9 ميوه که باعث نفخ معده مي شوند

9 میوه که باعث نفخ معده می شوند

اغلب پیش می آید که با مصرف برخی میوه ها دچار ناراحتی و نفخ معده می شویم، ولی چرا؟
میوه ها سرشار از قند، از جمله فروکتوز و سوربیتول هستند، و هر دوی این مواد موجب ایجاد گاز و نفخ می شوند.
همچنین میوه ها سرشار از فیبر هستند، که موجب احساس سیری طولانی مدت می شوند و در نتیجه به دلیل هضم دیر تر، موجب تولید گاز می شوند.

از طرفی نمی توان از مصرف این میوه های لذیذ و مغذی چشم پوشی کرد.
در زیر به معرفی چند میوه که موجب نفخ می شوند پرداخته و راه هایی برای کاهش آن ارائه می کنیم.

سیب

سیب ها سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند.
در واقع یک سیب سبز بیش از انواع توت ها آنتی اکسیدان دارد. سیب همچنین
دارای فروکتوز است، که برای برخی افراد هضم آن مشکل است، بنابراین وقتی که
سیستم گوارش شروع به شکستن این ماده می کند، گاز تولید می شود.
برای رفع این مشکل توصیه می کنیم که به جای مصرف کل سیب، از نصف آن استفاده کرده و به آرامی و خوب بجوید.

                       

گلابی

گلابی
حاوی پکتین، یک نوع فیبر محلول است که به کاهش کلسترول کمک می کند و شما
را سیر نگه می دارد. متأسفانه گلابی مقدار کمی سوربیتول نیز دارد که موجب
نفخ می شود.
همچنین جذب سوربیتول به آرامی صورت می پذیرد، به این دلیل این ماده به روده منتقل می شود. در آن جا تخمیر شده و تولید گاز می کند.
متأسفانه هیچ راه حلی برای این امر، یعنی کاهش اثر سوربیتول که به آن الکل
شکر گفته می شود، وجود ندارد. تنها می توان در صورت لزوم از مصرف این میوه
خودداری کرد. همچنین ورزش کردن نیز ممکن است تا حدی کارساز باشد.

                          

گیلاس،انگور،انبه،آناناس

گیلاس، انگور، انبهو آناناس علی
رغم این که بسیار لذیذ و مغذی هستند، قند زیادی دارند. مقداری از قند آن
ها در روده کوچک به طور کامل جذب نمی شوند، سپس در روده بزرگ گیر افتاده و
موجب ایجاد نفخ و گاز می شوند.
بهترین راه حل، به طور کامل جویدن این میوه هاست. همچنین سعی کنید در مصرف
این میوه ها زیاده روی نکنید، و در بقیه روز به مقدار محدودی از مواد قندی و
کربوهیدرات استفاده کنید.

                   

کشمش،آلو و زرد آلوی خشک

کشمش
و آلو و زرد آلوی خشک سرشار از قند و فیبر هستند، باکتری های روده کار
تخمیر قند و فیبر هضم نشده را انجام می دهند، و موجب تولید گاز می شوند.
برای رفع این مشکل، سعی کنید همزمان با مصرف این میوه های خشک، مقدار زیادی آب مصرف کنید.

دقت کنید که انتخاب میوه متناسب با نوع گروه خونیتان، می تواند از نفخ و مشکلات گوارشی جلوگیری نماید. به عنوان مثال مصرف انار و خرمالو برای دارندگان گروه خون AB و  Bمضر است، و یا مصرف خیار و کیوی برای دارندگان گروه خون O مشکل آفرین است.


خواص خرمالو؛ کم‌خوني را رفع مي‌کند

از درختان ميوه از سراسر دنيا در آن وجود دارد، پرورش يافت و ‌کم‌کم به جهانيان معرفي شد.
به
گزارش خبرگزاري آريا،هرچند که خرمالو انواع مختلفي دارد، اما 2 نوعش نسبت
به بقيه در دسترس‌ترند؛ يکي نوع «هاچيا» که بيشتر شبيه ميوه بلوط است و تا
وقتي نرسد، مزه ترش دارد و ديگري نوع «فويو» يا همان خرمالوي نارنجي خودمان
که نرسيده‌اش را هم مي‌شود خورد.
خرمالو، ميوه‌اي سرشار از پکتين است
که نقش بسزايي در کاهش کلسترول خون دارد. بنابراين کساني که کلسترول خونشان
بالاست و مي‌خواهند به يک روش طبيعي آن را کنترل کنند، مي‌توانند در فصل
پاييز از خرمالو کمک بگيرند. به علاوه، اين ميوه خوش‌مزه، مقادير
قابل‌توجهي ويتامين‌هاي A و C، کلسيم، پتاسيم و منيزيم دارد که وجودشان
مي‌تواند به هضم هرچه بهتر غذا، تقويت بينايي و بهبود عملکرد سيستم ايمني
بدن کمک کند. شايد بد نباشد بدانيد که خرمالو تقويت‌کننده معده است، اسهال
را برطرف مي‌کند، باعث نرمي سينه مي‌شود، کم‌خوني را رفع مي‌کند و اشتهاآور
خوبي هم هست.
مضرات خرمالو
اگرچه خرمالو خواص بسيار زيادي دارد، اما
خوردن بيشتر از 1 تا 2 عدد از آن در روز توصيه نمي‌شود. ضمن اينکه خوردن
همين مقدار از خرمالو هم براي کساني که به يبوست مبتلا هستند، مناسب نيست؛
چون تانن موجود در آن يبوست را تشديد مي‌کند. خرمالو مي‌تواند مضرات ديگري
هم داشته باشد. بهتر است کساني که اختلالات روده‌اي دارند يا عمل جراحي
روده انجام داده‌اند يا به بيماري‌هاي قلبي و سل مبتلا هستند، خرمالو
نخورند يا در مصرف آن محتاط باشند.
نکاتي در مورد خرمالو
1-خيلي
وقت‌ها خرمالو قبل از اينکه روي درخت برسد و ما بتوانيم آن را مصرف کنيم،
مورد هجوم پرنده‌ها يا آفات قرار مي‌گيرد و غيرقابل استفاده مي‌شود. براي
پيشگيري از اين موضوع، مي‌توانيد آنها را به محض نارنجي شدن از درخت بچينيد
و در دماي گرم اتاق در يک سيني قرار دهيد تا برسند.
-2 شما مي‌توانيد
خرمالوهاي گس را ورقه‌ورقه کنيد و داخل يک سيني بچينيد و آنها را روي بخاري
بگذاريد تا خشک شوند و اين ميوه خشک پرخاصيت را به عنوان يک ميان وعده
مغذي ميل کنيد.
3- خرمالو، به اندازه توت‌فرنگي آنتي‌اکسيدان دارد و به
همين دليل، شما مي‌توانيد براي جوان‌سازي و شاداب‌سازي پوستتان، روزي نيم
ساعت پوست خرمالو را روي صورتتان قرار دهيد.
-4 چون خرمالو يک ميوه
اسيدي است و مصرف آن باعث افزايش ترشح اسيد معده مي‌شود، بهتر است با معده
پر آن را بخوريد تا اينطوري غذايتان بهتر هضم شود.
-5 خرمالو ميوه‌اي
شيرين و پرکالري است که يک عدد درشت آن، حدود 80 کيلوکالري انرژي دارد و
شما بايد براي سوزاندن اين مقدار انرژي، نزديک به 28 دقيقه راه برويد. پس
اگر دچار اضافه وزن هستيد يا رژيم داريد، حواستان به تعداد خرمالوهايي که
مي‌خوريد، باشد.
6 -خرمالو، ميوه‌اي بسيار خوش‌رنگ و خوش‌طعم است که شما
مي‌توانيد در سالاد ميوه يا حتي ماست از آن استفاده کنيد يا اينکه از آن
ترشي يا مربايي دلچسب تهيه کنيد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top