خطر سکته مغزی با شکستن قولنج گردن
شاید شما هم جزو افرادی باشید که بعد از مدتی کار کردن به حالت نشسته،
عادت دارند گردن خود را به طور ناگهانی به اطراف حرکت دهند و مانند حالتی
که قولنج انگشتان
را می شکنند، قولنج گردن را هم بشکنند . این حرکت معمولا با ایجاد صدا
همراه است و فرد با هر بار حرکت شکستن گردن احساس خوبی پیدا می کند. اما
آیا این حرکت بی ضرر است؟
آیا می دانید چرا هنگام آن حرکت صدای
ترکیدن ایجاد می شود؟در واقع صدا بر اثر ترکیدن حباب های هواست که در مایع
سینوویال تولید می شود .این مایع چسبناک مانند چرب کننده ای است که حرکت
مفصل ها را آسان تر می کند.
به گزارش سایت “هلث نیوز” این یعنی که
مایع سینوویال بین هر استخوان کوچک گردن وجود دارد.متخصصان به شدت این کار
را منع می کنند زیرا احتمال وارد آمدن آسیب جبران ناپذیر وجود دارد.
بدترین اتفاقی که این عادت می تواند ایجاد کند چیست؟
سکته مغری!شاید
باور کردنش سخت باشد اما این حرکت که بی ضرر به نظر می آید مانع خون رسانی
به قسمتی از مغز می شود.این موضوع خوب نیست زیرا احتمال مرگ سلول های مغز
در عرض 5 دقیقه بر اثر قطع جریان اکسیژن وجود دارد.
علت سکته بر اثر شکستن قولنج گردن:
احتمال
پار گی ریز در دیواره رگ هایی که از گردن عبور می کند، وجود دارد.قسمت
آسیب دیده می تواند باعث لخته شدن خون شود.با گیر کردن لخته خون در رگ های
مغز احتمال سکته وجود دارد.شکستن قولنج گردن
می تواند باعث کشیدگی غیر ضروری رباط ها در این قسمت شود. رباط ها با ضعیف
شدن دیگر قادر به نگه داری گردن نیستند، در نتیجه فرد دچار گردن درد می
شود. برای آرام کردن این درد نیز باید به مصرف مسکن که عوارض جانبی دارد ،
روی آورید.
به راحتی با بروکلی از سرطان کبد جلوگیری کنیم؟!
این
مطالعه همچنین نشان داد که مصرف این میزان بروکلی در هفته آسیب های وارده
به کبد که خطر ابتلای آن را به سرطان افزایش می دهد، کاهش می دهد.
محققان
دانشگاه ایلینوی در آمریکا در این مطالعه متوجه شدند که مصرف بروکلی برای
چند بار در هفته می تواند بر گسترش چربی در کبد که باعث عملکرد بد این عضو
شده و خطر ابتلای آن را به سرطان افزایش می دهد ، مقابله کند.
پیش
از این مشخص شده است که بروکلی خطر ابتلا به سرطان های دیگر مانند سینه،
پروستات، راست روده را نیز کاهش می دهد بنابراین محققان از ارتباط مصرف این
سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد متحیر نشدند.
محققان در این مطالعه که در مجله Nutrition منتشر
شده است موش ها را به چهار دسته نقسیم کردند و به دو گروه آنها یک رژیم
غذایی کنترل شده بعلاوه بروکلی و بدون بروکلی و به دو گروه دیگر یک رژیم
غذایی غربی متشکل از مقدار زیاد گوشت و ساکاروز و بدون بروکلی دادند.
نتیجه این مطالعه بیشترین میزان ندول های سرطانی را (گره های سرطانی) در موش هایی نشان داد که رژیم غذایی غربی داشتند.
همچنین
این مطالعه نشان داد، موش هایی که رژیم غذایی غربی داشتند ندول های
بزرگتری در کبد خود داشتند اما زمانی که بروکلی به رژیم غذایی آنها افزوده
می شد شمار ندول ها کاهش می یافت.
محققان
خاطر نشان کردند که چربی زیاد ناشی از رژیم غذایی غربی در کبد می ماند اما
با اضافه شدن بروکلی به رژیم غذایی ، کبد میزان خروجی لیپیدها را از این
عضو بیشتر می کند.
با
این وجود محققان خاطر نشان کردند که افزوده شدن بروکلی به رژیم غذایی موش
ها موجب کاهش وزن آنها نشد اما کبدهای این جوندگان سالم تر شدند.
این مطالعه محققان را بر آن داشت که پیشنهاد دهند افزودن بروکلی به رژیم غذایی می تواند انسان ها را سالم تر کند.