ویتامینی که سرطان روده را ضربه فنی می کند

۰ ۰ ویتامینی که سرطان روده را ضربه فنی می کند!

بررسی های جدید حاکی از آن است که دوزهای بالای ویتامین ث
می تواند منجر به نابودی سلول های سرطان
ی مقصر در ایجاد سرطان
روده بزرگ
، شود. تیم تحقیقاتی آمریکایی با دادن حجم زیادی از ویتامین ث
شاهد تضعیف و کشته شدن ژن های جهش یافته BRAF و KRAS  در موش ها شدند.

این مطالعه که در مجله ساینس نیز نتایج آن به چاپ رسیده همچنین حاکی از آن است که جهش در این ژن ها منجر به شکل تهاجمی تر سرطان
روده بزرگ می شود و به خوبی به درمان های فعلی یا شیمی درمانی پاسخ نمی دهد. در مقابل اثر آنتی اکسیدانی ویتامین ث
برخی از انواع آسیب های سلولی را به تاخیر می‌اندازد.

محققان دریافتند که در کشت سلولی موش، میزان بالای ویتامین ث
یعنی معادل حدود 300 پرتقال منجر به اختلال رشد تومورهای کولورکتال می
شود و جهش ژنهای یادشده را به تاخیر می‌اندازد. این تیم در حال حاضر
امیدوارند که این یافته ها بتواند به توسعه درمان های جدید منجر شود.

سرطان
روده سومین سرطان
شایع در جهان و چهارمین علت مرگ ناشی از سرطان
است
. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات
متحده آمریکا، در سال 2011 میلادی 51 هزار و 783 نفر بر اثر این بیماری
جان خود را در این کشور از دست داده اند.



امگا ۳ و پیشگیری از سومین سرطان شایع: سرطان روده بزرگ

امگا۳ از سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند

بر
اساس مطالعات اخیر در آمریکا حذف گوشت قرمز و استفاده از غذاهای گیاهی و
همچنین ماهی در رژیم غذایی روزانه، نقش مهمی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
دارد. این مطالعه ۷ ساله نشان داد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در گیاه
خوارانی که هیچ گوشتی جز گوشت دریایی مانند ماهی مصرف نمی کنند، در مقایسه
با افرادی که از رژیم های غذایی معمولی استفاده می کنند، ۴۳ درصد کمتر است.

بر اساس آمارها سرطان روده سومین سرطان شایع و سومین علت عمده مرگ و میر بیماران سرطانی است.

محققان
معتقدند مکانیسم این اثر به دلیل محتوای بالای اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهی
است که نقش مهمی در پیشگیری از التهاب و سرطانی شدن سلول ها ایفا می کند.
علایم این سرطان می‌تواند شامل مواردی همچون خون در مدفوع، تغییر در
حرکت‌های روده، کاهش وزن و خستگی همیشگی باشد.

اسیدهای چرب امگا ۳

اسیدهای
چرب امگا ۳ خانواده‌ای از اسیدهای چرب اشباع نشده هستند که اولین پیوند
دوگانه آن‌ها بین سومین وچهارمین کربن در زنجیره کربنی قرار گرفته‌است.
اسیدهای امگا ۳ برای تنظیم فعالیت بدن انسان موادی ضروری هستند ولی در بدن
ساخته نمی‌شوند.

سه اسید چرب تشکیل‌دهنده
خانواده امگا ۳ عبارتند ازآلفا-لینولنیک اسید (ALA)، ایکوزاپنتانوئیک
اسید(EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید(DHA). آلفا- لینولنیک اسید (ALA) در
گردو، برخی از انواع لوبیا، سبزیجات و در روغن‌های کانولا، سویا، بذر کتان و
روغن زیتون یافت می‌شود. دو اسید چرب دیگر، یعنی ایکوزاپنتانوئیک اسید
(EPA) ودوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) در ماهی همچون سالمون و در روغن و
مکمل‌های ماهی وجود دارند. این اسیدهای چرب از نظر تغذیه‌ای بسیار مهمند.
مغز گردو و بذر کتان دارای بیشترین اندازه اسید چرب امگا ۳ در میان مواد
غذایی گیاهی هستند. اسیدهای چرب غیراشباع امگا ۳ (با یک پیوند دوگانه در
اتم کربن سوم) که برای حفظ سلامت بدن ضروری هستند، در داخل بدن نمی‌توانند
ساخته شوند، لذا باید آنها را از طریق غذاها به دست آورد. بهترین منبع
تامین اسیدهای چرب امگا ۳ ماهی است که در انواع چرب آن بیشتر است.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top