4 هسته ضد سرطان را بشناسید
ماجرا با صدور بخشنامهای جدید آغاز شد؛ بخشنامهای که به تعداد محدودی از
پریناتولوژیستها اجازه انجام سونوگرافی با رعایت تعرفههای ابلاغی داد،
انتقاد جمعی از رادیولوژیست را برانگیخت و حاشیههایش حتی وزیر بهداشت را
نیز در امان نگذاشت.
سرطان از آن دست بیماری هایی است که هر
روز از بعد جدیدی به آن نگاه می شود و پژوهش های زیادی در خصوص آن در دست
انجام است. در اکثر موارد نتایجی به دست آمده است که نشان از کارآمدی مواد
طبیعی دارد. تا امروز شیمی درمانی پرکاربردترین تکنیک مقابله با این بیماری
بوده است اما متأسفانه همین شیوه ی درمانی به سلول های سالم و ارگان های
دیگر نیز آسیب می زند. به نظر می رسد بهترین شیوه ی مقابله با این بیماری
پیشگیری باشد. می توان با موادی طبیعی که خواصی ضدسرطانی دارند و فاقد
عوارض جانبی هستند به جنگ این بیماری مهلک رفت. لازم است که سیستم ایمنی
بدن را تقویت کنید. مصرف مواد غذایی مناسب به توقف رشد سلول های بدخیم کمک
می کند. در این مطلب 4 هسته ی میوه ای را معرفی می کنیم که در مقابله با
تومورهای سرطانی مؤثر عمل می کنند. لطفاً با ما همراه باشید.
هسته ی انگور:عصاره ای
که از هسته ی انگور به دست می آید منبع غنی آنتی اکسیدان ها،
بیوفلاونوئیدها و ترکیبی فعال به نام B2G2 است که با سلول های سرطان زا
مقابله می کنند. در گذشته این عقیده وجود داشت که ترکیبات بیواکتیو موجود
در عصاره ی هسته ی انگور قدرت مقابله با چندین گروه از سلول های سرطان زا
را دارد اما امروزه محققان به این نتیجه رسیده اند که B2G2 موجود در هسته ی
انگور این توانمندی شگفت انگیز را باعث می شود. به عقیده ی محققان هسته ی
انگور می تواند رشد تومورهای بدخیم سرطانی را به میزان 67 درصد کاهش دهد.
خواص آنتی اکسیدانی هسته ی انگور از آن یک
مکمل طبیعی برای مقابله با برخی از انواع سرطان ها ساخته است. این ترکیبات
باعث پیشگیری از سرطان های پوست، پروستات و سینه می شوند.
هسته ی انگور باعث تحریک جریان خون می
شود. این کار مانع از ترومبوز (تشکیل لخته ی خون) شده و فشارخون را کنترل
می کند. فلاوونوئیدها که جزو دیگر ترکیبات هسته ی انگور هستند باعث تقویت
رگ های خونی و تصفیه ی خون از بقایای داروها و دیگر عناصر مضر می شود. این
ترکیبات همچنین برای افرادی که از مشکلات قلبی رنج می برند مفید است.
روش مصرف هسته ی انگور
برای برخورداری از خواص هسته ی انگور لازم
است که در گام اول انگور را درسته و با هسته میل کنید.با این حال برای
بهره مندی بیشتر از خواص آن راه های دیگری نیز وجود دارد. عصاره یا کپسول
های هسته ی انگور نیز وجود دارد. اگر می خواهید صرفاً با مصرف انگور درسته
از خواص هسته ی انگور بهره ببرید حتماً میوه را به خوبی شستشو دهید. اگر به
میوه های ارگانیک دسترسی دارید از آن ها استفاده کنید.
همچنین می توانید هسته ی انگور را خارج
کرده بشویید و خشک کنید. آن ها را آسیاب کرده و یا به صورت درسته در
اسموتی ها یا آب میوه های خانگی بریزید. اگر هسته ی انگور را به همراه
انگور درسته مصرف می کنید حتماً آن را به خوبی بجویید تا راحت تر هضم شوند.
اگر مکمل آن را مصرف می کنید توصیه می شود
روزانه 300 گرم مصرف شود. تاکنون هیچ عارضه ی جانبی خاصی برای مصرف هسته ی
انگور گزارش نشده است.
توصیه می کنیم اگر داروی خاصی مصرف می کنید و یا از بیماری خاصی رنج می برید قبل از تهیه و مصرف هر نوع مکملی با پزشک مشورت کنید.
دانه ی کتان:دانه یا بذر
کتان در بین مواد غذایی، یک ضدسرطان قوی محسوب می شود؛ چون حاوی میزان
زیادی لیگنان است. محققان به این نتیجه رسیده اند که این ترکیبات قوی علاوه
بر این که مانند فیتواستروژن عمل می کنند، نقش مؤثری در پیشگیری و درمان
سرطان سینه دارند. خوشبختانه بذر کتان مدتی است که شهرت خوبی پیدا کرده است
و کم کم جای خود را در برنامه ی غذایی بسیاری افراد باز کرده است. این
ماده باعث تحریک آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده ی سلول های به روشی حفاظت
شده) سلول های سرطانی شده و از متاستاز جلوگیری می کند. تخم کتان منبع خوب
اسید آلفا لینولئیک است. این اسیدهای چرب ضروری با سرطان و بیماری های مزمن
دیگر مقابله می کنند.
تخم کتان میتواند سبب کاهش کلسترول خون و
همچنین پایین آمدن قند خون گردد. فیبر محلول موجود در تخم کتان میتواند
سبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از
تنگ شدن دیواره عروق خونی که میتواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت
سکته و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید. فیبر موجود در تخم کتان
همچنین میتواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند
تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن
بافت استخوانی جلوگیری میکند. تحقیقاتی که بر روی موشهای آزمایشگاهی
انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موشهای آزمایشگاهی
بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب
امگا-3 موجود در تخم کتان میباشد.
چگونگی مصرف تخم کتان
بهتر است دانههای تخم کتان را خریداری
کرده و خود آن را در منزل آسیاب نمایید. از آنجایی که تخم کتان یک دانه
روغنی است، خرید تخم کتانی که قبلاً آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب
اکسیده شدن آن گردد، در حالی که شما میتوانید دانههای تخم کتان را
خریداری کرده و به هنگام مصرف و به میزان نیاز خود، آن را با آسیاب برقی در
منزل آسیاب نمایید و به شکل پودر درآورید و مصرف کنید.
دانههای تخم کتان میتوانند بیش از یک
سال قابل مصرف باشند.بهتر است پودر تخم کتان را در دمای اتاق نگهداری کنید.
میزان مصرف تخم کتان برای افراد سالم و بزرگسال که در مصرف آن محدودیتی
ندارند، یک قاشق سوپخوری در روز میباشد.
برای افراد جوان تر، بیشتر از یک قاشق
چایخوری در روز توصیه نمیگردد. از آنجایی که تخم کتان حاوی فیبر بالایی
میباشد، برای وارد کردن آن در رژیم غذایی خود از میزان کم شروع کنید و به
تدریج آن را افزایش دهید.یک قاشق سوپخوری تخم کتان حاوی 36 کیلوکالری و یک
قاشق سوپخوری از تخم کتان آسیاب شده حاوی 50 کیلوکالری انرژی میباشد.از
آنجایی که دانههای تخم کتان طعم و مزه سبک و ملایمی دارند، میتوانید به
چندین روش آن را در رژیم غذایی روزانه خود وارد نموده و مصرف کنید.
احتیاط در مصرف تخم کتان:محققان
معتقدند علیرغم فواید بسیار زیادی که در تخم کتان مشاهده و اثبات شده،
اما در مصرف آن نباید زیادهروی کرد.افرادی که دارای روده التهابی و
تحریکپذیر میباشند، باید از خوردن تخم کتان اجتناب کنند.همچنین زنان
باردار و مادران شیرده نباید تخم کتان مصرف کنند.از طرفی افرادی که دچار
بیماریهایی مانند اندومتریوز، تخمدان پلیکیستیک و فیبرویید میباشند، نیز
باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند.محققان اظهار میدارند مردانی که در
معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات میباشند، باید از مصرف تخم کتان اجتناب
نمایند.
هسته ی زردآلو:هسته ی
زردآلو حاوی میزان زیادی ویتامین B17 است که در بدن ما به عنوان ماده ای
ضدسرطان عمل می کند. این ویتامین برای پیشگیری از این بیماری و همچنین
درمان آن مؤثر است. برای مصرف این هسته کافی است آن ها را بشکنید و مغز آن
را میل کنید. بهترین منبع ویتامین B17 زردآلو و هسته ی آن است چون مکمل های
موجود در بازار فاقد آنزیم ها و کوفاکتورهای موجود در این ماده ی غذایی
است. برای کاهش طعم تلخ برخی هسته ها کافی است آن را با مواد غذایی دیگر
مانند جوز هندی، پودر نارگیل و غیره مخلوط کنید.
بد نیست خاطر نشان کنیم که مصرف بیش از
اندازه هسته زردآلو می تواند منجر به مسمومیت و حتی بعضی اوقات مرگ شود پس
در مصرف هسته زردآلو زیاده روی نکنید.
هسته ی سیب:شاید هسته ی
سیب به نظرتان بی ارزش و دور ریختنی باشد. اما به نظر اکثر متخصصان این
هسته های دورریز جزو ترکیبات طبیعی و قوی در برابر سرطان هستند. اما چرا
مردم در جریان چنین خواصی نیستند؟ شاید اطلاع رسانی در این خصوص کم بوده
است و یا اینکه همچنان اکثر افراد به مؤثر بودن داروهای شیمیایی در مقابله و
درمان بیماری ها، اعتقاد بیشتری دارند. تأثیر هسته ی سیب در مقابله با رشد
سلول های بدخیم در سرطان های مختلف به طور علمی به اثبات رسیده است.
به عقیده ی محققان هسته ی سیب قادر است از
رشد سلول های سرطانی در کولون، ریه، پروستات، پانکراس، سینه و معده
جلوگیری کند. ترکیبات فوتوشیمیایی موجود در هسته ی سیب چندین برابر
آدریامایسین (یکی از داروهای شیمی درمانی رایج) قادر هستند که رشد سلول های
سرطانی را به تأخیر بیندازند.
نکته ی جالب این است که این ترکیبات طبیعی
با تخریب سلول های سرطان زا تهدیدی برای سلول های سالم محسوب نمی شوند.
البته حواستان باشد که هسته ی سیب حاوی میزان اندکی سیانور است و چنانچه به
میزان زیادی مصرف شود ممکن است مرگبار باشد.
علائم اولیه ام اس چیست؟
چه نشانه هایی علائم ام اس هستند؟
علائم ام اس چیست؟ چه کسانی در معرض خطر ابتلا به ام اس هستند؟ نشانه های اولیه و مهم بیماری ام اس کدامند؟ پاسخ این سوالات و همه چیز درمورد بیماری ام اس را در ادامه می خوانید.
بیماری ام اس چیست؟
این بیماری مختص اعصاب مرکزی بوده ( مغز و نخاع ) و ایجاد لکه های سفید یا پلاکهای متعددی در مغز می کند.
پلاکها
گویای سفت شدگی غلافهای سلولهای (میلین ها) عصبی مغز می باشند, که این سفت
یا سخت شدگی جلوگیری از انتشار جریان الکترو شیمیایی رشته های عصبی و
اختلال در حرکات می شود.
به همین دلیل
در نتیجه فرمانی که از مغز صادر می شود براحتی به اعضاء و ماهیچه ها نمی
رسد و کار براحتی انجام نمی شود. مغز فرمانده, کل بدن بوده و در جایگاه
رفیعی قرار دارد. شخص باید دقیقا این اندام مهم و حیاتی را بشناسد و حداکثر
مراقبت را از این اندام مهم بنماید.
مهم ترین علائم ام اس
علائم مهم و اولیه بیماری ام اس کدامند؟
کاهش
و ضعف حافظه، ناتوانی در تمرکز، صحبت کردن و مشکلات زبانی از اختلالات
رایج در نتیجه ی پیشرفت MS است که البته خیلی وقت ها می تواند از علائم
شروع این بیماری باشد.
در بیماران مبتلا به ام اس در مراحل شدید، اختلالات جنسی
یکی از شایع ترین اختلالات در نظر گرفته می شود. این وضعیت که در بیشتر
اوقات عارضه ای غیر قابل پیشگیری است، خیلی وقت ها یکی از علائم ابتلا به
MS در نظر گرفته می شود.
سرگیجه
این
بیماران معمولا در مستقیم حرکت کردن مشکل دارند. در واقع این عدم تعادل در
کنترل حرکات معمولا با پیشرفت تخریب سلول های عصبی فرد را تحت تاثیر قرار
می دهد. به همین خاطر است که بسیاری از مبتلایان به MS برای راه رفتن نیاز
به عصا دارند.
دوبینی
دوبینی
یا همان اختلالات بینایی به دلیل حمله ی بیماری ام اس به سیستم عصبی و
تاثیر بر روی عصب بینایی به وجود می آید و به طور شایع در مبتلایان به بیماری ام اس دیده می شود.
مورمور شدن انگشتان بی حسی
بی
حسی و مورمور شدن مداوم که معمولا صورت و دست ها و پاها را درگیر می کند،
عارضه ی شایع بیماران مبتلا به MS است که به علت آسیب و تخریب سلول ها عصبی
در مغز و نخاع ایجاد می شود. اما این وضعیت برای فردی که هنوز به بیماری
مبتلا نشده و یا برای اولین بار است که آن را تجربه می کند، بسیار عجیب به
نظر می رسد. در واقع بی حسی و مورمور شدن می تواند در ابتدا به صورت حمله
ای فرد را مورد آسیب قرار دهد. پاها شایع ترین بخش بدن برای بروز این عارضه
اند.
ضعف و گرفتگی عضلات
اسپاسم
ها و گرفتگی های عضلانی حمله ای یکی از علائم آزاردهنده ی ام اس است. این
اسپاسم ها معمولا شدیدا دردناک هستند، در بخش های انتهایی بدن نظیر دست ها و
پاها ایجاد می شوند و بعد از چند دقیقه برطرف می شوند.
اختلال در کنترل ادرار و مدفوع
بی
اختیاری در دفع ادرار و مدفوع در بیماری MS دور از انتظار نیست. تقریبا
80 درصد بیماران مبتلا به MS در کنترل ادرار و مدفوع خود مشکل دارند. این
افراد معمولا از احساس دفع ادرار مکرر و ناگهانی در عذاب هستند. مشکل
آزاردهنده دیگر در این افراد، اسهال
مداوم و اختلال کنترل تخلیه روده است. اگر این برای شما یک مشکل شده است،
بهتر است هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کرده و وضعیت را بازگو کنید.
بی حالی و افسردگی
ابتلا
به بیماری آزاردهنده ای نظیر MS، علاوه بر آسیب جسمی می تواند ابزاری
برای شکنجه روحی فرد باشد. بسیاری از مبتلایان به ام اس، احساس افسردگی، تحریک پذیری و تغییرات خلق و خو را یکی از مشکلات رایج خود بیان می کنند.
همچنین از علائم شایع بیماری ام اس می توان به این علائم اشاره کرد:
عدم هماهنگی بین کلمات در سخن گفتن, سنگینی سر و بدن, دفع بیش از حد ادرار نسبت به دیگران, دیر هضم شدن غذا, حساس و زود رنج شدن, یبوست
مزاج, دیدن کابوس در بعضی افراد, علاقه به خوردن غذاهای سردی بخش (اسیدی)
مانند لبنیات مخصوصا ماست و بستنی, در صورت پیشرفت بیماری عدم کنترل ادرار,
یا از دست دادن کامل بینایی, عدم تحمل هوای گرم و آب گرم, عدم تحمل آب سرد
و هوای سرد , زود انزالی در آقایان, افسردگی
و خودخوری, انزوا طلبی و گوشه گیری, نداشن تعادل, داشتن لرزش هنگام حرکت,
یاری نکردن ماهیچه های پا هنگام راه رفتن, سرما سرما شدن استخوانهای بدن
خصوصا پاها.
افراد در معرض این بیماری
چه کسانی در معرض ابتلا به بیماری ام اس قرار دارند؟
به طور کلی دو گروه اشخاص با رفتارهای غلط خود را در معرض ابتلا به بیماری ام اس قرار می دهند که شامل:
1- افراد حساس و زودرنج
این
نوع افراد عموما اشخاصی هستند فوق العاده حساس, زودرنج و عصبی و با کمترین
ناملایمات از حالت عادی خارج شده و تعادل خود را از دست می دهند و ساعت ها
فکر خود را مشغول کرده و به خود و دیگران پیله می کنند.
2- افراد با طبع سردی
افرادی
هستند که از نظر ژنتیک دارای طبع سردی بوده و مدام از غذاهای سردی بخش
(غذاهائی با pH اسیدی) به حد وفور استفاده می کنند و علاقه زیادی به خوردن
ترشی, سرکه, تمبر هندی, ماست, قره قورت و امثالهم دارند.