وقتی دریا درمان می کند
مواد معدنی موجود در آب دریا از ید گرفته تا منیزیم و غیره برای سلامتی لازم و ضروری هستند. در ادامه ی مطلب اثرات آب دریا روی سلامتی را بیشتر بررسی می کنیم.
دریا,جلبک,نمک,مواد معدنی,منیزیم,ید
آکاایران: وقتی دریا درمان می کند
دریاها با دارا بودن انواع باکتری ها و جلبک ها گنجینه ای برای سلامتی است. جلبک های مختلف با رنگ های متفاوت خواص زیادی دارند. مواد معدنی موجود در آب دریا از ید گرفته تا منیزیم و غیره برای سلامتی لازم و ضروری هستند. در ادامه ی مطلب اثرات آب دریا روی سلامتی را بیشتر بررسی می کنیم.
جلبک های قهوه ای: التیام بخش و ضدسرطان
لامیناریاها و فوکوس ها دو نوع اصلی جلبک های قهوه ای بوده و سرشار از ویتامین E و C، ید، کلسیم و آهن و چربی ها هستند. این جلبک ها باعث توقف خونریزی از زخم های جزئی می شوند و التیام بخش هستند. امروزه از این جلبک ها در تهیه پانسمان ها استفاده می شود. محققان بر این عقیده هستند که از این جلبک ها می شود برای درمان و یا پیشگیری از بیماری های جدی استفاده کرد. به عقیده ی این محققان نوع خاصی از جلبک های قهوه ای حاوی فلوروتانین ها هستند که آنتی اکسیدان های قوی و طبیعی محسوب می شوند که نقش زیادی در پیشگیری و درمان سرطان، بیماری های التهابی، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های نرودژنراتیو دارد. محققان روی مولکول های موجود در این جلبک ها در حال مطالعه هستند تا بتوانند داروهای مناسبی از آن ها تهیه کنند. به عقیده ی آن ها جلبک های قهوه ای حاوی خواصی هستند که باعث رفع لخته های خونی می شود بنابراین باید از آن ها استفاده ی دارویی داشت. توجه داشته باشید که جلبک فوکوس حاوی خواص ضداشتهایی است و در اکثر مکمل های غذایی لاغری استفاده می شود.
ید برای عملکرد درست تیروئید لازم است. برخی از جلبک ها مانند لامینرها و فوکوس ها سرشار از ید هستند. البته برای جذب ید بیشتر غذاهای دریایی نیز کمک کننده اند
جلبک های سبز: ضدمالاریا
بنا به گزارش آکاایران : محققان کالیفرنیایی به این نتیجه رسیده اند که جلبک های سبز باعث تولید پروتئینی می شوند که قادر است پادتن هایی تولید کند که با مالاریا مقابله می کنند. هم اکنون محققان در حال بررسی و آزمایش واکسن تهیه ی شده از مولکول های این جلبک ها روی موش های آزمایشگاهی هستند.
جلبک های قرمز: ضدویروس
جلبک های قرمز سرشار ترکیبات پیش ساز ویتامین A هستند. این جلبک ها انواع مختلفی داشته و خواص ضدویروسی دارند. هم اکنون در لابراتوارهای تولید دارو از این جلبک ها در تهیه ی اسپری های مخصوص بینی و برای مقابله با ویروس سرماخوردگی و همچنین در ترکیب قطره های چشمی برای مقابله با ورم ملتحمه ی چشم استفاده می شود.
اسپرولینا: ضدخستگی
اسپرولینا در آب های شیرین رشد می کند و سرشار از پروتئین و مواد معدنی بوده و یک ماده ی غذایی فوق العاده محسوب می شود. این جلبک سبزآبی، در آب های مناطق آفتاب گیر و با دمای بالا (بین 34 تا 40 درجه ی سانتی گراد) رشد می کنند. اسپرولینا حاوی 55 تا 70 درصد پروتئین و همچنین کاراتنوئیدها، آهن و امگا 6 ها می باشد. کشت این جلبک در سال های اخیر بسیار گسترش پیدا کرده و به دلیل ارزش غذایی بالای آن شهرت زیادی پیدا کرده است. مصرف مکمل این جلبک برای افزایش انرژی و رفع خستگی موثر است. می توانید با نظر پزشک بین دو تا سه هفته از این مکمل ها استفاده کنید.
آب دریا برای مقابله با بیماری های گوش، حلق و بینی
آب دریا
فقط حاوی نمک نیست. این آب حاوی عناصر دیگری مانند کلسیم، منیزیم یا
پتاسیم نیز می باشد. می شود از این آب به عنوان اسپری شستشو دهنده ی بینی استفاده کرد. هر لیتر از آب دریا حاوی حدود 9 گرم نمک است بنابراین مانع از رشد و تکثیر میکروب های مخاط بینی می شود. این آب باعث تقویت قدرت دفاعی در ناحیه ی مخاط بینی شده و به این ترتیب از بروز بیماری های عفونی و آلرژیک پیشگیری می کند.
ید: لازم برای تیروئید
ید برای عملکرد درست تیروئید لازم است. برخی از جلبک ها مانند لامینرها و فوکوس ها سرشار از ید هستند. البته برای جذب ید بیشتر غذاهای دریایی نیز کمک کننده اند.
منیزیم: ضداسترس
منیزیم
به ویژه به دارا بودن خواص ضدخستگی شهرت زیادی دارد. این ماده ی مفید روی
سیستم عصبی تأثیر دارد. جذب کافی این ترکیب برای مقابله با استرس، اختلالات خواب و تحریک پذیری عصبی لازم و ضروری است. آب دریا سرشار از منیزیم دریایی است. به همین دلیل نیز از این آب در تکنیک هایی مانند ماساژدرمانی و غیره استفاده می شود تا این ماده به طور مستقیم وارد جریان خون شود. جلبک ها نیز جزو منابع غنی منیزیم محسوب می شوند؛ در نتیجه مصرف خوراکی مکمل آن ها باعث جذب بیشتر منیزیم می شود.
پوسته سخت پوستان: ضدآرتروز
پوسته
ی سخت پوستانی مانند خرچنگ، میگو و غیره آسیاب شده و ماده ای حاصل می شود
(گلوکزامین) که خواص ضدالتهابی بالایی دارد و درد و مشکلات حرکتی ناشی از
بیماری آرتروز را تسکین می دهد. این ترکیب به میزان کافی در مواد غذایی
وجود ندارد بنابراین باید از طریق مصرف مکمل های غذایی
یا داروها تأمین شود. البته صرفاً با مصرف 1250 میلی گرم در روز می توان
از اثرات آن بهره مند شد. البته حواستان باشد که قبل از مصرف هر نوع دارو و
مکملی حتماً با پزشک مشورت کنید.
نکات تغذیهای جلبک کلرلا و تاثیر آن بر سلامت
این جلبک میلیاردها سال است که روی کره زمین وجود دارد و یکی از اولین غذاهای موجود در زمین بوده است.
فسیلهایی از کلرلا یافت شده که قدمت آنها به سه میلیارد سال پیش باز میگردد. کلرلا یکی از سالمترین غذاهاست.
کلرلا چگونه پرورش داده میشود؟
کلرلا
در استخرهای بزرگ آب تمیز پرورش مییابد. ابتدا آب استخر را یونیزه کرده،
سپس از صافی عبور میدهند تا صاف و زلال شود. کلرلا هر 24 ساعت یکبار چهار
برابر میشود و این نشانه خلوص ژنتیکی و تأثیر فوقالعاده آن در سلامت
انسان است. برای مثال، کلرلا باعث میشود که باکتریهای مفید معده انسان به
نام لاکتوباسیلها چهار برابر سریعتر رشد کنند.
آیا میتوان هر نوع جلبکی را خورد؟
بیش
از 70000 نوع جلبک وجود دارد که بعضی از آنها بسیار مغذی و بعضی بینهایت
سمی هستند. کلرلای آب شیرین یکی از انواع خاص جلبک است که خواص مفید
فراوانی دارد.
این جلبک چه زمانی کشف شد؟
کلرلا
حدوداً اواخر قرن 19 میلادی کشف شد. در دهه 1940 ژاپنیها شروع به مطالعه
وسیعتر درباره آن کردند. شهرت امروزه کلرلا بیشتر مرهون تلاش آنها برای
شناخت این جلبک است. ژاپنیها بیش از آنچه که آمریکاییان ویتامین C
مصرف میکنند، جلبک کلرلا میخورند و این در حالی است که ویتامین C
رایجترین ویتامین مصرفی آمریکاییهاست. البته کلرلا قویتر از یک غذای
کامل یا هر مولتی ویتامین یا مکمل دیگر است.
کلرلا در کجا یافت میشود؟
تایوان
بزرگترین تولیدکننده جلبک کلرلا است و بزرگترین شرکت تولیدکننده آن
کلرلا را با دقت بسیار از نظر خلوص و آلودگی باکتریایی آزمایش میکند. این
شرکت تنها شرکت دنیاست که اجازه صدور جلبک کلرلا را به ژاپن دارد و مورد
تأیید وزارت بهداشت ژاپن میباشد.
اثرات سودمند جلبک کلرلا چه هستند؟
علاوه بر اینکه کلرلا تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را دارد، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت و آن را کاملاً سمزدایی میکند.
اولین نتیجه مصرف کلرلا گوارش بهتر است؛ به خصوص اگر یبوست و دهان بدبو
داشته باشید. هم یبوست و هم بوی بد دهان به راحتی با خوردن کلرلا برطرف میشود
چقدر تحقیقات علمی در مورد جلبک کلرلا انجام شده است؟
کلرلا
یکی از مواد غذایی است که بیشترین تحقیقات علمی در مورد آن انجام شده است و
بنا بر تصمیم ناسا یکی از اولین گیاهانی خواهد بود که در ایستگاه فضایی
پرورش داده خواهد شد. تحقیقات در مورد این جلبک توسط دانشمندان،
دانشگاهها، صنایع خصوصی و تولیدکنندگان کلرلا انجام شده و تا جایی که به
سلامت انسان مربوط میباشد، تا به حال حتی یک اثر منفی در مورد آن گزارش
نشده است.
کلرلا چه خواصی دارد؟
اولین نتیجه مصرف کلرلا گوارش بهتر است؛ به خصوص اگر یبوست و دهان بدبو داشته باشید. هم یبوست
و هم بوی بد دهان به راحتی با خوردن کلرلا برطرف میشود. برخی از خواص
دیگر کلرلا نیاز به بررسی بیشتری دارد. به طور مثال گفته میشود که
میتواند با فلزات سنگین
و دیگر مواد صناعی ترکیب شده و آنها را از جریان خون خارج کند؛ ولی برای
اثبات این ادعا باید میزان فلزات سنگین خون را قبل و بعد از مصرف کلرلا
اندازه گرفت. بسته به میزان مصرف کلرلا سه تا شش ماه طول میکشد که فلزات
سنگین از خون خارج شوند.
در چه ساعتی از روز میتوان کلرلا را خورد؟
در
هر زمانی از شبانهروز میتوان کلرلا را خورد. مقدار مورد نیاز بدن را
میتوان یکجا و یا طی چند نوبت در طول روز مصرف کرد، که البته شکل دوم بهتر
است. توصیه میشود کلرلا را 30-20 دقیقه قبل از غذا میل کنید، زیرا به هضم غذا
و جذب مواد مغذی کمک میکند. صبح نیز زمان خوبی برای مصرف کلرلا است؛ ولی
هرگز آن را بلافاصله قبل یا بعد از قهوه یا نوشابه نخورید، زیرا کافئین
بینهایت برای هضم و گوارش آن مضر است.
چرا بهتر است کلرلا را نزدیک زمان غذا خورد؟
از
آنجا که کلرلا باعث میشود که باکتریهای معده، موسوم به لاکتوباسیلها،
چهار برابر سریعتر از معمول تکثیر شوند، خوردن کلرلا نزدیک زمان غذا، موجب
میگردد که گوارش بهتر انجام شود و جذب مواد مغذی نیز افزایش یابد.
کاهش
آنزیمهای گوارشی و کمبود اسیدکلریدریک معده از جذب مواد مغذی جلوگیری
میکند. کمبود مزمن مواد مغذی و تشکیل و تجمع مواد سمی در بدن و مغز یکی از
فاکتورهای مهمی است که برای سلامتی همه افراد و به خصوص سالمندان مشکلاتی
ایجاد میکند. برای مثال، در نمونههای مغز تمام افراد مبتلا به آلزایمر سطح بالایی از آلومینیوم مشاهده شده است.
آیا کلرلا در مبارزه با سرطان موثر است؟
اینترفرون
یکی از بزرگترین دفاعهای طبیعی بدن علیه سرطان است و مشخص شده که کلرلا
تولید اینترفرون را افزایش میدهد. یکی از راههای مبارزه با سرطان استفاده
از عناصری است که تولید و فعالیت ماکروفاژها را تحریک میکنند. اینترفرون
یکی از ترشحات طبیعی بدن است که به نظر میرسد تحریککننده ماکروفاژها
باشد. کلرلا با افزایش اینترفرون باعث تحریک فعالیت سلولهای T و
ماکروفاژها شده و توانایی سیستم ایمنی بدن
را در مبارزه با سرطان و مهاجمان بیگانه از قبیل باکتریها، ویروسها،
مواد شیمیایی و پروتئینهای بیگانه افزایش میدهد. البته درمان سرطان مبحثی
پیچیده است که نیاز به بررسی و تحقیق بسیاری دارد.
آیا میتوان کلرلا را به صورت موضعی استفاده کرد؟
میتوان
پودر کلرلا را با کمی آب مخلوط کرد و روی بریدگیها و خراشها مالید. عامل
رشدی که در کلرلا وجود دارد باعث تأثیر مثبت آن در بافت پوست و درمان
سریعتر آن میشود. اگر کسی یک سال به طور مرتب از کلرلا استفاده کند، حتی
بدون استفاده موضعی از کلرلا، تأثیر آن را در بهبود زخمها و بریدگیها
مشاهده خواهد کرد.
مواد مغذی موجود در کلرلا چه هستند؟
آمینواسیدها
(پروتئین)، آنزیمها (از جمله آنزیم پپسین برای گوارش)، ویتامینها،
موادمعدنی و کربوهیدراتها از مواد تشکیلدهنده کلرلا میباشند. 60 درصد
کلرلا را پروتئین تشکیل میدهد که به صورت اسیدهای آمینه میباشند. 18 تا
22 نوع آمینواسید شناخته شده در کلرلا وجود دارد. پروتئین کلرلا ارزشمندتر
از سایر منابع پروتئینی از قبیل گوشت، ماهی و تخممرغ است، زیرا پروتئین
این مواد از نوع ثانویه است؛ به این معنا که آمینواسیدها تبدیل به پروتئین
شدهاند و بافت تخممرغ و گوشت را تشکیل دادهاند.
بیش از 70000 نوع جلبک وجود دارد که بعضی از آنها بسیار مغذی و بعضی
بینهایت سمی هستند. کلرلای آب شیرین یکی از انواع خاص جلبک است که
خواص مفید فراوانی دارد
وقتی
ما غذاهایی چون گوشت را میخوریم، بدن ما پروتئین را میشکند و به
آمینواسید تبدیل میکند؛ در حالی که با مصرف کلرلا آمینواسید مستقیماً وارد
بدن میشود. به جز کلرلا و اسپیرولینا هیچ منبع طبیعی پروتئین دیگری وجود
ندارد که چنین آرایه کامل و متعادلی از آمینواسیدها داشته باشد.
آیا همزمان با مصرف کلرلا باید ویتامین نیز استفاده کرد؟
استفاده
از مولتی ویتامین همزمان با کلرلا زیانی ندارد؛ ولی نیاز به این کار هم
نیست. کلرلا طیف وسیعی از ویتامینها، مواد معدنی و آنزیمها را دارد.
آیا کلرلا نوع دیگری از ویتامینهاست؟
خیر،
کلرلا یک نوع غذا است و با ویتامینها تفاوت دارد. گرچه انواع گوناگونی از
ویتامین، مواد معدنی و آنزیمها در آن موجود میباشد، از بسیاری جهات از
مکملهای ویتامینی مفیدتر و برتر است؛ زیرا کلرلا طبیعی است و ویتامینها و مواد معدنی
و آمینواسیدهای آن به طور طبیعی در یکدیگر آمیخته شدهاند؛ ولی قرصهای
ویتامین، مخلوطی از کنسانتره و اسانس هستند که به طور مصنوعی با یکدیگر
ترکیب شدهاند. فرمول آنها فقط روی کاغذ با فرمول ویتامینهای طبیعی مشابه
است. غذاهایی همچون کلرلا میزان چشمگیری از مواد مغذی را که به طور طبیعی
متعادل شدهاند، در اختیار بدن قرار میدهد که هرگز در بدن تجمع نمیکنند و
مسمومکننده نیستند.
عامل رشد کلرلا چیست؟
عامل
رشد کلرلا مخلوطی از RNA، DNA، آمینواسید، ویتامینها و مواد معدنی است.
این ماده باعث رشد سریعتر کودکان میشود و سیستم ایمنی بزرگسالان را تقویت
میکند.