تاثیر سبزیجات بر سیستم ایمنی بدن
سبزیجات، حاوی عوامل ضد ویروسی و ضد باکتریایی
هستند که مانع از بروز انواع بیماریها میشوند. افزودن این مواد به رژیم
روزانه مانند خوردن یک عدد قرص سرطان است و تا حد قابل توجهی از بروز این
بیماری جلوگیری میکند. از جمله سبزیجات چلیپایی میتوان به انواع کلم
بروکلی، کلم بروکسل، کلم پیچ، گلکلم، کلم برگ، ترب کوهی، کلم قرمز، تربچه،
شلغم، شاهی و کلم قمری اشاره کرد.
سیر:
سیر به عنوان یک داروی طبیعی حاوی مواد فعال «آلیسین» است که به ترکیباتی
تبدیل میشوند که سلولها را از تمام فرآیندهای مخرب سلولی که باعث بروز
بیماریهای مزمن می شوند، ایمن نگه میدارد. سیر یک ماده طبیعی
ضدعفونیکننده است، از بروز سرطان جلوگیری میکند، با عفونتها مبارزه
میکند و مانع از سرماخوردگی میشود. این ماده همچنین از بروز بیماریهای
مرتبط با بالا رفتن سن مانند تصلب شرایین، سکته، سرطان، اختلالات ایمنی،
پیرشدن مغز، آب مروارید و آرتروز جلوگیری میکند.
پیاز:
این ماده غذایی سرشار از آنتیاکسیدان «کوئرسین» است که خطر ابتلا به
سرطان را کاهش میدهد. پیاز هم مانند سیر، حاوی ترکیبات «آلیسین» است. پیاز
قرمز و بنفش حاوی «آنتوسیانین»ها در واقع آنتیاکسیدانهایی هستند که
قدرت درمان و بهبود بیماریها را افزایش میدهند. «کوئرسین» علاوه بر
جلوگیری از بروز سرطان و کمک به درمان آن، درمان مطمئنی نیز برای انواع
حساسیتها به شمار میرود و از بروز بیماری قلبی جلوگیری میکند و فشار خون
بالا را کاهش میدهد.
قارچ: قدرت
قارچها از توانایی آنها در تقویت فعالیتهای قاتلان طبیعی یعنی سلولهای T
ناشی میشود. سلولهای T، به سلولهایی که توسط ویروسها آسیب دیده یا
عفونی شدهاند حمله میکنند یا آنها را از بین میبرند. قارچها با کاهش
بیشتر انواع سرطان و کاهش چشمگیر خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان مرتبط
است. این سلولها مانع از بروز آسیبهای DNA، کاهش رشد سرطان یا تومور و
جلوگیری از رسیدن منابع خونی به تومورهای سرطانی میشود.
گوجهفرنگی:
این ماده غذایی، غنیترین ماده حاوی آنتیاکسیدان «لیکوپن» است که از بروز
سرطان و بویژه سرطان پروستات جلوگیری میکند. گوجهفرنگی مقادیر بالایی
بتاکاروتن دارد که جزو آنتیاکسیدانهای تقویتکننده سیستم ایمنی بدن است.
در آن همچنین فیبر بالایی را میتوان یافت.
چغندر:
نوعی تصفیهکننده عالی خون به شمار میرود. چغندر منبع غنی از آهن است و
باعث تولید سلولهای سفید خون میشود که خاصیت تدافعی در بدن دارد. چغندر
همچنین باعث تحریک تولید سلولهای قرمز خونی میشود و اکسیژنرسانی به
سلولها را تقویت میکند. این ماده خوراکی مانع از بروز سرطان و بیماری
قلبی میشود و این ویژگیهای سمزدا، آن را برای اندامهای بدن مفید کرده
است. چغندر سرشار از فیبر و مواد تغذیهکننده است که سلامت سیستم هاضمه و
گوارش را به دنبال دارد.
اسفناج: این
نوع سبزی مملو از بتاکاروتن است و در بدن به ویتامین A تبدیل میشود که
واکنش ایمنی بدن را فعال نگه میدارد. اسفناج از ایجاد سرطان و بیماری قلبی
جلوگیری میکند و مقادیر فراوانی روی دارد که با بروز بیماری مبارزه
میکند. ویتامین C موجود در اسفناج مقاومت بدن را در برابر سرماخوردگی و
عفونت بالا میبرد و سلامت پوست را حفظ میکند. از سوی دیگر، ویتامین B
موجود در آن نیز انسان را آرام و پرانرژی نگه میدارد.
مارچوبه: مهمترین
ویژگی که برای این ماده غذایی میتوان برشمرد، توانایی دفع سموم از بدن به
دلیل قابلیت طبیعی ادرارآور بودن آن است. مارچوبه علاوه بر خاصیت
پاککنندگی، ضدالتهاب نیز هست و آنتیاکسیدان «گلوتاتیون» موجود در آن، خطر
بروز بیماری قلبی و سرطان را کاهش میدهد. این ماده همچنین برای کاهش
التهاب و درمان آرتروز و سندرم روده تحریکپذیر مفید است.
کنگرفرنگی:
یک محافظ طبیعی خوب برای کبد محسوب میشود. ماده «سینارین» موجود در کنگر،
خاصیت سمزدایی دارد و همچنین با دارا بودن مقادیر بالایی ویتامینهای
خانواده B باعث هوشیاری ذهنی و بالا بردن ایمنی بدن میشود.
فلفل دلمهای قرمز:
این ماده غذایی سرشار از ویتامین C است که ایمنی بدن را تا حد قابل
ملاحظهای بالا میبرد. فلفل دلمهای قرمز سرشار از بتاکاروتن است که به
ویتامین D تبدیل میشود و در دفاع از بدن در برابر بیماریها مفید است. با
وجود این که فلفل سبز و زرد نیز خواص فراوانی دارند، ولی فلفل دلمهای قرمز
از نظر فوایدی که دارد قابل مقایسه با سایر فلفلهای دلمهای نیست و در
مقایسه با انواع سبز و زرد، ویتامین C و بتاکاروتن بالاتری دارد.
سیبزمینی شیرین:
این نوع سیبزمینی نسبت به سیبزمینی سفیدی که بیشتر مورد استفاده قرار
میگیرد، از خواص بالاتری برخوردار است. سیبزمینی، حاوی بتاکاروتن است که
خواص آنتی اکسیدان، آنتیویروس و ضد سرطانی دارد و نیز سرشار از فیبر و
ویتامین E است که برای پوست بسیار مفید است.
تقویت سیستم ایمنی بدن با خوردن 10 ماده غذایی
کارشناسان غذایی میگویند 10 غذا با فواید معجزه آسا وجود دارد که توصیه میشود در وعده غذایی وجود داشته باشد
به گزارش واحد مرکزی خبر ، کارشناسان می گویند از آنجائیکه اهمیت تقویت
سیستم ایمنی بدن در زمان گسترش بیماری های واگیر بیش از پیش مشخص می شود،
مصرف برخی غذای سالم و غنی در تقویت سیستم ایمنی بدن ما بسیار مهم هستند.
کارشناسان توصیه می کنند که مغز بادام، سیب، کلم بروکلی، عدس قرمز، ماهی
آزاد، اسفناج، سیب زمینی،عصاره سبزیجات،دانه گندم و گیاه و میوه قره قاط به
عنوان غذایی هایی که غنی از مواد غذایی و ضد بیماری هستند در وعده های
غذایی ما قرار گیرند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پایگاه اینترنتی تی آر تی،فهرست غذاهایی که
بیشترین خاصیت را برای بدن دارند در پایگاه اینترنتی مایو کلینیکMayo
Clinic منتشر شده است اما در میان آنها ده ماده غذایی وجود دارد که خاصیت
آنها برای بدن معجزه آسا است. زیرا آنها غنی از ویتامین های آA و ییE ،
فیبر، مواد معدنی ، مواد فیتوشیمی و آنتی اکسیدان ها هستند. مصرف این غذاها
خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند و باعث چاقی نیز نمی شوند
زیرا کالری کمی دارند.
کارشناسان غذایی پایگاه اینترنتی مایو کلینیک خاصیت های هر کدام از این ده ماده غذایی را به شرح زیر توضیح داده است:
مغز بادام: بیشترین خاصیت را برای قلب دارد. چرا که غنی از منیزیم، آهن ،
کلسیم، فیبر است و از ابتلا به برخی سرطان ها و کم خونی جلوگیری می کند .
مغز بادام همچنین دارای برخی ریبوفلاوین ها (ویتامین بی 2) هاست که به
بازسازی بافت بدن کمک شایانی می کند. مغز بادام همچنین میزان کلسترول خون
را کاهش می دهد.
سیب: خاصیت ضد سرطانی دارد. سیب منبع کاملی از ماده پکتین است . ماده پکتین
، تولید کننده ذرات مولکولی هستند که تا حد زیادی سلول های سرطانی را در
سطح پرستات ، روده ، ریه می کشد و از پیشرفت سرطان در بدن جلوگیری می کند.
سیب غنی از فیبر است که میزان کلسترول و گلوکوز خون کاهش می دهد. سیب
همچنین سرشار از ویتامین سی و نوعی آنتی اکسیدان است که از سلول ها محافظت
می کند.سیب همچنین از سیاهرگ ها محافظت می کند و به جذب آهن نیز کمک می
کند.
کلم بروکلی: کلم بروکلی نیز دارای آنتی اکسیدان و غنی از ویتامین است.
منبعی سرشار از کلسیم، پتاسیم،فیبر و دارای مقداری مواد فیتوشیمیک است که
در ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و برخی سرطان ها جلوگیری می کند . کلم
بروکلی همچنین دارای ویتامین های آ و سی است. این نوع کلم از برخی آنتی
اکسیدان ها برخوردار است که می توانداز سلول ها محافظت کند.
-قره قاط : این گیاه و میوه آن برای داشتن سلامت جسم مفید است. این ماده
غذایی نیز غنی از برخی فیتوشیمیک هاست که از بروز عفونت شریان های ادراری
موثر است. قره قرط همچنین به تقویت حافظه کمک می کند و برای داشتن دوران
پیری سالم مفید است.
-عدس قرمز: این ماده غذایی نیز برای قلب بسیار مفید است و دشمن سرطان است.
-ماهی آزاد: این ماده غذایی منبع سرشاری از پروتئین و امگای سه است. امگای
سه نیز از بروز عارضه های قلبی جلوگیری می کند و سرشار از اسید لیپید و
برخی پروتئین هاست.
-اسفناج : این گیاه غذایی نیز درجه ایمنی بدن را بالا می برد و در زیبایی
پوست و مو نقش به سزایی دارد. اسفناج همچنین دارای ویتامین های آ و سی و
ماده ریبوفلاوین (ویتامین بی 2) است. ویتامین بی دو نیز در بازسازی بافت
های بدن بسیار موثر است. اسفناج همچنین دارای ویتامین بی-شش ، کلسیم ، آهن و
منیزیم است.
-سیب زمینی: این ماده نیز ضد سرطان و پیری است . رنگ زردی که در سیب زمینی
وجود دارد نشان دهنده وجود بتا-کاروتن در آن است. بتا-کاروتن نیز غنی از
ویتامین آ است و این ویتامین نیز از پیری زود رس جلوگیری می کند.
بتا-کاروتن همچنین در ابتلا به برخی سرطان ها جلوگیری می کند.
-عصاره سبزیجات : عصاره سبزیجات نیز در جلوگیری از ابتلا به عارضه قلبی
بسیار موثر است . زیرا عصاره این گیاهان سرشار از انواع ویتامین ها ، مواد
معدنی، ارزش های غذایی است.