خوراکی‌های سرکوب کننده اشتها

خوراکی‌های سرکوب کننده اشتها

هنگامیکه به طور مداوم، هوس غذاهای شیرین،
شور و لذیذ می‌کنید، نگه داشتن رژیم غذایی‌تان در مسیر درست به کاری دشوار
تبدیل می‌گردد و وقتی شکم‌تان دائما غرغر می‌کند، نمی‌توانید کاری به جز
خوردن بیشتر برای آن انجام دهید.

به گفته دانشمندان، زمانیکه بدن احساس کند
غذا به مقدار کافی موجود نیست، شروع به ترشح هورمون گرسنگی به نام گرلین
می‌کند. گرلین نه تنها مسئول افزایش احساس گرسنگی است، بلکه مغز را نیز
تحریک می‌کند که هوس غذاهای عمدتا ناسالم کند. خبر خوب این است که راه‌هایی
برای سرکوب اشتها بدون گرسنگی دادن به خودتان وجود دارد. این ترفندها به
سیر نگه داشتن شکم‌تان کمک خواهند کرد، بدون آن‌که منجر به افزایش وزن شما
شوند:

پروتئین خالص

برخلاف کربوهیدرات‌ها که به سرعت توسط بدن
به عنوان سوخت سوزانده می‌شوند، هضم پروتئین، بیشتر طول می‌کشد. خوردن
پروتئین خالص نه تنها به شما کمک می‌کند که به مدت طولانی‌تری احساس سیری
کنید، بلکه همچنین می‌تواند هوس‌های غذایی را فرو نشاند و به کاهش وزن کمک
کند. تست‌های بالینی نشان می‌دهند که خوردن یک صبحانه پر از پروتئین خالص
به سیر نگه داشتن شما به مدت طولانی‌تر کمک کرده و از خوردن هله و هوله و
پرخوری جلوگیری می‌کند.

سیب زمینی

اکثر رژیم
گیرندگان از مصرف کربوهیدرات‌ها اجتناب می‌کند زیرا اکثر کربوهیدرات‌ها
منجر به افزایش وزن بیش از حد می‌شوند. اما سیب زمینی‌ها اینطور نیستند.
سیب زمینی‌ها از نوع خاصی نشاسته تشکیل شده‌اند که در برابر آنزیم‌های
گوارشی مقاومت می‌کند. به این دلیل، هضم سیب زمینی‌ها سخت‌تر از سایر
کربوهیدرات‌هاست. این امر، منجر به سرکوب اشتها و کاهش دردهای گرسنگی
می‌شود.

سیب زمینی ها تنها زمانی چاق کننده هستند
که آنها را با چاشنی بخورید.از اضافه کردن طعم دهنده هایی که کالری را
افزایش می دهند،مانند پنیر،کره،بیکن،مایونز و … اجتناب کنید.در عوض،آنها را
بپزید یا سالاد سیب زمینی درست کنید و بجای سس مایونز در سالادتان،سرکه بریزید.سعی کنید سیب زمینی ها را با روغن درست نکنید تا باعث چاقی شما نشود.

ادویه‌ها

انواع خاصی از ادویه‌جات، حاوی آنزیم‌هایی
هستند که به سرکوب اشتها و تحریک بدن برای سوزاندن چربی کمک می‌کند.
فلفل‌های تند به ویژه فلفل کاین، یک منبع غنی از ترکیبی شناخته شده به نام
کپسایسین هستند. کپسایسین که باعث تندی فلفل چیلی می‌شود، به جلوگیری از
دردهای گرسنگی کمک کرده، بدن را تحریک می‌کند تا کالری بیشتری بسوزاند و باعث تعریق می‌شود که بدن را خنک می‌سازد و سموم را از طریق تعریق از بدن خارج می‌کند.

در یک آزمون بالینی، شرکت کنندگانی که غذاهای تند دوست نداشتند، ادعا کردند که بعد از پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از فلفل، احساس گرسنگی کمتری کرده و کمتر هوس تنقلات شیرین، شور یا خوشمزه کردند.

آدامس بجوید

جویدن آدامس،نه تنها در هر ساعت ۱۱ کالری
می‌سوزاند، بلکه همچنین می‌تواند به شما کمک کند که بین صبحانه و ناهار،
کالری کمتری مصرف کنید. یک نظریه که می‌تواند این مسأله را توضیح دهد، این
است که جویدن آدامس، اعصابی در فک را تحریک می‌کند که به بخش‌هایی از مغز
که مسئول سیری اند، متصل هستند. هنگامیکه آدامس بجوید، کمتر احساس گرسنگی
خواهید کرد.

گریپ فروت

گریپ فروت نه تنها حاوی ویتامین‌های
ضروری، مواد معدنی، ترکیبات ضد سرطان و بیو اکتیو افزایش دهنده سلامتی است
بلکه می‌تواند از گرسنگی نیز جلوگیری کرده و هوس‌ها را فرو نشاند. چطور؟
گریپ فروت، حاوی ترکیباتی است که انسولین را در بدن به حالت تعادل در
می‌آورند. انسولین، هورمونی است که قند خون و سوخت و ساز چربی را تنظیم
می‌کند. در مطالعه‌ای که توسط دانشمندان در مرکز تغذیه و تحقیقات متابولیک
در اسکریپس کالیفرنیا انجام شد، شرکت کنندگانی که در هر وعده‌ی غذایی نصف
یک گریپ فروت را خوردند، در سه ماه حدود ۱.۶ کیلوگرم وزن کم کردند.



کلیدهای “کاهش اشتها” را بشناسید

از نظر زمانی 20 دقیقه طول می کشد تا فرمان سیری به
مغز برسد، پس بهتر است فرد نیم ساعت قبل از غذا 2 لیوان آب خورده و یا ده
دقیقه قبل از غذا سالاد و یا دسر بخورد. برای استفاده از جنبه‌ روانی در کم
کردن اشتها می توان برای خوردن غذا از بشقاب‌های کوچک و از چنگال به جای
قاشق استفاده کرد تا فرصت لازم را به مغز بدهیم که فرمان سیری را دریافت
کند.

دکتر آریایی نژاد اظهار کرد: فرد باید 6 وعده غذایی در روز داشته باشد که 3
وعده غذایی اصلی و 3 میان وعده است. در این میان وعده‌ها بهتر است فرد از
غلات، میوه و سبزی که حجم بالا و کالری کم دارند استفاده کند.
 


 

وی افزود: چنانچه فرد در میان وعده‌های خود حدود 15
گرم کربوهیدارت و 10 تا 15 گرم پروتئین بگنجاند، در وعده های اصلی غذایی
خود دیگر آن حرص و ولع خوردن را  نخواهد داشت و بهتر است این میان وعده‌ها
2  تا 3 ساعت قبل از وعده‌ اصلی غذایی باشد.

دکتر آریایی نژاد گفت: در میان وعده‌ها می توان از بیسکوئیت سبوس دار،
هویج، گوجه فرنگی و حتی محصولات لبنی استفاده کرد و نباید آجیل‌ها، برگه‌ها
و تنقلات در میان وعده گنجانده شوند زیرا این مواد خوراکی حجم پایین
وکالری بالایی دارند و اگر فرد خارج از وعده‌های غذایی خود احساس گرسنگی
شدید کرد بهتر است به جای ذره خواری 2 عدد خرما،  یک تکه کاکائو و یا 1 عدد
هویج بخورد تا احساس شدید گرسنگی فرد فروکش کند.

وی در پایان هشدار داد: برای کم کردن اشتها به هیچ وجه نباید از قرص‌های
کاهش اشتها استفاده کرد زیرا این قرص‌ها عوارض گوارشی و عصبی فراوانی دارند
و در بلند مدت ممکن است فرد را منزوی کنند.
 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top