مصرف غذاهای خانگی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد
به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیکال اکسپرس، خطر ابتلا به
دیابت نوع 2 در افرادی که هر روز 2 وعده یا هر هفته حدود 11 تا 14 وعده
غذای خانگی مصرف می کنند، 13 درصد کمتر از افرادی است که در هفته کمتر از 6
وعده غذای خانگی می خورند.
دیابت نوع 2 یک عامل مهم در ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی به شمار می رود.
محققان
دانشگاه هاروارد در این مطالعه، اطلاعات مربوط به وضعیت سلامت 58 هزار زن و
41 هزار مرد را در مدت 26 سال (1986 تا 2012) مورد بررسی و پیگیری قرار
دادند. در ابتدای این مطالعه هیچ یک از این افراد دیابت، بیماری قلبی یا
سرطان نداشتند.
گینگ زونگ از محققان این دانشگاه گفت: میزان مصرف غذاهای
آماده شده در رستوران ها یا آشپزخانه هایی که غذا را به منازل مشتری ها می
فرستند، در 50 سال گذشته در آمریکا افزایش یافته است. در همین زمان نیز
میزان ابتلا به دیابت نوع 2 افزایش بیشتری نسبت به سال های قبل از آن داشته
است.
مطالعات زیادی نشان داده اند که غذاخوردن در خارج از خانه به ویژه
در رستوران های زنجیره ای و مصرف غذاهای آماده (فست فودها) با کیفیت
پایین، با افزایش وزن بدن در کودکان و بزرگسالان ارتباط دارد.
این مطالعه جدید نیز نشان می دهد که مصرف غذاهای خانگی با افزایش وزن کمتر در میانسالی ارتباط داد.
داشتن اضافه وزن و چاقی از عوامل خطرساز برای ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و دیابت نوع 2 هستند.
نتایج این مطالعه در نشست انجمن قلب آمریکا ارایه شده است.
خوردن غذاهای خانگیِ بیشتر خطر دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد
اخیرا محققان طی تحقیقاتی دریافتهاند که
مصرف بیشتر غذاهای خانگی باعث کاهش اضافه وزن در طولانیمدت شود؛ اضافه
وزن میتواند یکی از عوامل خطرزای دیابت نوع ۲ تلقی شود.
اخیرا
طی گزارشی که در مجلهی اخبار روز پزشکی منتشر شد، محققان گفتند که خوردن
زیاد به طور بارزی منجر به بالا رفتن میزان کالری و مصرف نمک شده و این به
افزایش وزن و فشار خون بالا –خطرهای دائمی برای انواع دیابت و بیماریهای
قلبی- میانجامد.
اما بر خلاف
خطرهای مرتبط ذکرشده، به نظر میرسد که اکثر ما ترجیح میدهیم بیرون و در
رستوران غذا بخوریم تا در خانه. طی تحقیق دیگری در آمریکا مشخص شد که
بسیاری از آمریکاییها پول بیشتری برای غذا خوردن در رستورانها میپردازند
تا آنکه بخواهند از سوپرمارکت خرید کنند. آنها میگویند آمار خوردن غذا در
رستوران یا سفارش غذاهای بیرونبر در ۵۰ سال اخیر به نحو چشمگیری افزایش
یافته است.
گروهی از محققان
دربارهی میزان مصرف غذاهای خانگی و ارتباط آن با پیشرفت دیابت نوع ۲ را در
۵۸۰۰۰ زن و ۴۱۰۰۰ مرد تحقیقاتی انجام دادند. تمام شرکتکنندگان در آغاز
دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی عروقی نداشته و از سالهای ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۲
مورد بررسی قرار گرفتند. در آخر محققان دریافتند افرادی که حدود دو وعده
غذای خانگی در روز مصرف میکنند- یعنی میشود چیزی حدود ۱۱ تا ۱۴ وعدهی
غذایی در هفته نسبت به افرادی که کمتر از شش وعده غذای خانگی در هفته
میخوردند، خطر پیشرفت دیابت نوع ۲ در آنها حدود ۱۳ درصد کمتر است. از طرفی
آنها دریافتند افرادی که غذاهای خانگی بیشتری میخورند، در یک بازهی ۸
ساله کمتر اضافه وزن پیدا میکنند.