علامت های اختصاری پلیمرها

ظروف نگهداری غذا (علامت اختصاری پلیمرها)

علامت اختصاری پلیمرها

 

PolymerIDCodes.jpg

 

 

PET: polyethylene terephthalate

PS :polystyrene

PP: polypropylene, subdivided                   as: Homo Polymer

HIPS : high impact polystyrene

 

 

       علائم مربوط به نوع پلیمری که ظروف پلاستیکی از آن ساخته شده اند در ته هر ظرف قابل مشاهده است. هر یک از این کدها   مشخص
می کند که آن ظرف از چه جنسی ساخته شده است،تا بازیافت کنندگان بتوانند
آنها را تفکیک کنند.این اعداد بسیار مهم بوده و بیانگر نوع موادی هستند که
درون ظروف پلاستیکی به کار رفته اند. اگر عدد درج شده 1، 2، 3، 4 و 5 بود
ظرف پیش روی شما مناسب نگهداری مواد غذایی است. هر چه این اعداد کوچکتر
باشند ظرف برای نگهداری مواد غذایی مناسبتر است، به نحوی که بهتر است از
ظروفی که عدد 1 و 2 روی آنها درج شده برای نگهداری مواد غذایی استفاده کرد و
اگر این عدد بین 3 تا 6 بود (با بزرگتر شدن عدد) احتمال مهاجرت مواد
شیمیایی به ماده غذایی افزایش می یابد.

 

plastic-recycle-code-1-pet.jpg

پت : بطریهای آب معدنی و نوشابه

Polyethylene terephthalate

 Polyethylene Terephthalate (PET, PETE) – Properties include clarity, strength, toughness, barrier to gas and moisture, resistance to heat.

 

plastic-recycle-code-2-pe-hd.jpg

اچ .دی .پی. ای : ظروف شیر، ظروف روغن موتور

High-density polyethylene

 High Density Polyethylene (HDPE)
– Properties include stiffness, strength, toughness, resistance to
chemicals and moisture, permeability to gas, ease of processing, and
ease of forming.

 

plastic-recycle-code-3-pvc.jpg

پی وی سی: ظروف شامپو و روغن خوراکی

Polyvinyl chloride

 Vinyl (Polyvinyl Chloride or PVC) – Properties include versatility, clarity, ease of blending, strength, toughness, resistance to grease, oil and chemicals.

 

plastic-recycle-code-4-pe-ld.jpg

ال دی پی ای : ظروف بسته بندی نان و سبزیجات

Low-density polyethylene

 Low Density Polyethylene (LDPE) – Properties include ease of processing, strength, toughness, flexibility, ease of sealing, barrier to moisture.

 

plastic-recycle-code-5-pp.jpg

پلی پروپیلن : ظرف ماست، بطری شربت، در بطری، روکش چیپس و کیک

 Polypropylene

 Polypropylene (PP) – Properties include strength, toughness, resistance to heat, chemicals, grease and oil, versatile, barrier to moisture.

 

plastic-recycle-code-6-ps.jpg

پلی استایرن: لیوان های یکبار مصرف,ظروف بسته بندیآجیل و گوشت

Polystyrene

 Polystyrene (PS) – Properties include versatility, insulation, clarity, easily formed

plastic-recycle-code-7-o.jpg

سایر ظروف پلاستیکی که در شماره های قبلی نیستند، یا ترکیبی از 6 نوع قبلی هستند.

Other
– Use of this resin identification code indicates that the plastic
product is made with a resin other than the six listed above, or is made
of more than one resin listed above, and used in a multi-layer
combination. Properties are dependent on resin or combination of resins

All
of the plastic products carrying one of the above listed plastic
identification codes can be used for making recycled plastic products.

 

Sorting%20Plastics.png




نکات مهم برای پیشگیری از مسمومیت های غذائی۲

1 مواد غذائی پخته شده را یا باید کاملاً سرد ( در یخچال و فریزر ) و یا کاملاً داغ ( در حرارت بالای 70

درجه روی شعله ملایم آتش ) نگهداشت در شرایط غیر از این دو مورد ، خطرات بروز مسمومیت های

غذائی بخصوص از انواعی که عامل پیدایش آنها اگزوتوکسین میکربی است وجود خواهد داشت.

2 غذاهای پخته نگهداری شده در یخچال را قبل از مصرف باید حداقل به مدت 10 دقیقه جوشاند.

3 از تماس مواد غذائی آماده مصرف با مواد غذائی خام و ظروف و وسائل مرتبط با آنها باید به طور

جدی اجتناب کرد.

4 مواد غذ ائی کنسرو شده را پس از بازکردن قوطی به سرعت باید مصرف نمود ضمناً علاوه بر دقت در

سلامت کنسرو ، جوشاندن محتوای قوطی قبل از باز کردن آن و قبل از مصرف ، خطر مسمومیت ناشی

از بوتولیسم را برطرف خواهد ساخت.

5 آلودگی جوش ها و زخم های پوستی و همچنین ترشحاتی که هنگام صحبت کردن ، عطسه و سرفه

ممکن است به اطراف ، پخش شود به داخل مواد غذائی وارد شده ، خطر مسمومیت های

استافیلوکوکی را افزایش می دهد لذا باید مراقبت های لازم را در این زمینه بعمل آورد و از نگهداری

غذای آماده در محیط معمولی (غیر از یخچال یا روی آتش ) خودداری نمود.

6 چون در کشک مایع که در شیشه های دربسته عرضه می شود خطر حضور و فعالیت عامل بوتولیسم

وجود دارد لذا جوشاندنیدن کشک مورد اشاره قبل از مصرف برای اطمینان به از بین رفتن

اگزوتوکسین بوتولیسم ( در عرض 20 دقیقه ) لازم است.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top