نوشیدنی هایی که چاق ها باید بخورند
شنیدهام آب
کرفس برای لاغری خیلی خوب است؛ من هم از امروز روزی 10 لیوان از آن
میخورم تا حسابی لاغر شوم …»، «فقط چای سبز! هیچی مثل چای سبز چربیها
را نمیسوزاند! من که فقط چای سبز میخورم و بس!…» شاید شما هم مشابه این
جملهها را از دهان اطرافیان شنیده باشید یا حتی خودتان گوینده چنین
جملههایی باشید! شما هم فکر میکنید بعضی نوشیدنیها میتوانند چربیهایی
که در مدتی طولانی در بدن تلنبار شده را به صورت سریع و سیر آب کنند؟!
در ادامه به 10 نوشیدنی اشاره شده که در طول
این سالها به عنوان نوشیدنیهای موثر در لاغری از آنها یاد شده و شاید
برای خیلیها حتی کارساز هم بوده! اما با این حال ما از دکتر رضا راستمنش،
متخصص تغذیه و رژیمدرمانی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی خواستیم تا
نظر تخصصی خود را در مورد هر یک از این نوشیدنیها اعلام کرده و حتی به
آنها ستاره بدهد تا همه ما متوجه شویم که برای لاغریمان یک نوشیدنی «چند
ستاره» انتخاب کردهایم.حالا که متوجه شدید هرکدام از این نوشیدنیها تا چه
حد میتوانند شما را به وزن دلخواهتان نزدیک کنند، بد نیست بدانید اخیرا
دانشمندان توانستهاند یک نوشیدنی جادویی را در محیط آزمایشگاهی تولید کنند
که اگر پایش به بازار مصرف مردم باز شود، حتما سر و صدای زیادی در حوزه
لاغری ایجاد خواهد کرد. قصه از این قرار است که …
شیر کمچرب
باور عمومی
شیر حاوی مقدار زیادی کلسیم است و کلسیم از طریق افزایش تجزیه چربى در سلول هاى چربى باعث تسریع در کاهش وزن میشود.
نظر متخصص
مصرف
شیر به طور محسوس با كاهش احساس سیری به دلیل سركوب مركز گرسنگی در
هیپوتالاموس مغز مرتبط است. البته مصرف بیش از 3لیوان شیر در روز در طولانی
مدت به كاهش جذب روی و آهن منجر می شود كه خود این كمبودها از یك مكانیسم
دیگر با تشدید چاقی مرتبط است! پس تعادل در مصرف شیر توصیه میشود.
آب یخ
باور عمومی
با
نوشیدن روزانه 8 تا 10 لیوان آب یخ 250 تا 500 کالری اضافهتر خواهید
سوزاند؛ زیرا بدن برای گرم کردن آب یخ در دستگاه گوارش و رساندن دمای آن به
دمای پایه بدن به سوزاندن کالری (یا چربی) بیشتر از معمول نیاز دارد. به
این ترتیب در عرض یک هفته نیمکیلوگرم وزن از دست خواهید داد. همچنین یک
پژوهش آلمانی نشان داده نوشیدن 2 لیوان آب بیشتر از معمول، متابولیسم بدن
را تا 30 درصد افزایش میدهد، بنابراین از همین امروز نوشیدن مداوم آب را
در برنامه خود بگنجانید.
نظر متخصص
مصرف فراوان آب
سرد موجب ایجاد یك سازگاری متابولیكی در بدن در جهت افزایش متابولیسم و
سوخت و ساز می شود. مصرف آب سرد به حركت منظم روده ها و بهبود جمعیت باكتری
های مفید روده نیز كمك می كند و در كاهش وزن نقش دارد.
چای سبز
باور عمومی
مطالعات نشان میدهد میتوان با نوشیدن 3 تا 5 فنجان چای سبز در روز، 35 تا 43درصد چربی بیشتری سوزاند.
نظر متخصص
مصرف چای حقیقتا با افزایش متابولیسم و بهبود جمعیت باكتریهای روده
ارتباط دارد. با این حال، در مورد نقش چای سبز مبالغه میشود. مصرف چایهای
تركیبی نقش موثرتری دارد ولی چای سبز خالی چنین نقش بارزی ندارد.
سرکه سیب
باور عمومی
سرکه
سیب باعث احساس سیری در فرد میشود. همچنین سموم را از کبد دفع می کند.
عملکرد كبد کاملا وابسته به میزان متابولیسم بدن است. هرچه كبد سالمتر
باشد، سلولهای چربی بیشتر از بین میروند. برای بیشترین بهره از سرکه سیب،
می توانید 2 قاشق از آن را پیش از وعده غذایی در آب حل کرده و نوش جان
کنید.
نظر متخصص
بین
تمام موارد یاد شده، سركه سیب بیشترین نقش را در كنترل جمعیت باكتریهای
باكتروئیدس دارد. سركه سیب با كاهش جمعیت باكتروئیدسها و افزایش
باكتریهای فیرمیكوتسهای روده، موجب كاهش جذب مواد غذایی در روده میشود و
نقش موثری در كاهش وزن دارد.
آب سبزیجات
باور عمومی
نوشیدن یک لیوان آب سبزیجات قبل از وعدههای اصلی غذا باعث میشود 135 کالری کمتر از همیشه غذا بخورید و به این ترتیب لاغر میشوید.
نظر متخصص
هرچه پتاسیم آب
سبزیجات بیشتر باشد (مانند آب جعفری)، این اثر بارزتر است. با این حال
بآب کرفس
باور عمومی
کرفس
سرشار از سدیم و پتاسیم است که ادرارآور است و باعث دفع آب اضافی و اسید
اوریک از کلیهها میشود، بنابراین وقتی قصد کاهش وزن دارید، با اضافه کردن
کرفس به رژیم غذایی خود، آب اضافی بدن را به شیوهای طبیعی و سالم دفع
کنید.
نظر متخصص
آب
كرفس مستقیما باعث كاهش وزن نمی شود. جای بسی شگفتی است كه بعضی از افراد
در حیطه علم تغذیه به چنین باور غلطی دامن می زنند و صحه میگذارند.
یماران قلبی و كلیوی باید در مورد میزان مصرف پتاسیم هوشیار باشند.
قهوه سیاه
باور عمومی
نوشیدن
به طور متوسط 3 تا 4 فنجان قهوه سیاه در روز، میتواند فواید زیادی برای
سلامت فرد داشته باشد. کافئین قهوه متابولیسم بدن و نیز سرعت کالری سوزاندن
را افزایش میدهد. البته بهترین نکته آن بدون کالری بودن قهوه سیاه است
که فقط باید با مقداری شیر کمچرب و مقدار بسیار کمی شکر خوشطعم شود.
نظر متخصص
مثل چای سبز
است! مصرف قهوه حقیقتا با افزایش متابولیسم و بهبود جمعیت باكتریهای روده
ارتباط دارد. با این حال در مورد نقش قهوه هم مبالغه می شود.
چای سیاه
باور عمومی
چای
سیاه مانند قهوه سیاه هم حاوی آنتیاکسیدان است و هم دارای کافئین است؛
کافئین با کاهش اشتها و افزایش متابولیسم بدن باعث چربیسوزی بیشتر در بدن
میشود.
نظر متخصص
چای سیاه هم برادر چای سبز و قهوه است. این نوشیدنی در لاغری هم نقش دارد ولی این اثر چنان كم است كه نمیتوان رویش حساب باز كرد.
پروتئینهای مایع/پروتئین وی
باور عمومی
پروتئین
وی به ترشح هورمونهای کاهنده اشتها کمک میکند. پروتئینهای مایع یا شیک
پروتئینها بهخصوص در حالت مایع، موجب افزایش متابولیسم و ایجاد ماهیچه
میشوند و چربیهای بدن را سریعتر می سوزانند.
نظر متخصص
مسائل مطرح شده صحیح است.
اسموتیهای ماستی
باور عمومی
نهتنها
غلظت اسموتی باعث از بین رفتن اشتهای فرد میشود بلكه اضافه کردن ماست به
آن باعث از بین رفتن 61درصد چربی بیشتر و بیش از 81 درصد چربی شکمی بیشتر
میشود. کلسیم موجود در ماست به سوختن چربیها کمک کرده و از تشکیل
تودههای چربی در بدن جلوگیری میکند. با افزودن پروتئین وی و مقداری میوه
به ماست، میتوانید یک اسموتی لاغری عالی داشته باشید!
نظر متخصص
مسائل مطرح شده صحیح است.
پیشنهادی عالی به مبتلایان به کبد چرب
ه گزارش سایت خبری تحلیلی 9 صبح به نقل از سیمرغ، محققان دانشگاه ایلی نویز در مطالعات اخیر خود پی بردند که پروتئین
سویا، تجمع چربی و تری گلیسریدها را در کبد افراد چاق به میزان قابل ملاحظه
ای کاهش می دهد.
درصد بسیار زیادی از افراد بدون داشتن هیچ علایمی به بیماری کبد
چرب دچار هستند. چاقی یکی از مهم ترین عوامل بروز این بیماری است که در
برخی موارد به نارسایی کبد منجر می شود. چربی در کبد متابولیزه می
شود. در افراد چاق انتقال چربی ها به بافت چربی کاهش می یابد، در نتیجه
کبد محل ذخیره و تجمع بیش از حد چربی می شود. تجمع چربی در بافتی غیر از
بافت چربی (مانند کبد)، عملکرد حیاتی ارگان را به طور خطرناکی دچار اختلال
می نماید.
سویا و کبد چرب
برای انجام این تحقیق، تجمع چربی در کبد موش های لاغر و چاق که دارای
رژیم حاوی کازئین (پروتئین شیر) یا پروتئین سویا بودند، مورد مقایسه قرار
گرفت. رژیم غذایی اثری بر کبد موش های لاغر نداشت اما در موش های
چاقی که پروتئین سویا مصرف کرده بودند، تجمع تری گلیسریدها و سایر چربی ها
در کبد 20 درصد کاهش یافت. در حقیقت این بررسی اثبات کرد که پروتئین سویا
می تواند موجب کاهش علایم بیماری کبد چرب شود. مکانیسم این عمل
مربوط به نقشی است که پروتئین سویا در مسیر متابولیسم چربی ایفا می کند. در
بسیاری از افراد چاق، انتقال چربی به خارج از کبد با اختلالاتی همراه است و
پروتئین سویا قادر است این انتقال را تسهیل کرده و علایم بیماری کبد چرب
را کاهش دهد.