بیماریهای اعصاب و روان چیست ؟
جسم و روان انسان ارتباط و وابستگی شدید به هم دارند لذا بیماری در هر کدام ، دیگری را نیز تحت تاثیر قرار می دهد عوارضوعلائم بیماری جسمی معمولاً با چشم قابل دیدن و یا با حواس پنجگانه قابل درک می باشند اما علائم بیماری روانی معمولاً در عواطف ، احساسات و رفتار فرد نفوذ پیدا می کند و در اوایل بیماری یک حس و حالتهای مبهمی است که فرد به راحتی آن را درک نمی کند .
تقسیم بندی بیماریهای روانی :
?- بیماریهای خلقی :
خلق
همان حالت هیجانی پایدار یک فرد است که گاهی به طور طبیعی در طیفی از شادی
وغم در نوسان است . بیماریهای خلقی با احساسهای نابهنجار افسردگی و یأس
مشخص میشوند که فرد به صورت مداوم دارای حالتهای مذکور می شود و انواع آن
عبارتند از :
الف – بیماری افسردگی : خلق افسرده ، از دست دادن انرژی و علاقه ، احساس
گناه ، کاهش تمرکز ، از دست دادن اشتها ، افکار خود کشی یا مرگ و مشکلات
خواب و … از علائم آن است که خود به چند دسته اختلال افسردگی اساسی ،
افسردگی فصلی ، افسردگی اتیپیک یا غیرنرمال یا فیزئول ، افسردگی مضاعف ،
اختلال افسرده خویی و… تقسیم می شود .
ب – بیماری اختلال دوقطبی : همچنان که از اسم آن پیداست دارای دو حالت است
که یک حالت آن از علائمی مانند : خلق بالا ، پرش افکار ، کاهش خواب ،
افزایش اعتماد به نفس ، خود بزرگ بینی ، افراط در فعالیت ، ولخرجی و افزایش
میل جنسی و …. تشکیل شده است و حالت دوم برعکس ، احساس افسردگی می
باشد که خود به چند دسته اختلال دو قطبی ? ، اختلال دوقطبی ?، اختلال خلق ادواری و .. تقسیم میشود .
-بیماری های اضطرابی :
اضطراب
در بعضی شرایط و مواقع امری طبیعی است اما اگر به صورت احساس فراگیری از
نگرانی یا وحشت درآید بیماری تلقی می گردد که انواع آن عبارت است از:
الف – اختلال هول (پانیک ) : دوره ای از ترس یا ناراحتی شدید است که ابتدا
و انتهای آن مشخص میباشد که اغلب با بازار هراسی همراه می باشد که علائم
آن به صورت تپش قلب ، تعریق ، لرزش ، احساس خفگی ، درد سینه ، تهوع ،
سرگیجه ، ترس از دیوانه شدن ویا مردن ، مورمور شدن ، سرما لرزه و.. می باشد
.
ب – هراس های بیمارگونی (فوبیا) : فرد، ترس مداوم و شدید از موقعیتهای
معین یا اشیاء خاص و یا مکانهای خاص دارد و انواع مختلفی مانند هراس
اختصاصی ، جمعیت هراسی ، بازار هراسی و … دارد .
ج – اختلال وسواسی – اجباری : وسواس عبارت است از : فکر ، احساس ، اندیشه
یا حسی عود کننده و مزاحم و اجبار نیز فکر یا رفتاری آگاهانه ، معیارمند و
عود کننده است مانند : شمارش ، وارسی ، اجتناب ، شستشو و … که این افکار
وسواسی باعث اضطراب و رفتارهای اجباری باعث کاهش اضطراب می شود .
د- اختلال فشار روانی پس از آسیب (PTSD):
مجموعه ای از علائم که پس از مواجهه (دیدن یا شنیدن ) با یک عامل فشار
آسیب زای بی نهایت شدید برای فرد بوجود می آید که فرد به صورت ترس و
درماندگی به این تجربه پاسخ می دهد و واقعه را دائماً در ذهن خود مجسم می
کند و در عین حال می خواهد از یادآوری آن اجتناب کند .
هـ – اختلال اضطرابی فراگیر : اضطراب و نگرانی مفرط در اکثر اوقات روز
درباره چندین واقعه یا فعالیت ، طی یک دوره حداقل شش ماهه تعریف می شود.
?-اختلالات روان پریشانه (سایکوز):
این
گونه بیماران به صورت چشمگیر حس واقعیت سنجی آنان مختل می شود و فرد علی
رغم داشتن توهم یا هذیان نسبت به بیماری خود بصیرت و آگاهی ندارد که انواع
آن عبارتند از :
الف – اسکیزوفرنی : فرد از علائم هذیان ، توهم ، تکلم نابسامان ، رفتار نابسامان ، علائم منفی حداقل ? تای آن را به مدت ?ماه یا بیشتر داشته باشد درصورتیکه علائم کمتر از ? ماه باشد به آن اسکیزوفرنی فرم اطلاق می شود .
ب – عاطفه گسیختگی( اسکیزوافکتیو ) : در این بیماری فرد هم خصایص اختلال خلقی و هم خصایص اختلال روانپریشی را دارد .
ج
– اختلال هذیانی : اختلالی است که بیمار علامت غالبش عمدتاً یک هذیان ثابت
می باشد و سایر حوزه های کارکرد او مشکلی ندارد که انواع مختلفی مانند :
بدگمانی یا پارانوئید ، خودبزرگ بینی ، عاشقی ، حسادت و…. دارد .
د-
اختلال روانپریشی گذرا: فرد در عرض یک روز تا حداکثر یک ماه به دنبال یک
فشار شدید روانی ، اجتماعی ، حس واقعیت سنجی او مختل شده باشد .
?- اختلالات شبه جسمی :
این
نوع اختلالات عبارتند از : نشانه های جسمانی که عارضه ای طبی را تداعی می
کنند ولی با هیچ عارضه طبی یا مصرف موادی خاص یا اختلال روانی دیگر قابل
توجیه نمی باشند که انواع مختلف آن :
الف – اختلال جسمانی کردن : علائم مختلف جسمی متعدد است که با معاینات جسمانی و بررسی آزمایشات کافی قابل توجیه نمی باشند .
ب
– اختلال تبدیلی : یک یا چند نشانه عصبی ( مثلاً ، فلجی ، کوری ، لنگیدن
، بی حسی ، غش کردن ) که با یک اختلال طبی یا عصبی شناخته شده قابل
توجیه نبوده و با عوامل روانشناختی واسترس شروع و تشدید شود .
ج – خودبیمارانگاری : اشتغال ذهنی بیمار با ترس از بیمارشدن یا اعتیاد وی مبنی بر ابتلا به یک بیماری جدی .
د-
اختلال بدریختی بدن : اشتغال ذهنی یا نقص تخیلی (مثل بینی بدریخت ) یا
تحریف مبالغه آمیز یک عیب خفیف و جزیی در ظاهر جسمانی است .
هـ – اختلال درد : وجود دردی که مرکز اصلی توجه بالینی است . عوامل روانشناختی نقش مهمی در این اختلال به عهده دارند .
در تمام اختلالات ذکر شده اختلال ناشی ا زمصرف مواد و اختلال ناشی از طبی عمومی نیز باید به آنها اضافه کرد .
اختلالات
جنسی : اختلالات تجزیه ای ، اختلالات خوردن ، اختلالات خواب ، اختلالات
شخصیت ، اختلالات ناشی از سوء مصرف مواد ، اختلالات فراموشی و دمانس و
…. از دیگر اختلالات مربوط به بیماریهای اعصاب و روان می باشد .
آیا می دانید مرغی که می خورید چیست؟
آیا می دانید مرغی که می خورید چیست؟
(تولید انبوه مرغ، خروس، بوقلمون، بلدرچین، اردک و غیره)
مرغ گوشتی فقط از 2 نژاد و بطور مخفیانه (Top secret) در آزمایشگاههای ژنتیکی دستکاری و تهیه شد و اسم آن به انگلیسی COBB 500
و به آمریکائی به نام The cobb breeding company گذاشته شد که فرمول آن
مخفی و به هیچ کس داده نشد. هر چند تولید گوشت فقط با هورمون خوک همان طور
که در گاو و بقیه حیوانات استفاده کردند، در این حیوان دو پا هم استفاده شد
که فقط تولید گوشت بکند. این مرغ با یک کیلو و نیم موادغذائی یک کیلو گوشت
تولید می کند. تمام مرغهائی که در دنیا به نام مرغ ماشینی وجود دارد در
عرض 35 روز دورۀ این مرغها تمام و باید به دست مصرف کننده برسد. البته این
مرغها خیلی خوشحال هستند چرا که بیشتر از این زنده نمی مانند چون با وضع
بدی که دارند، حداقل دیوانه نمی شوند!!
در عرض این 35 روز وزن آنها 2 تا 3 کیلوگرم می شود و در بازار از یک تا
دو کیلوگرم مرغ ماشینی یخ زده و پوست کنده بدست مصرف کننده می رسد. برای
رسیدن به این وزن باید مرغداری مناسب و موادغذائی مناسب داشته باشند که این
مواد غذائی تمام دستکاری ژنتیکی شده مثل ذرت، سویا، کلزا و غیره که یک به
یک نام می بریم می باشد. این نوع تولید یک تولید صنعتی می باشد که در هریک
از مرغداریها دهها هزار از این جانور 2پا تولید می شود. در هر متر مربع 15
تا 20 مرغ یعنی حدوداً در یک متر مربع 30 کیلو گوشت به بازار ارائه می شود
در صورتی که برای مرغهای طبیعی و رسمی در مرغداری های سنتی 3 مرغ در هر
مترمربع وجود دارد و موادغذائی آنها غیر ژنتیکی می باشد و به همین دلیل
قیمت گران تر می باشد.
در دامداری های صنعتی 24 ساعته مهتابی ها روشن است و این مضر برای
سلامتی مرغ ها است چرا که مرغ حیوانی است که باید روز بیدار و شب استراحت
کند.
و در این دامداری ها فضولات مرغ در همان نقطه ای است که مرغ ها روی آن
استراحت و تغذیه می کنند و بوی عفونت تمام این مرغداری ها را پر می کند.
بعد از 35 روز این فضولات را جمع آوری و به عنوان کود مرغی به فروش می رسد.
در موادغذائی این مرغ ها آنتی بیوتیک زیادی وجود دارد برای اینکه ویروس
ها اثری روی مرغ ها نداشته باشند و در مرغها علائمی نشان داده نشود. آنتی
بادی های بدن مرغ با مرضهای ویروسی با کمک این آنتی بیوتیک ها مبارزه کرده و
در مرغ بیماری نمودار نمی شود ولی همین ویروس ها با خوردن گوشت مرغ به بدن
انسان وارد می شود مثل آنفلانزای مرغی که خیلی از مردم هم می دانند. حتی
این مرغ ها به خاطر ویروسهائی که در بدن دارند نمی توانند کاملاً سرپا
بایستند در این مرغداری های صنعتی 50 الی 100 هزار مرغ است که دائماً باید
بیدار و سرپا باشند چون جا نیست و 24 ساعته در فضای با نور مصنوعی روشن
زندگی کرده و تاریکی را نمی بینند بنابراین در این مرغ ها حالت استرس و ضعف
زیادی پیدا می شوند. در این مرغداری ها باکتری های زیادی وجود دارد. مثل
Salmonella (سالمونلا) و آنفولانزا…
در حالت طبیعی این مرغها از سبزیجات، گندم سالم، و مواد زائده میوه جات
تغذیه می کنند به همین دلیل پروتئین گیاهی به پروتئین های حیوانی خوب در
بدن مرغ های طبیعی تبدیل می شود. در صورتی که در مرغداری های صنعتی فقط
مواد دستکاری شده ژنتیکی مثل ذرت، سویا و آنتی بیوتیک و هورمون به این ها
داده می شود. به مرغ آرد گوشت و ماهی و چربی های حیوانی و پروتئین حیوانی
داده می شود تا زودتر وزن آنها زیاد و زود بدست مصرف کننده برسد. آرد حاصل
از خون و زائدات ماهی و حتی سیراب و شیردان گاو پاها و استخوان به این مرغ
ها داده می شود و 30 درصد موادغذائی آنها را پروتئین حیوانی تشکیل می دهد
اگر در برخی انواع این مرغ ها گوشت مرغ ماشینی 2 دقیقه بیشتر پخته شود خرد
می شود و اگر سرد شود بوی ماهی می دهد و بوقلمون ها بدتر از مرغ.
در این مرغداری های صنعتی خیلی از مرغ ها هم زیرِ دست و پا می میرند و
بسته بندی شده و به دست مصرف کننده می رسد. آنتی بیوتیک ها مهم ترین و
اساسی ترین مواد برای مرغداری های صنعتی می باشد.
مرغداری های صنعتی زمانی افتتاح شد که شرکت های داروئی و تولید مواد
دامداری این مواد اساسی یعنی «آنتی بیوتیک» را توانستند به حد فراوانی
تولید کنند.
این مرغداری ها چه شرایطی را برای این مرغ ها ایجاد می کنند: 1- استرس
2- در یک مترمربع 15 تا 20 مرغ 3- کمبود محیط سالم و بهداشتی 4- بیماری
زیاد در بدن مرغ که بیش از 35 روز نباید بیشتر طول بکشد و غیره.
این آنتی بیوتیک ها و هورمون ها رشد حیوانات (مرغ) را به سرعت بالا می
برند و هم زمان از بعضی مریضی ها (ویروس ها و باکتری ها) جلوگیری می کند.
در این موارد چون آنتی بیوتیک مداوم در خوراک آنها می باشد ویروس در بدن
مرغ وجود دارد ولی علائمی بروز نمی دهد. در صورتی که فقط در مواقع بیماری
مرغ باید آنتی بیوتیک داده شود.
کسانی که مرغ مصرف می کنند مصرف آنها فقط پروتئین هائی است که دستکاری
ژنتیکی شده (پروتئین ژنتیکی) و این پروتئین ها اصلاً با کیفیتی نیستند و به
جز ضرر برای سلامتی چیزی را به ارمغان نمی آورند. خصوصاً بیماری های
هورمونی و غددی به وجود آورده و مصرف زیاد مرغ باعث سرطان سینه و تومورهای
داخلی می شود.
یک شرکت آمریکائی-انگلیسی بیش از 50 رقم مرغ های محلی را دستکاری ژنتیکی
و مرغ های چربی دار که تمام آن حاوی هورمون می باشد در تمام دنیا پخش
نموده است.
این مرغ های ماشینی فقط سفید نیستند بلکه قرمز، سیاه و به رنگهای مختلف می باشند….
و سرمایه داران آن…..!