به این کودکان گوشت چنجه ندهید
یک متخصص تغذیه و رژیمدرمانی گفت: «بیاشتهایی یا کماشتهایی در کودکان
ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از دلایل میتواند انتخاب نادرست
مواد خوراکی از سوی والدین باشد.»
دکتر محمدرضا وفا دراینباره اظهار داشت: «اگرچه علل متعددی در بروز
کماشتهایی کودک میتواند نقش داشته باشد اما گاهی اوقات گنجاندن مواد
خوراکی کهنه مثلاً نان بیات در وعده صبحانه یا گوشت چنجه در غذای کودک باعث
کماشتهایی و بیمیلی کودک به خوردن غذا میشود.» وی در ادامه افزود:
«ازآنجاکه در سنین پایین معمولاً جویدن طولانی غذا برای کودکان مشکل و به
دلیل استحکام کم دندانهایشان برایشان سخت است، درصورتیکه احساس کنند، غذا
نیاز به جویدن بیشتری دارد و نمیتوانند آن را راحت قورت دهند، ممکن است
از خوردن غذا امتناع کنند. درحالیکه برای تغذیه بهتر کودکان کموزن و
کماشتها توصیه میشود مواد خوراکی بهصورت تازه و نرم که نیاز به جویدن
بیشتری ندارد، در برنامه غذاییشان گنجانده شود.»
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه جویدن به احساس
سیری زودهنگام کمک میکند، گفت: «طبیعی است وقتی کودک برای بلعیدن نان کهنه
یا گوشت چنجه نیاز به جویدن بیشتری دارد، (چون جویدن به ایجاد احساس سیری
زودهنگام کمک میکند) سریعتر احساس سیری کند. مثلاً آب سیب به این دلیل که
نیاز به جویدن ندارد، احساس سیری کمتری ایجاد میکند تا خود سیب که
نیازمند جویدن است. بنابراین اگر میوههایی هم با بافت سفت و محکم که نیاز
به جویدن بیشتری دارند، به کودک بدهید ممکن است از خوردن آن امتناع کند به
همین دلیل گاهی بهتر است آبمیوه تازه را در برنامه غذایی او بگنجانید.»
وفا در ادامه گفت: «در ضمن اگر گاهی احساس میکنید که کودک اشتهایش را
از دست داده در اینگونه موارد بهتر است برنامه هفتگی غذایی او را بررسی
کنید و تنوعی در غذای کودک به وجود آورید.»
قبل از خريد آجيل شب عيد بخوانيد
قبل از خريد آجيل شب عيد با بهترين، بدترين، کمکالريترين و پرکالريترين
آجيلها آشنا شويد و بدانيد کدام آجيلها براي قلب و مغز شما بهتر است.
به
گزارش خبرگزاري آريا ، قبل از خريد آجيل شب عيد با بهترين، بدترين،
کمکالريترين و پرکالريترين آجيلها آشنا شويد و بدانيد کدام آجيلها
براي قلب و مغز شما بهتر است.
کمکالريترين و کمچربترين آجيلها
بادام،
پسته و بادام هندي کمکالريترين و کمچربترين آجيلها هستند که بيشترين
مقدار پروتئين را دارند. هر 23 دانه بادام، 6 گرم پروتئين و 14 گرم چربي
دارد و هر 16 تا 18 دانه بادام هندي، 5 گرم پروتئين و 13 گرم چربي دارد. هر
49 دانه پسته، 6 گرم پروتئين و 13 گرم چربي دارد.
پرکالريترين و چربترين آجيلها
فندوق
و گردو بيشترين کالري و چربي و کمترين مقدار پروتئين را دارند. هر 10 تا
12 فندق، 2 گرم پروتئين و 21 گرم چربي دارد. هر 18 تا 20 نصف گردو، 3 گرم
پروتئين و 20 گرم چربي دارد. گردو پيکان کمترين مقدار پروتئين و بيشترين
مقدار چربي را دارد.
بهترين آجيلها براي قلب
اگرچه همه آجيلها حاوي
چربيهاي امگا 3 هستند که براي سلامتي قلب بسيار مفيد است، گردو حاوي آلفا
لينولئيک اسيد است که به آريتمي قلب بسيار کمک ميکند. مطالعات متعددي
نشان داده است که گردو به اندازه روغن زيتون در کاهش التهاب و اکسيداسيون
در رگها بعد از خوردن يک وعده غذايي چرب مفيد است. محققان نشان دادهاند
که خوردن 8 عدد گردو در روز اثرات بسيار مثبتي روي قلب ميگذارد.
بهترين آجيلها براي مغز
بادام
زميني به علت حجم بالاي فولات، مادهاي معدني که براي مغز ضروري است از
زوال شناختي مغز جلوگيري ميکند. بادام زميني حاوي ويتامين E و چربيهاي
مفيد است که براي مغز بسيار مفيد است. علاوه بر اين، بادام زميني براي
سبزيخوارها و زنان باردار نيز بسيار مفيد است.