مصرف فلفل و زردچوبه ممنوع

مصرف زیاد فلفل و زردچوبه ممنوع

یک متخصص تغذیه در خصوص مصرف زیاد فلفل و زردچوبه، گفت: مصرف زیاد فلفل و زردچوبه گاهی موجب بروز زخم معده می‌شود.

دکتر محمد صفریان در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان،
در خصوص مصرف زیاد فلفل و زردچوبه، افزود: مصرف زیاد فلفل و زردچوبه گاهی
موجب بروز زخم معده یا ناراحتی‌های گوارشی می‌شود. همچنین در کسانی که
حساسیت دارند ممکن است مشکل ایجاد کرده و موجب بروز سرطان معده یا مری شود،
اما استفاده از آن در حد معمول خوب است.

وی با بیان اینکه مصرف زیاد فلفل به کاهش وزن کمک نمی‌کند، افزود: فلفل کمی
متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد، اما نه در حدی که منجر به کاهش وزن شود.
همچنین مصرف ادویه برای زنان باردار، کودکان و بیماران قلبی نیز منعی
ندارد.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف ادویه بستگی به عادت‌های غذایی
دارد، ادامه داد: کسانی که در هند و پاکستان زندگی می‌کنند و غذاهای خیلی
تند مصرف می‌کنند به دلیل عادت به استفاده از غذا‌های تند مشکلی برای آنان
ایجاد نمی‌شود، اما برای سایر افراد ممکن است اشکالات مخاطی ایجاد شود.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: موادی که در زعفران و زردچوبه
است به عنوان دارو استخراج می‌شود و خیلی روی واکنش‌های التهابی اثرات
مفیدی دارد. همچنین در زعفران سه ترکیب وجود دارد که اساسی‌ترین آن آنتی
اکسیدان‌های قوی بوده و ضد سرطان و نشاط‌ آور است.

وی با بیان اینکه حفظ تعادل در استفاده از هر چیزی مهم است، افزود:
ادویه‌جاتی که به طور سنتی در غذاها استفاده می‌کنیم، مفیدند و نباید کنار
گذاشته شوند، اما مواد مصنوعی مانند رنگ‌ها، طعم‌دهنده‌های مصنوعی و بعضی
از ترکیبات که به عنوان نگهدارنده اضافه شده و طعم‌دهنده هستند و بیشتر در
غذاهای صنعتی استفاده می‌شوند، ممکن است بدن را با مشکلاتی مواجه کنند.

صفریان ادامه داد: ادویه‌های سنتی مانند زردچوبه و فلفل خوب‌ بوده و دارای
آنتی اکسیدان هستند، اما در صورتی که در حد معمول به غذا اضافه شوند، ضرری
ندارند.



سرطانی که بدون درد می‌آید

یک
فوق تخصص سرطان با اشاره به علایم سرطان پستان گفت: سرطان پستان عموما
همراه با درد نیست و به شکل توده خود را نشان می‌دهد؛ اگر توده‌ها خونریزی
کنند و عارضه‌ای در آن‌ها ایجاد شود که فرد احساس درد کند، نشان از بروز
سرطان دارد.


سرطان سرطانی که بدون درد می‌آید

به این مطلب امتیاز دهید

100%
0%

به گزارش سرویس علمی جام نیـوز
به نقل از ایسنا، دکتر عبدالحسین طلایی‌زاده با بیان این که احساس و لمس
توده در سینه یا زیر بغل از نخستین علایم سرطان پستان است، توضیح داد:
توده‌های بدون درد در پستان، مشکوک به سرطان هستند ولی توده‌هایی مانند
آبسه که درد به دنبال دارند، خوش‌خیم هستند.

وی افزود: زخم، خونابه و خونریزی از نوک سینه از دیگر علایم سرطان هستند.

این فوق تخصص سرطان با اشاره به مواردی از سرطان‌ سینه که جراحی
می‌شوند، گفت: اگر بیماری در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود و بیمار نیز
تحمل جراحی را داشته باشد، درمان اصلی سرطان سینه عمل جراحی است.

وی ادامه داد: هنگامی که بیماری در مرحله بسیار پیشرفته باشد و بیمار
وضعیت عمومی مناسبی را برای انجام عمل جراحی نداشته باشد، ابتدا درمان‌های
اولیه از جمله شیمی‌درمانی جهت محدود کردن بیماری انجام می‌شود و سپس در
مرحله نهایی عمل جراحی انجام خواهد شد. در هر حال بهترین درمان برای سرطان
پستان جراحی است؛ در این شیوه بیمار نتیجه بهتری خواهد گرفت و بعد از جراحی
نیز از درمان‌های کمکی مانند شیمی‌درمانی و پرتودرمانی استفاده می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به شرایطی
که در آن، سرطان سینه غیرقابل کنترل و درمان می‌شود، عنوان کرد: هنگامی که
بیماری در نقاط مختلف از جمله استخوان‌ها، مغز، کبد، ریه و ارگان‌های دیگر
بدن دست‌اندازی کرده باشد، درمان قطعی برای آن وجود ندارد و درمان‌ها جهت
محدود‌سازی آن انجام می‌شود.

طلایی‌زاده گفت: از آن‌جا که عامل اصلی در ایجاد سرطان سینه مشخص نیست،
پیشگیری قطعی برای این بیماری وجود ندارد ولی مراقبت‌های دوره‌ای می‌تواند
بیماری را در مراحل ابتدایی نشان دهد که در این صورت درمان راحت‌تر و
نتیجه‌بخش‌تر خواهد بود.

این فوق تخصص سرطان توصیه کرد: با توجه به اینکه سرطان پستان یک بیماری
شایع در خانم‌ها است، توصیه می‌شود که خانم‌ها به ویژه افرادی که سابقه
خانوادگی مثبت دارند، به صورت دوره‌ای معاینه شوند تا اقدامات تشخیصی لازم
برای آنها انجام شود.

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top