برتری نان سنگک بر دیگر نان ها

اصول و نحوه مراقبت از استخوان ها

اصول و نحوه مراقبت از استخوان ها

 Foods-To-Improve-Bone-Strength

اگر می خواهید صاحب استخوان هایی مقاوم
شوید بهتر است از مواد غذایی مناسب در این زمینه بهره مند شوید و با پوکی
استخوان مقابله کنید پیشنهاد ما حفظ سلامت استخوان ها با استفاده از مواد
غذایی طبیعی است!

کارشناسان دریافته‌اند رژیم غذایی حاوی
دانه و یا سس سویا که در غذاهای اهالی شرق و جنوب شرق آسیا قرار دارد
می‌تواند از شکستگی استخوان‌ها در بانوان در آستانه یائسگی و یا در دوران
یائسگی جلوگیری کند.

گفتنی است، یکی از اصلی‌ترین هورمون‌های
بدن استروژن است که برای حفظ سلامت استخوان‌ها بسیار ضروری است اما میزان
این هورمون پس از دوران یائسگی در بدن بانوان به شدت کاهش می‌یابد و به این
ترتیب آنها در معرض پوکی استخوان و شکستگی اعضای بدن قرار می‌گیرند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند،‌ مواد شیمیای به
نام ایزوفلاون که در سویا یافت می‌شود مانند استروژن در بدن اثر گذاشته و
سبب محافظت از استخوان‌ها و جلوگیری از تضعیف آنها می‌شود.

کارشناسان میزان بالای سویا در پخت و پز
شرق آسیا، چین و ژاپن را یکی از علل کاهش میزان شکستگی و پوکی استخوان در
اهالی این سرزمین‌ها معرفی کرده‌اند.

کارشناسان دانشگاه هال اثرات ماده شیمیایی
ایزوفلان در دانه‌های سویا را بر روی 200 نفر یائسه به مدت 6 ماه بررسی
کرده و دریافته‌اند سطح پروتئین BCTX وPLNP که شاخص تراکم استخوان هستند در
این زنان پس از مصرف داروی حاوی سویا افزایش یافته و همچنین میزان خطر
ابتلا به بیماری‌های قلبی نیز در آنها کاهش یافته است.

پژوهشگران نتایج این تحقیقات را در انجمن کنفرانس غدد درون ریز در ادینبورگ اسکاتلند منتشر کرده‌اند.

پوکی استخوان بیشتر در زنان به دلیل کاهش
سطح استروژن پس از یائسگی به نسبت مردان روی می دهد و در عوض در مردان
میزان کم هورمون‌ تستوسترون باعث پوکی استخوان می‌شود.
سویا در خوراکی‌هایی چون سس سویا، سویای آجیلی، شیر سویای بدون لاکتوز و برخی مواد غذایی دیگر وجود دارد.

پژوهشگران مصرف سویا را به بانوانی که در آستانه سن یائسگی قرار دارند تحت نظر پزشک معالج توصیه اکید می‌کنند.

در عین حال کارشناسان به بانوان در آستانه
یائسگی هشدار می‌دهند چنانچه در خانواده سابقه ابتلا به سرطان بویژه سرطان
سینه و یا تخمدان وجود دارد حتما در خصوص مصرف سویا با پزشک مشورت کنند
زیرا اثرات هورمونی می‌تواند سبب ابتلای آنها به سرطان شود.


برتری نان سنگک بر دیگر نان ها

برتری نان سنگک بر دیگر نان ها

694054_372

چرا نان سنگک را بهترین نان ایرانی می دانند و
برای تغذیه آن را پیشنهاد می دهند این نان چه برتری بر دیگر نان ها دارد و
چه تاثیراتی روی سلامتی ما میگذارد ارزش تغذیه ای آن چگونه است

نان سنگک در صدر نان‌های ایرانی قرار دارد و
از آرد سبوس‌دار درست می‌شود. از ویژگی های خوب این نان طعم، عطر، مغذی
بودن و قابلیت سیرکنندگی آن است.

شیوه پخت سنتی این نان و شکل و طعم متمایز آن از سایر نان‌ها باعث شده
در فرهنگ و سفره ایرانی ارزش بالایی یافته و به‌ویژه برای صبحانه، وجود نان
سنگک در اولویت قرار گیرد.

از نظر مصرف‌کنندگان نان خوب نانی است که خوش عطر، خوش طعم و تازه باشد و
به خوبی تخمیر شده و از جوش شیرین یا سایر مواد مضر در آن استفاده نشده
باشد.

نان باید در محیطی پاکیزه و با شرایط بهداشتی تهیه شده باشد، ارزش تغذیه ای کاملی داشته و دور ریز نداشته باشد و گران نیز نباشد.

سنگک؛ از قدیمی‌ترین نان های ایرانی

نان سنگک یکی از قدیمی‌ترین نان های ایرانی است؛ به‌طوری که برخی قدمت
این نان را پیش از ورود اسلام به ایران و برخی نیز عهد شاهان صفوی
می‌دانند.

در میان نان های سنتی و ملی ایران شامل نان لواش، تافتون و بربری، نان
سنگک از نظر کارشناسان تغذیه بهترین نوع نان است و حتی برخی با اغراق این
نوع نان را بهترین نوع نان در دنیا می‌دانند.

چرا نان سنگک؟

نان سنگک حاوی سطح بالایی از ویتامین ها، کلسیم، پروتئین و آهن است.

نان سنگک به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر، هضم آسانی داشته و بسیار مورد توجه متخصصان تغذیه است.

نان سنگک برای کودکان نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی که سلول های
عصبی در حال رشد هستند، آهن موجود در نان سبوس‌دار سبب باهوشی و رفتار خوب
کودکان می‌شود.

چون برای نان سنگک بیشتر از آرد کامل استفاده می‌شود و آرد کامل،
ویتامین‌ها و املاح آن حفظ شده است بیشتر به مصرف این نان توصیه می‌شود.

نان سنگک به دلیل اینکه فیبر زیادی دارد، هضم آن آسان است و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

سبوس عامل خوشمزگی

نان سنگک که از نظر مزه، طعم، هضم، بهداشت و سلامت بهترین نان ایرانی
است از آرد مرغوب و سالم، آب خالص و کمی‌نمک پخته می‌شود. به اعتقاد
کارشناسان، آنچه بیش از همه موجب شده نان سنگک در صدر نان های سنتی ایران
قرار گیرد.

آرد این نان است. آرد این نان باید از گندم مرغوب و سالم و بدون هیچ نوع آرد دیگری مانند آرد جو یا حبوبات باشد.

یکی از دلایل خوش طعم بودن نان سنگک، سبوس موجود در آرد این نان است؛
سبوس یک ماده با ارزش و دارای مواد غذایی فراوان است و برای کسانی که به
بیماری دیابت مبتلا هستند، نان سبوس‌دار بسیار مفید است.

نان هایی که با آردهای کامل و سبوس‌دار تهیه می‌شوند، نسبت به نان های
تهیه شده با آرد سفید به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارند و مصرف روزانه
آن‌ها می‌تواند، مقداری از نیاز روزانه بدن به املاح، پروتئین، فیبر و
ویتامین‌ها را تأمین کند.

نان سنگک با طعم تافتون!

برخی معتقدند نان های سنگک در گذشته به دلیل اینکه از آردهای با سبوس
گیری بسیار پایین تهیه می‌شدند از مغذی ترین نان‌ها بودند اما مدتی است
برخی نانواها برای پخت نان سنگک از آرد «تافتون یا لواش» استفاده می‌کنند و
همین باعث شده نان های سنگک امروزی طعم، مزه و کیفیت گذشته را نداشته
باشد.

میزان سبوس گیری آرد سنگک باید هفت درصد باشد اما این دست از نانواها از
آرد تافتون یا لواش که میزان سبوس گیری آرد آن 13 درصد است، استفاده
می‌کنند. هر چند سبوس گیری بالا موجب می‌شود نان قدری شفاف تر شود اما
کیفیت لازم را ندارد.

اما برخی دیگر در جوابشان می‌گویند چنین مساله ای خیلی بعید است زیرا
شرایط آرد سنگک با آرد تافتون و لواش متفاوت است و نانواها نمی‌توانند
اینگونه نان مناسب پخت کنند. به هرحال اگر این نان با آرد خودش پخت شود
بهترین نان دنیاست.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top