چند توصیه برای کودکان بد غذا

چند توصیه غذایی برای کودکان بد غذا

بسیاری از والدین از بی‌میلی به غذا و کم اشتهایی کودکان خود رنج می‌برند.
 امتناع كودك از خوردن ممكن است به دلايل زير باشد:
– فعاليت زياد و در نتيجه خستگي
– فعاليت كم و در نتيجه كمتر گرسنه شدن
– نخوابيدن
– كم بودن فاصله بين تنقلات با غذاهاي اصلي
– اظهار نظر مبني بر دوست نداشتن غذا توسط بزرگترها.
 5 توصیه که می‌توانند در اين زمينه به شما کمک کنند:
 1)باید بدانید که شرایط نقش بسیار مهمی بازی می‌کند:
وعدۀ قبلی غذایش خیلی حجیم بوده است.
در بین وعده های غذایی، چیزهای زیادی می‌خورد.
2)استفاده از تمام جایگزین ها:
 سوپ، مواد خام یا پوره ها به جای سبزیجات پخته
کمپوت یا آب میوه ها به جای خود میوه
 ماست، پنیر یا دیگر لبنیات به جای شیر
3)کمی سرسخت بودن:
اگر
فرزندتان مثلاً از خوردن سبزیجات امتناع می‌کند، در تمام وعده های غذایی
این مواد را برایش آماده کنید اما بقیۀ غذا را تغییر دهید: برای مثال
گراتین گل کلم و ماهی، یا به همراه گوشت یا سیب زمینی و… اغلب باید در
بیش از ده مورد، یک مادۀ غذایی را به کودک بدهید، تا آن را قبول کند. اگر
آن مادۀ غذایی را با خوراکی های دیگر همراه کنید، شانس خود را بالا برده
اید.
 4)جلوی هرزه خوری فرزندتان را بگیرید:
بچه ها
مثل همۀ بزرگترها نباید هرزه خوری کنند، اما نه به خاطر اینکه ممکن است
مثل بزرگترها اضافه وزن پیدا کنند، به این علت که هرزه خوری ممکن است جلوی
اشتهای کودک را بگیرد. بنابراین از دادن خوراکی در بین وعده های غذایی به
کودک خودداری کنید، خصوصاً برای تشویق کردن، آرام کردن یا دلداری دادنش.
5)شروع کردن با مهم ترین ها:
فرزند
شما یک سری الویت های غذایی دارد و دنبال خوراکی هایی می‌گردد که بیشتر
ترجیح می‌دهد نسبت به آنهایی که کمتر دوست دارد، و این کاملاً طبیعی است.
اما این وضعیت نباید تا آنجا پیش رود که کودک فقط از یک گروه غذایی، تغذیه
کند. بنابراین سبزیجات (یا مواد غذایی دیگر را که کودک عموماً از خوردن آن
خودداری می‌کند) را در اول وعدۀ غذایی به او بدهید. گرسنگی اش بقیۀ جریان
را پیش می‌برد!


چند توصیه غذایی برای کودکان بد غذا

چند توصیه برای کودکان بد غذا بسیاری از والدین از بی‌میلی به غذا و کم اشتهایی کودکان خود رنج می‌برند.
 امتناع كودك از خوردن ممكن است به دلايل زير باشد:
– فعاليت زياد و در نتيجه خستگي
– فعاليت كم و در نتيجه كمتر گرسنه شدن
– نخوابيدن
– كم بودن فاصله بين تنقلات با غذاهاي اصلي
– اظهار نظر مبني بر دوست نداشتن غذا توسط بزرگترها.
 5 توصیه که می‌توانند در اين زمينه به شما کمک کنند:
 1)باید بدانید که شرایط نقش بسیار مهمی بازی می‌کند:
وعدۀ قبلی غذایش خیلی حجیم بوده است.
در بین وعده های غذایی، چیزهای زیادی می‌خورد.
2)استفاده از تمام جایگزین ها:
 سوپ، مواد خام یا پوره ها به جای سبزیجات پخته
کمپوت یا آب میوه ها به جای خود میوه
 ماست، پنیر یا دیگر لبنیات به جای شیر
3)کمی سرسخت بودن:
اگر
فرزندتان مثلاً از خوردن سبزیجات امتناع می‌کند، در تمام وعده های غذایی
این مواد را برایش آماده کنید اما بقیۀ غذا را تغییر دهید: برای مثال
گراتین گل کلم و ماهی، یا به همراه گوشت یا سیب زمینی و… اغلب باید در
بیش از ده مورد، یک مادۀ غذایی را به کودک بدهید، تا آن را قبول کند. اگر
آن مادۀ غذایی را با خوراکی های دیگر همراه کنید، شانس خود را بالا برده
اید.
 4)جلوی هرزه خوری فرزندتان را بگیرید:
بچه ها
مثل همۀ بزرگترها نباید هرزه خوری کنند، اما نه به خاطر اینکه ممکن است
مثل بزرگترها اضافه وزن پیدا کنند، به این علت که هرزه خوری ممکن است جلوی
اشتهای کودک را بگیرد. بنابراین از دادن خوراکی در بین وعده های غذایی به
کودک خودداری کنید، خصوصاً برای تشویق کردن، آرام کردن یا دلداری دادنش.
5)شروع کردن با مهم ترین ها:
فرزند
شما یک سری الویت های غذایی دارد و دنبال خوراکی هایی می‌گردد که بیشتر
ترجیح می‌دهد نسبت به آنهایی که کمتر دوست دارد، و این کاملاً طبیعی است.
اما این وضعیت نباید تا آنجا پیش رود که کودک فقط از یک گروه غذایی، تغذیه
کند. بنابراین سبزیجات (یا مواد غذایی دیگر را که کودک عموماً از خوردن آن
خودداری می‌کند) را در اول وعدۀ غذایی به او بدهید. گرسنگی اش بقیۀ جریان
را پیش می‌برد!


ده توصیه بهداشتی برای غذای کودک

رعایت اصول بهداشتی برای تهیه غذای کودک به حفظ سلامت او کمک می کند.

با به کار گرفتن این توصیه‌ها غذای سالمی از نظر بهداشتی برای کودک خود تهیه کنید.

1- قبل و بعد از تهیه غذا دست‌ها را بشوئید.

قبل از آماده کردن غذا و بعد از پایان کار دست‌ها را با آب و صابون
بشویید و هر بار که کهنه کودک را عوض می‌کنید و یا به دستشویی می‌روید
حتما” دست‌ها را با آب و صابون بشویید، اگر دست‌ها زخمی است قبل از تهیه
غذا محل زخم را ببندید.

2- غذاها را خوب بپزید.

حرارت موجب از بین رفتن میکروب‌های بیماری‌زا می‌شود و آلودگی احتمالی غذا در اثر پخت از بین می‌رود.

3-غذای کودک را تازه تهیه کنید.

بهتر است غذای کودک برای هر وعده تازه تهیه شود و فاصله بین وقتی که
غذای کودک پخته می‌شود تا زمانی که به کودک غذا داده می‌شود طولانی نباشد
چون در فاصله‌ای که غذا سرد می‌شود احتمال دارد میکروب‌ها در غذا تکثیر
کنند.

4-غذاهای پخته را بطور صحیح نگه داری کنید.

غذاهای باقیمانده را سریعا” خنک کنید و در ظرف در بسته در داخل یخچال نگهداری کنید. نگه‌داری غذا در دمای اتاق باعث فساد غذا می‌شود.

5- غذاهای باقی‌مانده را قبل از مصرف حرارت دهید.

غذاهای اضافی را قبل از مصرف مجدد، حرارت دهید بطوری که تمام قسمت‌های
غذا داغ شود، در این صورت آلودگی احتمالی و میکروب‌ها از بین می‌رود، پس از
یک‌بار حرارت دادن غذای اضافی، باقی‌مانده آن را دور بریزید.

6- غذاهای خام و پخته را مجزا نگه‌دارید.

غذاهای خام و پخته را هم در آشپزخانه و هم در یخچال جدا از هم نگهداری
کنید چون احتمال دارد آلودگی از غذاهای خام به غذاهای پخته منتقل شود. اگر
می خواهید غذاهای پخته مثل مرغ پخته و یا انواع سبزی را که خام مصرف می
کنید خرد کنید حتما”‌روی تخته یا ظرف جداگانه‌ای این کار را انجام دهید.

7- محل تهیه و پخت غذا را تمیز نگهدارید.

لوازمی را که برای تهیه و طبخ غذا به کار می‌برید کاملا” بشوئید.
پارچه‌های مخصوص تمیز کردن آشپزخانه را مرتب بشوئید و در آفتاب پهن کنید.

8- غذاها را از دسترس حشرات و جوندگان دور نگه‌دارید.

غذاها را در ظرف درب‌دار و دور از دسترس حیوانات و حشرات نگهداری کنید چون حیوانات حامل میکروب‌های بیماری‌زا هستند.

9- آب پاکیزه مصرف کنید.

برای نوشیدن و تهیه غذا، آب پاکیزه مصرف کنید. کودکان نسبت به آلودگی آب
حساس و آسیب‌پذیر هستند آب مصرفی کودکان زیر یکسال را حتما” بجوشانید.

10- مواد غذایی پاستوریزه مصرف کنید.

تا حد امکان شیر، ماست، کشک و
بستنی پاستوریزه مصرف کنید و در صورتی که به مواد غذایی پاستوریزه دسترسی
ندارید قبل از مصرف حتما” شیر و کشک را بجوشانید و هنگام خرید مواد غذایی
به تاریخ تولید و انقضاء آنها توجه کنید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top