۳۰ خاصیت اسفناج و چند ضرر خاص

تلکس دولت بهار: ۳۰ خاصيت اسفناج و چند ضرر خاص

به گزارش دولت بهار، اسفناج گياهي است يكساله دراي ساقه اي راست به
ارتفاع نيم متر كه برگهاي آن پهن و نرم مثلثي شكل برنگ سبز مي باشد. اسفناج
نسبت به سرماي زمستان مقاوم است .

دو نوع اسفناج وجود دارد كه بنام پائيزه و بهاره ناميده مي شود . اسفناج
بهاره در فصل بهار كاشته مي شود و به اسفناج انگليسي معروف است . نوع
پائيزه آن كه به خاك بسيار غني احتياج درد در پائيز كاشته مي شود . گلهاي
اسفناج برنگ سبز كمرنگ مي باشد .

اسفناج چون دراي مواد غذايي فراواني است كشت آن امروز در تمام نقاط دنيا معمول است .
تركيبات شيميايي:

اسفناج از نظر داشتن ويتامين B3 بسيار غني است و بنابراين داروي مهمي
براي برطرف كردن بيماري پلاگر است .( پلاگر يك نوع بيماري است كه بعلت
كمبود ويتامين B3 در بدن توليد مي شود و نشانه هاي ضعف بدن ، تشنج ، اختلال
در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لكه هاي قرمز روي بدن است .)

ضمنا در اسفناج مقدر زيادي آهن ، يد ، لسيتين ، كلروفيل ، كاروتن ، اسيد
اگزاليك و اسيد ارسنيك وجود دارد در صد گرم اسفناج خام مورد زير موجود است
:

انر‍‍‍ژي                       20 كالري

آب                           90 گرم

پروتئين                      3 گرم

چربي                       0/3 گرم

مواد نشاسته اي        3/5 گرم

كلسيم                     90 ميلي گرم

فسفر                       50 ميلي گرم

آهن                          3/2 ميلي گرم

سديم                       70 ميلي گرم

پتاسيم                     470 ميلي گرم

ويتامين آ                    6000 واحد

ويتامين ب 1              0/1 ميلي گرم

ويتامين ب 2              0/2 ميلي گرم

ويتامين ب 3              0/6 ميلي گرم

ويتامين ث                40 ميلي گرم
خواص داروئي:

برگ اسفناج از نظر طب قديم ايران كمي سرد و تر است و برخي عقيده دارند كه متعادل است يعني نه سرد است و نه گرم .

1) برگ اسفناج منبع غني ويتامين A ، B3 ، C و آهن و پتاسيم مي باشد .

2) بدن را قليايي مي كند .

3) خنك كننده است و براي پائين آوردن تب مفيد است .

4) ورم روده كوچك را رفع مي كند .

5)براي ورم ريه مفيد است .

6)ملين است و يبوست را برطرف مي كند .

7)براي لاغر شدن و وزن كم كردن مفيد است .

8) اسفناج بدليل داشتن ماده اي بنام اسپيناسين هضم غذا را تسريع مي كند . اين ماده باعث تحريك معده و ازدياد ترشحات آن مي شود .

9) خوردن اسفناج در رفع تشنگي موثر است .

10)براي از بين بردن ورم و درد گلو مفيد است .

11) براي رفع سرفه هاي خشك برگ اسفناج را با حو پوست كنده و روغن بادام بپزيد و بخوريد .

12)آش اسفناج با گشنيز براي سردردهايي كه ناشي از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشي است مفيد مي باشد .

13)اگر آش اسفناج را ب آب ليمو و سماق و يا آب غوره بخوريد سردردهاي ناشي از اختلال كيسه صفرا را برطرف مي كند .

14) خوردن اسفناج از سطان جلوگيري مي كند مخصوصا در افرادي كه به مصرف الكل و سيگار دست دارند .

15)حقيقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پيشگيري سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ،‌حنجره و رحم موثر است .

16)اسفناج كلسترول خون را پائين مي آورد .

17)بهترين دارو براي كساني است كه مبتلا به كم خوني هستند .

18) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تميز مي كند .

19)ترشحات لوزالمعده را افزايش مي دهد .

20)اسفناح سبزي مفيد براي تقويت اعصاب است .

21)اسفناج پته براي رفع بيماري آسم و گرفتگي صدا بسيار موثر است .

22)رماتيسم و نقرس را درمان مي كند .

23)براي زياد كردن شير در مادران شير ده موثر است .

24) سابقا نوعي شربت از اسفناج تهيه شد كه در معالجه خونريزيها و كم خوني از آن استفاده مي كردند .

25) تخم اسفناج ملين و خنك كننده است .

26)تخم اسفناج براي برطرف كردن ورم كبد و يرقان مفيد است .

27)اسفناج تعداد گلبولهاي قرمز خون را افزايش مي دهد .

28) اسفناج چون داراي كلروفيل است عضلات روده را تحريك كرده و تخليه مدفوع را آسان مي كند .

29) اگر كسي مبتلا به حبس البول يعني بند آمدن ادرار است مي تواند با
مخلوط نصف فنجان آب اسفناج اين ناراحتي را درمان كند . با همان مقدر روغن
بادام يا روغن زيتون مخلوط كرده و باو بدهيد .

30)اسفناج را در سالاد خود بريزيد و ميل كنيد .

مضرات :

اسفناج بعلت داشتن اگزالات براي بيماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهاي
كليه و مثانه مناسب نيست ضمنا آنهائيكه سرد مزاج هستند بايد اسفناج را با
ادويه گرم نظير زنجبيل و هل ميل نمايند .



چرا نباید جگر مرغ مصرف کرد؟

سید ضیاالدین مظهری با
بیان اینکه اغلب مرغ‌های موجود در بازار با تغذیه سالم پرورش داده
نشده‌اند، گفت: آلودگی محیطی، آلودگی آب‌ها و دریاها و فلزات سنگین مانند
سرب و جیوه در منابع غذایی ما وجود دارد؛ مرغداری‌ها هم از این موضوع
مستثنی نیستند زیرا سلامت مرغ رابطه مستقیمی با تغذیه آن دارد.

وی با بیان این‌که محصولی به نام سرب مرغ وجود
ندارد، تاکید کرد: سرب فلزی سمی است که باعث بیش فعالی و اضطراب می‌شود و
کشنده است؛ در آبی که می‌خوریم یا هوایی که استشمام می کنیم، بنزین
غیراستاندارد در وسایل نقلیه سرب وجود دارد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: سرب به وسیله باران روی
تمام منابع غذایی از جمله صیفی‌جات و محصولات گیاهی ته نشین شده و وارد بدن
انسان می‌شود و تاثیرات ناخوشایندی را بر بدن می‌گذارد.

مظهری ادامه داد: بدن انسان تا حدودی فلزات سنگین را
در جگر نگه‌داری یا انباشته می‌کند اما فلزات سنگین به آسانی از بدن انسان
دفع نشده و انباشته می‌شوند، وقتی اندازه آن به میزان مسمومیت رسید آثار
خود را در رفتار، مغز و عملکرد سیستم ایمنی ما خواهد گذاشت.

این متخصص تغذیه در ادامه افزود: به هیچ وجه نباید جگر مرغ مصرف کرد زیرا آلودگی آن نسبت به دیگر اعضای مرغ بیشتر است.

مظهری با اشاره به این‌که منابع سنگین مانند فلزات
به هر میزانی در طول زمان برای بدن زیان بار است، افزود: در حال حاضر باید
مشخص شود که از کدام قسمت بدن مرغ نمونه‌برداری آزمایشگاهی صورت می‌گیرد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top