مصرف پیتزا همراه نوشابه عامل بروز حمله قلبی
به گفته محققان، از هر ۶ مرگ در جهان پیشرفته امروز یک مرگ به دلیل بیماری قلبی تصلب شریان رخ می دهد.
به گزارش خبرنگار مهر،
سال های متمادی کارشناسان بهداشت و سلامت به دنبال شیوه های کنترل بیماری
قلبی تصلب شریان از طریق تمرکز بر پیشگیری و محدودیت چربی های اشباع بودند.
ابعاد متابولیکی اسیدهای چرب اشباع بسیار پیچیده است اما تحقیقات موجود
بیانگر این مطلب است که برخی از اسیدهای چرب موجب بروز ریسک بیماری قلبی
تصلب شریان می شود.
حذف چربی های اشباع از رژیم غذایی به معنای جایگزینی چیز دیگری به جای
آن است. زمانیکه کربوهیدرات ها، بخصوص کربوهیدارت های تصفیه شده نظیر قند،
جایگزین چربی های اشباع می شوند، می توانند تاثیر منفی بر لیپیدها داشته و
در نتیجه HDL کاهش یافته و تری گلیسیریدها افزایش می یابند.
مطالعه اخیر نشان می دهد که مصرف قند، بخصوص به شکل قندهای تصفیه شده
افزودنی، بیش از اسیدهای چربی اشباع در بروز بیماری قلبی تصلب شریان نقش
دارند.
قندهای طبیعی موجود در میوه ها و سبزیجات ریسک بروز تصلب شریان را
افزایش نمی دهند. مشکل در این زمینه مربوط به مواد قندی تصفیه شده و خوراکی
های فوق فرآوری شده است.
محصولات حاوی مواد قندی افزودنی ۷۵ درصد تمامی مواد خوراکی و نوشیدنی
های بسته بندی شده را تشکیل می دهد. از اینرو مصرف یک پیتزا به همراه یک
قوطی نوشابه با احتمال بروز سکته قلبی همراه است.
شناسایی سرطان پانکراس با استفاده از نانوحسگر
محققان با استفاده از نانوذرات طلا روی یک تراشه، موفق به ساخت نانوحسگری
برای شناسایی زودهنگام زیست مولکول های مرتبط با سرطان پانکراس شدند.
به این مطلب امتیاز دهید
0%
0%
به گزارش سرویس علمی جام نیـوز
به نقل ازایرنا، محققان دانشگاه ایندیانا در آمریکا موفق به ساخت حسگر
میکرو RNA بسیار حساسی شدند که از آن می توان در درمان بیماری ها استفاده
کرد.
میکرو RNA ها مولکول های بسیار کوچکی هستند که وظیفه مدیریت تولید
مولکول های RNA بزرگتر را به عهده دارند؛ این مولکول ها مسئول بیان پروتئین
های مهم در بدن هستند و می توانند در تشخیص بیماری نقش مهمی ایفا کنند.
این حسگر ظرفیت بالایی در شناسایی و درمان بیماری هایی همچون سرطان پانکراس
دارد وقادر است سطح قطرات زیست مواد مرتبط با بیماری سرطان پانکراس را
تشخیص دهد.
این ابزار می تواند وجود مقادیر زیادی از میکروRNAهای مربوط به سرطان را در
بدن شناسایی کند، به این ترتیب می توان وجود بیماری را به صورت زودهنگام
شناسایی کرد.مزیت های این روش آن است که این حسگر می تواند با دقت بالایی
میکروRNAها را شناسایی کند.
در ساخت این حسگر از یک تراشه شیشه ای کوچک استفاده شده است که روی سطح آن
نانوذرات طلا به شکل مثلث قرار دارد. اتصال زیست مولکول های موردنظر روی
سطح این نانوذرات موجب تغییراتی در خواص نوری آن می شود و این تغییر قابل
شناسایی است.
موری کورک از محققان این پروژه می گوید: نتایج این پروژه یک دستاورد بزرگ
در حوزه سرطان پانکراس است چرا که برخی بیماران سال ها به این سرطان مبتلا
بوده اند اما از وجود آن بی خبر هستند؛ در این فاصله بیماری در بدن گسترش
پیدا می کند به طوری که امکان جراحی و زدایش این تومور از بدن غیرممکن و
گزینه های درمان دارویی نیز محدود می شود.
تشخیص زودهنگام سرطان پانکراس می تواند در کنار جراحی و زدایش سریع تومور
احتمال زنده ماندن پنج ساله بیمار را 40 درصد افزایش دهد. سرطان پانکراس
معمولا بسیار دیر شناسایی شده و معمولا در مدت زمان کمتر از یک سال بیمار
را به کام مرگ می کشد.