میوه های مناسب برای دیابتی ها را بشناسید

میوه های مناسب برای دیابتی ها را بشناسید

مصرف بعضی از میوه ها برای افراد مبتلا به دیابت مضر است و افراد دیابتی باید بدانند که چه میوه هایی را مصرف کنند.

میوه
هایی مثل توت فرنگی، سیب، کیوی و پرتقال، شاخص قند خون پایینی دارند و می
توانند سطح قندخون افراد مبتلا به دیابت را کنترل کنند.

بر اساس
یافته های موسسه ملی دیابت و دستگاه گوارش(NIDDK) ، میوه یکی از غذاهای
سالم برای افراد مبتلا به دیابت و مصرف آن در رژیم غذایی بسیار مهم است.

کارشناسان اظهار می کنند: افراد مبتلا به دیابت بیشتر از میوه های تازه یا منجمد استفاده و کمتر از میوه های فراوری شده مصرف کنند.

از
یافته های این بررسی که در ” Medical News Today ” به چاپ رسیده است،
نتیجه گرفته می شود افراد مبتلا به دیابت سعی کنند کمتر از آب میوه های
آماده و کنسرو میوه استفاده کنند، زیرا شاخص قندخون در این مواد بسیار بالا
است.

اکثر میوه ها شاخص گلیسمی پایینی دارند. میوه هایی مثل سیب،
موز، آووکادو، گیلاس، انگور، کیوی، گریپ فروت، شلیل، انواع توت ها، آلو،
هلو، پرتقال، گلابی و توت فرنگی شاخص گلیسمی کمتر از 55 دارند. گلیسمی میوه
هایی مثل هندوانه و خرما بالاتر از 70 است و میوه هایی مثل انجیر، ملون،
آناناس و انبه گلیسمی با شاخص متوسط بین 56 تا 69 دارند.

مصرف پنج
وعده میوه و سبزیجات در روز توصیه شده است. یکی از راهکارهای مردم در
ایالات متحده پرکردن نیمی از بشقاب با میوه و سبزیجات و نیمی دیگر با
پروتئین و غلات است.



قند سوخت اصلی سلول های سرطانی/لزوم کنترل میزان قند ورودی به بدن

تمام سلول ها سوخت خود را از قند دریافت می کنند و منبع اصلی قند،
کربوهیدرات است. به محض مصرف کربوهیدرات، لوزالمعده شروع به تولید انسولین
می کند تا قند را به انرژی تبدیل کند. زمانی که میزان قند مصرفی بیشتر از
حد طبیعی باشد، بدن نسبت به انسولین مقاوم می شود و انسولین تولید شده دیگر
برای تجزیه قند کافی نیست؛ بنابراین میزان ترشح هورمون بیش از حد نرمال می
شود.
همزمان با ترشح انسولین، هورمون دیگری مشابه انسولین به نام
هورمون رشد ترشح می شود که سلول ها را در جهت رشد تحریک کرده و سلول های
مرده را مهار می کند. هورمون رشد علاوه بر سلول های سالم، سلول ها سرطانی
را نیز تکثیر می کند. بنابراین مصرف افراطی قند سبب رشد تومورهای سرطانی و
افزایش التهاب در بدن می شود. از طرفی مصرف قند یکی از مهمترین دلایل اضافه
وزن است که خود عامل ابتلا به سرطان محسوب می شود.
البته نمی توان
انواع قند و نشاسته را مضر قلمداد کرد؛ بلکه بدن سالم برای عملکرد خود به
انواع مواد غذایی نیاز دارد. قند طبیعی موجود در انواع میوه و کربوهیدرات
های موجود در غلات سبوس دار و حبوبات برای بدن لازم هستند. ولی با رژیم
غذایی سالم باید میزان قند ورودی به بدن را کنترل کرد.

قند چگونه احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؟
مطالعات نشان می
دهد قند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؛ تاثیر قند بر برخی از
اندام ها مانند کبد و لوزالمعده مستقیم است، زیرا این اندام ها در سوخت و
ساز قند نقش دارند و بر برخی اندام های دیگر غیر مستقیم است.
یک مطالعه
سوئدی که در اوایل ماه قبل منتشر شد نشان می دهد احتمال ابتلا به سرطان
کیسه صفرا و مجاری صفراوی در افرادی که در روز دو وعده یا بیشتر نوشیدنی
های شیرین مصرف می کنند، بیشتر است.
مطالعاتی که در ماه مارس صورت گرفت
نشان می دهد احتمال ابتلا به سرطان ریه در افرادی که از غذاهای حاوی مقادیر
بالای کربوهیدرات مانند برنج سفید، سیب زمینی و نان سفید استفاده می کنند،
بیشتر است. البته واضح است که سیگار مهمترین عامل بروز سرطان ریه است؛ ولی
این مطالعه نشان می دهد که برخی از رژیم هایی غذایی، توانایی بدن در سرکوب
سلول های سرطانی را کاهش می دهند. گرچه رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات به طور
مستقیم به قند اشاره نمی کند؛ ولی کربوهیدرات حاوی شاخص قند بالایی هستند و
میزان مواد مغذی آنان به نسبت قند موجود بسیار کم است.
مطالعات انجام
شده در مرکز سرطان اندرسون در ماه ژانویه نشان می دهد مصرف قند با احتمال
ابتلا به سرطان سینه مرتبط است و مطالعات متعددی نشان می دهد افراد مبتلا
به دیابت و افرادی که در حالت پیش دیابت قرار دارند، بیشتر در معرض سرطان
های کبد، لوزالمعده و کبد هستند. پیش دیابت به حالتی گفته می شود که قند
خون بیشتر از حد طبیعی است؛ ولی به میزان دیابت نمی رسد.
متخصصان توصیه
می کنند که از مصرف نوشیدنی های شیرین و غذاهای چرب و حاوی کربوهیدرات
اجتناب شود و با فعالیت بدنی میزان قند خون کنترل شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top