای تریپتوفان بالایی
هستند همچون گوشت بوقلمون ، موز ، ماست ، شیر و غیره می توانند سبب آرامش
اعصاب و خواب راحت شوند . از نظر طب سنتی نیز استفاده از غذاهایی که دارای
رطوبت بالایی هستند به داشتن یک خواب خوب کمک می کنند . برای مثال استفاده
از لبنیات ، سالاد کاهو ، مرکبات ، شیر بادام (مخلوط 1 قاشق مرباخوری پودر
بادام بدون پوست با آب) قبل از خواب بسیار کمک کننده است .
افرادی
که دارای استرس زیاد هستند یا زیاد فکر و خیال می کنند نیز خشکی در آن ها
غلبه می کند و همین سبب اختلالات در خواب می شود . دوش آب گرم قبل از خواب
به سبب افزایش رطوبت بدن به داشتن یک خواب راحت کمک می کند . ماساژ با برخی
از روغن های گیاهی به سبب افزایش رطوبت می تواند به بهبود وضعیت خواب
افراد کمک کند که در این زمینه می توانید با متخصصان طب سنتی مشورت کنید .
در
افرادی که رطوبت مغز از حد اعتدال خارج شده است پرخوابی دیده می شود . این
افراد از مواد غذایی با رطوبت بالا استفاده نکنند یا با افزودن مصلحات به
این دسته از غذاها از رطوبت آن ها تا حدودی بکاهند . ورزش نیز به دفع
رطوبات اضافی از بدن کمک کرده و می تواند به رفع پرخوابی کمک کند .