دانلود مقاله ورد در مورد موتور خودرو ها
مشخصات این مقاله:
فرمت: ورد (قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 129 (فونت 14)
منابع و ماخذ: دارد
شماره پروژه:227
فهرست مطالب:
مقدمه
موتور
متعلقات موتور
طرز کار موتور
پیستون
رینگ پیستون
انواع رینگ پیستون
بلوک سیلندر و بوش های سیلندر
جنس بلوک سیلندر
عیوب بلوک سیلندر
جلوگیری از ترک خوردن بلوک سیلندر
بوشهای سیلندر
بوش های تر
بوش های خشک
علت پیدایش عیوب در سیلندر
سایش سیلندر
مشخصات سیلندر
سرسیلندر
متعلقات سرسیلندر
جنس سرسیلندر
انواع سر سیلندر
باز و بستن سرسیلندر
عیوب سرسیلندر
واشر سرسیلندر
تایپیت و اسبک
تایپت
لقی گیر
اسبک یا چکشک یا انگشتی
سوپاپ ها
جنس سوپاپ
طرز ساختن
ساختمان سوپاپ
شناخت سوپاپها
خنک شدن سوپاپها
روغن کاری سوپاپ ها
شاتون ها
گژن پین (انگشتی پیستون)
یاتاقان
ساختمان یاتاقان
مواد یاتاقان
روغن کاری یاتاقان ها
عیب های یاتاقانها
میل سوپاپ (میل بادامک ) و زنجیر سفت کن
بادامک در میل سوپاپ
قسمتهای مختلف بادامک
انواع بادامک در میل سوپاپ
وظایف میل سوپاپ (میل بادامک)
زنجیر سفت کن
میل لنگ و فلایویل
عیوب گیت
لاستیک گیت سوپاپ
سیت سوپاپ
عیوب سیت سوپاپ
خرابي هاي سوپاپ
اجتناب از عيوب
شكست سوپاپها
تایمینگ متغیر سوپاپ
منیفولد و سوپاپ
منیفولدهای ورودی متغیر
منیفولد ورودی طول متغیر
بلند شدن متغیر سوپاپ Variable Lift
منیفولد و سوپاپ 2
VVT با سیستم بادامک مرحله ای
میل بادامک ورودی و خروجی
BMW’S Vanos
VVT با سیستم های تعویض بادامک + بادامک مرحله ای
Porsche Variocam Plus
توربو شارژر
اجزای توربوشارژ
انواع توربو شارژ
توربوشارژ حلزونی ساده
توربوشارژ حلزونی با افزاینده سرعت
توربوشارژ نوع ضربانی
موتورهای وانکل
انرژی الکتریکی و انرژی بنزین
هیبرید بنزین – الکتریسیته
عملكرد خودروﻯ هيبريدﻯ
مزاياى يك خودروى هيبريدى
تويوتا پريوس
شبه توربین کالسکه ای
مزایا و معایب
اصول ترموديناميكي
چرخههاي ترموديناميكي واقعي
نتيجهگيري
اسب بخار چیست
اندازه گیری اسب بخار
رسم نمودار توان
توان در خودرو هایی با عملکرد بالا
منابع
بخشی از این مقاله:
روغن کاری یاتاقان ها در موتور خودرو
از
مدار اصلی روغن مسیری به کپه های ثابت روی بلوک راه دارد که روغن از ان
مسیر وارد سوراخ مجرای روغن میل لنگ شده و سطح کلیه یاتاقانها را روغن کاری
می نماید این روغن بصورت قشر نازکی (فیلم روغن) به سطوح متحرک محور میل
لنگ و سطوح ثابت یاتاقان می چسبد و در اثر فشار مدار روغن میل لنگ در بستری
از روغن بصورت شناور می چرخد در ابتدای کار میل لنگ در اثر نیروی وزن خود
در روی کف یاتاقان قرار دارد به محض روشن شدن موتور روغن در اثر چسبندگی به
سطوح تماس مانند گوه ای میل لنگ را بلند کرده و در وسط یاتاقان نگه می
دارد اصطکاکی که به این صورت ایجاد می شود اصطکاک غلظتی روغن بوده و اگر به
علت تشکیل نشدن قشر روغن فلز میل لنگ با فلز یاتاقان تماس بگیرد نیروی
اصطکاک بالا رفته و گرمای یاتاقان بحدی می رسد که بابیت را ذوب کرده و صدای
ناشی از یاتاقان سوزی بگوش می رسد بین پوسته یاتاقانها و میل لنگ خلاصی
مجازی وجود دارد که اصطلاحا این خلاصی را فاصله روغن نیز می گویند هر چه
این خلاصی بیشتر باشد روغن به سرعت ازیاتاقان ها خارج می شود اندازه این
خلاصی در موتورهای مختلف متفاوت بوده و حدودا یک هزارم اینچ یا سه صدم
میلیمتر بیشتر معمول است در صورتی که ان خلاصی دو برابر گردد مقدار ریزش
روغن 5 برابر می شود افزایش خلاصی روغن سبب نرسیدن روغن به یاتاقانها
مجاور می گردد زیرا پمپ روغن فقط مقدار معینی از روغن را می تواند جابجا
کند در نتیجه بیشتر روغنها از یاتاقان های نزدیک مجرای روغن بیرون ریخته و
به تاقانهای دورتر کمتر روغن می رسد کاهش خلاصی روغن در یاتاقانها سبب می
شود که عمل روغنکاری صحیح انجام نگرفته و سائیدگی انها سریع تر شود همچنین
مقدار روغن که به دیواره سیلندر پاشیده می شود کافی نبوده و روغنکاری
دیواره سیلندر و رینگ ها بخوبی انجام نمیشود در ضمن زمانی که لقی
یاتاقانها زیاد باشد بجز اینکه روغن ریزی موتور زیاد می شود و فشار روغن
پایین می اید و افزایش روغن به دیواره سیلندر زیاد می شود که باعث روغن
سوزی موتورمی گردد
یاتاقانهای پین دار و یاتاقانهای خاردار
در
بعضی از موتورها یاتاقانهای اصلی بوسیله سوراخی که دارند در پین جا
یاتاقانی قرار می گیرند که از چرخش یاتاقان جلوگیری شود در ضمن در بیشتر
موتورها از یاتاقانهای استفاده می شود که یک طرف پوسته یاتاقان بصورت
خاردار ساخته می شود که در شیار جا یاتاقان قرار گرفته و حرکت چرخشی ان
راضامن می کند
پیش بینی لبه اضافی یاتاقان
پوسته
یاتاقانها باید به خوبی با جا یاتاقانی تماس بگیرد تا اولا بطور کامل
گرمای ایجاد شده را از طریق جا یاتاقانی انتقال دهد و نسوزد ثانیا با داشتن
تکیه گاه مناسب می تواند نیروی وارده را به جایاتاقانی متصل نموده و خراب
نشود برای اطمینان از تکیه نمودن کامل پوسته یاتاقان بهتر است لبه های نیمه
یاتاقانی پایین را به اندازه دو صدم تا هفت صدم میلیمتر از لبه های کپه
یاتاقانی بلندتر تنظیم کنند با این عمل در صورت سفت کردن یاتاقان نیروی
اولیه به پوسته یاتاقان وارد شده و ان را بخوبی به تکیه گاهش می فشارد یک
چنین یاتاقانی نیروی وارد به محور را بطور یکنواخت در جهت شعاعی به جا
یاتاقانی انتقال می دهد
عیب های یاتاقانها
1- خراشهای بوجود امده توسط ذرات خارجی
الف: خراشهای بوجود امده در امتداد سطح داخلی یاتاقان
ب: پدید امدن حفره های بر روی سطح داخلی یاتاقان
علل پیدایش
الف : الودگی روغن
ب: تمیز نکردن دقیق قطعات موتور هنگام مونتاژ ان
2- وارد شدن بار به لبه های یاتاقان
شکل ظاهری : ایجاد شدن خراشهای شدید در یک طرف هر دو نیم یاتاقان
علل پیدایش
الف: مخروطی بودن محل تماس میل لنگ با یاتاقان متحرک
ب: مخروطی بودن نشیمن یاتاقان ثابت
ج: بزرگتر از حد معمول بودن شعاع گردی میل لنگ
د: خوب موازی نبودن صحیح میل لنگ
ه : کج بودن شاتون
3- بوجود امدن خراشهای شدید در قسمت میانی و همچنین امکان ترک برداشتن لایه روئی یاتاقان کنده و جمع شدن لایه روئی یاتاقان
شکل ظاهری
الف:
سائیدگی شدید موضعی در قسمت میانی یاتاقان بطوریکه وارد شدن بار بیش از حد
مجاز بر یاتاقان به ترک برداشتن و ایجاد شکاف در لایه روئی یاتاقان می
انجامد
ب: جابجایی موضعی فلز سطح روئی یاتاقان
علل پیدایش
الف : محدب بودن محل تماس میل لنگ با یاتاقان متحرک
ب: محدب بودن نشیمن یاتاقان ثابت
4- ایجاد سائیدگی هایی به شکل نوار نازک در قسمت انتهایی یاتاقان در موتور خودرو
شکل ظاهری
سائیدگی
شدید به صورت اثری نازک در قسمت انتهایی یاتاقان بدین ترتیب که بین لبه
یاتاقان و اثر بوجود امده به علت سائیدگی اثری دیگر از منتبح از حرکت میل
لنگ مشاهده نمی شود اثرهای بوجود امده به علت سائیدگی می توانند در یک
انتهای یاتاقان ظاهر شوند
علل پیدایش میل لنگهای که ناصحیح صیقل داده شده اند
5- جابجا شدن کپه شاتون
شکل ظاهری : سائیدگی لایه روی یاتاقان بر اثر ایجاد اصطکاک شدید در اطراف سطح های بر روی هم افتاده دو نیم یاتاقان بطور قرینه
علل پیدایش
جابجا شدن کپه شاتون بر اثر اشتباه مونتاژ کردن ان
6- زنگ زدگی
شکل ظاهری
خورده شدن و از بین رفتن سطح روئی یاتاقان بصورت سوراخهای پراکنده و یا بطور کامل
علل پیدایش
الف : بکار بردن مواد اضافی در روغن که هماهنگی لازم را با نحوه عمل روغن ندارد
ب: الوده شدن روغن توسط ورود احتمالی مواد قلیایی از طریق واشرها
ج: بموقع عوض نکردن روغن
7- اشتباه قرار دادن یاتاقان در محل نشستن ان در رابطه با سوراخها تامین کننده روغن
مقاله ورد در مورد گیاه دارویی انغوزه
مشخصات این مقاله :
عنوان: گیاه دارویی انغوزه
فرمت: ورد (قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 9 صفحه(فونت 14)
منابع و ماخذ: دارد
شماره پروژه: 2008
فهرست مطالب :
پیشگفتار 4
مقدمه 5
معرفی گیاه 6
مشخصات مورفولوژی 6
معرفی، محل رويش گیاه 7
نياز هاي اکولوژيکي 8
دوره رشد و خواب گیاه 9
تکثیر آنغوزه 9
کاشت بذر 9
ترکیبات شیمیایی 10
مشخصات انغوزه 12
انواع شیره انغوزه 12
روشهای شناسایی انغوزه 13
شناسایی الئوگوم رزین گیاه(شیرابه) 15
اسانس انغوزه 16
ویژگی فیزیکی و شیمیایی اسانس آنغوزه 16
گونه های مختلف انغوزه 17
فارماکولوژی و موارد مصرف 18
مراحل بهره برداری 21
روشهای تیغ زنی مورد مطالعه 24
طرح آمار و نمونه گیری 24
نتایج 25
اثر روشهای تیغ زنی بر عملکرد شیره 25
اثر روشهای تیغ زنی بر بقای گیاه 26
بررسی طرحهای تحقیقاتی 27
حفظ رویشگاه 29
منابع 31
چکیده و مقدمه :
در
اين تحقيق يکي از گياهان مرتعي ايران با نام علمي Ferula assa-Foetida
مورد بررسي قرار گرقته که ارزش علوفه اي چنداني ندارد ولي اهمّيت آن به سبب
وجود ماده اي است که از آن استخراج مي شود . اين مادّه مصرف دارويي ،
صنعتي و ارزش اقتصادي فراواني براي روستائيان و صادر کنندگان دارد . اين
مادّه يکي از فرآورده هاي جنبي مرتع به حساب مي آيد . اگر چه اين مادّه از
نظر وزني قابل توجّه نيست ، ولي ارزش اقتصادي فراواني دارد و منبع درآمد با
ارزشي براي روستائيان و صادرکنندگان به شمار مي رود.
گياه آنغوزه از ارزش اقتصادي بالايي برخوردار است و از شيرابة آن بيش از
۶۰۰نوع دارو و ۶۰ نوع علف كش به دست ميآيد با كاشت گياه آنغوزه ميتوان
درآمدي معادل يك دوم درآمد حاصل از نفت را بدستآورد و هر كيلوگرم از اين
گياه در بازار كشورهاي عربي حاشية خليج فارس به قيمت 66 دلار به فروش
ميرسد.
گياه دارويي آنغوزه پس از هفت سال گل ميدهد كه از هر هكتار آن، بين ۷۰تا ۱۰۰كيلو صمغ به دست ميآيد.
لازم به ذکر است که اين گياه اولين بار درسال 1678 ميلادي ، توسط شخصي به
نام کامفر از اهالي لارستان فارس شناسايي شد. کامفر با به کار گرفتن تعدادي
بهره بردار بومي ، اقدام به بهره برداري آنغوزه در اين منطقه نمود . وي
پايه گذار روش تيغ زدن سنتي ( برش عرضي) در ايران مي باشد
بخشی از این مقاله :
شناسايي الئوگم رزين گياه (شيرابه):
مرحلة اولية اين بررسي و شناسايي ، خشک نمودن شيرابه گياه با نمونه مي باشد ،که دو هدف را به دنبال دارد:
1- جلوگيري از کپک زدن و عمل آنزيم ها و باکتريها و تغييرات شيميايي و سهولت خرد شدن گياه براي استخراج مواد متشکله آن.
2- نگه داري و خشک کردن گياه جهت عرضه به بازار تجارت.
روشهاي خشک نمودن شيرابه:
1- هواي آزاد(سايه)
2- حرارت مصنوعي
3- حرارت پائين
4- استابيلراسيون (جهت متوقّف کردن عمل آنزيم ها )
5- استفاده از اشعة ماوراء بنفش و جريان الکتريکي با فرکانس قوي
6- استفاده از اشعة مادون قرمز .
بعد از خشک کردن کامل شيرابه توسط آسياب به صورت پودر در آمده و سطح تماس بيشتري با حلّال مربوطه پيدا مي کند.
اسانس آنغوزه
آنغوزه
داراي 3 تا 20 درصد اسانس است که مايعي صاف بي رنگ و يا به رنگ زرد روشن و
يا قهو ه اي با بوي سير و نفرت انگيز است . وزن مخصوص آن در گرماي 15 درجه
بين 915/0 و 938/0 مي باشد . اين اسانس در مقابل هوا به سرعت اکسيده مي شود
و شامل دونوع ترپن ، پنين ويك سزكوئي ترپن با بوي لاواند وتركيبات گوگرد
داري است كه 65 درصد آن را تشكيل مي دهند. بوي متعفن اسانس آنغوزه در اثر
وجود تر کيب هاي سولفوره (به طور عمده دي سولفيد ) در آن است که بيش از 5
درصد اسانس را تشکيل مي دهد . به همين علت به آن مدفوع شيطان مي گويند .
اين ترکيب ها در اثر اکسيدا سيون تبديل به سزکويي تر پن مي شود که بوي آن
شبيه اسطوخودوس است .اسانس آنغوزه با روش تقطير با بخار آب بدست مي آيد .