آشنایی با خواص معروفترین سبزی ضد سرطان

با خواص معروفترین سبزی «ضد سرطان» آشنا شوید

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،
به دلیل وجود «فلاوونوئیدها» به ویژه «سولفورافن» بروکلی را به‌عنوان سبزی
ضدسرطان می‌شناسند. مصرف کلم بروکلی مانع از گسترش سلول‌های سرطانی به
ویژه در قفسه سینه می‌شود.
کلم
بروکلی حاوی ترکیباتی است که اعصاب را تقویت کرده‌، دید چشم را بهبود
می‌بخشد و پوست را زیبا می‌کند‌. پس بروکلی را بیشتر بشناسید و آن را به
رژیم غذایی‌تان راه دهید.
اصل و نسب بروکلیبعضی‌ها
معتقدند بروکلی شبیه یک دسته گل سبز رنگ است. این سبزی بومی کشور
ایتالیاست و مصرف آن از ۶ قرن پیش از میلاد مسیح رایج بوده است.
ایتالیایی‌ها به این سبزی بروکولو می‌گویند که معنی آن گل روی کلم است. این
واژه ریشه لاتین دارد که معنی آن بازو یا شاخه است که به شکل درخت مانند
این سبزی مربوط می‌شود. این سبزی به صورت آبپز همراه خوراک‌ها یا به صورت
خام در سالاد مصرف می‌کنند.
مصرف
کلم بروکلی به ویژه برای خانم‌های یائسه بسیار مفید است چون عوارض یائسگی
را کنترل می‌کند. کلم بروکلی سرشار از کاروتن‌، ویتامین‌های گروهB و C،
فولیک اسید‌، پتاسیم‌، ‌اندکی سدیم‌، آهن‌، کلسیم‌، سلنیوم (در ساقه)،
فلاوونوئیدها و سولفورافن است. نیازی به توضیح نیست که با این همه ترکیبات
مفید، توصیه می‌شود مصرف آن در سبد غذایی خانواده قرار گیرد.
کاهش کلسترول خوناگر
به تازگی بعد از گرفتن جواب آزمایش متوجه شده‌اید که کلسترول خون‌تان
بالاست متخصصان به شما توصیه می‌کنند کلم بروکلی را به رژیم غذایی‌تان راه
دهید. این کلم در ترکیباتش موادی دارد که به پایین آمدن کلسترول خون کمک
می‌کند. قضیه این است که فیبر موجود در سبزیجات با کلسترول خون ترکیب
می‌شود. این ترکیب شدن سبب می‌شود کلسترول راحت‌تر دفع شده و درنتیجه سطح
کلسترول بدن پایین می‌آید.
یک راه عالی برای سم‌زداییاگر
در فکر از بین بردن سموم و مواد زائد بدن‌تان هستید، نیم‌نگاهی هم به کلم
بروکلی داشته باشید. در این کلم پرخاصیت ترکیبات مفیدی وجود دارد که
پله‌پله مراحل سم‌زدایی بدن را انجام می‌دهد. در تحقیقی که نتایج آن در
مجله آکادمی ملی علوم آمریکا به ثبت رسیده، گفته شده با مصرف بخش‌های جوان
کلم بروکلی از این خاصیت آن بیشتر بهره‌مند می‌شوید.
سلامت قلب و رگ‌هاکلم
بروکلی در کنار خواص مختلفش به مهم‌ترین عضو بدن شما هم سود می‌رساند و
علاوه بر پایین آوردن کلسترول خون، به تقویت رگ‌های خونی کمک می‌کند.
سولفورافن موجود درکلم بروکلی خاصیت ضد التهابی دارد و از تخریب و صدمه به
رگ‌های خونی پیشگیری می‌کند. ویتامین‌های گروه B هم در کلم بروکلی پیدا
می‌شوند که این ویتامین به تنظیم و کاهش هموسیستئین کمک می‌کند. محققان
دانشکده سلامت عمومی هاروارد بر این باورند که هموسیستئین یک نوع اسید
آمینه است که پس از مصرف گوشت در بدن ایجاد می‌شود و مقدار زیاد آن می‌توان
خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد.
تقویت بیناییشاید
شنیده و خوانده‌اید که هویج برای سلامت چشم‌ها بسیار مفید است و این موضوع
به لوتئین آن مربوط می‌شود اما این بار می‌توانید برای حفظ سلامت چشم‌ها
در کنار هویج از کلم بروکلی هم استفاده کنید. بروکلی آنتی‌اکسیدان‌های
مفیدی دارد که از تخریب سلول‌های چشم، بروز بیماری آب مروارید و صدمه به
عدسی چشم پیشگیری می‌کنند.
دوستدار دستگاه گوارشیک
خاصیت مشترک بیشتر میوه‌ها و سبزیجات این است که به هضم بهتر غذا و سیری
بیشتر کمک می‌کنند. بروکلی هم از این قاعده مستثنی نیست و با داشتن فیبر
بالا به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. فیبر در سالم نگه داشتن سطح
باکتری‌های روده نقش دارد و سبب هضم بهتر مواد غذایی می‌شود.
سولفورافن
بروکلی سبب می‌شود باکتری معروف هیلکوباکتر پیلوری که در معده وجود دارد
بیش از حد رشد و تکثیر پیدا نکند یا به دیوار معده نچسبد؛ این خاصیت بیشتر
در جوانه‌های بروکلی دیده می‌شود.
یک سبزی با خاصیت ضدالتهابیبروکلی
یک داروی طبیعی مفید برای کاهش التهابات بدن است و سرعت تحلیل مفاصل را
کاهش می‌دهد؛ به همین دلیل به افراد مبتلا به آرتروز توصیه می‌شود کلم
بروکلی را حتما در برنامه غذایی‌شان داشته باشند. ترکیبات بروکلی با مسدود
کردن ترشح آنزیم‌هایی که سبب تخریب مفاصل می‌شود، از مفاصل شما حفاظت
می‌کند.
خام، پخته یا بخارپز؟روشی
که برای آماده کردن کلم بروکلی انتخاب می‌کنید در جذب ریزمغذی‌های کلم
بروکلی نقش دارد. افرادی که دنبال خاصیت ضد سرطانی بروکلی هستند بهتر است
این سبزی را به مدت طولانی مدت نپزند و به صورت خام یا نیم‌پز مصرف کنند.
پختن بروکلی، سبب نابودی آنزیم‌های ضدسرطانی این سبزی مفید می‌شود و بخار
پز کردن آن به مدت ۲۰ دقیقه، سه دقیقه قرار دادن بروکلی در مایکروویو و تفت
دادن آن به مدت ۵ دقیقه تاثیر قابل توجهی بر خاصیت‌های آن برجای نمی‌گذارد
و خواص مفیدش را نابود نمی‌کند. بروکلی خام همه ریزمغذی‌های ضروری را
دارد، از این رو اگر از بابت التهاب روده یا افزایش گاز روده دچار مشکلات
آزار‌دهنده نمی‌شوید، بهتر است بروکلی را خام مصرف کنید.
بروکلی خطر هم دارد؟به‌طور
کلی مصرف کلم بروکلی برای افراد مختلف ضرری ندارد و هیچ نوع تهدید جدی یا
اثر جانبی مخربی ایجاد نمی‌کند اما مهم‌ترین مشکلی که ممکن است با مصرف
مقدار زیادی بروکلی پیش بیاید، التهاب روده یا افزایش گاز روده است که به
دلیل مقادیر فراوان فیبر موجود در بروکلی ایجاد می‌شود البته این خاصیتی
است که در همه انواع کلم‌ها دیده می‌شود اما خواص مفید آن به‌قدری غالب است
که می‌ارزد بروکلی را به‌طور متعادل در رژیم غذایی‌تان جای دهید.
علاوه
بر این به‌گفته متخصصان دانشکده پزشکی اوهایو، بهتر است افرادی که خون
رقیق و غلظت خون پایینی دارند از مصرف بروکلی پرهیز کنند چون کلم بروکلی با
داشتن ویتامین K سبب کاهش انعقاد خون می‌شود که این موضوع می‌تواند در
مورد بیمارانی که باید خون رقیق داشته باشد خطرآفرین باشد یا تاثیر داروها
را مختلف کند. از این رو به افرادی که داروهای رقیق‌کننده غلطت خون مصرف
می‌کنند، توصیه می‌شود از خوردن کلم بروکلی پرهیز کنند.


چرا دست‌ها و پاهای انسان ۱۰ انگشت دارند؟

در حالی که هنوز هم بر سر چرایی تعداد انگشتان دست و پا بحث وجود دارد،
دانشمندان، ایده‌های مختلفی در مورد آن مطرح می‌کنند و یکی از ساده‌ترین و
شناخته شده‌ترین آن‌ها قانون Limb است که توسط یک نوروبیولوژیست
نظریه‌پرداز به نام Mark Chengizi مطرح می‌شود و با یک فرمول ریاضی می‌گوید
که یک حشره یا یک جانور، به چند اندام، با توجه به طول اندام‌ها نیاز
دارد.

قانون Limb، در مورد انگشت‌های دست و پا چه کاربردی دارد؟ بنا
بر ادعای این قانون، انگشتان دست‌ها و پاها باید به عنوان اندام‌های آن‌ها
در نظر گرفته شوند؛ ما به تعداد کافی و نه بیش‌ از اندازه، برای انجام
کارهای خاصی نظیر مشت کردن، گرفتن اشیا و…نیاز داریم و معلوم می‌شود که
تعداد درست برای انگشتان هر دست انسان ۵ عدد است؛ به هر حال گفتن این موضوع
خیلی ساده بود، چون تقریبا همه انسان ها با این تعداد انگشتان به دنیا
می‌آیند!

برخی از کودکان با انگشت‌های بیشتری به دنیا می‌آیند و
البته انگشتان اضافی اغلب توسط جراحی برداشته می‌شود، پس ۱۰ انگشتی بودن
انسان همیشه ثابت نیست. دانشمندان هرچند به خوبی متقاعد شده‌اند که ۱۰عدد
خوبی برای تعداد انگشتان دست و پا است، در این مورد همه انسان‌ها اینچنین
نیستند، اما اضافه شدن ششمین انگشت به هر دست یا پا، عملکرد بهتر را -که
یکی از مبانی تغییرات تکاملی است- موجب نمی‌شود. ما برای به دست گرفتن
چیزی، به شش انگشت نیازی نداریم و انگشت ششم، مشت کردن دست را با اشکال
روبرو می‌کند. انگشت‌های روبوتیک که به عنوان پروتز مورد استفاده قرار
می‌گیرند، به تعداد ۲، ۳ یا ۴ عدد کافی هستند و معمولا هیچ‌وقت تعداد آن‌ها
به ۵ نمی‌رسد و این ابهام را که «چرا انسان در هر دست خود دقیقا ۵ انگشت
دارد؟» بیشتر می‌کنند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top