6 دلیل برای خوردن پیاز

6 دلیل برای خوردن پیاز

پیاز از قدیمی‌ترین سبزی‌هایی است که بشر
استفاده می‌كند. از این سبزی نه‌تنها برای طعم دادن به غذا، بلکه حتی برای
بسیاری حکم طلا داشته و آن را در داد و ستدهایشان به كار می‌برده‌اند .
ارزشی
که قدیما برای پیاز قائل بودند، بی‌دلیل نیست زیرا تحقیقات گسترده
پژوهشگران در دهه اخیر از حقایق جالبی در این زمینه پرده برداشته‌ است.
اگر از افرادی هستید که علاقه‌ای به مصرف پیاز ندارند، حتما این مطلب را
بخوانید.

1 – پیاز ضدانعقاد است
پیاز قرمز می‌تواند به حفظ
کلسترول خوب کمک و از ابتلا به بیماری‌های قلبی پیشگیری کند. محققان با
انجام مطالعاتی روی حیوانات متوجه شدند مصرف پیاز قرمز بعد از 8 هفته
می‌تواند میزان کلسترول بد را در بدن به میزان 20 درصد کاهش دهد اما در
همین دوره زمانی، هیچ تغییری در میزان کلسترول‌های خوب بدن به وجود
نمی‌آورد. طبق نتایج تحقیقاتی كه در سال 2012 در مجله Clinical
investigation منتشر شد، فلاونوئیدی به نام روتین كه به وفور در خانواده
پیازها و سیب وجود دارد، از تشكیل لخته‌های خونی در عروق پیشگیری می‌كند.
در حقیقت، تشكیل فیبرین در سیاهرگ‌ها و تجمع پلاكت‌ها در سرخرگ‌ها از عوامل
بروز لخته‌های خونی و سكته است كه این تركیب مانع ساخت آن می‌شود.

2 – پیاز ضد سرطان است
محققان
دانشگاه كورنل بعد از مطالعه تاثیر پیاز بر رشد سلولی و تخریب
رادیكال‌های آزاد، در سال 2004 اعلام كردند موسیر و انواع پیاز به دلیل
خواص آنتی‌اكسیدانی‌ برجسته‌، تاثیر ویژه‌ای بر کاهش پیشرفت سرطان كبد
دارند و از رشد سلول‌های سرطانی پیشگیری می‌كنند. طبق تحقیقات دیگر
دانشمندان، مصرف منظم پیاز به میزان 2 بار در هفته، به‌طور واضح خطر ابتلا
به سرطان روده بزرگ را کم می‌کند. پیاز سرشار از فلاونوییدهاست و از رشد
تومورها جلوگیری و سلول‌های روده بزرگ را از آسیب حفظ می‌کند. پختن گوشت
با پیاز نیز می‌تواند به کاهش مواد سرطان‌زایی که هنگام پخت گوشت در حرارت
ایجاد می‌شوند، کمک کند.

3 – پیاز خون‌ساز است
اسیدفولیك یا
ویتامین 9 B یكی از تركیبهای مورد نیاز مغز و تضمین‌كننده سلامت روان و
احساس افراد است. 125 میلی‌لیتر یا نصف پیمانه آب‌پیاز می‌تواند 9 درصد از
نیاز روزانه بدن به اسیدفولیك را برطرف کند بنابراین عادت به خوردن پیاز
به تامین نیاز بدن به اسید فولیک کمک می‌کند.

4 – پیاز استخوان ساز است
طبق
تحقیقات پژوهشگران دانشکده پزشکی جنوب کالیفرنیا که مشروح آن در سال 2009
منتشر شد، تراکم استخوان‌ها در زنانی که روزی یک پیاز مصرف می‌کنند، 5
درصد بیش از زنانی است كه یك بار در ماه پیاز می‌خورند. از سوی دیگر، در
زنانی كه مرتب پیاز مصرف می‌‌كنند در مقایسه با زنانی كه پیاز نمی‌خورند،
احتمال شكستگی لگن 20 درصد كاهش می‌یابد. بنابراین به خانم‌ها توصیه
می‌شود برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان، خوردن پیاز را به یکی از
عادت‌های غذایی خود تبدیل كنند.

5 – پیاز ضددرد است
براساس
تحقیقی كلینیكی كه در سال 1990 در داكوتای شمالی انجام شد، زنانی كه
رژیم‌غذایی غنی از منگنز دارند، كمتر دچار علایم نشانگان قبل از قاعدگی
مثل دردهای شكمی یا بدخلقی می‌شوند زیرا پیاز یکی از منابع خوب منگنز به
شمار می‌رود و این ماده معدنی مانند یک ضددرد عمل می‌کند.

6 – پیاز ضدفشارخون است
پیاز
مانند سیب منبع بسیار خوب نوعی آنتی‌اكسیدان به نام كركتین است. تحقیقات
پژوهشگران كه نتایج آن در سال 2007 منتشر شد، نشان داد كركتین تاثیر
ویژه‌ای بر كاهش فشارخون دارد و از تخریب دیواره عروق پیشگیری می‌كند و به
این ترتیب خطر بروز بیماری‌های قلبی- عروقی را كاهش می‌دهد.

خواص داروئی پیاز, دلایل خوردن پیاز
چگونه پیاز بیشتری بخوریم؟
پیاز
را به صورت خام یا پخته می‌توانید مصرف کنید ولی یادتان باشد که پیاز خام
آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری دارد. البته پخت و پز میزان آنتی‌اکسیدان‌های
این ماده غذایی را فقط کمی کاهش می‌دهد.

 

توصیه می‌کنیم از پیاز خام برای تهیه انواع
سالاد استفاده کنید. البته پیاز به تنهایی معجزه نمی‌کند. زمانی خواص این
ماده‌ غذایی بیشتر می‌شود که تغذیه سالم و متنوع حاوی انواع میوه و
سبزی‌های سرشار از آنتی اکسیدان داشته باشید. در بیشتر غذاها می‌توانید از
پیاز برای گرفتن بوی زحم استفاده کنید اما اگر می‌خواهید پیاز را بپزید
یا سرخ کنید، از روغن زیاد استفاده نکنید. اگر هم علاقه‌ای به پیاز پخته
ندارید، می‌توانید آن را ریز رنده یا از آب آن در غذاها استفاده كنید.



زیانهای شیشه شیر برای نوزادان

در
این دوران مادران جوان فرزندانشان را به دلایل مختلف از شیر مادر محروم می
نمایند اما اگر بدانند که شیشه شیر چه لطماتی را به کودک دلبندشان می زند
در این امر مهم کوتاهی نخواهند کرد.

 

در اینجا زیانهای شیشه شیر را به اطلاعتان می رسانیم شاید تجدید نظر کردید.

1-کاهش رابطه ی عاطفی
هنگام تغذیه ی طفل با پستان، بین مادر و طفل رابطه ی عاطفی بوجود می آید ولی در تغذیه با شیشه شیر این رابطه وجود ندارد.

این
رابطه ی عاطفی که در نتیجه نگاههای مستقیم مادر به چشمان طفل، تماس و گرمی
بدن و لبخند و تبسم وی بوجود می آید، اثرات مهمی در سلامت روحی و روانی و
رشد احساسات و عواطف کودک دارد.

۲– نامناسب بودن اغلب سر شیشه شیر ها باعث ایجاد تغییراتی در دهان و دندان و عمل بلع کودک می شود.

اگر
به کودکی که از سینه های مادر شیر می خورد اگر توجه نمایید می بیند که از
چگونه فک وی دائما به طرف بالا و پائین و عقب و جلو حرکت می کند. هنگام
تغذیه ی کودک با شیشه مخصوصاً در مورادی که مادر برای سهولت خروج شیر اقدام
به گشاد کردن سوراخ شیر اقدام به گشاد کردن سوراخ سر شیشه اقدام به گشاد
کردن سوراخ سر شیشه می نماید این حرکات صورت نگرفته یا بسیار کمتر صورت می
گیرد و این مسئله می تواند در آینده مشکلاتی برای کودک ایجاد نماید.

۳- هنگام تغذیه با شیشه شیر کودک مقداری هوا بلع خواهد کرد که باعث دل درد او می شود.

۴- طبق
تحقیقاتی که به عمل آمده است کودکانی که با شیشه شیر تغذیه می شوند بیشتر
از کودکانی که با پستان مادر تغذیه می شوند دچار انگشت مکیدن می شوند.

استفاده
از شیر مادر بهترین روش تغذیه نوزادی است که تازه متولد شده است، زیرا
نیازهای طبیعی کودک در حال رشد را برآورده می کند و نیز منبع با ارزشی از
آنتی بادیها می باشد و در مقابل انواع حساسیتهای خطرناک، کودک را محافظت می
کند.

 گرم کردن شیر درون شیشه شیر،شیر مادر,تغذیه نوزاد,کودک

محل آرام و ساکتی را برای شیردادن به کودک در نظر بگیرید.

 

 اما اما اگر مجبورید با شیشه شیر تغذیه نوزاد را ادامه دهید به نکات زیر توجه کنید :

*
قبل از دست زدن به وسایل تغذیه کودک، دستان خود را بشویید. تمام وسایل را
در آب داغ محتوی صابون بشویید و سپس استریل کنید. قبل از دست زدن به وسایلی
که استریل کرده اید، دستان خود را بشویید. وسایل استریل شده را تا زمانی
که به آنها نیاز دارید، در یخچال نگهداری کنید.

*
قبل از اولین استفاده از یک شیشه شیر جدید، باید شیشه، سر شیشه و حلقه سر
شیشه را بمدت ۵ دقیقه در آب در حال جوش قرار داده و استرلیزه کرد. سپس شیشه
را روی پارچه تمیزی بگذارید تا خشک شود. پس از آن شستشو با آب گرم و مایع
ظرفشویی یا در ماشین ظرفشویی کفایت می کند.

*
سعی کنید زمانی که کودکتان آرام است به او شیر دهید. اگر ناراحت و گریان
است، تلاش نمایید قبل از آنکه شیشه را به او بدهید، آرامش کنید.

* محل آرام و ساکتی را برای شیردادن به کودک در نظر بگیرید. عواملی همچون سر و صدا و رفت و آمد مانع تغذیه کافی او می شود.

* شیر را پشت دست خود بریزید تا مطئمن شوید زیاد گرم نیست.

*
شیشه شیر را به آرامی به چانه کودک نزدیک کنید، در این هنگام او سرش را به
طرف شما برمی گرداند. وقتی پستانک لبهایش را لمس کرد، او دهانش را باز می
کند و شیشه را می گیرد.

* شیشه را کج نگه دارید تا شیر در تمام پستانک جمع شود و هوا وارد دهان کودک نگردد.

* اگر کودک از مک زدن امتناع کرد، بلندش کنید تا آروغ بزند.

*
وقتی به اندازه کافی شیر خورد، او را روی شانه خود و یا برعکس روی پای خود
بگذارید و آرام پشتش را بمالید. اگر پس از چند دقیقه آروغ نزد، احتمالاً
نمی خواهد آروغ بزند.

روش گرم کردن شیر درون شیشه شیر :
*
می توانید شیشه شیر را در آب گرم (نه جوش) قرار دهید یا زیر شیر آب گرم
بگیرید. البته باید گفت که از نظر سلامتی گرم کردن شیر هیچ مزیت خاصی
ندارد(هر چند کودک ممکن است شیر گرم را ترجیح دهد).

* در واقع اگر بتوانید کودکتان را به خوردن شیر با دمای معمولی یا حتی کمی سرد عادت دهید کارتان خیلی راحت می شود.

*
هیچگاه از مایکروویو برای گرم کردن شیشه شیر استفاده نکنید زیرا مایکروویو
مواد را بصورت نامنتاسب گرم می کند و ممکن است قسمت هایی از مایع گرم شود و
قسمت هایی از آن داغ و این می تواند سبب سوختگی گردد. گرم کردن با
مایکروویو همچنین سبب شکسته شدن ترکیبات غذایی در شیر خشک می شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top