خواص تمشک

خواص تمشک

تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود.
میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و … خورده
می شود. بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگل ها و صحراها می روید و
گاهی آن را می کارند.

 

نام های دیگر تمشک، توت وحشی و سه گلی است. ساقه
های تمشک نرم و به رنگ قرمز و دارای خارهای دراز است. برگ های آن متفاوت و
بیضی شکل و اطراف آن کنگره کنگره و به شکل دندانه های اره ای است.

 

گل های تمشک به رنگ های سفید، صورتی یا به صورت خوشه در ماه های مرداد پدیدار می شود و تا مهر دوام می آورد.

 

 

قسمت های مورد استفاده بوته تمشک عبارتند از : میوه ، برگ، تخم ، دانه و گل .

 

 

● خواص


۱) جوشانده ۲۵ گرم از برگهای تمشک در یک لیتر آب برای درمان انسداد مجاری ادرار مفید است.

 

۲) تمشک سرشار از ویتامین های C وK است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.

 

۳) تمشک خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.

 

۴) تمشک یبوست مزاج را معالجه می کند.

 

۵) تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشد.

 

۶) تمشک خون را قلیائی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.

 

۷) شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است.

 

۸)
تخم و دانه ای که درتمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی
وقتی خورده شود درمعالجه ی یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیارمؤثر است و
سبب می شود که یبوست به کلی رفع گردد.

 

۹) شربت تمشک، مخلوط با آب برای رفع تب تجویز شده است.

 

۱۰) خوردن تمشک برای مبتلایان به مرض قند( دیابت)، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار، گلو درد( آنژین ) مفید است.

 

۱۱) جوشانده
۲۰ تا ۵۰ گرم گل تمشک یا برگ تمشک در یک لیتر آب برای درمان ترشحات
زنانگی، خونریزی در فواصل قاعدگی ، اخلاط خونی، وجود خون در ادرار، گریپ،
گرفتگی صدا، آب آوردن نسوج و بیماری های پوستی اثر شفا بخش دارد. جوشانده
را بعد از هر وعده ی غذا یک استکان می خورند.

 

۱۲) جوشانده
گل یا برگ تمشک( به روشی که گفته شد) در استعمال خارجی برای درمان زخم های
دهان، ورم لثه، درد گلو و ورم لوزه ها بکار می رود و بیمار با غرغره کردن
این جوشانده دهان را می شوید.

 

۱۳)
جوشانده برگ تمشک اسهال و ورم روده را معالجه می کند، بدین منظور باید ۴۰
تا ۵۰ گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت ۱۰ دقیقه
آن را جوشانده و سپس بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن، روزی سه
بار، هر بار یک فنجان آن را بین غذاهای اصلی بنوشید.

 

۱۴) جوشانده فوق برای تسکین درد معده از هر نوع که باشد مانند ترشی معده، نفخ و گاز شکم و تشنج معده مؤثر است.

 

۱۵) خوردن
جوشانده برگ تمشک به مقدار ۳ تا ۴ فنجان در روز و بین غذاهای اصلی، بند
آوردن ادرار را معالجه می کند وبهترین دارو بر ضد درد کیسه مثانه است.

 

۱۶) اگر
۴۰ تا ۵۰ گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب بریزید و آن را به مدت ۵ تا
۱۰ دقیقه جوشانده و پس از ۱۰ دقیقه دم کشیدن و صاف کردن آن، به مقدار ۳
فنجان در روز بین غذاهای اصلی بنوشید، دردهای نقرسی و بسیاری از انواع
رماتیسم را آرام می کند.

 

۱۷)
اگر ۱۰۰ گرم برگ خشک تمشک را به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و پس از دم کشیدن و
صاف کردن آن را به عنوان محلول شستشو برای شستن بیماری برفک، جوش های صورت
و یا هر نوع تحریکات دیگر پوست به کار ببرید ، اثر شفابخش دارد.

 

۱۸) تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است.

 

۱۹) تمشک به علت دارا بودن ویتامین های C وK برای اوره و فشار خون مفید است.

 

۲۰) برای
معالجه کک و مک، ابتدا صورت را خوب بشوئید و سپس ورقه نازکی از تمشک به
مدت یک ساعت روی صورت بمالید. این کار را چند بار تکرار کنید تا کک و مک
صورت از بین برود.

 

۲۱) برگ تازه تمشک را اگر بپزند و روی محل بیماری های پوستی قرار دهند، بیماری را التیام می دهد.

 

۲۲) گوشت پردانه تمشک، دارای خواص توت فرنگی است و ترشی خون را از بین می برد.

 

۲۳) تمشک،عرق آور است؛ لذا بهترین زهکش سوراخ های پوست است.



در مصرف تمشک و توت‌فرنگی دقت کنید

یک فوق‌تخصص عفونی کودکان با تأکید بر دقت در مصرف تمشک و توت
فرنگی و فرآورده‌های آن در سفر به شمال کشور گفت: پخت غذا و سبزیجات و
نگهداری آن در یخچال برای حفظ سلامت مواد غذایی بسیار اهمیت دارد.

تمشک ,توت‌فرنگی , کبد چرب تغذیه

در,مصرف,تمشک,آکاایران,مصرف,حفظ,سفر,سفر
به شمال کشور گفت,سلامت,عفونی,سلامت,مصرف,سفر به شمال کشور گفت پخت غذا و
سبزیجات,سفر به شمال کشور گفت پخت غذا و سبزیجات,سفر به شمال کشور
گفت,مصرف تمشک و توت‌فرنگی,حفظ,فرآورده‌,یخچال

پرویز
طباطبایی در گفت‌وگو با فارس در خصوص بهداشت مواد غذایی اظهار داشت: غذای
ناسالم می‌تواند باعث شیوع بیماری‌های ناشی از باکتری، ویروس و انگل شده و
گاهی ممکن است با سم یا “توکسین” همراه باشد.

وی اضافه کرد: مراکز بهداشتی و دامپزشکی به مواد غذایی از جمله گوشت و مرغ نظارت می‌کنند و همین امر باعث شده تا خیلی از بیماری‌های عفونی از جمله سل، تب مالت، حصبه و هپاتیت نوع A کنترل شود.

این فوق تخصص عفونی کودکان با اشاره به مشکلات بهداشتی مواد غذایی که در برخی مدارس عرضه شده و باعث بروز بیماری می‌شود، تأکید کرد: نحوه نگهداری غذا، از آلودگی افراد و در واقع سلامت افراد توزیع ‌کننده اهمیت بیشتری دارد.

وی ادامه داد: امسال در آلمان و سایر کشورهای اروپایی آلودگی گوشت،
مرغ و تخم‌مرغ به باکتری “سالمونلا” دیده شده و اکثر بیماران مبتلا زنان
میانسال بوده‌اند که تعدادی از آنها بر اثر سندرم “همولیتیک اورمیک” فوت
کردند همچنین کودکان کمتر از 5سال که آب سیب، کاهو، اسفناج یا همبرگر خورده‌اند مبتلا به این سندرم شده‌اند.

طباطبایی خاطرنشان کرد: برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که غذاهایی که از بعضی کشورهای در حال توسعه به امریکا صادر شده، به انگل “سیکلوسپورا” آلوده بوده است؛ از جمله این مواد غذایی تمشک آلوده است که از کشور گواتمالا یا توت فرنگی که از مکزیک به امریکا صادر شده است که سبب ابتلای افراد به هپاتیت A شده‌ است.

وی با تأکید بر دقت در خوردن تمشک و توت فرنگی و فرآورده‌های آن در سفر به شمال کشور، افزود: پخت غذا و سبزیجات
و نگهداری آنها در یخچال برای حفظ سلامت مواد غذایی بسیار مهم است و در
درجات بعدی توزیع و تقسیم آنها بین افراد اهمیت دارد همچنین در موارد اسهال
و استفراغ ناشی از مصرف غذاهای آلوده، باید ابتدا کشت مدفوع انجام شود تا بی‌جهت آنتی‌بیوتیک تجویز نشود.

سندرم همولیتیک اورمیک از عوارض خطرناک بیماری‌ها به خصوص اسهال خونی و گاه ایدز، شیمی درمانی و لوپوس است و بر دستگاه انعقاد خون و کلیه تأثیرگذار است.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top