دیابتی‌ها از این ‌6 اشتباه بپرهیزند



6 اشتباهی که دیابتی‌ها باید از انجامش بپرهیزند

نامش مرض قند است؛ خواه ژنتیکی باشد یا غیرژنتیکی، اما
زندگی را برای فرد دیابتی دشوار می‌کند. به طوری‌که فرد مبتلا باید مدام
دارو بخورد و حساب و کتاب میزان قند خونش را داشته باشد.


تصویر 6 اشتباهی که دیابتی‌ها باید از انجامش بپرهیزند

جام جم سرا: باید حواسش به پاهایش باشد
تا خدای نکرده زخمی نشود و خیلی مسائل دیگر را هم رعایت کند، اما گاهی
دیابتی‌ها اشتباهاتی در خورد و خوراک، مراقبت از بدن، مصرف داروها و… نیز
مرتکب می‌شوند که برای سلامت‌شان مضر است. در این مطلب به مرور شش اشتباه
رایج روزمره دیابتی‌ها می‌پردازیم.

شناخت درستی از داروهایشان ندارند

اگر مبتلا به دیابت هستید، لازم است
داروها و تاثیر هر کدام را بدرستی بدانید. اکثر دیابتی‌ها بدون آگاهی از
نقش داروها‌، دقتی در نحوه صحیح استفاده‌ از آنها ندارند. به عقیده
متخصصان، بیمار باید ناظر تیزبین درمان خود باشد، بتواند داروهای موثر در
تنظیم قند خونش را بدرستی مصرف کند و از اختلالات دارویی بیشتر بداند.
علاوه بر این شما به عنوان یک بیمار دیابتی باید فهرستی از تمام داروهایی
را که برای دیابت، فشار خون و کلسترول‌‌ مصرف می‌کنید، تهیه کنید.
این کار برای جلوگیری از تداخل دارویی و عوارض جانبی مصرف همزمان برخی
داروهاست؛ مثلا داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب مانند ایپوبروفن ممکن است به
کلیه‌های بیمار دیابتی آسیب‌های جدی بزند. زمانی که به داروساز، پزشک
عمومی و متخصص قلب و… مراجعه می‌کنید، فهرست داروهایتان را به او بدهید
تا در جریان کامل درمان شما قرار گیرد. درخصوص داروهای تجویزی از پزشک‌تان
سوال کنید و با آگاهی از کاربرد و عوارض احتمالی دارو آنها را مصرف کنید.

برخی‌ مواد غذایی را حذف می‌کنند

به دلیل این که دیابتی هستید نیازی نیست
پایه برنامه غذایی‌تان با یک فرد غیردیابتی متفاوت باشد. به عقیده متخصصان،
حذف‌کردن مواد غذایی از برنامه غذایی دیابتی‌ها یک اشتباه رایج است. رژیم
غذایی دیابتی‌ها باید متعادل و متنوع یعنی شامل پروتیدها (15 درصد از کل
کالری دریافتی)، گلوسیدها (50 تا 55 درصد) و لیپیدها (30 تا 35 درصد) باشد.
نکته اساسی این است که شما به‌عنوان فرد مبتلا به دیابت باید مصرف
کربوهیدرات‌های (گلوسیدهای) زودجذب مانند محصولات غذایی شیرین را کاهش
دهید؛ زیرا این مواد غذایی با سرعت زیادی قند خون را بالا می‌برند. توجه
داشته باشید داشتن سه وعده غذایی در روز‌ و کاهش میزان کالری دریافتی در شب
(اگر اضافه‌وزن دارید) جزو اصول تغذیه درست دیابتی‌هاست.

زیاد حمام می‌روند

به طور کلی شست‌وشوی زیاد بدن به دیابتی‌ها توصیه نمی‌شود. البته
منظورمان دوش کوتاه روزانه نیست. منظورمان شست‌وشوی افراطی بدن در حمام آن
هم هر روز است. چون این کار خطر بروز بیماری قارچی (میکوز) در بیماران
دیابتی را بیشتر می‌کند. علاوه بر این باید از استفاده صابون‌های خیلی قوی
که باعث انتشار قارچ‌های زمینه‌ساز میکوز هستند بپرهیزید و از صابون‌های
خنثی یا کمی چرب و بی‌رنگ استفاده کنید. باید حواس‌تان به بهداشت پاهایتان
باشد و به هر نوع خراش یا زخمی حساس باشید.

سرخود عمل می‌کنند

آیا تصور می‌کنید دارویی مناسب‌تان نیست و
به‌اصطلاح به شما نمی‌سازد؟ همسایه یا دوست‌تان، دارویتان را نامناسب و
خطرناک ارزیابی می‌کند؟ شاید حق با شما باشد، اما نباید به صلاحدید خود یا
سفارش اطرافیان دارو‌ را قطع کنید. داروهای دیابتی‌ها باید مرتب بررسی شده و
در صورت نیاز میزان‌شان کم و زیاد شود. حتما مرتب با پزشک‌تان در تماس
باشید و با او درباره ادامه یا قطع داروهایتان مشورت کنید.

پیاده‌روی نمی‌کنند

اگر دیابت دارید، حتما هر روز 30 دقیقه
پیاده‌روی کنید. فرقی نمی‌کند بیماری‌تان در چه مرحله‌ای باشد یا چند سال
دارید؛ کارکردن روی عضلات و تقویت‌ آنها یکی از بهترین روش‌ها برای بهبود
استفاده از انسولین محسوب می‌شود. بی‌شک منظورمان دویدن چندساعته نیست.
توصیه متخصصان این است که روزانه یا یک روز در میان فعالیت جسمانی مناسب و
سبک مانند پیاده‌روی داشته باشید.

قند را مجرم اصلی می‌دانند

بیشتر مردم تصور می‌کنند دیابت صرفا به
دلیل مصرف زیاد قند بروز می‌کند، اما این باور اشتباه است. دیابت قبل از هر
چیزی در نتیجه دریافت کالری بیش از اندازه و کم‌تحرکی و خانه‌نشینی بروز
می‌کند. اگر تحرک بدنی‌تان کم است، خانه‌دار یا پشت‌میزنشین هستید و بندرت
چند قدم راه می‌روید، بهتر است بیشتر به فکر سلامت‌تان باشید.



جوشانده فوق العاده برای دیابتی‌ها

یک متخصص تغذیه گفت: برگ زیتون کاهش دهنده فشار خون، قندخون، ضد اسپاسم، گشادکننده عروق خونی، کاهش دهنده کلسترول بد و برای افراد دیابتی بسیار مناسب است.
روغن زیتون حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که باعث کاهش کلسترول، نرم کننده و صفرابر است و حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان است که از سرطان سینه و سرطان کولون جلوگیری می‌کند.
روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماری‌های مرتبط با مصرف روغن‌های اشباع می‌شود.
مصرف روغن زیتون مانع آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی – عروقی می‌‌شود. کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌‌دهد.
روغن زیتون پایین آوردن فشار خون است و برای مصرف در سالاد و بسیاری از غذاهای آماده به صورت خام قابل مصرف بوده و بسیار مفید است. برای طبخ انواع مختلف غذاها می‌توان از روغن زیتون با استفاده از حرارت کم و با صرف وقت و مدت زمان بیشتر( برای حفظ خواص مفید) آن استفاده کرد.
روغن زیتون باز کننده عروق است. از بروز سکته قلبی جلوگیری می‌کند و در بهبود بیمارانی که جراحی قلب دارند، مفید است.
برگ زیتون کاهش دهنده فشار خون، قندخون، ضد اسپاسم، آنتی اکسیدان، ضد ویروس تبخال، ضد قارچ، گشادکننده عروق خونی، کاهش دهنده کلسترول بد، ضد تب، قابض، ضد باکتری، صفرابر، ادرارآور و برای افراد دیابتی بسیار مناسب است.
زیتون مسهل ضعیف و نرم‌کننده مسیر گوارشی است و برای یبوست مفید است، ضد چسبندگی پلاکت‌ها و محافظ قلب است. زیتون
ضد امراض قلبی، کاهش دهنده کلسترول بد و افزایش دهنده کلسترول خوب است، ضد
باکتری‌های گرم منفی است اما برای افرادی که دارای سنگ مثانه و سنگ صفرا
دارند مضر است


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top