قلیه ماهی، آموزش پخت قلیه ماهی
قلیه ماهی معروف ترین و خوشمزه ترین غذای جنوبی است که در اهواز ،خوزستان و سایر مناطق جنوبی کشور بسیار محبوب است. در ادامه آکاایران طرز تهیه این غذای خوشمزه را آموزش داده است. با ما همراه باشید.
آشپزی – انواع ماهی – آموزش پخت قلیه ماهی
قلیه
ماهی,قلیه ماهی جنوبی,طرز تهیه قلیه ماهی,قلیه ماهی با سبزی خشک,قلیه ماهی
با تن,قلیه ماهی جنوب,طرز پخت قلیه ماهی,پخت قلیه ماهی,قلیه ماهی
خوشمزه,روش تهیه قلیه ماهی
طرز تهیه قلیه ماهی
مواد لازم :
یک کیلو (شوریده- سنگسر- هامور) ماهی پوست گرفته و پاک شده
یک بوته سیر
300 گرم سبزی (گشنیز و شنبلیله)
یک بسته تمرهندی
یک عدد متوسط پیاز
به قدر دلخواه زردچوبه و نمک
یک قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
یک قاشق غذا خوری و یا یک فنجان آب گوجه فرنگی رب گوجه فرنگی
روش تهیه :
آکاایران: ماهی را به اندازه ی تکه های 4×4 سانتی متر خُرد کرده و می شوییم . ماهی که برای قلیه ماهی
استفاده می کنیم بایستی بدون استخوان باشد. به همین دلیل ماهی های :
شوریده- سنگسر- هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند. سبزی این خورشت شامل شنبلیله و گشنیز، هر کدام یه میزان 150 گرم می باشد. پیاز خرد شده را با 3 قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می دهیم. سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده، را با آن کمی تفت می دهیم. ماهی را با کمی زردچوبه و نمک، به همراه سبزی ها تفت می دهیم. بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه می پزیم. غذا آماده ی سرو است.
نکات تغذیه ای :
این خورشت ، یک غذای محلی خوشمزه و برای نواحی خوزستان است. به علت دارا بودن سبزی و سیر، غذای خوش طعم و خوش رنگی است. ترشی این غذا بوسیله تمرهندی تأمین می شود.
همچنین در تهیه این خورش به جای گوشت قرمز از ماهی استفاده شده است که نه تنها ضرری ندارد ، بلکه دارای فواید بسیاری است. کسانی که دارای چربی خون بالا و یا ناراحتی قلبی هستند، می توانند از این خورشت استفاده کنند ولی به شرط آنکه مواد با مقدار کمی روغن و برای مدت کوتاهی تفت داده شوند.
امیدواریم با تهیه این غذای خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید
روش تهیه کیک شکلاتی کلاسیک
مواد لازم
کره: ¾ پیمانه
تخم مرغ: سه عدد
آرد کامل (سفید): دو پیمانه
کاکائو (شیرین نشده): ¾ پیمانه پودر
جوش شیرین: یک قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: ¾ قاشق چایخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
شکر: دو پیمانه
وانیل: دو قاشق چایخوری
شیر: یک و نیم پیمانه
طرز تهیه کیک شکلاتی کلاسیک:
تخم مرغ
و کره را نیم ساعت در دمای اتاق قرار دهید. در همین زمان، کف قالب کیک را
با روغن و قلم مو چرب کنید. کف قالب یک ورق روغنی قرار دهید. آن را چرب
کنید و کمی آرد بپاشید. قالب را کنار بگذارید. در یک کاسه متوسط، آرد،
بیکینگ پودر، جوش شیرین، پودر کاکائو و نمک را با هم مخلوط کنید و کنار
بگذارید.
فر
را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. در یک کاسه بزرگ، کره را با هم زن
برقی حدود 30 ثانیه از درجه متوسط تا سریع هم بزنید. آرام آرام شکر را
اضافه کنید و با سرعت کم هم بزنید تا کاملا با کره حل شود. کناره های ضرف
را تمیز کنید و دو دقیقه دیگر هم بزنید. تخم مرغ ها را دانه به دانه اضافه
کنید و خوب هم بزنید. سپس وانیل را اضافه کنید. مرحله به مرحله و یک در
میان مخلوط آرد و شیر را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست و نرم
شوند. 20 ثانیه از سرعت متوسط تا زیاد آن را دوباره هم بزنید. مواد را داخل
قالب آماده شده بریزید و سطح آن را صاف کنید.
کیک
را به مدت 35 تا 40 دقیقه برای قالبی به عمق 20 سانتی متر، 35 دقیقه برای
قالبی به عمق 23 سانتی متر و 45 تا 50 دقیقه برای قالبی به عمق 25 سانتی
متر بپزید. یا می توانید برای اطمینان از پخت کیک یک قاشق چوبی وسط کیک فرو
کنید و اگر خمیر به آن نچسبید، یعنی پخته است.