نعنا و عرق آن برای مبتلایان به ریفلاکس معده مضر است
یک متخصص طب سنتی با بیان اینکه نعنا و ترخون (تلخون)
اشتهاآورهای بسیار خوبی هستند، گفت: سبزی نعنا و عرق آن برای مبتلایان به
ریفلاکس معده مضر است.
بهگزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم,
مهراد میرکریمی متخصص طب سنتی درباره خواص برخی سبزیها از دیدگاه طب سنتی
اظهار داشت: سبزیها گیاهان دارویی هستند که بر سلامت بدن بسیار
تأثیرگذارند.
بهگفته وی سبزی ترخون (تلخون) از دیدگاه طب سنتی دارای درجه 3 گرمی است، یعنی میزان گرمی آن نسبت به ریحان و نعنا بیشتر است.
گرممزاجان مرزه و ترخون را با احتیاط مصرف کنند
این متخصص طب سنتی عنوان کرد: کسانی که گرممزاج هستند نباید بیش از
اندازه مرزه و ترخون مصرف کنند؛ چرا که درجه گرمی سبزیهای یادشده بسیار
زیاد است و موجب افزایش گرمی بدن میشود.
وی ادامه داد: توصیه
میکنم که گرممزاجان کنار مرزه و ترخون از سبزی خرفه نیز استفاده کنند؛
چرا که خرفه سرد و تر است و مصرف آن موجب تعادل گرمی میشود.
ترخون سبزی بسیار مفیدی برای رفع سکسکه است
میرکریمی با بیان اینکه دلیل بروز سکسکه، خوب نجویدن غذا, تند غذا خوردن و
خوردن آب و هر نوع نوشیدنی دیگر همراه با غذاست، گفت: ترخون سبزی بسیار
مفیدی برای رفع سکسکه است.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: نعنا در
رفع بیماریهای گوارشی سبزی بسیار عالیای است و خیلی سفارش شده است و شاید
معروفترین گیاهی باشد که در عرصه طب سنتی ایران خاصیت زیادی دارد.
سبزی نعنا و عرق آن برای مبتلایان به ریفلاکس معده مضر است
میرکریمی گفت: در مصرف نعنا باید کمی دقت شود، چرا که میتواند برای برخی
از افراد مضر باشد. مواد مؤثر نعنا عضلات را از اسپاسم خارج میکند و
میتواند عضلات محل اتصال مری و معده را شل کند و برای کسانی که بیماری
ریفلاکس معده (بازگشت اسید به مری) دارند، مناسب نیست.
وی خاطرنشان
کرد: نعنا و ترخون اشتهاآورهای بسیار خوبی هستند و در مقابل، تُرُب و تره
ضدّ اشتها هستند و پیازچه میل به غذا خوردن را کاهش میدهد.
میوه ای با خواص “درمانی” فوق العاده
در طب آیورودا، از انار به عنوان خونساز، ضدآفت، ضدزخم، ضداسهال و
ضدانگل استفاده میشده و در طب سنتی این میوه را یک ضدسرفه، ملین، صفراآور،
خونساز و تقویتکننده کبد و کلیه میشناسند. انار میوهای مغذی است و این
خواص به وجود ترکیبات پلیفنلی با خواص آنتیاکسیدانی مربوط میشود. جالب
است بدانید که نه تنها انار و آب آن، بلکه عصارههای تهیه شده از پوست آن
نیز سرشار از این ترکیبهای آنتیاکسیدانی است. پوستر این هفته، شما را با ۷
خاصیت از خواص درمانی این میوه آشنا میکند. انار
ضدکلسترول است: نوشیدن آب انار به کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح
کلسترول خوب کمک میکند و این به دلیل آنتیاکسیدانهای فراوانی است که در
انار وجود دارد. عادت به خوردن آب این میوه از تشکیل پلاکهایی که باعث
گرفتگی عروق میشوند، جلوگیری میکند و حتی باعث شکستن پلاکهای تشکیل شده
میشود. انار ضدفشارخون
است: بررسیها نشان دادهاند آنتیاکسیدانهای فراوانی که در انار و آب
این میوه وجود دارد، باعث میشود تا سطح فشارخون به میزان قابلملاحظهای
کاهش پیدا کند. به این ترتیب، مصرف روزانه ۴۵ گرم انار هیچ عارضه جانبیای
ندارد و میتواند فشارخون سیستولی را تا ۵ درصد کاهش دهد. انار
ضدسرطان پروستات است: مطالعه روی موشها نشان داده انار باعث توقف سرطان
پروستات میشود. به علاوه، در بررسیای که در سال ۲۰۰۸ انجام شده است، دیده
شده آب انار نهتنها اندازه تومورهای سرطانی را کوچک میکند، بلکه مانع
رشد سلولهای جدید خونی میشود که به رشد سلولهای سرطانی کمک میکنند.
البته این خاصیت در مورد سرطان پستان و ریه نیز به اثبات رسیده است. انار
ضدآلزایمر است: بررسیها روی موش نشان دادهاند که مصرف آب انار، سرعت
پیشرفت آلزایمر را کند میکند بنابراین کسانی که مستعد این بیماری هستند،
بهتر است آب انار را در برنامه غذایی روزانهشان بگنجانند. انار
ضدپیری است: آنتیاکسیدانهای فراوانی که در انار وجود دارد (ترکیبهای
فنولیک و ویتامینC) باعث خنثیشدن رادیکالهای آزاد در پوست میشوند و به
این ترتیب روند پیری را به تاخیر میاندازند، بنابراین عادت به خوردن این
میوه باعث حفظ شادابی پوست نیز خواهد شد. انار
ضداسهال است: انار از میوههایی است که خوردن آن به کسانی که از اسهال
رنج میبرند، توصیه میشود البته زیادهروی در مصرف این میوه میتواند باعث
یبوست شود. انار ضدچاقی
است: انار سرشار از ترکیبهایی به نام فیتونوترینتها و ویتامین C است اما
کالری بسیار کمی دارد؛ با خوردن نصف لیوان انار، ۸۰ کیلوکالری انرژی
دریافت میشود بدون اینکه چربی وارد بدن شود بنابراین اگر اضافه وزن دارید،
میتوانید سهمی از میوه روزانهتان را به انار اختصاص دهید.