زغال اخته و این همه خاصیت محاله
زغال اخته از جمله میوه هایی است که بسیار
خوشمزه است و از خاصیت خواص خود برخوردار است حالا با ما همراه باشید تا از
خاصیت زغال اخته برای شما صحبت کنیم.
زغال اخته علاوه بر میوه بسیار پرخاصیت می
تواند به عنوان یک نوشیدنی بسیار خوشمزه در درمان برخی از بیماری ها مفید
باشد.نوشیدن دو لیوان از آب زغال اخته در روز تاثیر بسیاری در درمان دیابت
نوع 2 و بیماری های قلبی دارد.این میوه حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم،
اسیدفولیک، ویتامین های E, B1, B2, C و فلاوونوئیدها است. زغال اخته حاوی
بیش از 10 درصد تانن، قند، پکتین، اسیدهای آلی و رنگدانه است. این میوه
خوشمزه کم کالری است و باعث اضافه وزن نمی شود. همچنین این میوه منبع خوبی
برای فیبر است.
فواید آب زغال اخته
این مطالعه که توسط محققان وزارت کشاورزی ایالات متحده(USDA) انجام شد، نشان داد که پلی فنولهای موجود در زغال اخته
می تواند از سیستم دفاعی بدن در برابر بیماری های پشتیبانی می کند.محققان
از 56شرکت کننده ی بزرگسال سالم با متوسط سن 50 سال ثبت نام کردند. شرکت
کنندگان به دو گروه تقسیم شدند: به گروه اول دو بار در روز یک لیوان 8
اونسی(227 سی سی) آب زغال اخته ی کم کالری و به گروه دوم دارونمایی که
ظاهر و طعمی مشابه با آب زغال اخته دارد، داده شد.سپس محققان
مقدار فشار خون، قند خون، چربی خون و پروتئین واکنشی Cرابه عنوان یک مارکر
التهاب در افراد شرکت کننده اندازه گیری کردند. هر چهاعداد اندازه گیری شده
بالاتر باشند، خطر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی، سکته مغزی
و دیابت نوع 2 افزایش می یابد.در گروه اول، که دو لیوان آب زغال اخته در
روز نوشیده بودند، اندازه گیریها به طور مداوم برای همه ی افراد رو به
بهبود داشت.در مجموع، محققان کاهش 10 درصدی خطر بیماری قلبی و کاهش 15
درصدی خطر ابتلا به سکته مغزی را مشاهده کردند.به طور خاص، محققان میزان
کاهش فشار خون را به عنوان نتیجه ی نوشیدن آب زغال اخته، با نتیجه ی تبعیت
از بهترین رژیم غذایی جلوگیری کننده از بیماری قلبی معادل
دانستند.پرفسورChristina Khoo می گوید: این یافته ها نشان می دهد که پلی
فنولها به محافظت از بدن ما کمک می کنند و ممکن است از ابتلا ما به بسیاری
از بیماریها جلوگیری کنند، خوشبختانه یک منبع غنی از پلی فنولها فقط یک
لیوان آب زغال اخته است، در میان میوه هایی که معمولا در رژیم
غذایی ما وجود دارد، زغال اخته بالاترین میزان پلی فنولها را حتی بیش از
سیب، بلوبری، انگور یا گیلاس دارا می باشد.برای افراد در معرض خطر ابتلا به
دیابت نوع 2، یک لیوان آب زغال اخته دو بار در روز می تواند یک راه ساده
برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 باشد.برای افرادیکه در حال حاضر مبتلا
به دیابت نوع 2 هستند، نوشیدن آب زغال اخته می تواند یک راه بسیار
خوب برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی باشد.گفته می شود، یک لیوان
معمولی آب زغال اخته حاوی کالری بسیار بالایی است و دو لیوان 8 اونسی آب
زغال اخته نیز در روز برای اکثر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بیش از حد زیاد
است، بهمین دلیل در اینپژوهش بر نوشیدن آب زغال اخته ی کم کالری به عنوان
راهی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 تاکید شده است.پزشکان تاکید دارند
که آب زغال اخته بیشتر از عصاره آن در پیشگیری از بروز عفونت در مجاری
ادراری مفید است. علت این است که زغال اخته از چسبیدن باکتری بیماری زای
ایکولی به دیواره مجرای ادرار جلوگیری می کند و موجب دفع آن از طریق ادرار
می شود. به عبارت دیگر زغال اخته به خروج باکتری ها از بدن کمک و از رشد و
تکثیر باکتری و ایجاد عفونت جلوگیری می کند. باکتری ایکولی عامل 90 درصد
عفونت های مجاری ادراری است.آب زغال اخته همچنین برای افراد مبتلا به سنگ
های کلیه مؤثر است. اگر سنگ کلیه از جنس کلسیمی باشد، آب زغال اخته در رفع
آن اثر چشمگیری دارد .
خوردن شلغم برای این افراد ممنوع
مضرات خوردن شلغم برای چه کسانی بیشتر است؟
خوردن شلغم بسیار توصیه می شود چرا که همانطور که می دانید، شلغم یکی از بهترین سبزیجات و درمان کننده های طبیعی بیماری ها است. آنتی بیوتیک موجود در شلغم برای درمان بیماری هایی همچون برونشیت و سرماخوردگی اثری فوق العاده دارد اما برای برخی از افراد خوردن شلغم دردسر ساز می شود.
یک کارشناس طب سنتی گفت: شلغم همانند یک آنتی بیوتیک در بدن عمل می کند.
با وجود اینکه مواد آنتی بیوتیکی در شلغم وجود ندارد اما مانند آنتی بیوتیک عمل می کند و یک ضدمیکروب قوی برای بدن به شمار می آید.
عوارض و مضرات خوردن شلغم خام برای بیماران گوارشی
خوردن شلغم خام برای این افراد ممنوع است
وی با بیان اینکه شلغم خواص دارویی فراوانی برای بدن دارد، افزود: شلغم دارای طبعی گرم است و در فصل سرما و سرماخوردگی طرفداران زیادی را به خود جلب می کند.
شلغم ضدتب، ضدسرماخوردگی، ضدگلودرد، مدر و از بین برنده میکروب
های بدن است اما مصرف آن برای افرادی که از ناراحتی های گوارشی به ویژه نفخ
رنج می برند، توصیه نمی شود.
این کارشناس طب سنتی در خصوص شکل ظاهری شلغم اظهار کرد: پوست نازک، توپر و
سنگین بودن آن، پوست خارجی روشن و شفاف از ویژگی های شلغم مرغوب است.
فصل پاییز فصل برداشت شلغم است و خوشبختانه استان همدان از نظر کشت شلغم در جایگاه مطلوبی قرار دارد.