خواص چای سبز و اثرات آن بر چاقی
چای علاوه بر اینکه میتواند در آب و هوای
گرم رشد کند همچنین میتواند در ارتفاعاتی به بلندی 2100 متر از سطح دریا
نیز رشد نماید. چای علاوه بر اینکه میتواند در آب و هوای گرم رشد کند
همچنین میتواند در ارتفاعاتی به بلندی 2100 متر از سطح دریا نیز رشد
نماید. بهترین چایها را میتوان در ارتفاعات یافت جایی که برگهای آنها به
آرامی رشد میکنند و طعم بهتری دارند. با توجه به ارتفاعی که چای در آنها
میروید، برگهای تازه چای بین دو سال و نیم تا پنج سال طول میکشد تا برای
چیدن آماده شوند. چای برگهای فراوانی دارد و گلهای آن بسیار شبیه گلهای
کاملیاست اما تنها برگهای جوان و کوچک آن برای مصرف چیده میشوند. جوانه
زدن چای در مناظق کم ارتفاع هر هفته صورت میگیرد ولی در ارتفاعات بالا،
هفتهها طول میکشد.
فواید چای
حدود 30٪ از وزن برگ چای سبز از فلانویید
تشکیل شده است که برای سلامتی بسیار مفید میباشد.محققان مشاهده نموده اند
که فواید چای سبز برای سلامتی بستگی به میزان مصرف آن دارد که بیشترین مصرف
آن در کشورهای آسیایی حدود 3 فنجان در روز است. ( که حدود 240 ـ 320 میلی
گرم از پولی فنول بدن را تهیه مینماید.)
در افرادی که بصورت روزانه چای سبز مصرف
مینمایند احتمال ابتلاء به انواع بیماریها اعم از بیماریهای باکتریایی و
یا عفونتهای سخت و همچنین بیماریهایی نظیر سرطان، سکته، بیماریهای قلبی ـ
عروقی و بیماریهای استخوانی را کاهش میدهد.
یکی دیگر از فواید مصرف چای سبز، کاهش مرگ
و میر به دلیل هر نوع بیماری مخصوصاً بیماری قلبی ـ عروقی میباشد. در
مطالعهای که در سال 2006 صورت گرفت محققان دریافتند که چای از هر نوع
نوشیدنی دیگر حتی آب خالص ، برای سلامتی مفیدتر است زیرا چای نه تنها بخوبی
آب خالص ، بدن را هیدراته(آب رسانی) می کند بلکه منبعی غنی از پلی هنولز
میباشد که از بیماریهای قلبی جلوگیری میکند.
در سال 1994 در ژاپن تحقیقی بر روی 40.530
فرد در سنین بین 40 تا 79 سال انجام گرفت که به مدت 11 سال به طول
انجامید. در این گروه انتخاب شده 80٪ از افراد روزانه حدود 3 فنجان از چای
سبز مصرف مینمودند. در این تحقیق مشاهده گردید که در افرادی که 5 فنجان در
روز چای سبز مینوشیدند، در مقایسه با افرادی که 1 فنجان چای مینوشیدند
احتمال مرگ به دلیل هر بیماری خصوصاً بوسیله بیماریهای قلبی ـ عروقی بسیار
کمتر بود حتی این آمار نشان داد که تاثیر چای سبز بر روی زنان بیشتر از
مردان میباشد.
فواید چای سبز
در زنان |
در مردان |
23٪ کاهش مرگ به دلیل هر بیماری |
12٪ کاهش مرگ به دلیل هر بیماری |
31٪ کاهش مرگ بدلیل بیماریهای قلبی ـ عروقی |
22٪ کاهش مرگ بدلیل بیماریهای قلبی |
62٪ کاهش مرگ بدلیل سکته |
42٪ کاهش مرگ بدلیل سکته |
همچنین در مطالعهای که بر روی زنانی که
از چای سبز مصرف میکردند و کسانیکه مصرف نمیکردند صورت گرفت مشاهده شد که
ریسک ابتلاء به سرطان سینه در زنانی که چای سبز مصرف مینمودند 22٪ کمتر
از افراد دیگر است.
جلوگیری از بیماری گرفتگی رگها
در ژاپن طی مطالعاتی جداگانه بر روی چای
سبز به این نتیجه رسیدند که افرادی که 5 فنجان و یا بیشتر از 5 فنجان در
روز چای سبز مینوشند 16٪ احتمال ریسک ابتلاء به گرفتگی رگها در آنها کمتر
است. میزان وجود رادیکالهای آزاد در رگها، کلید ابتلاء به بیماریهای قلبی ـ
عروقی میباشد. آخرین تحقیقات نشان دادهاند که کتچینهای موجود در چای سبز
مانع از درگیر شدن آنزیمها در تولید رادیکالهای آزاد موجود در رگها
میگردد.
مشاهده شده است که چای سبز بوسیله کاهش
کلسترول بد(LDL)، تری گلیسیرید،لیپید پروکسایدLipid Proxides ( رادیکالهای
آزادی که باعث تخریب کلسترول بد و چربیها میشود) و فیبرینوژن( پروتئینی
که در خون وجود دارد و باعث لخته شدن خون میشود) ریسک ابتلاء به گرفتگی
رگها را کاهش میدهد و باعث میشود میزان کلسترول خوب بیشتر از کلسترول بد
در بدن باشد.
تاثیر چای سبز روی افراد مبتلاء به تری گلیسیرید
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف چای سبز
برای سلامت قلب افرادی که دارای تری گلیسیرید بالا هستند بسیار مفید
میباشد. آزمایشات نشان دادهاند کتچینهای موجود در چای سبز که با میزان
مصرف نسبت مستقیم دارد(dose-dependently) مانع از فعالیت لیپاز پانکراس
میشود(آنزیمی که بوسیله پانکراس ترشح میشود و چربیها را هضم مینماید.) در
نتیجه این عملیات، سرعت شکستن چربیها و تبدیل آنها به تری گلیسیرید و
همچنین افزایش تری گلیسیرید در خونی که بعد از صرف غذا اندازه گیری میشود
بسیار آهسته صورت میگیرند.
با توجه به اینکه افرایش تری گلیسیرید بعد
از خوردن غذا یکی از مشخصههای بیماری گرفتگی رگها است، نوشیدن 2 فنجان
چای سبز همراه با غذا، بسیار مفید میباشد.
رقیق شدن خون و جلوگیری از لخته شدن آن
کتچینهای موجود در چای سبز بوسیله جلوگیری
کردن از تشکیل مواد التهابی باعث رقیق شدن خون و مانع از ایجاد لختگی در
خون میشود که این مواد التهابی از اسیدهای امگا 6 بوجود آمده اند و در
گوشت و سبزیجات روغنی غیر قابل اشباع نظیر ذرت و روغن سویا یافت میشوند.
به حداقل رساندن میزان صدمات وارد شده به مغز و قلب
طبق بررسی های انجام شده، چای سبز نه تنها
تعداد سلولهای مرده قلب و مغز را بعد از حمله قلبی و یا سکته مغزی کاهش
میدهد بلکه بوسیله (EGCG) که بنظر میرسد عامل اصلی در ایجاد سلامتی
میباشد در تسریع بهبودی بعد از سکته و حمله قلبی کمک مینماید.
خواص چای سبز
در بررسیهایی که توسط محققین صورت گرفته
است مشاهده شده است که چای سبز علاوه بر داشتن خواصی که قسمت قبل گفته شد
فواید دیگری نیز دارد.
کاهش فشار خون و جلوگیری از ابتلاء به آن
تحقیقی که در سال 2004 در مجله پزشکی
Archives of international Medicine چاپ شده حاکی از آن است که چای سبز از
پیشرفت سرطان و گرفتگی رگها جلوگیری میکند.
دلیل به وجود آمدن هر دو بیماری رشد غیر
طبیعی سلولهای بدن است .در گرفتگی رگها، سلولها ضخیمتر شده، حالت ارتجاعی
خود را از دست میدهند و مانع از جریان یافتن راحت خون در رگها میگردند.
در سرطان، تقسیم سلولی که به صورت طبیعی
انجام میگردد، ناگهان مختل شده و تقسیم سلولها از کنترل خارج میگردد. در
این مورد چای سبز میتواند از تکثیر بیش از اندازه سلولها جلوگیری نماید.
کتچینهایی که در برگ جای سبز وجود دارد،
اولین ایستگاه واسطهای را که از طریق آن دستور رشد غیر طبیعی به سلولها فر
ستاده میشود، از بین میبرد و از روند بیماریهایی که به واسطه رشد غیر
طبیعی سلولها ایجاد میشود، جلوگیری و یا ممانعت میکند.
حفاظت در مقابل انواع سرطان
چای سبز ار ابتلاء به بیماریهای ذیل جلوگیری میکند:
سرطان پروستات
سرطان سینه
سرطان تخمدان
تومور مغزی در کودکان
سرطان کیسه صفرا ومجاری صفراوی
سرطان روده بزرگ
سرطان ریه
سرطان مثانه
چگونه چای سبز از ابتلا به سرطان جلوگیری میکند؟
وجود کتچین در چای سبز حدوداً پنج برابر
بیشتر از چای سیاه میباشد ، این ماده آنزیم دیهیدروفولات (DHFR) را که
سلولهای سرطانی برای رشد به آنها نیاز دارند، کاهش میدهد و دارویی بسیار
مفید برای جلوگیری از سرطان به شمار میآید.
چای سبز و دیابت نوع 2
مطالعاتی که بر روی چای سبز انجام شده، نشان داده است که مصرف چای سبز همچنین از ابتلاء به دیابت نوع 2 جلوگیری مینماید.
مصرف چای سبز میزان حساسیت به انسولین در
دیابت نوع 2 را نیز بیشتر میکند. مطالعات جدید نشان دادهاند که چای سبز
در افراد مبتلا به دیابت حساسیت انسولین و تحمل گلوکز را بهبود میبخشد.
در یکی از آزمایشاتی که بر روی موشهای
دیابتی انجام گرفت نتایج جالبی به دست آمده است؛ بعد از مصرف چای سبز به
مدت 12 هفته؛ میزان گلوکز، انسولین، تری گلیسیرید و اسیدهای چرب آزاد در
خون موشها کاهش یافت و توانایی آنها در جذب انسولین افزایش پیدا کرد.
در مطالعات دیگری که به مدت 12 هفته انجام
گرفت موشهای دیابتی به سه گروه تقسیم شدند، گروه اول از غذای مخصوص موشها و
آب تغذیه میکردند(گروه کنترل شده)، گروه دوم از مواد حاوی فروکتوز بالا
(نوعی قند موجود در مواد) و آب تغذیه میکردند(گروه فروکتوز) و رژیم گروه
سوم موادی حاوی فروکتوز و چای سبز بود(گروه چای سبز)
در پایان تحقیقات، درگروه دوم، قند خون،
انسولین و فشار خون بالا مشاهده گردید، در حالیکه در گروهی که همراه با
فروکتوز چای سبز مصرف کرده بودند، هر سه مورد بالا در حد کنترل شدهای باقی
مانده بود.
موارد دیگری که مصرف چای سبز برای آنها مفید است عبارتند از:
بیماریهای کلیوی
افزایش استحکام استخوان
تسریع در کاهش چربی
افزایش تحمل در ورزش وفعالیتهای بدنی
بیماریهای استخوانی و بیماریهای مربوط دهان و دندان
بیماری آلزایمر و پارکینسون
آنفولانزا
با این نوشیدنی چربی های بدنتان را بسوزانید!
برخی مواد غذایی حاوی خواصی هستند که به
هضم غذا، جذب بهتر آن ها و دفع چربی ها کمک زیادی می کنند. در نتیجه هر
آنچه خورده اید روی شکم، دور کمر و ران ها انبار نمی شود. در این مطلب شما
را با طرز تهیه ی لیمونادی خوشمزه آشنا می کنیم و خواص ترکیبات آن در چربی
سوزی را توضیح می دهیم. به کمک خواص ترکیبات این لیموناد می توانید بدنتان
را پاکسازی کرده، انرژی تان را بیشتر کنید و مهم تر از همه این که چربی ها
را بهتر بسوزانید و لاغر شوید. لطفاً با ما همراه باشید.
لیموناد چربی سوز
با
شنیدن ترکیبات این نوشیدنی شگفت زده خواهید شد؛ با وجود اینکه ترکیب اصلی
آن لیموترش است، در واقع لیموناد مد نظر ما حاوی ترکیباتی با قدرت چربی
سوزی بالا است که ویتامین های خوبی به بدنتان می رسانند.
مواد لازم برای تهیه ی لیموناد چربی سوز
مواد لازم | میزان |
آب | 1 لیتر |
لیموترش ارگانیک با پوست | 1 عدد |
چای سبز | 2 فنجان |
روغن نارگیل | 1 قاشق (15 میلی لیتر) |
سرکه سیب | 1 قاشق (5 میلی لیتر) |
فلفل کاین | 1 نوک انگشت |
زنجبیل | 1 نوک انگشت |
عصاره ی استویا | به میزان لازم |
روش تهیه ی لیموناد چربی سوز
آب
را داغ کنید تا به جوش بیاید. زیر شعله را خاموش کرده و چای سبز را داخل
آن بریزید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه دم بکشد. زمانی که چای آماده شد
مواد ذکر شده را به آن افزوده و داخل مخلوط کن بریزید. تمام مواد را به مدت
30 ثانیه میکس کنید. سپس ترکیب را صاف کرده و به صورت گرم یا سرد نوش جان
کنید.
زمان نوشیدن لیموناد چربی سوز
مصرف
این نوشیدنی خارج از وعده های غذایی و به خصوص نوشیدن آن به صورت ناشتا
مؤثرتر بوده و خواص آن بیشتر جذب بدن می شود. می توانید به مدت یک ماه هر
روز از این نوشیدنی مصرف کنید. در این صورت می توانید با سرعت بیشتری به
هدف لاغری تان برسید و حتی بهبودی زیادی در وضعیت عمومی بدنتان مشاهده کنید
و انرژی تان بیشتر شود.
لیموترش کمک زیادی به هضم راحت غذا و دفع چربی ها می کند
نگاهی به خواص ترکیبات لیموناد چربی سوز
لیموترش
لیموترش
یک ماده ی غذایی درمانگر است که کمک زیادی به هضم راحت غذا و دفع چربی ها
می کند. این ماده ی غذایی همچنین باعث افزایش متابولیسم (سوخت و ساز بدن)
می شود؛ چون حاوی میزان قابل توجهی ویتامین C می باشد. حتی می توانید از
لیموترش برای تمیز کردن لکه های چربی ماسیده در آشپزخانه نیز استفاده کنید.
باید بدانید که پوست این میوه ی ترش نیز حاوی خواص زیادی است. به همین
دلیل توصیه می شود که از لیموترش درسته در تهیه ی این لیموناد استفاده
کنید. البته به شرطی که به محصولات ارگانیک و طبیعی دسترسی داشته باشید.
چای سبز
چای
سبز حاوی ترکیب شگفت آوری به نام کاتچین است که به چربی سوزی سریع کمک
زیادی می کند. در واقع مصرف روزانه ی چای سبز شما را با سرعت بیشتری به
هدفتان نزدیک می سازد. این نوشیدنی حاوی ترکیبات مفید دیگری نیز هست که
خاصیت ضدسرطانی و ضدالتهابی دارند.
می توانید به مدت یک ماه هر روز از
این نوشیدنی مصرف کنید. در این صورت می توانید با سرعت بیشتری به هدف لاغری
تان برسید و حتی بهبودی زیادی در وضعیت عمومی بدنتان مشاهده کنید و انرژی
تان بیشتر شود
البته می توانید در تهیه ی این لیموناد چربی سوز به
سراغ چای قرمز نیز بروید. این چای نیز خواصی مشابه با چای سبز دارد یعنی
این که حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیبات چربی سوز است. باید بدانید که چای
قرمز خواصی محرک دارد یعنی تأثیر بیشتری در بی خوابی دارد. بنابراین اگر از
مشکل بی خوابی و بدخوابی رنج می برید بهتر است چای قرمز انتخاب دومتان
باشد و بیشتر به چای سبز نظر داشته باشید.
چای سبز حاوی ترکیب شگفت آوری به نام کاتچین است که به چربی سوزی کمک زیادی می کند
فلفل کاین
فلفل کاین یک ماده ی محرک طبیعی فوق
العاده است که باعث افزایش تعریق و بالا رفتن ضربان قلب می شود. این مسئله
به تحریک هرچه بیشتر متابولیسم و سوزاندن بیشتر چربی ها کمک می کند. اگر به
طعم تند این ادویه عادت ندارید می توانید با افزودن مقدار اندکی از آن به
غذاها شروع کنید و به مرور میزان آن را افزایش دهید.
فلفل کاین به تحریک هرچه بیشتر متابولیسم و سوزاندن بیشتر چربی ها کمک می کند
روغن نارگیل
روغن
نارگیل به خانواده ی چربی های سالم تعلق دارد که میزان چربی بدن را در حد
تعادل نگه می دارد. یعنی متناسب با نیاز بدن باعث لاغری یا چاقی می شود.
این روغن حاوی ترکیبات مؤثری نیز هست که به ارتقای سلامت بدن کمک زیادی می
کند. می توانید به روغن کتان نیز اعتماد کنید. این روغن نیز سرشار از
اسیدهای چرب امگا 3 است که می توانند به کاهش شاخص چربی بدن کمک کنند.
سرکه سیب
سرکه سیب باعث فعال شدن آنزیم های طبیعی بدن می شود. این آنزیم ها به هضم غذا و دفع چربی ها کمک زیادی می کنند.
گیاه استویا
با
وجود اینکه شیرین کننده هایی مانند عسل نیز ارزش غذایی بالایی دارند اما
اگر قصد لاغری دارید بهتر است به استویا بیشتر اعتماد کنید. استویا حاوی
خواص زیادی برای سلامتی بوده و فاقد کالری است. بنابراین بهتر است برای
شیرین کردن لیمونادتان از عصاره ی استویا استفاده کنید.
زنجبیل به رفع چربی های بدن کمک میکند
زنجبیل
زنجبیل
خواص مشابهی به فلفل کاین دارد اما به اندازه ی آن تند نیست. اگر تمایلی
به مصرف فلفل کاین ندارید می توانید با خیال راحت زنجبیل را جایگزین آن
کنید.