خوراکیهایی که با هم سازگارند یا سازگار نیستند
لیمو
لیمو با غلات و حبوبی از قبیل گندم، برنج، لوبیا، نخود، عدس، باقلا، لپه،
ارزن و همچنین با میوههایی شامل سیب درختی، موز، انجیر، خرما و میوههای
شیرین، گوجهفرنگی، سیبزمینی و بلوط نمیسازد.ولی با روغنهای مایع نباتی و
میوههای روغندار از قبیل گردو، بادام، فندق، بادام زمینی (پسته شام)،
میوه زیتون، نارگیل و همچنین سبزیجاتی مانند: هویج، سالاد کاهو، تره فرنگی،
پیاز، چغندر، گل کلم، کلم، کلم قمری، کلم دلمهای، آندیو، سیر، شلغم،
بادنجان، فلفل، رازیانه، مارچوبه، نعناع و انواع کدوها میسازد.
نان
(خام
گیاهخواران میتوانند از جوانه گندم به جای نان استفاده کنند). با
سبزیهای خوردنی و کاهو و میوههای تازه از قبیل پرتقال و نارنگی، هندوانه،
خربزه، انگور، هلو، گیلاس، ازگیل، توت، خرمالو، انجیر، آناناس، انجیر
خشک، آلو و انبه سازگار است.
کاهو
با لیمو، سیر، گوجهفرنگی، ترب،
کرفس، هویج رنده شده، چغندر قرمز، شاهی، رازیانه، آرتیشو، گل کلم، شنگ،
خیار، ترهفرنگی، بادنجان و روغنهای نباتی مایع و نارگیل، گردو و زیتون
سازگاری دارد.
سیبزمینی
با کاهو، کرفس، هویج، چغندر، ترب، کلم،
گوجهفرنگی، سبزی و گل کلم و میوههایی از قبیل: پرتقال، انگور، آناناس،
زردآلو، میوههای شیرین، میوههای روغندار، گلابی، سیب درختی و روغنهای
مایع میسازد، اما با برنج، لپه، لوبیا، ذرت، باقلا، عدس و میوههای کال و
ترش و لیمو، نان (جوانه گندم) و بلوط سازگار نیست و همراه هم نباید میل
شوند.
گوجه فرنگی
با تمام سبزیها و میوههای روغندار و روغنهای
نباتی مایع و نان (جوانه گندم)، آرتیشو، موز، بادنجان، چغندر، هویج، گردو،
لپه و لوبیا سازگاری دارد.
پرتقال
پرتقال با عدس، خرما، انگور، سیب
درختی، گلابی، خربزه، هندوانه، میوههای شیرین دیگر از قبیل توتفرنگی،
خرمالو، موز، زردآلو، هلو، انجیر و همچنین سیبزمینی و برنج میسازد. ولی
با سبزیها، سالاد کاهو و گوجهفرنگی، گردو، نارگیل، سیر، بادنجان و فلفل
سبز نمیسازد.
انگور
با خربزه، هلو، گلابی، سیبدرختی، توتفرنگی و
پرتقال سازگار است، ولی با سیر خام، لیموترش، کرفس، کاهو، گوجهفرنگی،
سبزیهای خوردنی و میوههای روغنی یا روغنهای نباتی مایع و هندوانه سازگار
نیست.
اصل این است که میوههای درختی را با آنچه در روی زمین به شکل
بوته میروید با هم نخوریم و به طور کلی میوهها در بالای زمین و سبزیها و
حبوب در روی زمین به وجود میآیند و در نتیجه همان طور که گفته شد چیزی که
در بالا است دارای خاصیت الکتریکی با چیزی که در پایین است دارای خاصیت
مانیتیسم است و با هم ناسازگار و در معده خوب ترکیب نمیشود.برای مثال خرما
با سالاد و سبزیها، انگور با سالاد و سبزیها، گیلاس و آلبالو با کرفس،
لیموترش با گندم یا به طور کلی میوهها با سبزیها ترکیب ناسازگاری دارد و
در موارد دیگر نارنگی با پسته زمینی (پسته شام)، نارگیل با عسل، عسل با
اسفناج، انجیر با گوجهفرنگی، پرتقال با بادام، برنج با ذرت، روغنهای مایع
نباتی با عسل و انجیر، توتفرنگی با شلغم و ترب، هندوانه با خربزه و غیره
ناسازگار است.
به چند نمونه از سازگاری و ناسازگاری غذاها که در کتاب دکتر ریمون باربوکه از پزشکان پیرو طبیعت است توجه کنید.
1-
در یک وعده غذا مورد پروتئین و نشاستهای را با هم مصرف نکنید (مواد
نشاستهای مانند سیبزمینی و غلات گندم و حبوبات مانند نخود، لوبیا، عدس و
غیره را نباید با دانههای روغنی مانند پسته، بادام، گردو و غیره را با هم
بخورید.
2- میوههای شیرین و مواد نشاستهای را با هم مخلوط نکنید و در یک وعده آنها را مصرف نکنید.
3- میوههای ترش و شیرین را برای خوردن با هم مخلوط نکنید.
4- میوههای ترش با مواد پروتئینی به استثنای گردو ترکیب ناسازگاری دارد.
5- غذاهای شیرین را با مواد نشاستهای نخورید که این موضوع خیلی مهم است.
6- خربزه و طالبی را به تنهایی بخورید.
7- فقط یک نوع از مواد نشاستهای را در یک وعده غذا مصرف کنید.
8- در یک وعده غذا بیش از یک غذای پروتئیندار مصرف نکنید.
9- با مواد نشاستهای، سبزیهای سبز مصرف بشود.
10- با گردو و بادام میوههای ترش یا سبزیهای سبز را بخورید.
11-
اصولا بهتر است که در یک وعده غذایی سبزی و میوه با هم مصرف نشود. اگر
غذاها خوب با هم ترکیب شوند عمل هضم آن آسان است و این کار به تحلیل غذا در
بدن کمک میکند. در یک وعده غذا نباید غذاهای گوناگون را به مقدار زیاد
مصرف کرد، مخصوصا کسانی که هضم مشکلی دارند و غذا را به سختی تحلیل میبرند
باید
از این کار دوری جویند.
اگر خمیردندان سفیدکننده می زنید، احتیاط کنید
– اکثر خمیردندان های سفید کننده بسیار ساینده هستند، چون حاوی بی کربنات سدیم (جوش شیرین) و سیلیس هستند.
استفاده
از این محصولات در طولانی مدت باعث آسیب جدی به مینای دندان شده و سوراخ و
منافذی در آن ایجاد می کند. در نتیجه دندان ها نسبت به هر نوع رنگی حساس
تر شده و به محض نوشیدن یک فنجان قهوه یا هر ماده ی غذایی رنگی، به سرعت
تغییر رنگ می دهند.
علاوه بر این استفاده ی روزانه از این خمیر دندان ها، دندان ها را آسیب پذیر می کنند. بدتر از همه اینکه رنگ دندان ها در طولانی مدت تیره تر خواهد شد.
خمیردندان های سفید کننده: لثه ها در امان نیستند
خمیردندان
های سفید کننده قبل از هر چیزی جزو محصولات آرایشی حساب می شوند، نه
محصولات بهداشتی. بنابراین باید در استفاده ی آنها فاصله انداخت و دچار
افراط نشد
این محصولات حاوی ترکیبات رنگی هستند که اثرات خود را به جا می گذارند. رنگ قرمز باعث تشدید رنگ لثهها می شود، در صورتیکه رنگ آبی، سفیدی مینای دندان را تشدید می کند.
به
عقیده ی متخصصان رنگ شدن مکرر لثه ها باعث خونریزی آنها با کوچک ترین تماس
می شود. این نوع مواد رنگی، گاهی باعث بروز واکنش های آلرژیک نیز می شوند.
خمیر دندان های سفید کننده: نتایج مطلوبی حاصل نمی شود
خمیردندان های سفید کننده قبل از هر چیزی جزو محصولات آرایشی حساب می شوند، نه محصولات بهداشتی.
این خمیردندان ها جزو محصولات مکمل هستند. بنابراین باید در استفاده ی آنها فاصله انداخت و دچار افراط نشد.
اگر طرفدار این محصولات هستید می توانید چند مرتبه با خمیردندان معمولی و یک مرتبه با این محصولات، دندان ها رامسواک بزنید.
قبل از استفاده ی این محصولات با دندانپزشک مشورت کنید
به
عقیده ی متخصصان قبل از استفاده از این محصولات بهتر است به دندانپزشک
مراجعه کنید تا دلیل سفید نبودن و یا سفید نشدن دندان هایتان بررسی شود.
عوامل زیادی در بدرنگی دندان ها دخالت دارند، از جمله کثیفی دندان ها، جرم دندانی و مصرف دخانیات. اما در بیشتر موارد، عامل اصلی جنس دندان های شماست.
اگر
جنس دندان های شما به نوعی باشد که رنگ آن زرد باشد، نمی توان کار زیادی
برای سفید کردن آنها انجام داد و استفاده ی مکرر از این محصولات هیچ کمکی
به سفید آنها نخواهد کرد. بلکه نتیجه ای جز حساس شدن دندان ها نسبت به سرما، گرما و مواد غذایی نخواهد بود. بنابراین بهتر است قبل از استفاده از چنین محصولاتی به دندانپزشک مراجعه کنید.