ممنوعات غذایی قبل از خوابیدن
بهتر است قبل از خوابیدن توصیه های موثر در
این زمینه را در نظر بگیرید و از پرخوری زیاد و مصرف غذاهای پرچرب پرهیز
کنید و موجب بروز اختلال در خواب خود نشوید می خواهیم عوارض ناشی از تغذیه
نامناسب را قبل از خواب بدانیم
دبیر اجرایی کنفرانس ملی ایمنی غذا با
اشاره به ارتباط تغذیه و خواب گفت: مصرف پیتزا یا ماکارانی همراه با سس
گوجهفرنگی سبب اختلال خواب میشود.
،مسعود ترابی گودرزی در مورد ارتباط تغذیه و خواب اظهار داشت: امروزه
اکثر افراد میدانند که نوشیدن قهوه در ساعت 4 عصر یا خوردن بیش از حد
دسرهای شیرین باعث بیداری طولانی میشود اما احتمالاً اطلاع ندارند که
خوردن بعضی از غذاها که از اتفاق بخشی از رژیم غذایی سالم هستند میتوانند
روی خواب شبانه تأثیر منفی بر جای گذارند.
وی در مورد اینکه جهت خواب آرام هنگام شب چه غذاهایی نباید بخوریم، بیان
داشت: سبزیجاتی همچون کلم بروکلی و گل کلم هر چند که سرشار از مواد
شیمیایی گیاهی، ویتامینها و املاحی هستند که نقش آنها در فرآیند سمزدایی
از بدن و حتی جلوگیری از سرطان اثبات شده به دلیل اینکه سرشار از فیبر
نامحلول هستند هضم کندی داشته و اگر در ساعتهای منتهی به خواب مقدار زیادی
از آنها مصرف شود بدن مجبور است که برای هضم آنها فعالیت کند.
دبیر اجرایی کنفرانس ملی ایمنی غذا گفت: مصرف انواع کلم هنگام خواب مانع
از خواب طبیعی و مطلوب شده البته باید توجه داشت که این مسئله به این
مفهوم نیست که نباید از کلمها استفاده کرد بلکه مسئله اینجاست که نباید
ساعتهای قبل از خواب شب کلم خورد.
ترابی گودرزی افزود: سس گوجهفرنگی سرشار از ویتامین C، آهن، لکوپن است و
از آنجایی که این سس اسیدی بوده و این خصوصیت آن میتواند به سوزش سر معده
و سوءهاضمه در طول شب منجر شود بنابراین برای جلوگیری از اختلالات خواب در
ساعتهای منتهی به خواب پیتزا یا ماکارانی همراه با سس گوجهفرنگی نباید
مصرف شود.
وی تأکید کرد: در صورتی که قصد مصرف پیتزای ماکارانی با سس گوجهفرنگی
را دارید حداقل باید سه ساعت زودتر از اینکه به رختخواب بروید از آنها
استفاده کنید تا بتوانید خواب راحتی در شب داشته باشید.
مدیر داروخانههای بیمارستانی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه
شکلات تلخ سرشار از آنتیاکسیدان است و مزیتهای زیادی برای سلامت انسان
دارد تصریح کرد: اگر یک یا دو تکه شکلات تلخ بعد از شام مصرف شود کافئین
موجود در آن مانع از خواب راحت شده بنابراین بهتر است از مصرف این ماده
غذایی نیز پرهیز شود.
ترابی گودرزی اضافه کرد: استفاده از گوشت قرمز و پنیرهای کهنه در
ساعتهای منتهی به خواب شبانه نیز مانع از خواب مطلوب و راحت میشود. در
حالی که گوشت قرمز حاوی پروتئین است و میتوان انواع بدون چربی آن را هم
انتخاب کرد اما هنوز هم نمیشود چرب بودن آن را انکار کرد. همین چربی گوشت
قرمز یکی از عواملی بوده که هضم آن را سخت میکند و مصرف آن خواب شبانه را
مختل میسازد.
دبیر اجرایی کنفرانس ملی ایمنی غذا بیان داشت: غذاهای تند و ادویهدار
متابولیسم بدن را افزایش میدهد، به کاهش وزن کمک میکند ولی با این حال
مصرف آن هنگام شب خواب را آشفته میسازد. در واقع غذاهای تند باعث افزایش
درجه حرارت مرکزی بدن شده و تأثیر منفی بر روی خواب شبانه میگذارد.
ماست های مضر برای سلامتی
بهتر است در خرید و مصرف ماست به نکات ایمنی
در این زمینه دقت کنید سعی کنید از مصرفبرخی ماست ها که به سلامتی تان
خطرناک هستند پرهیز کنید این نوع ماست ها تاثیرات منفی زیادی روی سلامتی ما
میگذارند!
برخی مواد موجود در ماست علاوه بر این که
ممکن است سلامتی را به خطر بیندازد کیفیت این محصولات را پایین میآورد.
ماست خوراکی محبوب افراد بسیاری در سراسر دنیا است و حاوی باکتریهای مفید و
انواع ویتامینها است اما اخیرا نشان داده شده است که در برخی ماستها
مواد افزودنی وجود دارد که مصرف آنها را زیر سوال میبرد.
متاسفانه این مواد افزودنی در برچسب موجود روی محصول نوشته نمیشود.
نتایج تحقیقاتی که بر روی مواد سازنده ماستها انجام شد وجود 4 ماده خطرناک را در ماست تشخیص داد که این 4ماده از این قرارند:
شکرهای فرآوریشده
دستگاه گوارش نمیتواند این نوع شکر را بهراحتی هضم کند. این شکرها از نظر
ژنتیکی دستکاری میشوند و با موادی همچون اسید هیدروکلریک و هیدروکسید
سدیم فرآوری میشود و به آن کربن فعال افزوده میشود.
کاراگینان
این پلیساکارید از جلبک قرمز به دست میآید. دانشمندان هشدار دادهاند که
مصرف این ماده مضر است و سبب التهاب دستگاه گوارش و افزایش برخی بیماریها
از جمله سرطان میشود.
پلی دی متیل سیلوکسان
این ماده در رستورانها به عنوان نوعی پاککننده استفاده میشود. مصرف این
ماده برای سلامی بدن خطرناک است و میتوانند منجر به مشکلاتی در سیستم
ایمنی بدن و همچنین سرطان شود.
HFCS-90
نوعی شیرینکننده است و نوعی افزودنی سمی محسوب میشود. مصرف این نوع
شیرینکننده خطرناکتر از سایر شکرهای معمولی است. این شکر سبب تجمع چربی,
افزایش فشار خون, افزایش وزن, بیماریهای قلبی عروقی, دیابت و سرطان میشود