7 خاصیت مهم خاکشیر و مضرات آن که باید بدانید

خاکشیر گیاهی است که به صورت خود رو رشد می‌کند و در کشور ایران در مناطقی همچون رشته کوه‌های البرز، شمال کشور، بوشهر، سیستان و بلوچستان، آذربایجان، لرستان، کرمانشاه و خراسان جنوبی یافت می‌شود. از ترکیبات خاکشیر می‌توان به اسید لینوئیک، اسید لینولنیک، اسید اولئیک، اسید پالمتیک و اسید استئاریک اشاره کرد. این گیاه بخش‌های مختلفی دارد، اما قسمت خوراکی و پرفایده ان همان دانه‌ها هستند. تخم این گیاه با نام خاکشیر شناخته می‌شود که ریز و کمی دراز است و به دو رنگ قرمز (طعم تلخ) و قرمز تیره مایل به قهوه‌ای یافت می‌شود. خاکشیر فواید بسیار زیادی برای بدن دارد؛ از پوست و مو گرفته تا درمان یبوست و اسهال به‌کار می‌رود و برای کودکان و نوزادان نیز بسیار مفید است. برای اطلاع از خواص درمانی خاکشیر و نحوه درست کردن آن این مطلب را مطالعه نمایید.

 

خواص و فواید درمانی خاکشیر

 

1. رفع جوش صورت
خاکشیر خاصیتی دارد که باعث سم‌زدایی پوست می‌شود. وقتی این اتفاق افتاد، رنگ پوست به مرور زمان روشن‌‌تر می‌شود و لک‌های پوستی و جوش‌ها نیز از بین می‌روند.

برای رفع جوش‌های صورت با خاکشیر می‌توانید آن را با نصف فنجان عرق کاسنی و نصف فنجان عرق شاه تره مخلوط کنید. این شربت را باید به مدت ۳ هفته مصرف کرد تا به نتیجه دلخواه رسید.

 

2. درمان لک صورت
خاکشیر یکی از بهترین مواد طبیعی برای سم زدایی پوست است که با روشن‌تر شدن رنگ پوست و درمان لک‌های پوست کمک می‌کند.

 

شربت خاکشیر و روزه‌داری | پایگاه خبری جماران

 

3. رفع شوره سر
خاکشیر خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد. به همین دلیل می‌تواند در درمان شوره سر نیز موثر باشد. برای رفع این مشکل بهتر است روزی ۲ تا ۳ لیوان از این شربت میل کنید.

 

4. خاکشیر و قوای جنسی
قوای جنسی در آقایان با مصرف خاکشیر افزایش می‌یابد. همچنین می‌تواند برای درمان ناباروری در مردان نیز موثر باشد. اگر در این زمینه سوالی دارید می‌توانید از خدمات شبانه‌روزی و آنلاین پذیرش ۲۴ استفاده کنید. پزشکان در بخش‌های مشاوره آنلاین متخصصان طب سنتی و همچنین مشاوره آنلاین متخصصان اورولوژی و مردان همواره جوابگوی سوالات احتمالی شما و ارائه خدمات مشاوره هستند.

 

5. خاکشیر برای زنان باردار
اگر در بارداری از یبوست رنج می برید خاکشیر می تواند دوای درد شما باشد اما چون خاکشیر ملین است مصرف زیاد آن در بارداری به علت شل شدن دهانه رحم خطرناک است و خطر سقط جنین در ماه های ابتدایی را در پی دارد اما در اواخر آن موجب تسهیل زایمان می شود.

 

6. خواص خاکشیر برای کبد
خاکشیر خواص فراوانی دارد. یکی از این خواص متعدد کمک به پاکسازی کبد و درمان کبد چرب است. خاکشیر خاصیت ادرارآوری طبیعی دارد که می‌تواند از این طریق در سم زدایی و پاک سازی کبد بسیار مفید باشد. درنتیجه خاکشیر برای درمان بیماری های کبد مانند کبد چرب مفید است. خاکشیر یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان و پاکسازی کبد چرب است. برای خلاصی از کبد چرب گیاهان دارویی وجود دارد که موجب پاک سازی کبد می شوند؛یکی از این گیاهان دارویی خاکشیر است که بسیار برای کبد چرب مفید است. برای بهره مند شدن از این خاصیت خاکشیر باید خاکشیر را با ترنجبین مخلوط کنید. ترکیب خاکشیر با ترنجبین به خصوص در درمان سودا و بلغم تأثیر عالی دارد. ترکیب خاکشیر و ترنجبین بهترین نرم کننده مزاج های خشک (صفرا و سودا) است. ترکیب خاکشیر با آب پنیر، دارویی ضد سودا و ضد صفرا است و مفتح قوی کبد به خصوص بازکننده مسیرهای کبدی است.

 

7. رفع تشنگی
احساس تشنگی با نیاز بدن به آب متفاوت است. زمانی که درباره احساس تشنگی بحث می‌شود برخی از نوشیدنی‌ها مثل شربت آبلیمو باعث ترشح بزاق بیشتر می‌شوند و در نتیجه احساس تشنگی را زودتر برطرف می‌کنند، ولی این به آن معنا نیست که نیاز بدن به آب تامین شده است. نوشیدنی‌هایی مانند خاکشیر به دلیل داشتن دانه‌هایی که آب را درون خود حبس می‌کنند و می‌توانند چند برابر ظرفیت ذخیره آب داشته باشند در زمان تشنگی نوشیدنی بسیار مناسبی است.

 

عوارض خاکشیر

• زیاده روی در مصرف خاکشیر در دوران شیردهی باعث دل درد و ایجاد نفخ در مادر و نوزاد می‌شود.

• استفاده طولانی مدت از خاکشیر احتمال ابتلا به مگاکولون را افزایش می‌دهد، مگاکولون دراثر منبسط شدن روده بزرگ به وجود می‌آید، بیمار مبتلا به این عارضه قادر به دفع مدفوع یا گاز از بدن نیست.

• افرادی که مبتلا به مشکلات و بیماری‌های خاص گوارشی هستند باید از مصرف خاکشیر اجتناب کنند. افراد مبتلا به ورم معده و زخم معده نباید خاکشیر مصرف کنند. در صورت مصرف پزشکان توصیه می کنند افرادی که دارای بیماری های مانند ورم معده و زخم معده هستند خاکشیر مصرف نکنند. در صورت مصرف می‌تواند منجر به تشدید درد و ورم معده یا مشکلات شدید گوارشی شود. از دیگر بیماری‌های که موجب تاثیر منفی خاکشیر در بدن می‌شود ورم مفاصل و استخوان‌ها یا همان آرتروز است. علاوه بر این به بیماران مبتلا به روماتیسم هم توصیه می‌شود که از مصرف خاکشیر خودداری کنند.

• متخصصان طب سنتی هم مصرف خاکشیر را برای بیماران درگیر با روماتیسم و آرتروز منع یا محدود می‌کنند زیرا بر این باورند که طبع سرد و تر خاکشیر می تواند باعث تشدید روماتیسم و آرتروز شود. راه حل طب سنتی برای این مشکل این است که اگر می‌خواهید از خاکشیر مصرف کنید، آن را با کمی عسل و عرق نعناع مخلوط کنید تا طبع خاکشیر متعادل شود.

• شستن خاکشیر قبل از مصرف یکی از نکات خیلی مهم است زیرا شن ریزه‌ها و سنگ‌های کوچک موجود در خاکشیر می توانند در بدن مشکلات زیادی ایجاد کنند. خاکشیر معمولا به صورت شربت مصرف می‌شود و در نتیجه پس از مصرف وارد کلیه ها و مثانه می‌شود. اگر سنگهای ریز موجود در خاکشیر خارج نشده باشند می توانند باعث سنگ کلیه یا سنگ مثانه شوند. برای جلوگیری از بروز همچین مشکلاتی حتما خاکشیر را به مدت ۸ ساعت در آب خیس کنید، سپس آن‌ را چند بار بشویید تا تمام سنگ‌های آن خارج شود.

•مصرف خاکشیر در دوران شیردهی می‌تواند باعث افزایش نفخ شکم مادر و دل درد در نوزاد شود. مصرف زیاد از خاکشیر می‌تواند موجب گشادی روده و نارسایی عضلانی روده شود. در عده ای از افراد خوردن خاکشیر باعث سردرد می‌شود که آنها باید خاکشیر را با کتیرا مصرف کنند.

•زیاده روی در مصرف خاکشیر در ماه‌های ابتدایی بارداری ممکن است موجب شل شدن دهانه رحم و سقط جنین می شود. مصرف خاکشیر به صورت ناشتا می‌تواند موجب حساسیت شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top