یونجه سبزی گران‌بها؛برای استحکام استخوان کودکان،رفع خستگی و تقویت بدن

یونجه سبزی گران‌بها؛برای استحکام استخوان کودکان،رفع خستگی و تقویت بدن

به نقل از تسنیم، یونجه سبزى خوراکى است و به منزله گوهرى گران بهاست، ولى
هیچ کس به آن توجه ندارد و قدر آن را نمى‌داند. یونجه داراى آهن است و به
اندازه دو برابر اسفناج آهن دارد. همچنین، سه برابر شیر کلسیم، چهار برابر
لیمو ترش ویتامین «ث» دارد و سرشار از پروتئین‌هاى مقوى، مغذى و خون ساز از
قبیل لیزین، فنیل آلانین، آسپارازین و سیستین است و در تقویت عمومى بدن بى
نظیر و در رفع کم خونى بسیار موثر است.
از مصرف یونجه خون صاف و پاک تولید مى‌شود، ترشح شیر را در زنان زیاد
مى‌کند، استخوان بندى بدن را مخصوصا در کودکان محکم مى‌کند، قاعده آور است،
قوه باه را افزایش می‌دهد، خستگى و کوفتگى بدن، خونریزى لثه و سستى
استخوان‌ها و سایر عوارض ناشى از کمبود ویتامین «ث» را به سرعت درمان
مى‌کند و بالأخره مداومت خوردن آن با شکر مسمّن (چاق کننده) بدن است؛ یعنى
اشخاص نحیف و لاغر را فربه و چاق مى‌کند.
یونجه داراى ویتامین‌هاى A, E, C, K و اسید فسفریک و پروتئین‌هاى مقوى
است که قبلا آنها را نام بردیم. یونجه به علت وجود مواد مقوى از قبیل
پروتئین‌هاى مختلف و ویتامین‌هاى گوناگون مخصوصا ویتامین A، آهن، فسفر و
مقدار نسبتا زیاد کلسیم در تغذیه کودکان و رشد و نمو و استحکام استخوان
بندى آنها و درمان راشیتیسم حائز اهمیت است.
یونجه به علت وجود مقدار خیلى زیاد ویتامین C که در آن موجود است،
اختلالات بدنى ناشى از کمبود این ویتامین را به سرعت برطرف مى‌کند.
در مجموعه آثار مرحوم دکتر سید جلال مصطفوى کاشانى آمده است: یونجه
افزایش دهنده نیروی جنسی بوده و امروزه به اثبات رسیده است، زیرا علاوه بر
اینکه داراى پروتئین‌هاى مقوى، آهن و فسفر است که همه آنها در تقویت
باه(نیروی جنسی) از عوامل مؤثر به شمار مى‌روند، وجود ویتامین E در یونجه،
از همه بیشتر موضوع را تأیید مى‌کند، زیرا ویتامین E که آن را ویتامین ضد
عقیم بودن مى‌نامند، یکى از عناصر مخصوص براى تولید مثل است و در آزمایش
روى حیوانات به تجربه ثابت کردند که اگر حیوان نر را از این ویتامین محروم
کنند، به ندرت سلول‌هاى تولیدکننده متوقف می‌شود.


کدو حلوایی سبزی پر خاصیت

ویتامین A موجود در کدوحلوایی برای حفظ سلامت چشم‌ها و
بهبود بینایی مفید است و به علاوه تقویت رشد استخوان‌ها، سیستم ایمنی بدن و
دستگاه تولید مثل کمک می‌کند و تا حدی باعث کاهش قند خون می‌شود.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم،
کدوحلوایی جزو گیاهانی با طبع سرد و دارای املاح و ویتامین‌هایی مانند
سدیم، پتاسیم، فیبر، قند، پروتئین ، کلسیم، آهن،‌ ویتامین D، ویتامین A و
ویتامین B12 است.

مصرف کدوحلوایی
می‌تواند تا حدی باعث کاهش قند خون شود. این سبزی، دارای خواص
آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است و تا حدی می‌تواند تب را هم کاهش دهد و از
دیگر خواص کدو حلوایی یا همان کدو زرد، خلط‌ آور و مدر بودن آن است.

این
گیاه به اندازه کمی می‌تواند مانند سیر باعث رقیق شدن خون شود. در طب سنتی
و منابع علمی آمده روغن دانه برخی انواع کدو تنبل‌ها هم برای کاهش تورم
پروستات موثر است. معمولاً از روغن نوع خاصی از کدو حلوایی که مصرف دانه آن
باعث کاهش تورم پروستات می‌شود،‌ کپسول‌های نرم یا داروهایی با اشکال دیگر
در صنعت تهیه و به‌صورت دارو روانه بازار می‌کنند. غیر از این داروی تهیه‌
شده از روغن دانه کدو، سایر خواص آن از طریق مصرف خوراکی این گیاه به بدن
می‌رسد.

ویتامین A موجود در کدو
حلوایی برای حفظ سلامت چشم‌ها و بهبود بینایی مفید است و به علاوه به
تقویت رشد استخوان‌ها، سیستم ایمنی بدن و دستگاه تولیدمثلی کمک می‌کند.

کدو
تنبل هم چنین حاوی مقادیر زیادی ویتامین K است که حدود 40 درصد از نیاز
روزانه بدن به این ویتامین را تامین می‌کند. این ویتامین نیز برای
استخوان‌ها و قلب مفید است.

همچنین،
مصرف یک نوبت کدو تنبل 20 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین
می‌کند که این ویتامین نیز به نوبه خود برای رشد و ترمیم بافت‌ها در تمام
اعضای بدن ضروری است و در زمستان بدن را در برابر بیماری‌های فصلی مقاوم‌تر
می‌کند.

کدو تنبل سرشار از
آهن، پتاسیم و منیزیم است که تمام این املاح برای بهبود سلامتی ضروری
هستند، به ویژه منیزیم برای حفظ عملکرد مطلوب عضلات حیاتی است. کدو تنبل یک
منبع غنی از فیبر خوراکی است و تخمه کدو نیز حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر
است. به همین دلیل چاره خوبی برای رفع یبوست است. البته در یبوست‌های ناشی
از سردی و تری دستگاه گوارش چنین نیست.

کدو
تنبل خوردنی خوشمزه و پرخاصیت مخصوص فصل زمستان است که به دلیل سرشار بودن
از ویتامین‌های مفید و ضروری، انتخاب مناسبی برای تامین انرژی و کمک به
سلامت بدن در فصل سرما است.

در فصل زمستان می‌توان از کدو
تنبل در طبخ غذاهای مختلف مانند سوپ و انواع نان‌ها و کیک‌ها استفاده کرد و
به دلیل دارا بودن فیبر زیاد چاره خوبی برای رفع یبوست است.

خوشبختانه تاکنون هیچ‌گونه سمیتی برای کدو حلوایی گزارش نشده است و تمام
افراد در گروه‌های سنی و جنسی مختلف می‌توانند به‌صورت متعادل از این گیاه
پرخاصیت استفاده کنند.

برخی افراد عادت دارند کدو حلوایی پخته‌شده
را با مقداری شهد شیرین که معمولاً ترکیبی از آب، شکر و گلاب یا هل است،
مصرف کنند. به طور کلی، میزان شیرینی برخی از کدو حلوایی‌ها از انواع
دیگرشان کمتر است و خوردن کدوهای کم‌شیرین هم چندان باب طبع مردم نیست. به
همین دلیل هم افزودن کمی شهد شیرین به کدو حلوایی‌های کم‌شیرین، اشکالی
ندارد. البته حواستان باشد که این شهدهای شیرین، حاوی کالری هستند و افراد
مبتلا به اضافه‌وزن، چاقی ، بیماران دیابتی و آنهایی که مشکلات متابولیک
دارند باید در خوردن کدو حلوایی آغشته به شهد احتیاط کنند.

در نهایت
اینکه کدو حلوایی، دارای املاح، ویتامین‌ها، آب و فیبر است و از این رو
مصرف آن در فصل‌هایی که به وفور در بازار وجود دارد، به تمام افراد توصیه
می‌شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top